Αποστολέας Θέμα: Περιγράψτε το ιδανικό ρολόι χειρός.  (Αναγνώστηκε 4783 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
Περιγράψτε το ιδανικό ρολόι χειρός.
« στις: Οκτώβριος 29, 2015, 03:08:56 μμ »
Σε αυτο εδω το νημα,ας περιγραψει οποιος επιθυμει,πως φανταζεται το ιδανικο ρολοι με τα δικα του προσωπικα γουστα,τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη.
Βεβαια,μπορει οι προτιμησεις να αλλαζουν με τον καιρο για καποιους,ενω αλλοι μπορει να ειναι πιο σταθεροι με την παροδο των χρονων,στο τι στυλ ρολογια τους αρεσουν.
Ισυχει επισης και το οτι καθε κατηγορια ρολογιων εχει τη χαρη της,με μοντελα που ειτε μας αρεσουν ειτε οχι,αναλογα τα γουστα μας,και επισης φυσικα,τιποτα στη ζωη δεν ειναι τελειο...

Οπως και να'χει,οποιος θελει μπορει να κανει μια περιγραφη του "ιδανικου" γι'αυτον ρολογιου,αν μπορουσε να ειχε μονο 1,σχεδιαστικα αλλα και απο θεμα μηχανισμου κτλ. Για να το πω αλλιως,σκεφτητε υποθετικα οτι εχετε διπλα σας εναν κατασκευαστη,και περιμενει απο σας να του πειτε πως θελετε να ειναι το ρολοι που θα σας φτιαξει το οποιο θα ειναι ομως και το μοναδικο σας. Να μην υπαρξει συγχυση με το νημα "το δικο σας holy grail". Εδω ειναι περισσοτερο για μια περιγραφη του ιδανικου για καποιον ρολοι,που πιθανως να εχει δημιουργησει μια εικονα στο μυαλο του αλλα να μην εχει βρει κατι κοντα σε αυτο,ειτε λογω design,ειτε λογω μηχανισμου,ειτε λογω τιμης κτλ.

Λοιπον,ας κανω την αρχη. Τον τελευταιο 1,5 χρονο περιπου που ασχολουμαι λιγο παραπανω με τα ρολογια χειρος,θα μου αρεσε ιδανικα να ειχα ενα ρολοι με τα παρακατω χαρακτηριστικα.

Σχεδιαση:

Κασα στρογγυλη απλη κλασσικη υφους dress,ασημι χρωματος ανοξειδωτο ατσαλι.
Καντραν λευκο ή off white/ανοιχτοχρωμο μπεζ,απλη ματ χωρις sunray εφε ή αλλα σχεδια/μοτιβα πανω της.
Κλασικοι αριθμοι,ολοι στο καντραν απο το 1 μεχρι το 12,και μικρα χωρισμενα διαστηματα για τα λεπτα,χωρις αλλα στοιχεια οπως ημερομηνια/μερα,χρονογραφοι,small seconds κτλ.
3 δεικτες ωρα/λεπτα/δευτερολεπτα χρωματος μπλε. (αυτο που αναφερεται ως heated και μπλεδιζει ομορφα αναλογα με τη γωνια).
Οι αριθμοι και οι δεικτες να εχουν ενα κλασικο στυλ που να θυμιζει και λιγο κατι απο παλια (οπως στα Longines Master Collection για παραδειγμα).
Διαμετρος χωρις κορωνα 41mm  +/- 1
παχος 10mm +/- 1
Κορωνα ελαφρως καλλιτεχνικη/vintage κανονικου μεγεθους,οχι υπερβολικη σε σχεδιο και μεγεθος.Push/pull.
50m water resistant. (ισως 100m ιδανικα αλλα δε κολυμπω ποτε με ρολοι).
Κρυσταλλο οτι να'ναι αρκει να αντεχει ικανοποιητικα χωρις να σπαει ευκολα,απο καποια σχετικα δυνατα χτυπηματα που μπορει τυχαια να υπαρξουν.
Domed crystal επισης ενδιαφερον αν ειναι διακριτικο και δεν αυξανει πολυ το παχος.

