Καλημερα παιδια.
Εκανα προχθες εναν περιπατο στα μαγαζια στο κεντρο της πολης μου,και επεσε το ματι μου σε καποια ρολογια τσεπης,στη βιτρινα ενας μικρου κοσμηματοπωλειου.
Ζητησα να τα δω απο κοντα,και μου τα εδειξε ευγενικα ο κυριος εκει. Το ενα ηταν Festina quartz,ασημενιο,και το αλλο Royal London,επιχρυσο,επισης quartz.Και τα δυο γυρω στα 100 ευρω καπου.
Φευγοντας ειδα σε ενα αλλο μικρο κοσμηματοπωλειο,στη βιτρινα,ενα festina παλι,και ζητησα να το δω απο κοντα. Αυτο ηταν τελικα μηχανικο,κουρδιστο. Το ειχε καπου στα 140 νομιζω,απο 200 κατι,καπου εκει τελοσπαντων. Ελεγε στο καντραν swiss made.
Τελευταια που ασχολουμαι λιγο με τα ρολογια,θαυμαζω αρκετες φορες και καποια ρολογια τσεπης,αντικες κτλ,που ανεβαζουν καποια ατομα εδω,αλλα και αλλου. Στα ρολογια μου αρεσει πολυ αυτη η νοσταλγικη αισθηση,το παλιο,το μαγικο. Βλεποντας και τα ρολογια αυτα που ειπα πιο πανω,θα ηθελα και γω να ειχα στην κατοχη μου ενα τετοιο.
Ιδανικα θα ηταν ομορφο να εβρισκα καποιο παλιο του παππου μου για παραδειγμα,ενα κειμηλιο,να το φτιαξω αν ηθελε επισκευη,αλλα δεν εχουμε βρει κατι μεχρι τωρα.
Ετσι σκεφτηκα μηπως εβρισκα ενα ή καινουριο,ή αντικα ισως σε καποιο παλαιοπωλειο,ωστε να εχω στην κατοχη μου ενα ομορφο αντικειμενο μιας αλλης εποχης,ή που να θυμιζει το στυλ του μια αλλη εποχη.
Ζω στο Ηρακλειο Κρητης,γνωριζετε μηπως καποιο μερος που θα μπορουσα να κοιταξω μηπως βρω ενα παλιο ρολοι τσεπης,κουρδιστο,σε καλη τιμη?
Υπαρχουν καποιες προτασεις για επιλογη ρολογιου τσεπης κλασικης εμφανισης,κουρδιστο,χωρις να ειναι πολυ ακριβο? Να πω την αληθεια μου αρεσαν αυτα που ειδα,αλλα θα ηθελα να παρω ενα κουρδιστο και οχι quartz.
Το festina το κουρδιστο που ειδα τι πιστευετε γι'αυτο πανω κατω?Νομιζω εχω δει σχολια οτι τα festina δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο σαν μαρκα.
Πολυ ομορφη αισθηση παντως να εχεις στην κατοχη σου ενα κουρδιστο ρολοι τσεπης,που να σου δημιουργει αυτο τo νοσταλγικο και ομορφο συναισθημα απο μια αλλη κλασικη εποχη του παρελθοντος