Αποστολέας Θέμα: Ξεφορτωμα αλλα ποιο;;;  (Αναγνώστηκε 30359 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Ξεφορτωμα αλλα ποιο;;;
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 10:46:34 πμ »
αν και είναι το μοναδικό λευκό στην συλλογή σου ... μάλλον το λευκό Ω ...!!!
Εχει κι άλλο Μητσαρα μου, αλλα το κραταει κρυφο.
 :jg:
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 10:47:33 πμ »
Αγαπητοι μου γηρασκω,σιγα το νέο θα μου πειτε,σε βλέπουμε και καταλαβαίνουμε,το γηρας όμως φερνει την φιλοσοφηση αφου δεν ευνοει την δραση,ετσι τελευταια εχω καποιες αφαιρετικες τασεις και τεινω στο απαραιτητο,ενδεχομενως και να καταληξω σ ένα πιθαρι όπως ο παλιοφιλος μου ο Διογένης.
Για βοηθατε τωρα ν απαλλαγω από το περιττο,εσεις ποια από τα κάτωθι θα πουλάγατε;;

Δημήτριε κάψτα όλα, κράτα το moonwatch.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 10:54:51 πμ »
Δημήτρη, απο τις πιο ισορροπημένες συλλογές που έχω δει. Ενα κομμάτι (εκτος απο τα ομεγα) αντιπροσωπευτικό απο κάθε εταιρεία.

Στο δια ταύτα τωρα. Τα ρολογια ειναι ενα ωραίο χόμπι, το οποίο σύντομα εξελίσσεται σε αρρώστια. Απ' ότι ειδες το αρρώστια δεν το έβαλα μεσα σε ομοιωματικα.

Με την σκέψη ότι το καθένα απο τα ρολογια σου δεν αντιπροσωπεύει κατι ή κάποιο γεγονός εξαιρετικό για σένα και ολα μπορούν να φύγουν, θα τα έδινα όλα και θα κρατούσα μόνο το Ρολεξ. Θα έβρισκα τον πιο καλό επαγγελματία στην πιάτσα να μου κάνει brushed τον μπρασελέ, γιατι δεν έχει  νόημα να ειναι polished τα PCL σε καθημερινό ρολόι. Γιατί το Ρολεξ ; Γιατι αποδεδειγμένα ειναι το πιο αξιόπιστο ρολόι, τέρας αντοχής σε χρήση και κατάχρηση, φοριέται παντού και με τα πάντα και οτιδήποτε χρειαστεί πετάγεσαι στην Σταδίου και κανεις την δουλειά σου σε χρόνο dt.

Η μεγάλη μαγκιά στην συνεχεια θα είναι να κρατήσεις τα σκληρά δουλεμένα μετρητά σου μακριά απο την αρρώστια.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 11:05:18 πμ »
Ποιο να δώσεις και ποιο να κρατήσεις. Είναι σα να σου λένε ποιο παιδι σου αγαπάς πολύ. Κρατησε μονο το moon και το ρολεξ. Τα υπόλοιπα βγαλτα στο σφυρί όσο υπάρχουν μετρητά ακόμα στη πιατσα γιατί μετά θα σε φορολογησουν κιόλας :)

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 11:19:49 πμ »
Δημήτρη, απο τις πιο ισορροπημένες συλλογές που έχω δει. Ενα κομμάτι (εκτος απο τα ομεγα) αντιπροσωπευτικό απο κάθε εταιρεία.

Στο δια ταύτα τωρα. Τα ρολογια ειναι ενα ωραίο χόμπι, το οποίο σύντομα εξελίσσεται σε αρρώστια. Απ' ότι ειδες το αρρώστια δεν το έβαλα μεσα σε ομοιωματικα.