Μηχανισμος:

1) Αν ειναι μηχανικος μονο κουρδιστος,αξιοπιστος με το περασμα των χρονων,με το χαρακτηριστικο αν ηταν δυνατον να μπορεις να ρυθμιζεις εμμεσα την ακριβεια του με την τοποθετηση οταν δε το φορας ωστε να μη χρειαζεται ρυθμιση ανα διαστηματα.
Τζαμακι απο πισω ευπροσδεκτο αλλα οχι απαραιτητο για μενα,ισως στην περιπτωση μηχανικου να ηταν καλη η υπαρξη μετρητη Power reserve στο καντραν αλλα τοποθετημενη με τετοιο τροπο ωστε να ειναι πολυ διακριτικος,να ταιριαζει με τη σχεδιαση και να μη διαταρασσει την οψη του dial.
2)Καλης ποιοτητας αξιοπιστος quartz,που να κρατησει πολλα χρονια και η μπαταρια να διαρκει τουλαχιστον 3-4 χρονια,και το καπακι πισω τετοιου στυλ ωστε στο ανοιξε κλεισε να μη χαλαει ενδεχομενως η οποια αδιαβροχοποιηση.

Λουρακι: Δερματινο,κατα προτιμηση κροκο στυλ,χρωματος καφε. Το καφε απο μεσαιας αποχρωσης (οχι ταμπα/πολυ ανοιχτο),μεχρι και λιγο πιο σκουρο,αλλα οχι πολυ σκουρο,να φαινεται γενικα οτι ειναι καφε.Αν εχει ραφη ανοιχτοχρωμη στις ακρες ή/και το καφε χρωμα του να εχει καποια αποχρωση ελαφρως προς το κοκκινωπο/μπορντω,επισης ενδιαφερουσα επιλογη.

Τιμη: Εως 500 ευρω το πολυ για μηχανικο (ιδανικα 350),εως 250 το πολυ για quartz.

Αυτο ειναι λοιπον για μενα το ιδανικο,τη στιγμη που μιλαμε,στυλ ρολογιου,κλασικο,διαχρονικο,κομψο και ευκολοφορετο.Εχω αγορασει καποιο που ειναι ικανοποιητικα κοντα,αλλα υπαρχει η δυνατοτητα για κατι λιγο πιο κοντα στο μελλον ;)

Αν λοιπον καποιος εχει στο μυαλο του ενα ιδανικο στυλ ρολογιου σε σχεδιαση/μηχανισμο/τιμη αλλα δε το εχει βρει ακομη,ας κανει μια περιγραφη εδω :)
Αν το εχει βρει και το εχει,ας ποσταρει φωτο.
Αν το εχει βρει και κατι στο design,στην τιμη,στο μηχανισμο ή κατι αλλο δεν τον καλυπτει τοσο,ας το ποσταρει επισης,περιγραφοντας με δυο λογια τι ειναι αυτο που θα το ηθελε διαφορετικο.

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Περιγράψτε το ιδανικό ρολόι χειρός.
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 29, 2015, 04:47:34 μμ »
Δεν έχω βρει ακόμη το ιδανικό ρολόι  (αλλά ούτε και έχω κατασταλάξει στο πως ακριβώς θέλω να είναι ) γιαυτό αγοράζω και πουλάω μέχρι να το βρω.
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 29, 2015, 09:26:13 μμ »
Δεν έχω βρει ακόμη το ιδανικό ρολόι  (αλλά ούτε και έχω κατασταλάξει στο πως ακριβώς θέλω να είναι ) γιαυτό αγοράζω και πουλάω μέχρι να το βρω.

Ωραιος :D

Αποσυνδεδεμένος corsair1965

• 50mm case
  • Χάρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 29, 2015, 09:35:10 μμ »

Σίγα μην το βρεις Γιώργο!!!
 :)
Όλη στο ίδιο καζάνι βράζουμε!!!
χο χο χο!

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 29, 2015, 10:02:52 μμ »
Σίγα μην το βρεις Γιώργο!!!
 :)
Όλη στο ίδιο καζάνι βράζουμε!!!

