Αποστολέας Θέμα: Η πρώτη γρατζουνιά!..  (Αναγνώστηκε 10835 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
Η πρώτη γρατζουνιά!..
« στις: Αύγουστος 07, 2008, 08:17:19 πμ »
Μετά από ενάμιση χρόνο, έγινε και αυτό...
Έφυγα από το σπίτι εκτάκτως για τη δουλειά, φορώντας το speedmaster day-date. "Δεν βαριέσαι, για μια ωρίτσα πάω και γυρίζω, τί μπορεί να συμβεί;" είπα.
Όσα φέρνει η ωρίτσα, δεν τα φέρνουν οι 18 μήνες. Απέκτησα μια ωραιότατη γρατζουνιά στο κρύσταλλο.
Η γρατζουνιά είναι ανεπαίσθητη, φαίνεται μόνο από τα 5 εκατοστά, σε ειδικές συνθήκες φωτισμού και υπό κατάλληλη γωνία, αλλά το σφίξιμο στην καρδιά είναι σφίξιμο. Μια απλά επαφή με μεταλλική επιφάνεια ήταν ρε γμτ. :'(
Είμαι σίγουρος ότι θα μου περάσει σε λίγες μέρες, αλλά ας ρωτήσω δυο πραγματάκια:
-Υπάρχει κανένα ασφαλές γιατροσόφι στο σπίτι ώστε να το παλέψω;
-Πόσο άραγε να κοστίζει μία αλλαγή κρυστάλλου; Δεν υπάρχει βέβαια περίπτωση να την κάνω τώρα, απλά ρωτάω, αν στο μέλλον πάθει καμμιά πιο χοντρή ζημιά.
Εννοείται πως ο εργασιακός μου χώρος ούτε με κυάλια δεν θα το ξαναδεί το ρολογάκι μου!..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Η πρώτη γρατζουνιά!..
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 07, 2008, 08:37:35 πμ »
Έφυγα από το σπίτι εκτάκτως για τη δουλειά, φορώντας το speedmaster day-date. "Δεν βαριέσαι, για μια ωρίτσα πάω και γυρίζω, τί μπορεί να συμβεί;" είπα.
Όσα φέρνει η ωρίτσα, δεν τα φέρνουν οι 18 μήνες. Απέκτησα μια ωραιότατη γρατζουνιά στο κρύσταλλο.
Η γρατζουνιά είναι ανεπαίσθητη, φαίνεται μόνο από τα 5 εκατοστά, σε ειδικές συνθήκες φωτισμού και υπό κατάλληλη γωνία, αλλά το σφίξιμο στην καρδιά είναι σφίξιμο. Μια απλά επαφή με μεταλλική επιφάνεια ήταν ρε γμτ. :'(
Είμαι σίγουρος ότι θα μου περάσει σε λίγες μέρες, αλλά ας ρωτήσω δυο πραγματάκια:
-Πόσο άραγε να κοστίζει μία αλλαγή κρυστάλλου; Δεν υπάρχει βέβαια περίπτωση να την κάνω τώρα, απλά ρωτάω, αν στο μέλλον πάθει καμμιά πιο χοντρή ζημιά.
Εννοείται πως ο εργασιακός μου χώρος ούτε με κυάλια δεν θα το ξαναδεί το ρολογάκι μου!..

στο σπιτι οχι,να πας στο σερβις θα κανυν τα παντα να σε χρεωσουν,αστο οπως ειναι,σε ολους μπορει να συμβει.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 07, 2008, 09:09:44 πμ »

στο σπιτι οχι,να πας στο σερβις θα κανυν τα παντα να σε χρεωσουν,αστο οπως ειναι,σε ολους μπορει να συμβει.