Με την σκέψη ότι το καθένα απο τα ρολογια σου δεν αντιπροσωπεύει κατι ή κάποιο γεγονός εξαιρετικό για σένα και ολα μπορούν να φύγουν, θα τα έδινα όλα και θα κρατούσα μόνο το Ρολεξ. Θα έβρισκα τον πιο καλό επαγγελματία στην πιάτσα να μου κάνει brushed τον μπρασελέ, γιατι δεν έχει  νόημα να ειναι polished τα PCL σε καθημερινό ρολόι. Γιατί το Ρολεξ ; Γιατι αποδεδειγμένα ειναι το πιο αξιόπιστο ρολόι, τέρας αντοχής σε χρήση και κατάχρηση, φοριέται παντού και με τα πάντα και οτιδήποτε χρειαστεί πετάγεσαι στην Σταδίου και κανεις την δουλειά σου σε χρόνο dt.

Η μεγάλη μαγκιά στην συνεχεια θα είναι να κρατήσεις τα σκληρά δουλεμένα μετρητά σου μακριά απο την αρρώστια.

... βρε φωτιές που μας άναψε το περιουσιολόγιο ... :xplode:

Αποσυνδεδεμένος ELBETAKIAS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 11:22:47 πμ »

+1000 ! Συμφωνω απολυτα ή μαλλο δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο με καποιον.
Εαν τωρα πρεπει να φυγει μονο ενα,θα εδιωχνα τον ασπρο omega χρονογραφο.

Φιλικα,Χρηστος

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 11:44:33 πμ »
Κάπου είχα διαβάσει ότι στη ζωή ενός WIS ο κύκλος έχει τρία στάδια.
Στο πρώτο, συγκεντρώνονται πολλά, στο δεύτερο, συγκεντρώνονται καλά και στο τρίτο φεύγουν όλα, πλην ενός, συνήθως κάποιου ρόλεξ.

Νομίζω όμως ότι ένα base δίνει περισσότερη ποικιλία στη ζωή ενός "τελειωμένου".
Απο πλευράς πρακτικότητας είναι μακράν καλύτερο (αν δεν μπορεί κανείς να διαβάσει την ώρα σε ένα πανέρι base, δεν χρειάζεται καθόλου ρολόι..), φθηνό, ευκολοσυντήρητο και χωρίς απαιτήσεις και με τη γνωστή δυνατότητα για λουράκια ώστε ο WIS να θυμάται τα νιάτα του.

Και να περάσει η μόδα των μεγάλων, ο WIS δεν θα το δει... 8-[

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 11:54:35 πμ »

... βρε φωτιές που μας άναψε το περιουσιολόγιο ... :xplode:

δεν είναι θέμα περιουσιολογίου Δημήτρη......(μιλάω για τον εαυτό μου) δεν μπορείς να έχεις παρκαρισμένα στην θυρίδα ένα σωρό λεφτά σε ρολόγια που τα έχεις φορέσει 60 φόρες σε 6 χρόνια, απλά για να λες ότι έχεις συλλογή..... να τα φόραγες τουλάχιστον κανονικά κομμάτια να γίνει.....

το μόνο θετικό με τα ρολόγια, όχι όλα όμως (συγκεκριμένες μάρκες και μοντέλα) είναι ότι δεν χάνεις τα λεφτά σου.....αυτό όμως είναι κι η μεγάλη παγίδα, η κινούμενη άμμος που σου ρουφάει όλα τα λεφτά, με την σκέψη ότι μπορεί να τα χώνω χοντρά (και πάρα πολύ παραπάνω από τις οικονομικές μου δυνάμεις) αλλά τουλάχιστον δεν τα χάνω....... ο Βασίλης ο argo είχε κάνει ορισμένες λογικές οικονομικές αντιστοιχίες με βάση τα εισοδήματα ενός εκάστου και τι αξίας μπορεί να είναι, ρεαλιστικά, τα ρολόγια που μπορεί να έχει, τις οποίες αντιστοιχίες ολοι οι WIS τις έχουμε κάνει πατσαβούρια........

Αποσυνδεδεμένος glg

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 12:17:01 μμ »

Κάπου είχα διαβάσει ότι στη ζωή ενός WIS ο κύκλος έχει τρία στάδια.
Στο πρώτο, συγκεντρώνονται πολλά, στο δεύτερο, συγκεντρώνονται καλά και στο τρίτο φεύγουν όλα, πλην ενός, συνήθως κάποιου ρόλεξ.

Νομίζω όμως ότι ένα base δίνει περισσότερη ποικιλία στη ζωή ενός "τελειωμένου".
Απο πλευράς πρακτικότητας είναι μακράν καλύτερο (αν δεν μπορεί κανείς να διαβάσει την ώρα σε ένα πανέρι base, δεν χρειάζεται καθόλου ρολόι..), φθηνό, ευκολοσυντήρητο και χωρίς απαιτήσεις και με τη γνωστή δυνατότητα για λουράκια ώστε ο WIS να θυμάται τα νιάτα του.

Και να περάσει η μόδα των μεγάλων, ο WIS δεν θα το δει... 8-[

Σπύρο οι τρεις πρώτες γραμμές είναι όλο το ζουμί της ιστορίας .
Άποικονιζει 100% την πραγματικότητα .
Βλέπω ότι πολλα μέλη εδώ μέσα έχουμε μπει ήδη στο δεύτερο στάδιο , ενώ κάποια αλλα προχωρούν ακόμα και στο τρίτο.
Το ερώτημα είναι , αν φτάσεις στο τελευταίο στάδιο , κλείνεις και σαν wis? μήπως το τρίτο στάδιο σηματοδοτεί και το τέλος της ενασχόλησης ?

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 12:20:57 μμ »
Το Ασπρο Omega ποιο μοντελο ειναι;

Sent from my LG-H955 using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 12:22:25 μμ »

συμφωνω απολυτα! οντως θελει αυτοσυγκρατηση, πραγμα πολυ δυσκολο που προσφατα καταλαβα και ο ιδιος ποσο ευκολο ειναι να ξεφυγεις...
The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 12:23:19 μμ »
θα μπορούσαμε να μάθουμε το λόγο...απόσυρσης; ίσως να βοηθούσε στις προτάσεις που υποβάλλονται.... Για παράδειγμα, αν είναι οικονομικός (πολύ φυσιολογικό) τότε κάποια τα κριτήρια θα μπορούσαν να είναι α) ποιο έχει τη μικρότερη χασούρα, β) ποιο έχει το μεγαλύτερο κέρδος γ) ποιο πιάνει την ακριβότερη τιμή πώλησης κλπ Αν πάλι έχει να κάνει με το ότι κάποιο(-α) δεν φοριούνται όσο θα ήθελες, τότε αυτό εσύ μπορείς να το απαντήσεις αφού γνωρίζεις καλύτερα ποιο δεν χρησιμοποιείς τόσο πολύ... Αν πάλι ο λόγος είναι ότι έρχεται ένα, τότε ίσως πρέπει να αναφέρεις ποιο είναι αυτό γιατί κάτι τέτοιο θα βοηθούσε ώστε η πρόταση απόσυρσης να μην οδηγεί σε επικάλυψη του εισερχόμενου με ένα από τα υπάρχοντα.
Ρωτώ, γιατί η συλλογή είναι πολύ ωραία και δύσκολα κάποιο δίνεται...ακόμη μου κάνει εντύπωση η πρόταση για το λευκό Ω αφού αυτό είναι το ρολόι που διαφέρει εξόφθαλμα σε σχέση με τα υπόλοιπα.....(οκ μαζί και το κατσαρόλι)
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 12:25:52 μμ »
Το Ασπρο Omega ποιο μοντελο ειναι;

Omega Speedmaster Broad Arrow 32110425002001
αυτό είναι η έκδοση με μπρασελέ
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 12:28:28 μμ »
Ποσο πωλειται μεταχειρισμενο;

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 12:30:09 μμ »

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 12:30:33 μμ »
Απλή μου φαίνεται η απάντηση.
Δεδομένου του ότι όλα σου τα ρολόγια είναι iconic (πλην του λευκού Ω) δώσε πρώτα αυτό που φοράς ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
Μετά αυτό που φοράς λιγότερο-λιγότερο κ.ο.κ

Τι να την κάνεις την (οποιαδήποτε) ΡΟΛΟΓΑΡΑ, αν δεν τη φοράς σχεδόν ποτέ;

Με αυτή τη λογική έδωσα το πανέμορφο, iconic, μπλε NAVI μου και με αυτή τη λογική θα δώσω το οποιοδήποτε επόμενο. Και με αυτή τη λογική ΔΕ θα δώσω το moonwatch μου και το 000 μου. Τα καραφοράω & τα καταχαίρομαι ;)

Καλές αποφάσεις :up:

Sent from my i-phone, using my fingers

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 12:35:13 μμ »
Σπύρο οι τρεις πρώτες γραμμές είναι όλο το ζουμί της ιστορίας .
Άποικονιζει 100% την πραγματικότητα .
Βλέπω ότι πολλα μέλη εδώ μέσα έχουμε μπει ήδη στο δεύτερο στάδιο , ενώ κάποια αλλα προχωρούν ακόμα και στο τρίτο.
Το ερώτημα είναι , αν φτάσεις στο τελευταίο στάδιο , κλείνεις και σαν wis? μήπως το τρίτο στάδιο σηματοδοτεί και το τέλος της ενασχόλησης ?

Για κάποιους μπορεί και να σηματοδοτεί το τέλος, Γιάννη.
Δεν είναι κακό..

Πιστεύω όμως ότι άνθρωποι που από παιδιά έχουν την "βίδα" με τα ρολόγια,  εγκαταλείπουν τελευταίοι το όμορφο ταξίδι στον κόσμο τους.

θα μπορούσαμε να μάθουμε το λόγο...απόσυρσης; ίσως να βοηθούσε στις προτάσεις που υποβάλλονται.... Για παράδειγμα, αν είναι οικονομικός (πολύ φυσιολογικό) τότε κάποια τα κριτήρια θα μπορούσαν να είναι α) ποιο έχει τη μικρότερη χασούρα, β) ποιο έχει το μεγαλύτερο κέρδος γ) ποιο πιάνει την ακριβότερη τιμή πώλησης κλπ Αν πάλι έχει να κάνει με το ότι κάποιο(-α) δεν φοριούνται όσο θα ήθελες, τότε αυτό εσύ μπορείς να το απαντήσεις αφού γνωρίζεις καλύτερα ποιο δεν χρησιμοποιείς τόσο πολύ... Αν πάλι ο λόγος είναι ότι έρχεται ένα, τότε ίσως πρέπει να αναφέρεις ποιο είναι αυτό γιατί κάτι τέτοιο θα βοηθούσε ώστε η πρόταση απόσυρσης να μην οδηγεί σε επικάλυψη του εισερχόμενου με ένα από τα υπάρχοντα.
Ρωτώ, γιατί η συλλογή είναι πολύ ωραία και δύσκολα κάποιο δίνεται...ακόμη μου κάνει εντύπωση η πρόταση για το λευκό Ω αφού αυτό είναι το ρολόι που διαφέρει εξόφθαλμα σε σχέση με τα υπόλοιπα.....(οκ μαζί και το κατσαρόλι)

Ο λόγος νομίζω αναφέρθηκε: λόγω γήρατος - με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 12:40:09 μμ »
Λόγω γήρατος, σε μια τέτοια συλλογή ξεκινά κανείς το άδειασμα κατά τη φυσική σειρά των πραγμάτων, δηλαδή από αριστερά.
Τελευταίο το 005 με το ευκρινέστερο dial.

how do you print screen

Σωστος ο Σπυρος !!
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 12:49:05 μμ »
ΚοραλοΔημήτρη, σε λένε γέρο.

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 06, 2016, 01:01:07 μμ »
Εγω πιστευω οτι αν το θεμα ειναι οικονομικο τα σπρωχνεις ολα, αν ειναι θεμα θυριδας και δεν τα χαιρεσαι σχεδον ποτε τοτε ή βρες τροπο να τα χαιρεσαι με καποιο ρισκο ή παλι τα σπρωχνεις και κρατας ένα ή δυο. Τωρα αν τα βαρεθηκες και νιωθεις οτι κλεινει ο κυκλος της ρολογοαρρωστιας κρατησε τα για επενδυση. Απο προσωπικη εμπειρια και υστερα απο το σχολιο του Σπυρου για τον κυκλο του WIS πιστευω οτι ολοι καποια στιγμη θα αλλαξουμε φασεις ποσο γρηγορα ή ποσο αργα εξαρταται απο πολλες παραμετρους.
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC