Αποστολέας Θέμα: Ρολόι με ETA 6498 (handwound)  (Αναγνώστηκε 22918 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: Ρολόι με ETA 6498 (handwound)
« Απάντηση #40 στις: Οκτώβριος 25, 2015, 07:09:16 μμ »
Ωραίες ιδέες, ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτώβριος 25, 2015, 07:29:42 μμ »
Κωνσταντίνε, μία ακόμα ιδέα κουρδιστού (αν και όχι ετα):

Πάνω από το αναφερόμενο μπάτζετ, όμως και άλλου επιπέδου..

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Οκτώβριος 25, 2015, 08:25:57 μμ »
και μετά το πολύ ωραίο ρολογάκι που έβαλε ο Σπύρος, να προσθέσω κάτι ακόμη που είχα ξεχάσει, αλλά είναι σε άλλο επίπεδο τιμής:

upload an image

αν θυμάμαι καλά, είναι γάλλος ο κατασκευαστής, πρόκειται για περιορισμένες εκδόσεις και για να έχει δυνατότητα να πουλήσει αρκετά τεμάχια, παίζει με τους διαφορετικούς δείκτες και το κόκκινο-μαύρο 12. Τιμές νομίζω στα 4Κ κάπου εκεί. Χρονόμετρα...
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Οκτώβριος 25, 2015, 08:59:53 μμ »
Φίλε Κώστα πιστεύω ότι πρέπει να δεις και αυτή τη ρολογάρα από μια εξαιρετική εταιρεία. Υψηλής ποιότητας φινίρισμα και σε κάσα και σε μηχανή. Από κοντά είναι ακόμη πιο όμορφο. Είτε σε μαύρο είτε σε άσπρο.
Eberhard Traversetolo
http://www.eberhard-co-watches.ch/collection/traversetolo/basic-traversetolo/

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Vagosts

• 48mm case
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Ρολόι με ETA 6498 (handwound)
« Απάντηση #45 στις: Οκτώβριος 25, 2015, 09:05:57 μμ »
Αυτο το επος ειναι πολυ ομορφο...

Εντιτ: αυτο το switzerland να μην εγραφε..

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Οκτώβριος 25, 2015, 09:40:03 μμ »
Τα Dornbluth τά'χα δει πριν κάνα χρόνο, στο ίντερνετ.

Τα Eberhardt καλά έκανες και μου τα θύμησες, έχει το εν λόγω ο φίλος μας από τη Σαλονίκη (κορυφαίος στις επιλογές του πάντοτε, έτσι??????)... Τά'χα ψάξει στη Σιγκαπούρη, είχε την αντιπροσωπεία ένας τύπος-ιστορία από μόνος του... Είχαν 5, 6 χιλιάρικα ντόπια (δηλαδή 4 χιλιάρικα Έουρο). Ευρωπαικό πράγμα στη Σιγκαπούρη θα το πληρώσεις, οπότε τα άφησα.

Κι αυτό το Γάλλο τον έχω δει στο Purist, ευχαριστώ όλους και πάλι.

Τα Έπος εγώ ήξερα ότι αυτή η μάρκα έχει ηχεία, ή κάνω λάθος...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Οκτώβριος 25, 2015, 09:43:58 μμ »
Μπορείς να τα δεις στον Σαμπάνη στην Καραγεώργη Σερβίας. Αγορά αξίζει από Ιταλία που τα έχουν ψηλά και πουλάνε πολύ.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος katopis

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Οκτώβριος 26, 2015, 12:33:50 πμ »
Για το ότι τα epos ειναι ηχεία δεν κανείς λάθος Κωνσταντίνε!αγγλικο και τίμιο στην κατηγορία τιμής του..

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Οκτώβριος 26, 2015, 12:34:45 πμ »
Μπορείς να τα δεις στον Σαμπάνη στην Καραγεώργη Σερβίας. Αγορά αξίζει από Ιταλία που τα έχουν ψηλά και πουλάνε πολύ.
Α μπράβο, ευχαριστώ.

Για τα Epos, με μπέρδεψε το logo - ίδιο font δεν έχουν?

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Νοέμβριος 10, 2015, 10:06:36 μμ »
Schaumburg

Stowa

Steinhart

Tourby

Kemmner

Walther

Archer

Nomos

Laco

Archimede

Hentschel

Meistersinger

Dornbluth

Sinn

Junghans

Hanhart

Όσο πιό πολύ κοιτώ Γερμανικά ρολόγια, τόσο περισσότερο μου αρέσουν και θέλω να πάρω κατεύθυνση προς τα 'κει.