συμφωνώ,άστο το κάνεις μια και καλή στο σερβις σε 2-3 χρονάκια
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 07, 2008, 09:41:15 πμ »
Αγοράζοντας το μουνγουωτς το Νοέμβριο απο το Ηράκλειο, ο πωλητής μου είπε ότι τυχόν γρατζουνιές στην ζελατίνα φεύγουν με τρίψιμο με μπράσο. Ωστόσω εγώ δεν το διακινδυνεύω να το κάνω.Το προσέχω πολύ, αλλά παρόλα αυτά δεν γλίτωσα μία γρατζουνιά στο κούμπωμα του μπρασελε.
Γι αυτό αποφάσισα να μην το φορώ καλοκαίρι (οδηγώ και μηχανή) αλλά μόνο χειμώνα με μακρύ πουκάμισο.
Για το καλοκαίρι τα καταδυτικά της CITIZEN !! ;D
Να τονίσω εδώ ότι το σαμπμαρινερ είναι σαφώς πιο ανθεκτικό (στο ατσάλι) στα γρατζουνίσματα.
Κορυφαίο όλων (τόχω ξαναγράψει) καταδυτικό SEIKO QUARTZ 150 M PEPSI που μου χάρισε ο πατέρας μου το 1981 όταν τελείωσα το Πανεπιστήμιο.
Έπεσε απο πρωτο όροφο στην άσφαλτο χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά !!!!!Λειτουργεί μέχρι σήμερα άψογα !!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 07, 2008, 09:44:21 πμ »
Αγοράζοντας το μουνγουωτς το Νοέμβριο απο το Ηράκλειο, ο πωλητής μου είπε ότι τυχόν γρατζουνιές στην ζελατίνα φεύγουν με τρίψιμο με μπράσο. Ωστόσω εγώ δεν το διακινδυνεύω να το κάνω.Το προσέχω πολύ, αλλά παρόλα αυτά δεν γλίτωσα μία γρατζουνιά στο κούμπωμα του μπρασελε.
Γι αυτό αποφάσισα να μην το φορώ καλοκαίρι (οδηγώ και μηχανή) αλλά μόνο χειμώνα με μακρύ πουκάμισο.
Για το καλοκαίρι τα καταδυτικά της CITIZEN !! ;D
Να τονίσω εδώ ότι το σαμπμαρινερ είναι σαφώς πιο ανθεκτικό (στο ατσάλι) στα γρατζουνίσματα.
Κορυφαίο όλων (τόχω ξαναγράψει) καταδυτικό SEIKO QUARTZ 150 M PEPSI που μου χάρισε ο πατέρας μου το 1981 όταν τελείωσα το Πανεπιστήμιο.
Έπεσε απο πρωτο όροφο στην άσφαλτο χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά !!!!!Λειτουργεί μέχρι σήμερα άψογα !!!

polywatch,η αναφορα του Voodooman γινεται για ζαφειρι αν καταλαβα καλα.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 07, 2008, 09:47:16 πμ »
Πιθανόν να ισχύει αυτό για το moonwatch, που έχει πλαστικό κρύσταλλο, αλλά στο κρύσταλλο από ζαφείρι αυτά δεν πιάνουν...
Από την αρχή έχω συμβιβαστεί με το θέμα γρατζουνιά, ό,τι και να γίνει, δεν τις γλιτώνεις.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 07, 2008, 10:10:58 πμ »
Πιθανόν να ισχύει αυτό για το moonwatch, που έχει πλαστικό κρύσταλλο

μα για το moonwatch  στην ερωτηση του tatar παει το polywatch,για την γρατζουνα του ζαφειριου εχουμε ηση απαντησει σε αλλο ποστ ο κονακις και εγω

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 19, 2008, 05:58:08 μμ »
Πιθανόν να ισχύει αυτό για το moonwatch, που έχει πλαστικό κρύσταλλο, αλλά στο κρύσταλλο από ζαφείρι αυτά δεν πιάνουν...
Από την αρχή έχω συμβιβαστεί με το θέμα γρατζουνιά, ό,τι και να γίνει, δεν τις γλιτώνεις.

Κρύσταλλο από ζαφείρι και να γρατσουνιστεί αδύνατον μόνο με άλλο ζαφείρι ή διαμάντι !!!
Αν τώρα είναι πλαστικό "κρυσταλλάκι" η γρατζουνιά φεύγει με μια ειδική κρέμα και τρίψιμο με τσόχινο σβουράκι .

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 19, 2008, 07:56:37 μμ »
Κρύσταλλο από ζαφείρι και να γρατσουνιστεί αδύνατον μόνο με άλλο ζαφείρι ή διαμάντι !!!
Αν τώρα είναι πλαστικό "κρυσταλλάκι" η γρατζουνιά φεύγει με μια ειδική κρέμα και τρίψιμο με τσόχινο σβουράκι .

Φιλικά Στέφανος.
Αχ, δυστυχώ όλα γίνονται...
Βέβαια δεν είναι συνηθισμένη γρατζουνιά. Δεν φαίνεται σχεδόν ποτέ και δεν αντανακλά πάνω στο καντράν όπως μου έχει τύχει σε πολλά ρολόγια. Αλλά αν το δει κανείς από μία συγκεκριμένη γωνία και πολύ κοντινή απόσταση (10-15 εκ.), τότε φαίνεται μία μικρή "παραφωνία"  πάνω στη λεία επιφάνεια.
Εντάξει, μου πέρασε, σχεδόν δεν την βλέπω πια, ακόμη και από πολύ κοντά!

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 19, 2008, 08:10:21 μμ »
Πέρα από κάθε πλάκα για κάποια πράγματα, δεν θέλουμε, δεν μπορούμε, δεν χωράει στο μυαλό μας, είναι πέρα από το γνωστικό μας πεδίο, πείτε το όπως θέλετε, αλλά αδυνατούμε να κατανοήσουμε το φθαρτό που είναι αξίωμα για τον κόσμο όπως μέχρι τώρα η νόησή μας τον αντιλαμβάνεται.

Το ακέραιο έχει πολύ μικρό χρόνο ζωής αν μιλάμε για αντικείμενα .