Άστα να πάνε φίλε Χάρη, αρρωστάκια φουλ είμαστε (και γουστάρουμε).!!!  :D
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος corsair1965

• 50mm case
  • Χάρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 29, 2015, 10:09:07 μμ »
Άστα να πάνε φίλε Χάρη, αρρωστάκια φουλ είμαστε (και γουστάρουμε).!!!  :D

....μου αρέσει που συμβουλεύω ανθρώπους πώς να απεξαρτηθούν από διάφορα !!!
 :finga: :finga:

(το θέμα που λέγαμε το προχώρησα - περιμένω mail)
χο χο χο!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 29, 2015, 11:06:42 μμ »
Ιδανικό δεν υπάρχει γιατί ένα ίσον κανένα. Θα μπορούσαμε να πούμε ίσως μια γενική προτίμηση με το γούστο του καθενός, αφού όλα από αυτό εξαρτώνται...

Για μένα.

Βιντάζ αισθητική, ιδιαίτερη κάσα 41-43mm

1) Αυτόματος ή κουρδιστός χρονογράφος, με προτίμηση  σε διαφορετικού χρώματος καντράν-υποκαντράν.
ΠΧ Royal Oak, Navitimer, El Primero 36'000 VPH, Monaco, Chrono-matic, Chronoris.

2) Diver αυτόματο, κατά κανόνα με μαύρο καντράν και κάπως "εκλεπτυσμένη" σχεδίαση.
Πχ Memovox TtDS, Fifty Fathoms, Superocean Heritage, Seamaster 300,  DS3, Sub No Date, Doxa Sub, Oris Sixty Five, Sinn EZM 3.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 29, 2015, 11:16:54 μμ »
Ιδανικό δεν υπάρχει γιατί ένα ίσον κανένα.

Τα είπες όλα σε 7 λέξεις ...... =D>=D>
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 29, 2015, 11:26:22 μμ »
Για μένα το ιδανικό ρολόι είναι αυτό ;D

αν έγραφε στο dial και το τηλέφωνο για να μην ψάχνω κάθε φορά, θα ήταν τέλειο!

Σοβαρά, τώρα: Ιδανικό ρολόι είναι αυτό που έχει κανείς και που το φοράει!

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 20, 2015, 11:29:08 πμ »

Σχεδιαση:

Κασα στρογγυλη απλη κλασσικη υφους dress,ασημι χρωματος ανοξειδωτο ατσαλι.
Καντραν λευκο ή off white/ανοιχτοχρωμο μπεζ,απλη ματ χωρις sunray εφε ή αλλα σχεδια/μοτιβα πανω της.
Κλασικοι αριθμοι,ολοι στο καντραν απο το 1 μεχρι το 12,και μικρα χωρισμενα διαστηματα για τα λεπτα,χωρις αλλα στοιχεια οπως ημερομηνια/μερα,χρονογραφοι,small seconds κτλ.
3 δεικτες ωρα/λεπτα/δευτερολεπτα χρωματος μπλε. (αυτο που αναφερεται ως heated και μπλεδιζει ομορφα αναλογα με τη γωνια).
Οι αριθμοι και οι δεικτες να εχουν ενα κλασικο στυλ που να θυμιζει και λιγο κατι απο παλια (οπως στα Longines Master Collection για παραδειγμα).
Διαμετρος χωρις κορωνα 41mm  +/- 1
παχος 10mm +/- 1
Κορωνα ελαφρως καλλιτεχνικη/vintage κανονικου μεγεθους,οχι υπερβολικη σε σχεδιο και μεγεθος.Push/pull.
50m water resistant. (ισως 100m ιδανικα αλλα δε κολυμπω ποτε με ρολοι).
Κρυσταλλο οτι να'ναι αρκει να αντεχει ικανοποιητικα χωρις να σπαει ευκολα,απο καποια σχετικα δυνατα χτυπηματα που μπορει τυχαια να υπαρξουν.
Domed crystal επισης ενδιαφερον αν ειναι διακριτικο και δεν αυξανει πολυ το παχος

Τιμή δεν ξερω αλλα επειδη ταιριάζει στην περιγραφή σου σκεφτηκα να το ποστάρω εδώ..
http://hentschel-hamburg.de/en/modelle/hafenmeister/h2-hafenmeister-automatik.html

