Μιας και είστε το αγαπημένο μου φόρουμ και είμαι ίσως απο τα ιδρυτικά μέλη που πλήρωσα για το domain του φόρουμ θέλω να σας χτυπήσω το καμπανάκι διότι ήρθα αντιμέτωπος με τη διάρρηξη ενός δεύτερου σπιτιού που είναι μερικά μέτρα μακριά απο το κύριο σπίτι,ευτυχώς δεν είχα τίποτα αξίας και είχα μόνο κουτιά απο ρολόγια άδεια.Επειδή βλέπω πως οι πιο πολλοί έχετε μια οικονομική άνεση και έχετε ακριβά ρολόγια παιδιά προσοχη προσοχη προσοχή σε όσους πάτε διακοπές επειδή αυτο που μου συνέβη είναι πολύ ασχημο και δε θέλω σε κανένα άλλο να συμβεί το ίδιο προσέχετε τα πραγματά σας και καλό είναι όταν φύγετε για διακοπές να έχει το νου του κάποιος γείτονας η να μένει κάποιος πάντα μέσα η περιοχή που έγινε η διάρρηξη είναι Τούφα Χαλανδρίου...Είμαι πολύ στεναχωρημένος που είδα το σπίτι έστω με τα λίγα πράγματα που είχα μέσα άνω κάτω...
Καταρχήν ευτυχώς που γλίτωσες τα χειρότερα...βέβαια και τίποτα να μην σου πάρουν ειναι μια πολυ άσχημη εμπειρία που αυτός που θα την βιώσει...
Θα πω κάποια γενικά πραγματάκια που μια και κάνω την δουλειά του φύλακα επι 20ετιας έχω γνώση στο αντικυμενο αλλα δεν ειναι και ο χώρος αυτός καταληλος για να εμβαθύνουμε...
Δυστηχως ο κόσμος για να μάθει πρεπει να πάθει...
Το Α και το Ω ειναι η πρόληψη...
Η θυρίδα ειναι εξαιρετικη λύση...προσωπικά με 49 ευρω το χρονο διαθέτω μια μικρή θυρίδα σε καταστημα τραπεζης,νομίζω οτι ειναι και η πιο οικονομική...δεν ξέρω αν πρεπει να αναφέρω την τράπεζα μήπως και θεωρηθή διαφυμιση,εάν μου ζητηθή βέβαια μπορω να σας πω...
Πόρτες ασφαλείας απαραβίαστες δεν υπαρχουν...μια καλεί πόρτα ασφαλείας κοστίζει κάποια χιλιάρικα και να εισται σίγουροι οτι δεν αποτρέπει τον ληστη απλά τον καθηστετη 1 λεπτό περίπου....αξίζει τον κόπο;;;;κατ εμέ όχι....και όχι μόνο δεν τον αποτρέπει αλλα τον προσελκύει...για να εχει πόρτα ασφαλείας σίγουρα εχει κάποια οικανοποιητικα περιουσιακά πράγματα εντός που ο ιδιοκτήτης θελει να ειναι ασφαλεία και ο ισβολεας να τα αποκτήσει...
Η πιο ενδεδειγμένη λύση ειναι ο συναγερμός!Ενας καλός,αξιόπιστος συναγερμός κοστίζει γύρο στα 350 ευρω και μας παρέχει οικανοποιητικη ασφαλείας.
Το ειδανικοτερο ειναι να υπάρχει πάντα καποιος στο σπιτι και επισεις να μην είσαστε προβλέψιμη στης κινήσεις σας....στο 90% τον περιπτώσεων προτού ισβαλει καποιος σας εχει πρώτα παρακολουθήση...καλο ειναι λοιπόν να εισται απρόβλεπτη...δεν χρηαζεται να ξερει οτι στης 10:30 κάθε Σάββατο πάτε στο σούπερ μάρκετ και απουσιάζατε για μια ώρα...τότε είστε ο εύκολος και ιδανικός στόχος....
Και να ξέρετε οτι ασφαλεί κρυψώνα μέσα στο σπιτι σας ΔΕΝ υπάρχει...μπορείτε με κάποια έξυπνα τρικ να δυσκόλεψετε τον εντοπισμό απο τα τιμαλφή σας που συμενη οτι αν οι ληστές έχουν λίγο χρονο στην διάθεση τους μπορεί να μην προλάβουν να τα εντοπίσουν...αν έχουν χρονο θα τα βρουν ΣΙΓΟΥΡΑ...
Και για να μην σας κουράζω για εμένα τρεις πράγματα πρεπει να φροντίσετε να κάνετε...πρόληψη/θυρίδα/συναγερμός.