Ένα Marine Original handwound ή ένα Chrono handwound είναι τα επόμενα στο ραντάρ, ίσως πολύ σύντομα...

Ειδικά τα Hentschel και Dornbluth είναι πανέμορφα (το επέκτεινα λίγο το θέμα, δηλαδή κι εκτός ΕΤΑ 6497/8 αλλά δεν μας πειράζει φαντάζομαι).

Το πιό προκλητικό είναι το ότι μπορείς μετά να αρχίσεις να παίζεις με τα straps... (όπως λ.χ. με αυτό που γίνεται στα ΡΑΜ).

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Νοέμβριος 10, 2015, 10:57:10 μμ »
Κωνσταντινε εσυ που κοιτας Γερμανικα αυτο αξιζει; http://www.archimede-watches.com/watches/pilot/automatic-42h.html

βεβαια φοραει ετα 2824-2 οχι κουρδιστη που θες εσυ αλλα σε ρωταω μια και ασχολεισαι λιγο παραπανω με τα Γερμανικα... στα 585€ δε το λες και τραγικο σαν τιμη... βεβαια δεν ξερω τον αρχιμηδη τι εταιρια ειναι... θα προτιμουσα stowa απο αυτες αλλα σηκωνει πολυ ψηλα... γιαυτο κοιταξα εδω... εσυ εχεις κιολας αρχιμηδη οποτε για πες αξιζει η αγορα; κλασικο pilot ειναι σαν εμφανιση πρεπει να ειναι οκ αλλα σαν κασα ρωταω...
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Νοέμβριος 11, 2015, 12:56:08 πμ »
Δημήτρη,

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τώρα βέβαια θα μιλήσουμε και για πιλότους, για αυτόματους μηχανισμούς, κλπ. αλλά δεν πειράζει.

Εγώ κατ'αρχάς παρήγγειλα αυτό:

Το ρολόι κοστίζει 660 Ευρώ με το βασικό ETA 2824-2 (incl. V.A.T.)
Για να έχει τον ETA 2824-2 TOP  χρειάζεται extra cost Eur 80, και για να έχει τον ETA 2824-2 TOP με blued screws θέλουν παραπάνω Eur 130.

Μιας και το κόστος του ρολογιού είναι σχετικά μικρό, διάλεξα τον Top με blue screws, και θ'αρχίσω να παίζω και με διάφορα straps. Πιστεύω πως ένα σωστά φτιαγμένο ή/και διαλεγμένο λουρί μπορεί να μεταμορφώσει ένα ρολόι.

Κατά συνέπεια κοιτάμε (εσύ κι εγώ) ουσιαστικά το ίδιο ρολόι. Πιλότος, με κεντρικό μεγάλο χέρι δεπτερολέπτων, απουσία του logo της μάρκας από το dial, κορώνα που είναι σε στυλ κρεμμυδιού, κλπ.

Προσωπικά, όπως βλέπεις, πήγα τελικά σε αυτόματο αυτή τη φορά. Λατρεύω τα κουρδιστά, αλλά στην πορεία ανακάλυψα ότι ο κάθε κατασκευαστής παρουσιάζει το όλο σχέδιο λίγο διαφορετικά.

Η Stowa είναι από τους 2-3 πρώτους που δεκαετίες πριν έβγαλαν τον 'καθαρόαιμο' πιλότο με απουσία κάθε είδους γραμματοσειράς στο dial και με κανονικό/μεγάλο 'τρίτο' χέρι που δείχνει τα δεπτερόλεπτα. Αυτό είναι το πολύ κλασικό Flieger.

Πριν μόλις μερικές εβδομάδες η Stowa έβγαλε πέντε (5) τέτοια κομμάτια στην ιστοσελίδα της, με handwound μηχανισμό. Έφυγαν μέσα σε 10' της ώρας. Αυτό το ρολόι, για τα 850 Ευρώ που το δίνουν, είναι πολύ καλύτερη επιλογή αν σε κάποιον αρέσουν τα κουρδιστά.

Τώρα διαβάζω πως αυτό ήταν μάλλον ένα δοκιμαστικό run της εταιρίας για να βγάλει φουλ το μοντέλο σε κανονική παραγωγή σύντομα, πιθανόν με 6498. Καλά νέα, αν και η τιμή θα είναι πιθανότατα ψηλότερη.

Να τονίσω πως δεν έχω μεγάλη εμπειρία στην ιστορία και παράδοση των Πιλότων (και δη των Γερμανικών Πιλότων), αλλά τώρα διαβάζω και ψάχνω όσο με ενδιαφέρει. Είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει υλικό και γνώση στο φόρουμ - πολύ περισσότερη από όση παραθέτω εδώ.

Άρα λοιπόν ανάμεσα σε αυτές τις μάρκες (Stowa, Steinhart, Archimede, Laco, κλπ.) αν πάρει κανείς κάτι, καλό θα ήταν να πάρει αυτόν τον πιλότο της Stowa που αντιπροσωπεύει ό,τι πιό κλασικό και λιτό υπάρχει. Αυτό όμως τώρα δεν είναι διαθέσιμο. Άρα το πράγμα θέλει υπομονή. Υπάρχει το ίδιο βέβαια με 6498 στα 1,290 Eur αλλά δεν έχει καν τρίτο μεγάλο 'χέρι' δεπτερολέπτων - άρα είναι άλλο ρολόι. Το καθαρόαιμο είναι ένα.

Τώρα,

Οι άλλοι πιλότοι (μεγάλες κάσες, με το seconds sub-dial στο 6 o'clock ή στο 9 o'clock) είναι κι αυτοί όμορφοι αλλά λίγο διαφορετικοί. Τέτοιου τύπου είναι ο Αρχιμήδης που έχω: 45-άρα κάσα, 6497/8, κρεμμύδι κορώνα, χρονομετρία μιά χαρά, κλπ. Το ρολόι είναι φανταστικό, το πήρα το '12 και πριν ένα μήνα μάλλον ξεβιδώθηκε λίγο ο άξονας της κορώνας, οπότε δεν κούρδιζε. Είναι στο σέρβις τώρα.

Αυτό λοιπόν το σχέδιο είναι άλλο πράγμα από αυτό το αυτόματο που κοιτάμε και οι δυό μας αυτές τις μέρες. Πιό μεγάλη κάσα, και λίγο πιό busy dial. Σε αυτή την κατηγορία, ένα πολύ ωραίο είναι το Premium της Steinhart, εδώ. Η τιμή του είναι στα 990 Ευρώ, με 44mm κάσα και 14.2mm πάχος, που είναι αρκετά. Premium σειρά της Steinhart (990 Ευρώ με sandwich dial) ή όχι (450 Ευρώ), να σημειώσουμε ότι η κάσα παραμένει στα 44mm διάμετρο και 14.2mm πάχος, κάτι το οποίο επηρεάζει αρκετά το πώς φοριέται. Μην ξεχνάμε πως ο δικός μου Αρχιμήδης φορά τον ίδιο μηχανισμό, έχει το ίδιο concept στο dial (με sub-seconds dial δηλαδή) αλλά έχει πάχος 10.50mm. Καμμία σχέση στην αίσθηση όταν θα φορά κανείς τα δύο αυτά ρολόγια, υποθέτω.

Άρα λοιπόν μέσα από όλα αυτά βλέπουμε πώς αντιμετωπίζει ο κάθε κατασκευαστής το θέμα παντρέματος κάσας και μηχανισμού. Ένα ρολόι, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι σημαντικό να μην ξεφεύγει πολύ σε διάμετρο κάσας, και επίσης να μην ξεφεύγει ούτε σε πάχος κάσας. Επανερχόμενος στο αυτόματο ρολόι του Αρχιμήδη για το οποίο ρώτησες, έχει 42-άρα κάσα με 9.9mm πάχος - η Stowa είναι από τους πολύ λίγους που δίνει λιτή κάσα 40-άρα και πάχος 10.20mm στην δική της έκδοση.

Το παραπλήσιο και πανέμορφο Steinhart Premium Flieger 44mm, στα 540 Ευρώ με open back είναι αυτό:

Εδώ, όπως βλέπεις, η κορώνα είναι λίγο διαφορετική, ο μηχανισμός είναι Soprod Α10, 44-άρα κάσα με 12.00mm πάχος, κι υπάρχει όμως το λογότυπο και σήμα της Steinhart που 'χαλά' λίγο το λιτό dial. Όμορφη και λουσάτη επιλογή. Το σύγχρονο (στο site της Steinhart δηλαδή) είναι μάλιστα με χρυσαφιά hour hands (στο περίγραμμά τους), κάτι το οποίο δουλεύει στην πράξη πάρα πολύ ωραία. Θα πρότεινα αυτό το ρολόι να το δεις πιό διεξοδικά.

Τα straps σε όλα αυτά τα ρολόγια δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο, κατά την προσωπική μου άποψη. Το όποιο (από αυτά) ρολόι για να δείξει θέλει ένα καλύτερο λουρί. Επίσης διαβάζω ότι η Steinhart είναι λίγο στριφνή σε θέμα επικοινωνίας, λίγο αργή, τίποτε παραπάνω. Με την Archimede δεν είχα θέμα το '12 που πήρα τον Πιλότο.

Από 'κει και πέρα, πιστεύω (από τα πολύ λίγα που γνωρίζω) πως η Stowa είναι ένα μικρό σκαλί πάνω από Steinhart και Αrchimede. Νομίζω πως και οι τιμές άλλωστε το αντανακλούν αυτό. Από 'κει και πέρα, σε όποιο και ό,τι Αρχιμήδη κι αν πας, θα είσαι εντάξει. Δεν είναι και Kemmner που είχαν 250 Ευρώ πριν 3 χρόνια, που κι αυτά είναι μιά χαρά. Κοίταξέ τα όλα αυτά, μαζί με τα Laco, και πρόσεξε τις λεπτομέρειες (πάχος, διάμετρο, κλπ.) Όλα έχουν σημασία. Δεν υπάρχει λόγος το ρολόι να είναι 44 ή 45 χιλιοστά σε διάμετρο όταν μπορεί να είναι 40 ή 42 χιλιοστά. Και πες ότι εδώ είναι θέμα προσωπικό αλλά κι ότι μιλάμε για Πιλότους - άρα ίσως είμαι απόλυτα υποκειμενικός.

Στο θέμα του πάχους κάσας όμως, δεν υπάρχει λόγος να είναι ένα ρολόι στα 14-μισό χιλιοστά, όταν ο άλλος δίπλα τό'χει στα 12 χιλιοστά. Υποκειμενική και πάλι, αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Το ίδιο και με τα ρολόγια Marine Original. Κοίτα το Steinhart και κοίτα και το Stowa. Στα 44mm με 14.2mm και τιμή 450 Eur το πρώτο, στα 41mm 12.00mm και τιμή 1,280 Eur το δεύτερο, για να φορέσουν το ίδιο ακριβώς movement...

Προσωπικά λοιπόν διάλεξα σε αυτή την πρώτη φάση το Stowa με το ξεχωριστό και ασυνήθιστο silver dial. Η κάσα είναι μαζεμένη (40mm), το πάχος παρομοίως, έχει date function που ομολογώ πάντα το ψάχνω χρηστικά, το dial χρωματικά δεν είναι πάλι μαύρο κι απεναντίας είναι κάτι που δεν το βρίσκεις σε άλλα ρολόγια αυτού του τύπου. Επίσης, τα lugs είναι 20-άρια κι άρα μπορώ επιτέλους να βάλω τρία ακριβούτσικα δερμάτινα straps που είχα πάρει 2-3 χρόνια πριν (για Rolex Oyster) ή ακόμη πιθανώς και το παλιό (πολύ καλό) δερμάτινο λουρί του Dato μου. Στα εξακόσια και κάτι Ευρώ για το Stowa, έκανα το βήμα.

Ο Αρχιμήδης μου είναι μαύρος, IWC Big Pilot με μαύρη-μαυρίλα dial μπορεί να πάρω κάποια στιγμή σύντομα, αν λοιπόν συνεχίσουμε με Stowa ή Steinhart θα είναι ένα καθαρόαιμο λιτό Flieger κουρδιστό (Stowa), ένα πάλι κουρδιστό Stowa 1938 Chrono Classic ή Marine Chrono Classic (πάλι Stowa - και τα δύο στα 2,300 Ευρώ με modified Valjoux 7750 handwound και πάχος κάσας περίπου 15mm), ένα φθηνό Marine Chronometer 44mm (Steinhart) ή το πιό ακριβό παρόμοιο Marine Original της Stowa.

