Αποστολέας Θέμα: Στη βράση κολλάει το σίδερο: Daytona RG για να έρθει ποιό?  (Αναγνώστηκε 7983 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Απ: Στη βράση κολλάει το σίδερο: Daytona RG για να έρθει ποιό?
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 05:32:57 μμ »
Εκτος αν πας σε κανα πατεκ world time και κλεισεις...

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 05:58:44 μμ »
Τό'χω σκεφθεί... Τις ώρες τις έχω στο νού μου, δεν είναι complication που θα το δουλέψω όσο ένα με χρονόμετρο.
Το Πατέκι αυτό όμως είναι άλλη μία σούπερ ρολογάρα...
Κοιτούσα πριν και το discontinued 5960, τί να πει κανείς, οι άνθρωποι είναι αλλού, άλλο ένα all time classic.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 06:03:43 μμ »
Χωρίς να ξέρω όσα λέτε απλά σας παρακολουθώ... πατεκι και ζεζε από μένα...

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 06:12:33 μμ »
Τό'χω σκεφθεί... Τις ώρες τις έχω στο νού μου, δεν είναι complication που θα το δουλέψω όσο ένα με χρονόμετρο.
Το Πατέκι αυτό όμως είναι άλλη μία σούπερ ρολογάρα...
..., τί να πει κανείς, οι άνθρωποι είναι αλλού, ...

Τα λόγια είναι περιττά (την ώρα που χωρίζουμε).

Αν μπορείς να πας εδώ, θα ήτο ωρολογιακόν έγκλημα να μην το κάνεις.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 07:15:06 μμ »
Χάρη, όλα είναι θέμα αριθμητικής. Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να κατακτηθεί. Το θέμα είναι τί θυσίες και σε τί βάθος χρόνου είναι διατεθημένος να κάνει κανείς.

Το εν λόγω Πατέκι υπερκλύπτεται από το Datograph, κακά τα ψέμματα. Τό'χω βάλει στον AD μου 2 φορές, είναι ελαφρύ, δεν έχει δυνατή παρουσία, αλλά ακριβώς επειδή είναι (ιστορικά) θεικό ρολόι σίγουρα η πρώτη εντύπωση ξεγελά πολύ. Άρα τα περί 'αδύναμης' παρουσίας κλπ. ας τα ξεχάσουμε...

Καινούργιο είναι στα 65,000-72,000 Eur τελική, ακριβώς θα ξέρω αύριο. Pre-owned είναι στα 50,000-54,000 (στο 50-άρι είναι καλά αν φανούμε λίγο τυχεροί). Δίνεις το Daytona στα 20, σου μένουν άλλα τόσα και. Κρατάς το Dato φυσικά. Λίγοι μήνες υπομονή χωρίς να σπάσεις τα όποια investments τρέχουν αλλού, κλπ. Καλή πρόταση, φέρνει πολύ του Καλατράβα που είχα κι είναι και sleek στο χέρι. Καλά που μου το θύμισες για να ρωτήσω και το Ντίμη που τό'χε.

Όλα είναι θέμα υπομονής και αριθμητικής, λοιπόν...

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 07:22:41 μμ »
Το εν λόγω Πατέκι υπερκλύπτεται από το Datograph, κακά τα ψέμματα.
Ναι αλλά θα είναι σαν να έχεις τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, όχι μόνο το ένα βουνό.

Τό'χω βάλει στον AD μου 2 φορές, είναι ελαφρύ, δεν έχει δυνατή παρουσία, αλλά ακριβώς επειδή είναι (ιστορικά) θεικό ρολόι σίγουρα η πρώτη εντύπωση ξεγελά πολύ. Άρα τα περί 'αδύναμης' παρουσίας κλπ. ας τα ξεχάσουμε...

Είναι ήρεμη δύναμη. Και, κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι που του δίνει άφθαρτη, διηνεκή παρουσία στον χρόνο.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 28, 2015, 07:22:52 μμ »
Το 5070 είναι όνειρο. Είχα την τύχη να φορέσω του Ντίμη...δεν περιγράφω άλλο!!!

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 25, 2016, 03:22:01 μμ »
έτοιμο σε βλέπω Κωνσταντίνε...

Είναι μεταβατική η περίοδος. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, θα είχα ήδη κάνει ταξίδι κάτω αλλά ίσως να γύριζα και με διαφορετικό κομμάτι.
Το Νοέμβριο του '15 είχα ξεκινήσει ιστορία για Duometre chrono (πάλι pre-owned, 20% φθηνότερο του παραπάνω ALS) αλλά τη σταμάτησα λόγω unforseen επαγγελματικών εξελίξεων.

Σ'αυτό το επίπεδο το μυαλό σου γυρίζει συνεχώς ανάποδα, λες "...βρε μπας και πάω τον ΑΡ δρόμο, λ.χ. perpetual RO, απλό thin RO 202 αλλά σε full RG/YG..." κλπ.
Τά'χουμε ξαναπεί, μην διυλίζουμε τον κώνωπα, είναι πολλές οι επιλογές...

Η ουσία είναι ότι μόλις τακτοποιηθεί η κατάσταση, όλα παίρνουν πάλι άμεσα μπρος.

Με την εμπειρία των όσων έχω δοκιμάσει και αποκτήσει ως τώρα, θα έλεγα:
(α) ένα εκ των Zeitwerk (WG ή RG) / 5170 / pre-owned 5270G-001, συν κάποια στιγμή
(β) ένα 5980/1A single sealed ή President 36/40mm (σε μέταλλο που να μην προκαλεί) για τις ζεστές μέρες και ταξίδια.

Στην περίπτωση ενός 5270 βέβαια το Dato θα πάει σε άλλο καρπό για να καλυφθεί κομμάτι του υψηλού κόστους, αλλά και γιατί τα complications υπερκαλύπτονται.
Μετά και χωρίς βιασύνη περιμένουμε να περάσει λίγος καιρός για να βγουν τα πρώτα 40-άρια Προεδρικά στο pre-owned market [ή] ψάχνουμε υπομονετικά για ένα mint 5980/1A...

To Datograph συμπληρώνεται ωραία με το Zeitwerk, το 5270 πάει με ένα 5980/1A (ο Πρύτανης Ντίμης είχε δίκιο) ή με ένα President δίπλα του ως daily beater.
Έχεις δίπλα τους κι άλλα δύο πολύ πιό απλά κομμάτια (ένας απλός Γερμανικός Πιλότος φερ'ειπείν συν ένα Protrek/Frogman) κι έτσι διατηρείς ένα μικρό αλλά εκρηκτικό rotation.

Όσο μου είναι τεχνικά δυνατόν και με αξιώσει ο Θεός, θα το πάω κατά 'κει όσο μπορέσω, δεν σταματώ.