Αποστολέας Θέμα: Πώς θα εντοπίσετε ένα Rolex που δεν είναι αυθεντικό  (Αναγνώστηκε 5118 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά ρολόγια που δεν είναι αυθεντικά, ειδικά σε γνωστές μάρκες όπως είναι η Rolex και το βίντεο από τους Images Jewelers στο YouTube έρχεται να μας διαφωτίσει σχετικά.

Ένα από τα στοιχεία που πρέπει να προσέξει κανείς είναι το εάν έχει μηχανικό μηχανισμό ή Quartz, κάτι το οποίο μπορεί να καταλάβει κανείς από τον χαρακτηριστικό ρυθμό με τον οποίο κινείται ο δείκτης των δευτερολέπτων. Ένα Rolex δεν θα έχει ποτέ quartz μηχανισμό. Ένα άλλο στοιχείο είναι το βάρος της κάσας του ρολογιού, όταν κανείς φορά το ρολόι στο χέρι του. Θα πρέπει να νιώθει ότι το ρολόι έχει στιβαρή κατασκευή και βάρος στο χέρι.

Η κορώνα είναι ένα ακόμα στοιχείο που θα πρέπει να προσέξει ο επίδοξος αγοραστής ενός Rolex, όπου στο αυθεντικό μοντέλο, έχει γίνει περίτεχνος σχεδιασμός της κορώνας, με ανάγλυφο σχεδιασμό. Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο ενός αυθεντικού Rolex είναι το Cyclops lens που μεγενθύνει την ένδειξη της ημερομηνίας στο καντράν. Στα περισσότερα ψεύτικα Rolex αυτό δεν συμβαίνει.

Ειδικά όσοι επιλέγετε να ψωνίσετε το ρολόι σας από το Διαδίκτυο, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να μην παρασύρεστε από τυχόν προσφορές και χαμηλές τιμές.

Δείτε και το ακόλουθο βίντεο.

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/Bb2Jb5AtuKA" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Bb2Jb5AtuKA" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 21, 2015, 04:18:29 μμ από chris5 »
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Πώς θα εντοπίσετε ένα Rolex που δεν είναι αυθεντικό
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 21, 2015, 05:02:45 μμ »
.....
Ένα Rolex δεν θα έχει ποτέ quartz μηχανισμό.

Ανακριβές.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rolex_Oysterquartz

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 21, 2015, 05:59:53 μμ »
Ανακριβές.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rolex_Oysterquartz
Νομιζω πως ο συγραφεας του αρθρου εννοουσε οτι οταν θελεις να παρεις ενα μεταχειρισμενο Submariner,Explorer,Deepsea,Daytona,GMT δηλαδη τα πιο εμπορικα μοντελα της Rolex,κοιτας να ειναι αυτοματο και οχι Quartz.
Ειναι γνωστο οτι η Rolex "βγαζει" και Quartz.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 21, 2015, 06:15:54 μμ »
....
Ειναι γνωστο οτι η Rolex "βγαζει" και Quartz.

Από που είναι "γνωστό" ότι η ρόλεξ βγάζει (ακόμα) quartz;
Όπως αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο της wikipedia, το τελευταίο oysterquartz κυκλοφόρησε το 2001.  ::)

Επίσης, καλό είναι να αναγράφουμε πηγές για να φαίνεται αν τα κείμενα που ανεβάζουμε είναι δικά μας ή τρίτων.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 21, 2015, 06:18:40 μμ »
Από που είναι "γνωστό" ότι η ρόλεξ βγάζει (ακόμα) quartz;
Όπως αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο της wikipedia, το τελευταίο oysterquartz κυκλοφόρησε το 2001.  ::)

Επίσης, καλό είναι να αναγράφουμε πηγές για να φαίνεται αν τα κείμενα που ανεβάζουμε είναι δικά μας ή τρίτων.
Ημαρτον,δεν με λυπασαι? Παιζεις παρα πολυ με τις λεξεις.
Δεν εχω τοσο χρονο για να το ψαχνω οσο εσυ.
Σημερα "βρηκα" να μη γραψω πηγες και αμεσως να το αναφερεις?
Aν προσεξεις καλα,παντα αναφερω τις πηγες μου.

edit: διορθωνω την προταση μου: ειναι γνωστο οτι η Rolex "ΕΒΓΑΖΕ" και Quartz.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 21, 2015, 06:29:44 μμ »
...
Δεν εχω τοσο χρονο για να το ψαχνω οσο εσυ.

Το έχεις ξαναπει αρκετές φορές...
Πως ξέρεις ποιόν ακριβώς χρόνο έχω εγώ για ψάξιμο;  ???

Και για να μην ανοίξει κουβέντα, η απάντηση είναι απλή: προσπαθώ να διαβάζω προσεκτικά τα ποστ. Από σεβασμό σε όποιους τα ανεβάζουν.
Καιρός να κάνεις το ίδιο και εσύ!

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 21, 2015, 06:38:11 μμ »
Το έχεις ξαναπει αρκετές φορές...
Πως ξέρεις ποιόν ακριβώς χρόνο έχω εγώ για ψάξιμο;  ???

Και για να μην ανοίξει κουβέντα, η απάντηση είναι απλή: προσπαθώ να διαβάζω προσεκτικά τα ποστ. Από σεβασμό σε όποιους τα ανεβάζουν.
Καιρός να κάνεις το ίδιο και εσύ!
Πρωτη φορα το λεω.
Δεν καταλαβαινω το επιθετικο σου υφος.
Ειναι αληθεια οτι πολλες φορες γραφω βιαστικα και δεν ανατρεχω σε προηγουμενα ποστ.
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν σεβομαι τους αλλους.
Η πορεια μου τοσα χρονια στο φορουμ αυτο εχει δειξει.
Η υποδειξη σου ηταν τουλαχιστον αστοχη και αχρειαστη.
Ξερω πολυ καλα τι θα κανω απο μονος μου.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 21, 2015, 07:24:49 μμ »
Πρωτη φορα το λεω.
Μη με βάζεις να ψάχνω..
Το έχεις κάνει αρκετές φορές, χωρίς να σου έχω δώσει κανένα δικαίωμα να ασχολείσαι με τον χρόνο που αφιερώνω σε αυτά που με ενδιαφέρουν.

Δεν καταλαβαινω το επιθετικο σου υφος.
Ούτε εγώ το δικό σου, εδώ και μέρες.
Αρπάζεσαι χωρίς αφορμή, πετάς συνεχώς υπονοούμενα (τα οποία έχω μέχρις στιγμής προσπεράσει) και δεν καταλαβαίνω το γιατί...

Η υποδειξη σου ηταν τουλαχιστον αστοχη και αχρειαστη.
Απολύτως εύστοχη ήταν η υπόδειξή μου!
Όταν κάνουμε κάποιο λαθάκι, το αναγνωρίζουμε και δεν τρέχει τίποτα.
Δεν στρεφόμαστε εναντίον όποιου μας το υποδεικνύει λέγοντας αυθαίρετα και προσβλητικά ότι δήθεν εμείς είμαστε "πολυάσχολοι" και "δεν έχουμε χρόνο να ψάχνουμε", όπως εκείνος.

Αν επιμείνεις, θα με αναγκάσεις να ψάξω και θα "θυμηθείς" πόσες φορές το έχεις κάνει...

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 21, 2015, 07:40:21 μμ »
Οτι πεις.
Επειδη ΟΝΤΩΣ σε σεβομαι δεν γραφω τιποτε αλλο.
Ισως αν τα λεγαμε face to face,να μην εφτανε η κουβεντα ως εδω.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 21, 2015, 07:52:48 μμ »
Οτι πεις.
Επειδη ΟΝΤΩΣ σε σεβομαι δεν γραφω τιποτε αλλο.
Ισως αν τα λεγαμε face to face,να μην εφτανε η κουβεντα ως εδω.
Σε έχω από μήνες στη λίστα φίλων και βρίσκω ανόητο να αναλωνόμαστε σε ανούσιες συζητήσεις.

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 03, 2015, 01:04:56 πμ »
Παιδιά επειδή πλέον κυκλοφορούν πολύ καλές και ακριβές ρεπλικες κάποιος που δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία πάνω στα ρολεξ μπορεί να την πατήσει..! Ο πιο εύκολος και αξιόπιστος τρόπος να καταλάβεις εάν το ρολεξ είναι αυθεντικό είναι η σχεδόν μικροσκοπικη κορώνα στον αριθμό 6 πάνω στο κρύσταλλο, η οποία δεν φαίνεται με γυμνό μάτι..! Χρειαζόμαστε μόνο ένα ledακι και έχουμε τις εξής τρεις περιπτώσεις...
1)Να φαίνεται η κορώνα με γυμνό μάτι, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία=φόλα(συνήθως οι καλές ρεπλικες)
2)Να φαίνεται η κορώνα μόνο εάν φωτίσουμε με το ledακι πάνω σε εκείνο το σημείο=είναι ρολεξ
3)Να μην φαίνεται καθόλου κορώνα με το led=φόλα(κακές ρεπλικες τις οποίες τις καταλαβαίνεις και από την συνολική εικόνα του ρολογιού)