Μετά πάμε σε πιό ακριβές καταστάσεις, Dornbluth κλπ. όπου όλες οι παράμετροι είναι αρκετά πιό ραφιναρισμένοι. Το μάθημα (για μένα) είναι πως οι Γερμανοί έχουν αυτό το Marine ('Officer') type of watch με λευκό dial και seconds sub-dial, όπως και το classic Flieger, δύο σχέδια που είναι αντιπροσωπευτικά μιας σχολής με απλά και καθαρόαιμα σχεδιαστικά χαρακτηρηστικά. Η παρουσία αρκετών Γερμανών κατασκευαστών οι οποίοι προσφέρουν σύγχρονα alternatives των εν λόγω designs σε σχετικά προσιτές τιμές, μόνο πλεονέκτημα μπορεί να είναι για όλους μας. Ποτέ δεν θα πιάσουν τη διαχρονικά λιτή απλότητα των Ελβετών (λ.χ. ενός Calatrava) αλλά προσωπικά για κάποιο περίεργο λόγο έχω αρχίσει να γίνομαι ένθερμος υποστηρικτής των Γερμανικών ρολογιών.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2015, 01:17:31 πμ από NavalArchitect »

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Νοέμβριος 11, 2015, 01:24:05 πμ »
ωραιο ποστ!!!

να σου πω η stowa ειναι 40 κασα και θελω 42... (πιστευω οτι το 42 μου καθεται καλυτερα στο χερι...) στη laco δεν μου αρεσουν τοσο οι κασες της... ειναι λιγο περιεργες... την steinhart τελικα δεν την πολυσυμπαθω και δεν ασχοληθηκα καθολου... και ειπα να κοιταξω και αρχιμηδη... ειδα αρκετα καλα σχολια στο wus και πιστευω οτι τελικα ειναι τιμιο... δηλαδη σου προσφερει ενα απλο λιτο με ιστορια ρολοι (σχεδιαστικα εννοω ιστορια) σε τιμια τιμη και με μια μηχανη οκ... η κασα του ειναι μια χαρα στο ματι μου αλλα και στις διαστασεις που δινει μου ειναι οκ τουλαχιστον οπως το σκεφτομαι... οποτε ενα καλο λουρακι οπως ειπες και εχεις ενα κλασικο κομματι... δε ξερω σκεψεις κανω θα δουμε αν οντως ψηθω... (ηδη εχω τον βασικο μου στοχο και ψηνεται αρκετα...) απλα ειπα να κανω ενα δωρακι επιπλεον στον εαυτο μου και ενα pilot style ρολοι δεν ειναι ποτε κακο...  ιδωμεν... ευχαριστω  ;)

με το καλο να σου ερθει... εχει ωραιο dial παντως και ιδιαιτερο!  ;)
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Νοέμβριος 11, 2015, 09:57:40 πμ »
και μετά το πολύ ωραίο ρολογάκι που έβαλε ο Σπύρος, να προσθέσω κάτι ακόμη που είχα ξεχάσει, αλλά είναι σε άλλο επίπεδο τιμής:

upload an image

αν θυμάμαι καλά, είναι γάλλος ο κατασκευαστής, πρόκειται για περιορισμένες εκδόσεις και για να έχει δυνατότητα να πουλήσει αρκετά τεμάχια, παίζει με τους διαφορετικούς δείκτες και το κόκκινο-μαύρο 12. Τιμές νομίζω στα 4Κ κάπου εκεί. Χρονόμετρα...

Μμμμ τι ωραια πραγματα. Υπεροχα ρολογια :)  Και το stowa marine roman,και το dornbluth :)

Αλλα ειδικα αυτο το pascal coyon το δεξι με ενα καφε λουρακι οπως τα διπλα του :)

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Νοέμβριος 11, 2015, 01:10:27 μμ »
Κωνσταντίνε, το "πανερόλουρο" το προορίζεις για το επερχόμενο stowa;
Αν ναι, επισημαίνω το ζήτημα του πάχους ρολογιού/τέτοιων λουριών.

Τα aftermarket λουριά πανεράι είναι πάχους 4-5mm γιατί τα δικαιολογουν οι αντίστοιχες κάσες για τις οποίες προορίζονται.

Νομίζω ότι για τον πιλότο το λουρί δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε πάχος τα 3,5mm.
Τόσο για λόγους αισθητικής, όσο και για λόγους εφαρμογής της μαμίσιας μπούκλας.

Σπύρο,

Καλά κάνεις και επισημαίνεις το συγκεκριμένο θέμα - κι ευχαριστώ.

Όχι, δεν το προορίζω για το Stowa (το οποίο έχει 20-άρια lugs).

Εχθές βράδυ όμως κατέληξα στην απόφαση να πάω και σε Marine Original type - οπότε παρήγγειλα το Steinhart Chronometer 44 με Roman indices, που έχει 22-άρια lugs.

Το ρολόι είναι πιό μεγάλο σε διάμετρο κάσας αλλά και σε πάχος, σε σχέση με το αντίστοιχο Stowa Marine Original.

Όμως,
- η τιμή του Steinhart (στο 1/3 της τιμής του Stowa),
- το ότι έχω ήδη Stowa,
- το πιό ωραίο seconds sub-dial, αλλά και
- ο συνδυασμός brushed + polished επιφανειών στο Steinhart (σε κάσα και στεφάνι αντίστοιχα - που με κάνει να μη με νοιάζει τόσο πολύ τί buckle [brushed/polished] θα του φοράω),

με έκαναν να αποφασίσω υπέρ του Steinhart.

Τώρα λοιπόν ψάχνω straps 22/20 για αυτό το ρολόι...

Έξι χιλιοστά λοιπόν σε πάχος φυσικά δεν θέλουμε, αλλά εκεί στα 4 με 4.5 χιλιοστά το πολύ πιστεύω θα είμαστε εντάξει - τί λες;

Βέβαια τα Roman indices πάνε πιό πολύ σε περισσότερο dressy κατάσταση, που με τη σειρά της μας οδηγεί σε ακόμη πιό λεπτό strap, λ.χ.:

Αλλά τέλος πάντων ας δούμε τί υπάρχει, και θα αποφασίσω.

Πιστός στη φιλοσοφία της ποιότητας λοιπόν, σκέφθηκα (για να μην παιδεύομαι) τα γυαλιστερά δερμάτινα λουριά ΡΑΜ.
Κοστίζουν βέβαια όσο το Steinhart το ίδιο, αλλά αν είναι να μου μεταμορφώσουν το ρολόι, θα γίνει κι αυτό.

Βέβαια με τη βοήθεια του Πάνου, τώρα κοιτώ και το ΡΑΜ φόρουμ όπως και τα Hirsch αλλά και το Panatime.com.

Έχω 4 λουριά για 22-άρια lugs αλλά τα δύο από αυτά (τα καλά, από τον Jason στη Σιγκαπούρη) δεν έχουν tapering, κι αυτό το Πανέρι-στυλ 22mm all the way μου τη δίνει λιγάκι.
Θέλω να στενεύει, έστω λίγο, το λουρί κάτω...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 11, 2015, 01:16:05 μμ από NavalArchitect »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Νοέμβριος 11, 2015, 01:40:07 μμ »
Με το marine αλλάζει το πράγμα και μέχρι 4,5mm το πάχος θα είναι μια χαρά, Κωνσταντίνε!

Από πλευράς χρώματος, θα έλεγα εύκολες επιλογές είναι ή κάτι σε σκούρο μπλε calf με άσπρες ραφές, (που μπορείς να δοκιμάσεις επί τόπου στον Δήσσιο - π.χ. Mariner) ή κάτι που να κάνει αντίθεση με το dial.

Ας πούμε, κάτι τέτοιο για την πρώτη ιδέα:

http://forum.watch.ru/attachment.php?attachmentid=1038858&d=1434184202

Και δανεισμένο από τη stowa, η δεύτερη ιδέα:

http://forum.watch.ru/attachment.php?attachmentid=804894&d=1411727217

Πάντως, νομίζω ότι το κλασσικό πανερόλουρο θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα του ρολογιού (ιδιοτροπία μου... ::)).

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Νοέμβριος 11, 2015, 01:58:44 μμ »
...
Πάντως, νομίζω ότι το κλασσικό πανερόλουρο θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα του ρολογιού
...
Συμφωνώ...

Αποσυνδεδεμένος jamesbeam

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Νοέμβριος 12, 2015, 08:25:13 μμ »
Ξεχασατε την σειρα U-6497 της U-BOAT και τα Thousands of Feet

Αποσυνδεδεμένος reyad

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Δεκέμβριος 21, 2015, 09:06:58 μμ »
Απο οτι καταλαβα αργησα λιγο,αλλα για future reference που λεγαμε και μικροι, να προσθεσω ενα ρολοι απο την αγαπημενη μου εταιρια.

Το εχω εδω και ενα χρονο και το θεωρω εξαιρετικη επιλογη για τα λεφτα του. Κουρδιστο που μου αρεσει, limited edition και γυρω στα 800-900ε τιμη.