Γιώργο άνοιξε ένα θέμα με τίτλο: Φιλοσοφική προσέγγιση στη φθορά του ρολογιού και όχι μόνο

Και μετάφερέ το , το σκέφτηκα αργά, ευχαριστώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 19, 2008, 08:19:49 μμ από stardrive »
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 20, 2008, 09:03:35 πμ »
Αχ, δυστυχώ όλα γίνονται...
Βέβαια δεν είναι συνηθισμένη γρατζουνιά. Δεν φαίνεται σχεδόν ποτέ και δεν αντανακλά πάνω στο καντράν όπως μου έχει τύχει σε πολλά ρολόγια. Αλλά αν το δει κανείς από μία συγκεκριμένη γωνία και πολύ κοντινή απόσταση (10-15 εκ.), τότε φαίνεται μία μικρή "παραφωνία"  πάνω στη λεία επιφάνεια.
Εντάξει, μου πέρασε, σχεδόν δεν την βλέπω πια, ακόμη και από πολύ κοντά!
Αδύνατον, εγώ με ξυράφι, με καταδυτικό μαχαίρι, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς και δεν άφησε ποτέ γρατσουνιά !!!
Εκτός και αν έχει αντι-αντανακλαστική επίστροση και αυτή έχει χαραχθεί ...?

Φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 20, 2008, 09:17:57 πμ »
Ναι, πιθανόν να είναι και αυτό StefMac. Έχει τέτοια επίστρωση, και μάλλον αυτή έχει χαραχθεί. Για αυτό μάλλον και δεν αντανακλά πάνω στο καντράν τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 20, 2008, 09:45:02 πμ »
Ναι, πιθανόν να είναι και αυτό StefMac. Έχει τέτοια επίστρωση, και μάλλον αυτή έχει χαραχθεί. Για αυτό μάλλον και δεν αντανακλά πάνω στο καντράν τίποτα.
:up:
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος TIGERLIL

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 08, 2009, 08:25:36 μμ »
Καλησπερα. Υστερα απο πολυ ποτο την Παρασκευη το βραδυ,στο ξυπνημα του Σαββατου διαπιστωσα ενα ωραιοτατο γδαρσιμο στο hesalite crystal του moonwatch που φοραγα. Ουτε που θυμαμαι πως εγινε. Αν καταλαβα ορθως, το polywatch ενδεικνυται για επιδιορθωση στο συγκεκριμμενο κρυσταλλο. Και θα ηθελα να ρωτησω, αν το βρισκει κανεις σε καποιο μαγαζι στην Αθηνα η εστω σε καποιο ελληνικο site. Απο μια προχειρη ματια που εριξα στο internet,ειδα οτι το παραγγελνεις μονο μεσω καποιων sites του εξωτερικου. Αν γνωριζετε κατι περισσοτερο,θα εκτιμουσα πολυ να με ενημερωνατε!

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 08, 2009, 08:32:10 μμ »
http://www.emarket.gr/search.php?q=polywatch&category=77&submit=submit

τσιμπημενη η τιμη της.
αλλιως κανε μια αναζητηση απο e bay.co.uk

φιλικα
γιωργος

Αποσυνδεδεμένος TIGERLIL

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 08, 2009, 08:35:43 μμ »
Σ 'ευχαριστω. Σε τετοια ποσα, οσο τσιμπημενο κι 'αν ειναι κατι το αγοραζεις για πλακα...

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 09, 2009, 01:00:01 πμ »

Μπορείς και να τους ρωτήσεις (http://www.polywatch.de/en/kontakt.htm) πού μπορείς να το προμηθυτείς.

Αποσυνδεδεμένος mninos29

• 42mm case
  • A.Lange& Sohne..... Και μετα τελος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 09, 2009, 09:43:38 πμ »

Εγω θα ηθελα να ειμαι πρωτοτυπος....Καλοριζικη η γρατζουνια και μην σκας....Να το χαιρεσαι το ρολογακι σου και ετσι... ( το ξερω ομως οτι ειναι πονος)
Το επομενο θα ειναι tourbillon

Αποσυνδεδεμένος TIGERLIL

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 10, 2009, 03:03:26 μμ »
nin, το πρωτο που εκανα ηταν να μπω στο site τους. Δυστυχως, ενω στις περισσοτερες χωρες εχουν αντιπροσωπους, στην Ελλαδα τιποτα. Τελικα, το αγορασα απο το emarket. Μεθαυριο θα το παραλαβω. Ελπιζω να κανει δουλεια και να μη μου το κανει χειροτερο...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 10, 2009, 03:37:30 μμ »
εαν δεν ειναι βαθια γρατζουνιά ολα οκ.κανε χρηση με ενα βαμβακι που δεν αφηνει χνουδι,σαν αυτα για τον καθαρισμο προσωπου.απλωσε την με αυτο και θα δεις αποτελεσμα