Αποστολέας Θέμα: ΑΠΟΡΊΑ  (Αναγνώστηκε 4042 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
ΑΠΟΡΊΑ
« στις: Αύγουστος 19, 2008, 05:53:36 μμ »
Διαβάζοντας προσεχτικά το προηγούμενα posts έβγαλα το συμπέρασμα ότι τα quartz δεν τα έχετε γενικώς σε καμια εκτίμηση και αυτόματα μου γεννήθηκε η απορία πιο είναι το value for money και ρωτάω ορμώμενος από την αγορά που έκανα, (semaster aqua terra 2517.50 ) το quartz ήταν φτηνότερο 700 $ από το αυτόματο αλλα το αυτόματο μου έπεφτε vary δηλαδή δεν τα αξίζει to quartz ta lefta tou? η omega μας κοροϊδεύει? γιατί κατά τα αλλα εγώ εxώ βολευτεί απίθανα με το ρολογάκι

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: ΑΠΟΡΊΑ
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 19, 2008, 06:18:33 μμ »
Διαβάζοντας προσεχτικά το προηγούμενα posts έβγαλα το συμπέρασμα ότι τα quartz δεν τα έχετε γενικώς σε καμια εκτίμηση και αυτόματα μου γεννήθηκε η απορία πιο είναι το value for money και ρωτάω ορμώμενος από την αγορά που έκανα, (semaster aqua terra 2517.50 ) το quartz ήταν φτηνότερο 700 $ από το αυτόματο αλλα το αυτόματο μου έπεφτε vary δηλαδή δεν τα αξίζει to quartz ta lefta tou? η omega μας κοροϊδεύει? γιατί κατά τα αλλα εγώ εxώ βολευτεί απίθανα με το ρολογάκι

Καλά κάνεις φίλε μου και βολεύτικες !!!
Και τα Quartz ρολόγια είναι !!!
Σχεδόν όλοι, για να μην πω πως όλοι από εκεί ξεκινήσαμε σαν πιτσιρικάδες με ένα ηλεκτρονικό quartz ...
Τώρα από κει και πέρα είναι θέμα τι θέλεις από το ρολόι σου και πόσα διαθέτης.
Βέβαια τώρα πια τα μηχανικά ρολόγια έχουν περίοπτη θέσει στη αγορά με επακολουθο την ίσως υπεραξία που έχουν, που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν και καλή μεταπώληση .

Φιλικά Στέφανος.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 23, 2008, 10:04:51 μμ από Megalos »
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 19, 2008, 07:00:19 μμ »
αυτή την στιγμή έχω 2 αυτόματα  1 κουρδιστό και 2 quartz ε δεν μπορεις συνεχεια να ρυθμίζεις ένα αυτόματο είναι κουραστικό
τα quartz με ξεκουράζουν διότι βάζεις βγάζεις και στο finale νομίζω ότι το ρολοι είναι και κόσμημα αν το βλέπαμε σαν μηχανή μονο τότε θα υπήρχε μονο η μηχανή και οι λεπτοδείκτες και θα "φορουσαμε" τις μηχανές στο χέρι και το λέω αυτό σαν αντίλογο στο άμα θέλεις quartz δες την ώρα στο κινητό σου
e δεν είναι έτσι και τα αλλα μέρη που απαρτίζουν το ρολοι έχουν μια αξια νομίζω όχι μονο η μηχανη
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 23, 2008, 10:06:29 μμ από Megalos »

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 19, 2008, 07:47:55 μμ »
Σχεδόν όλοι έχουν τουλάχιστον ένα quartz ρολόι.
Αυτό από μόνο του λέει πολλά.
Επειδή όμως είναι πολύ πιο δύσκολο να φτιάξεις ένα  εξ΄ ολοκλήρου μηχανικό μηχανισμό τα ρολόγια αυτά (αυτόματα η κουρδιστά) έχουν καλύτερη μεταπωλητική αξία.

Και όχι δεν κοροιδεύει η Ωmega, ο quartz  μηχανισμός έχει κατά πολύ μικρότερο κόστος παραγωγής από ένα μηχανικό.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος kanenas

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 21, 2008, 04:25:43 πμ »
Υπαρχουν πολλοι καλοι λογοι για να προτιμησεις αυτοματο ρολοϊ, ο πιο προφανης ειναι οτι δε χρειαζεσαι μπαταριες.  Τα quartz ρολογια χρειαζονται αλλαγη μπαταριας καθε 1 με 3 χρονια, αναλογα με το ποσες λειτουργιες εχουν, αν διαθετουν φωτισμο, ξυπνητηρι, κλπ., και ποσο συχνα χρησιμοποιεις αυτες τις λειτουργιες.  Δε ξερεις ποτε ακριβως θα σου τελειωσει η μπαταρια, π.χ. αν εισαι διακοπες στη Ροδο κι εκεινη τη στιγμη βρισκεσαι στον πατο της θαλασσας.  Η αλλαγη της μπαταριας κοστιζει σε χρονο και χρημα, και για να εξασφαλισεις τη υδατοστεγανοτητα του ρολογιου θα πρεπει να την αλλαξει καποιος που εχει την τεχνολογια, που δεν ειναι απαραιτητα το γωνιακο μαγαζι της γειτονιας.  Επισης ειναι προβληματικη η απορριψη των εξαντλημενων μπαταριων, οι οποιες κανονικα πρεπει παραδοθουν για ανακυκλωση.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 21, 2008, 04:33:58 πμ από kanenas »

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 21, 2008, 08:09:54 πμ »
Υπαρχουν πολλοι καλοι λογοι για να προτιμησεις αυτοματο ρολοϊ, ο πιο προφανης ειναι οτι δε χρειαζεσαι μπαταριες.  Τα quartz ρολογια χρειαζονται αλλαγη μπαταριας καθε 1 με 3 χρονια, αναλογα με το ποσες λειτουργιες εχουν, αν διαθετουν φωτισμο, ξυπνητηρι, κλπ., και ποσο συχνα χρησιμοποιεις αυτες τις λειτουργιες.  Δε ξερεις ποτε ακριβως θα σου τελειωσει η μπαταρια, π.χ. αν εισαι διακοπες στη Ροδο κι εκεινη τη στιγμη βρισκεσαι στον πατο της θαλασσας.  Η αλλαγη της μπαταριας κοστιζει σε χρονο και χρημα, και για να εξασφαλισεις τη υδατοστεγανοτητα του ρολογιου θα πρεπει να την αλλαξει καποιος που εχει την τεχνολογια, που δεν ειναι απαραιτητα το γωνιακο μαγαζι της γειτονιας.  Επισης ειναι προβληματικη η απορριψη των εξαντλημενων μπαταριων, οι οποιες κανονικα πρεπει παραδοθουν για ανακυκλωση.

Υπάρχουν και τα eco drive και  kinetic!!!!

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 21, 2008, 08:22:26 πμ »

Υπάρχουν και τα eco drive και  kinetic!!!!
Όπως επίσης και τα TAGHEUER KIRIUM Ti5 με 8 χρόνια ζωής της μπαταρίας ...
Και παλαιότερα κάποια CASIO με 5 χρόνια ζωής μπαταρίας.

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 21, 2008, 02:01:29 μμ »
Όπως επίσης και τα TAGHEUER KIRIUM Ti5 με 8 χρόνια ζωής της μπαταρίας ...
Και παλαιότερα κάποια CASIO με 5 χρόνια ζωής μπαταρίας.

Φιλικά Στέφανος.

Καθως και καποια Hi end quartz Seiko με 10ετη διαρκεια μπαταριας.Να μεινεις απο μπαταρια στα συγχρονα quartz ετσι ξαφνικα ειναι δυσκολο,καθως υπαρχουν διαφοροι τροποι για να σε ειδοποιουν.Στα Citizen πχ ο δευτερολεπτοδεικτης κινειται ανα 2 sec για ενα μεγαλο διαστημα οταν πεσει η μπαταρια,προειδοποιοντας σε να την αλλαξεις. :)

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 21, 2008, 06:21:06 μμ »
....

Να μεινεις απο μπαταρια στα συγχρονα quartz ετσι ξαφνικα ειναι δυσκολο,καθως υπαρχουν διαφοροι τροποι για να σε ειδοποιουν.Στα Citizen πχ ο δευτερολεπτοδεικτης κινειται ανα 2 sec για ενα μεγαλο διαστημα οταν πεσει η μπαταρια,προειδοποιοντας σε να την αλλαξεις. :)

Και στο Tissot T-Touch "έβγαζε" ένδειξη batt = έχεις περίπου 1-2 μήνες καιρό για να αλλάξεις μπαταρία . ;D

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος kanenas

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 22, 2008, 12:54:01 πμ »
Συμφωνω, η σειρα eco-drive της Citizen δε χρειαζεται (θεωρητικα) αλλαγη μπαταριας.  Οσο για την ονομαστικη διαρκεια ζωης της μπαταριας που δινουν οι κατασκευαστες, μπορει να ειναι και αισιοδοξη.  Δηλ. τα 5 ή τα 8 χρονια που δινει ειναι αναλογα με τη χρηση.  Αν το ρολοϊ εχει χρονογραφο ή φως ή ξυπνητηρι και αυτες τις λειτουργιες τις χρησιμοποιεις καθημερινα, η διαρκεια ζωης της μπαταριας συντομευει αισθητα.  Επομενο δεν ειναι; Η αρχη της διατηρησης της ενεργειας. 
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 22, 2008, 01:07:33 πμ από kanenas »

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 22, 2008, 01:07:09 πμ »
τέλος πάντων εγω ξεκίνησα με το ερώτημα αν θα πρέπει να αγοράζουμε η οχι quartz και ποιά είναι η γνώμη σας διότι εγώ ειμαι 100% σύμφωνος απο πρακτική σκοπιά  αλλα βλέπω οτι ά;νθρωποι που ασχολούντε επαγγελματικά με το ρολόι τα απορριπτουν ενω εγω το ξαναλέω οτι είναι κουραστικό να ρυθμίζεις συνέχεια ωρα, ημερα, ημερομηνία και αλήθεια εδω τίθεται και το ερώτημα τα κοινα ρολόγια αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες? και μιλάμε για -20 εως -35  εγω την εβγαλα με το breitling χωρις πρόβλημα αλλα αναρρωτιέμαι αν τα άλλα θα αντέξουν

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 22, 2008, 01:10:09 πμ »
τέλος πάντων εγω ξεκίνησα με το ερώτημα αν θα πρέπει να αγοράζουμε η οχι quartz και ποιά είναι η γνώμη σας διότι εγώ ειμαι 100% σύμφωνος απο πρακτική σκοπιά  αλλα βλέπω οτι ά;νθρωποι που ασχολούντε επαγγελματικά με το ρολόι τα απορριπτουν ενω εγω το ξαναλέω οτι είναι κουραστικό να ρυθμίζεις συνέχεια ωρα, ημερα, ημερομηνία και αλήθεια εδω τίθεται και το ερώτημα τα κοινα ρολόγια αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες? και μιλάμε για -20 εως -35  εγω την εβγαλα με το breitling χωρις πρόβλημα αλλα αναρρωτιέμαι αν τα άλλα θα αντέξουν

ναι στα quartz ,σε καποιες χρησεις ειναι μονοδρομος,ναι αντεχουν ,εξαρταται απο τα λιπαντικα

Αποσυνδεδεμένος kanenas

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 22, 2008, 01:16:17 πμ »
Νομιζω οτι ενα ρολοϊ με μπαταρια θα τα φτυσει πιο γρηγορα απο ενα μηχανικο ρολοϊ σε χαμηλες θερμοκρασιες.  Απο την αλλη υπαρχει το επιχειρημα, ποση ωρα αντεχεις εσυ σε χαμηλες θερμοκρασιες;

Οσο για τη συχνη ρυθμιση που απαιτει ενα αυτοματο ρολοϊ, υπαρχουν συσκευες που λεγονται winders («κουρδιστες») που κρατανε τα ρολογια συνεχως κουρδισμενα.  Ειναι μια εναλλακτικη γι αυτους που εχουν πολλα αυτοματα και τα αλλαζουν συχνα.  Απο την αλλη, αναιρει το επιχειρημα περι περιβαλλοντικης ευαισθησιας που εξεθεσα παραπανω, μια που κι αυτες οι συσκευες καταναλωνουν ενεργεια.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 22, 2008, 01:32:34 πμ από kanenas »

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 22, 2008, 01:23:29 πμ »
τα έχω υπόψιν αλλα δεν υπάρχει να επιβιώση τετοιο πράγμα στο σπιτι μας θα το περιποιηθει ο γιος μου αμεσως χαχαχαχαχαχ