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 21, 2015, 12:25:01 πμ »
Απορω καμια φορα πως γινεται καποιοι να εχουν μονο 3-4 max κομματια στη συλλογη τους και να μην μπαινουν στον πειρασμο να αγορασουν περισσοτερα διατηρωντας με αυτοσυγκρατηση -φανταζομαι- τον αριθμο αυτο σταθερο..Αυτο βεβαιως το παρατηρω απο παλαια μελη του φορουμ, πιο εμπειρα στον χωρο κ με κατασταλλαγμενες πλεον αποψεις, απ´ τα οποια ενδεχομενως να εχουν περασει πλειστα απο τα χερια τους...
Και γω στην αρχη ηθελα να αγορασω 15 ρολογια απο καθε εταιρεια διαφορων τυπων-σχεδιασμων-μηχανισμων αλλα σιγα σιγα η αντιληπτικη ικανοτητα αρχισε να οξυνεται κ να κοιτα αισθητικες λεπτομερειες και τεχνικες προδιαγραφες που αρχικα να φανταζαν ησσονος σημασιας αλλα σταδιακα αποκτουσαν βαρυτητα..Αν και εχει διαμορφωθει ενα εξατομικευμενο γουστο τωρα εχω κατεβει στα 4-5 ρολογια ανα εταιρεια :D
Οποτε μεχρι να φτασουμε σε πιο εκλεπτυσμενα επιπεδα εχουμε  πολλλλλλλυ δρομο μπροστα μας :D
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 21, 2015, 08:57:22 πμ »
Πάντως προσωπικά έχω 3-4 καλά κομάτια στη συλλογή μου, αφενός για να προλαβαίνω να τα φοράω, αφετέρου επειδή δεν αντέχω οικονομικά να έχω παραπάνω! Αυτό το σκέφτηκες σαν option ?
Δεν παραπονιέμαι φυσικά. Όταν υπάρχει κόσμος που αδυνατεί να καλύψει βασικές του ανάγκες και τα 3 καλά ρολόγια, μία ευχάριστη πολυτέλεια είναι...

Sent from my i-phone, using my fingers

Αποσυνδεδεμένος glg

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 21, 2015, 09:20:43 πμ »

Πάντως προσωπικά έχω 3-4 καλά κομάτια στη συλλογή μου, αφενός για να προλαβαίνω να τα φοράω, αφετέρου επειδή δεν αντέχω οικονομικά να έχω παραπάνω! Αυτό το σκέφτηκες σαν option ?
Δεν παραπονιέμαι φυσικά. Όταν υπάρχει κόσμος που αδυνατεί να καλύψει βασικές του ανάγκες και τα 3 καλά ρολόγια, μία ευχάριστη πολυτέλεια είναι...

Άγγελε το έθεσες πολυ σωστά .
Κι εγώ στην λογική αυτή έχω καταλήξει , και την υλοποιώ βήμα βήμα .
Έχω πουλήσει πολλα μικρότερης αξίας κι έχω μείνει με κάποια μεγαλυτερης,
Όμως ας ρίχνουμε και μια μάτια τι γίνεται γύρω μας , να αισθανόμαστε τυχεροί που διατηρούμε το παθος μας ζωντανό.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: Περιγράψτε το ιδανικό ρολόι χειρός
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 23, 2015, 12:49:47 πμ »

Συμπεραινω οτι εαν ειχες την οικονομικη ανεση θα εκανες την κινηση αγορας επιπλεον ρολογιων ή απλα θα πωλουσες καποιο/α που εχεις για να πας σε ακριβοτερα κ να διατηρησεις συγχρονως σταθερο το συνολο των 4;;; Γιατι εγω δεν αναφερθηκα στον οικονομικο παραγοντα αλλα στο καθε ποτε θα μπορω να φοραω το καθενα...Αυτη την στιγμη γουσταρω 7-8 ρολογια μεσης αξιας 500-600€ και 3-4 μεσης αξιας 1500€ περιπου..Αλλα και παλι, ως νεος στο φορουμ και στον χωρο των ρολογιων, θα προτιμησω να παρω τα 7-8 παρα τα 3-4 για να εχω περισσοτερες επιλογες και να μην βαριεμαι..

I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones