Αποστολέας Θέμα: Ένας άνδρας, ένα πούρο και οι σωστοί τρόποι καπνίσματος  (Αναγνώστηκε 5963 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/

6 πράγματα που δεν θα δεις να κάνει ποτέ ένας αυθεντικός cigar aficionado.

«Τα πούρα είναι χόμπι, δεν είναι συνήθεια. Και όπως κάθε χόμπι, υπάρχουν σωστοί και λανθασμένοι τρόποι για να το απολαύσεις», λέει ο Tad Gage στο best seller βιβλίο του «Οδηγός Πούρου Για Εντελώς Ηλίθιους». Είτε είσαι αρχάριος είτε παλιός, ένθερμος λάτρης του πούρου, αυτά είναι τα 6 λάθη που πρέπει να αποφύγεις μόλις σε κεράσουν ένα πούρο.

Όλα τα πούρα δεν είναι ίδια
Τα premium πούρα είναι χειροποίητα προϊόντα, που δημιουργήθηκαν από μια βιολογική αγροτική καλλιέργεια. Και με δεδομένο ότι υπάρχει μια τεράστια διακύμανση στα μείγματα καπνών, στη μέθοδο που ωρίμασαν, στον τρόπο που τυλίχθηκαν, ακόμη και στο περιβάλλον υγρασίας που αποθηκεύτηκαν, το κάθε πούρο είναι μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης, πυκνότητας και αρωμάτων -ακόμη και ανάμεσα σε πούρα της ίδιας φίρμας.
Το πούρο δεν είναι κρασί
«Ένα παλαιωμένο κρασί είναι μια συγκλονιστική εμπειρία. Ένα πολυκαιρισμένο πούρο είναι για πέταμα», γράφει ο Gage. Τα πούρα είναι προϊόντα τα οποία μέσα σε ένα έτος μπορεί να χάσουν έως και το 50% της γευστικής και αγοραστικής αξίας τους -ακόμη και αν τα φυλάς σε έναν καλό υγραντήρα. Για το μόνο που μπορούν να εγγυηθούν οι παραγωγοί πούρων είναι πως τα πούρα τους θα έχουν το ίδιο θεσπέσιο χαρμάνι με κάθε νέα σοδειά.
Κρατάς το πούρο στο στόμα
Ένα πούρο δεν πρέπει να το πιπιλίζεις ούτε να το σφίγγεις με τα δόντια. Αφενός θα σου δημιουργήσει μια έντονη πικράδα που θα σε κάνει να το αφήσεις πολύ πριν τη μέση και αφετέρου δεν του επιτρέπεις να ψυχθεί και να «ανασάνει», αλλοιώνοντας κατά πολύ την πολύτιμη γεύση του καπνού του.

Είναι ανόητο να το βυθίζεις σε αλκοόλ
To βρέξιμο του πούρου με ποτό μπορεί να καταστρέψει τη γεύση του (τόσο του πούρου όσο και του ποτού...) και να το καταστήσει εντελώς διαφορετικό από ό, τι ο κατασκευαστής του είχε πασχίσει να καταφέρει. «Σε διαβεβαιώνω, ότι αν ήθελε να προσθέσει νότες κονιάκ στο πούρο, θα το είχε κάνει εν τη γενέσει του», λέει ο συγγραφέας.

Μην καπνίζεις ό,τι οι άλλοι
Το τεράστιο και παχύ πούρο που ανάβει ο CEO σε κάθε meeting δεν κάνει για σένα για δυο λόγους:
α) Αν είσαι αρχάριος καπνιστής πούρων θα φλομώσεις στο λεπτό κινδυνεύοντας να γίνεις περίγελως στα μάτια όλων και,
β) Δεν καπνίζεις μεγαλύτερα πούρα από τους ανωτέρους σου όταν βρίσκεσαι δίπλα τους στο τραπέζι των συνεδριάσεων, επειδή κινδυνεύεις να τους μπεις στο μάτι.

«Και στις δυο περιπτώσεις, η καλύτερη λύση είναι τα μικρά και ευέλικτα Robustos ή Coronas, τα οποία καταφέρνουν να συμπυκνώσουν μέσα σε λίγα εκατοστά πληθωρικές γεύσεις και διακριτικά αρώματα», προτείνει ο ειδικός.

Δεν κατεβάζεις τον καπνό
Η εισπνοή του καπνού είναι μια πολύ βλαβερή πράξη για τους αεραγωγούς και τους πνεύμονές σου –σαν να κάπνιζες μισό πακέτο light τσιγάρα μονομιάς. Δες πώς ο Gage προτείνει να καπνίζεις ένα πούρο δημοσίως: «Το πούρο απολαμβάνεται με τη μέθοδο που ακολουθούν οι δοκιμαστές κρασιών. Παίρνεις μια μέτρια ρουφηξιά την οποία αφήνεις στο στόμα σου για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να αισθανθείς καλά τα αρώματα. Μετά, βγάζεις όλο τον καπνό έξω και σιγά-σιγά, με τα χείλη σχεδόν κλειστά ώστε να σου μείνει η επίγευση για περισσότερη ώρα. Πάρε την επόμενη ρουφηξιά όχι γρηγορότερα από ένα λεπτό της ώρας».

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Ένας άνδρας, ένα πούρο και οι σωστοί τρόποι καπνίσματος
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 25, 2015, 02:27:08 μμ »
Και το βασικότερο όλων:
ΜΗΝ ανάβεις την πουράκλα σου ρε φιλαράκι στο εστιατόριο δίπλα στους άλλους που τρώνε ακόμα ! Και που (ακόμα χειρότερα) μπορεί να έχουν & πιτσιρίκια στην παρέα.

Ήμαρτον δηλαδή...

Sent from my i-phone, using my fingers

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 25, 2015, 03:51:35 μμ »
Αν δεν κατεβάζει κανείς τον καπνό, ποιός ο λόγος να ανάβει πούρα;  ???

Χαζομάρες λέει ο "Οδηγός" του πούρου.
Εκτός αν ο άνθρωπος έχει απίστευτο χιούμορ και γιαυτό ονόμασε το βιβλίο του "Οδηγός πούρων για Εντελώς Ηλίθιους"..

Btw, την περασμένη εβδομάδα η γυναίκα μου είχε καλέσει καμιά 15αριά φίλες της και ρήμαξαν ό,τι πούρο είχα στο σπίτι... :(

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 25, 2015, 04:02:00 μμ »

Αν δεν κατεβάζει κανείς τον καπνό, ποιός ο λόγος να ανάβει πούρα;  ???

Χαζομάρες λέει ο "Οδηγός" του πούρου.
Εκτός αν ο άνθρωπος έχει απίστευτο χιούμορ και γιαυτό ονόμασε το βιβλίο του "Οδηγός πούρων για Εντελώς Ηλίθιους"..

Btw, την περασμένη εβδομάδα η γυναίκα μου είχε καλέσει καμιά 15αριά φίλες της και ρήμαξαν ό,τι πούρο είχα στο σπίτι... :(

Δεν κατεβαζεις τον καπνό από το πούρο γιατί θα κάνεις κεφάλι σαν να καπνίζεις μπαφο. Χωρίς τα χρώματα.

Από τα cigarillos εγώ κατεβάζω 1 στις 3 πάνω κάτω και ανάλογα με το κεφάλι και τη διάθεση. Από μεγάλο πούρο ούτε μια.

Η γεύση μετράει. Το άρωμα. Η διαδικασία.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 25, 2015, 05:11:32 μμ »

Δεν κατεβαζεις τον καπνό από το πούρο γιατί θα κάνεις κεφάλι σαν να καπνίζεις μπαφο. Χωρίς τα χρώματα.

Από τα cigarillos εγώ κατεβάζω 1 στις 3 πάνω κάτω και ανάλογα με το κεφάλι και τη διάθεση. Από μεγάλο πούρο ούτε μια.

Η γεύση μετράει. Το άρωμα. Η διαδικασία.

Μπράβο, γιαυτό κλαίω τα πούρα που μου κάπνισαν οι φίλες της γυναίκας μου. Γιατί, κάηκαν τζάμπα..
Μπάφος δεν ξέρω τι σημαίνει (γευστικά), όμως τον καπνό των πούρων τον κατεβάζω.
Κακώς, βέβαια... :|

Μια και άνοιξε κουβέντα περί καπνού, ας αναφέρω κάτι σχετικό ακόμα.
Πριν λίγο καιρό ανακάλυψα στο πατρικό μου ένα ξεχασμένο κουτί με πουράκια, τα οποία πρέπει να τα είχε φέρει ο πατέρας μου από Αμερική το 1983 ή το 1984.
Όχι τίποτα σπουδαίο.
Πουράκια μηχανής, που κυκλοφορούν ακόμα:

Άναψα 1-2 από περιέργεια και με έκπληξη διαπίστωσα ότι μετά από 30 και παραπάνω χρόνια, όχι μόνο καπνίζονται άνετα, αλλά έχουν διατηρήσει και πολύ ευχάριστη γεύση!

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 25, 2015, 09:04:27 μμ »

Και το βασικότερο όλων:
ΜΗΝ ανάβεις την πουράκλα σου ρε φιλαράκι στο εστιατόριο δίπλα στους άλλους που τρώνε ακόμα ! Και που (ακόμα χειρότερα) μπορεί να έχουν & πιτσιρίκια στην παρέα.

Ήμαρτον δηλαδή...

Sent from my i-phone, using my fingers
+10000000000000000

Sent from my iPad using Tapatalk
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 26, 2015, 09:27:33 πμ »
Μεγαλυτεροι καφροι απο τετοιους τυπους δεν υπαρχουν. Και δυστυχως ειναι η πλειοψηφια των καπνιστων.

Αν πεις τιποτα θεωρουν οτι καταπιεζεις το "δικαιωμα" τους να ψοφησουν οτι κινειται γυρω τους. Μικρο η μεγαλο.

Μια φορα ακουσα το θεικο "αν δεν θελατε να αναπνεουν καπνο τα παιδια να μενατε σπιτι". Τοτε δεν ειχα παιδι. Τωρα μαλλον θα παραγγειλα το καλυτερο μπραντυ να τον λουσω....
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος rolexmat

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 28, 2015, 03:09:12 μμ »
Ωραιο χομπι....

καποια εποχη παραγινε φιγούρα οπως πολλά πραγματα στην χωρα μας και ευκολα γινεται παρεξηγημένο.
π.χ.
"κουράδα στο στόμα "
ο Βλαχογιαπης με το ρολεχ και το πουρο στο dacapo κλπ....
ο χοντρός με το Πορσε και το μοντέλο δίπλα....

εικονες απείρου καλλους......

νομίζω τώρα δεν βλέπω τέτοια πράματα.

ROLEX DATEJUST 16220-1998
http://steelspoke.blogspot.gr/