Αποστολέας Θέμα: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ OMEGA SPEEDMASTER DAY DATE  (Αναγνώστηκε 6713 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος FRIXOS

• Just Registered
    • Προφίλ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ OMEGA SPEEDMASTER DAY DATE
« στις: Αύγουστος 06, 2008, 11:41:15 πμ »
Καλημέρα σε όλους!
Είμαι καινούργιος στο site και πολύ χαρούμενος που λειτουργεί 1 τόσο ενδιαφέρον και χρήσιμο forum.
Σκοπεύω να αγοράσω το Speedmaster day date (323.21.40.44.01.001) της Omega.
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο αν αξίζει αυτή η αγορά; αν είναι καλό ρολόι (δεδομένης κ της αξίας του που είναι κοντά στα €4χιλ) και στο τι πρέπει να προσέξω;
Ευχαριστώ 

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ OMEGA SPEEDMASTER DAY DATE
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 06, 2008, 01:07:03 μμ »
4 χιλιάδες ευρώ! Πολλά λεφτά για το day-date, πληρώνεις σχεδόν €2000 για τις χρυσές λεπτομέρειες. Έχω το ίδιο σε ατσάλι και το πήρα στα μισά λεφτά.
Δεν έχω κανένα παράπονο από την λειτουργία του, το βρίσκω πολύ καλό. Αν θέλεις, διάβασε και στο topic για τα omega, έχω γράψει δυο φορές εκεί τις εμπειρίες μου από το ρολόι.
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,379.580.html
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,474.msg5953.html#msg5953

Αποσυνδεδεμένος FRIXOS

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 06, 2008, 02:40:56 μμ »
Χρήσιμα τα tips. Ευχαριστώ.
H τιμή καταλόγου για το συγκεκριμένο ρολόι είναι €4180 (ρώτησα σε 3 καταστήματα). To 1 κατάστημα μου προσφέρει έκπτωση περίπου 20% οπότε το κόστος αγοράς θα είναι €3350 περίπου αν πληρώσω μετρητά.
Όπως σωστά λες, η τιμή είναι ψηλή λόγω του ότι υπάρχουν και κομμάτια με χρυσό αλλά επίσης από το κατάστημα μου είπαν ότι είναι και μία σχετικά καινούργια και πιο εξελιγμένη έκδοση της σειράς speedmaster day date οπότε ανεβάζει και αυτό την τιμή.
Αν κ είναι λίγο πάνω από το budget που ήθελα να διαθέσω (γύρω στα €2500) το συγκεκριμένο ρολόι μου αρέσει τόσο γιατί κάθεται όμορφα στο χέρι μου όσο και γιατί στα μάτια μου δείχνει ότι μπορεί να φορεθεί παντού. Επίσης μου αρέσει ο ιδιαίτερος τρόπος ένδειξης της ημερομηνίας.   
Άλλος ένας φίλος μου πού φοράει σαν το δικό σου speedmaster day date είναι επίσης ευχαριστημένος. Νομίζω ότι θα προχωρήσω στην αγορά –Η τιμή με αυτά που αναφέρω ακούγεται λογική για αυτό το ρολόι;

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 06, 2008, 02:48:36 μμ »
Χρήσιμα τα tips. Ευχαριστώ.
H τιμή καταλόγου για το συγκεκριμένο ρολόι είναι €4180 (ρώτησα σε 3 καταστήματα). To 1 κατάστημα μου προσφέρει έκπτωση περίπου 20% οπότε το κόστος αγοράς θα είναι €3350 περίπου αν πληρώσω μετρητά.
Όπως σωστά λες, η τιμή είναι ψηλή λόγω του ότι υπάρχουν και κομμάτια με χρυσό αλλά επίσης από το κατάστημα μου είπαν ότι είναι και μία σχετικά καινούργια και πιο εξελιγμένη έκδοση της σειράς speedmaster day date οπότε ανεβάζει και αυτό την τιμή.
Αν κ είναι λίγο πάνω από το budget που ήθελα να διαθέσω (γύρω στα €2500) το συγκεκριμένο ρολόι μου αρέσει τόσο γιατί κάθεται όμορφα στο χέρι μου όσο και γιατί στα μάτια μου δείχνει ότι μπορεί να φορεθεί παντού. Επίσης μου αρέσει ο ιδιαίτερος τρόπος ένδειξης της ημερομηνίας.  
Άλλος ένας φίλος μου πού φοράει σαν το δικό σου speedmaster day date είναι επίσης ευχαριστημένος. Νομίζω ότι θα προχωρήσω στην αγορά –Η τιμή με αυτά που αναφέρω ακούγεται λογική για αυτό το ρολόι;

χρυσο/τεχνολογικες λυσεις και ολα αυτα ειναι ενα εξυπνος τροπος για προωθηση του προιοντος.το "κλασσικο" moonwatch το ειδες?αυτο αξιζει σε σχεση με την 7750

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 06, 2008, 03:06:45 μμ »
Πες στον άνθρωπο και τα υπόλοιπα.

Ό,τι το moonwatch είναι ρολόι θρύλος, κρατά αναλλοίωτη την αίγλη και την ιστορική βαρύτητα του πρώτου ρολογιού που φορέθηκε στο φεγγάρι, ΑΛΛΑ και ότι
- δεν έχει κρύσταλλο ζαφείρι, αλλά hesalite το οποίο χαράσσεται εύκολα (στο φεγγάρι εξυπηρετούσε άλλο σκοπό, δηλ. να μη θρυμματιστεί σε περίπτωση κρούσης)
- δεν είναι αυτόματο, αλλά κουρδιστό.

Σε συμπληρώνω ταπεινά αγαπητέ mod ;D για να έχει o φίλος μας σφαιρική εικόνα. Άλλωστε καθείς από μας δίνει βαρύτητα σε διαφορετικά πράγματα. Παλιότερα αν θυμάσαι είχε γίνει ο χαϊμός  ;D με το αντίστοιχο anniversary speedmaster.  :P

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 06, 2008, 03:58:59 μμ »
Αυτά τα μειονεκτήματα που αναφέρει ο nin είναι και οι λόγοι που δεν πήρα το moonwatch. Από μικρός το ήθελα, αλλά όλες αυτές οι...εχμ... 'ιδιαιτερότητές" του (συν η έλλειψη ημερομηνίας) με απώθησαν. Αν ποτέ γίνω συλλέκτης καλών ρολογιών, το moonwatch θα το πάρω σίγουρα, αλλά για την ώρα, που έχω μόνο ένα "καλό" ρολόι, δεν μπορώ να ζήσω με αυτές τις "ιδιαιτερότητές" του.
Δεν ξέρω αν είναι εξελιγμένη έκδοση, πάντως ξέρω ότι είναι λίγο πιο αδιάβροχο (100 αντί για 50μ.) , λίγο μεγαλύτερο (40 αντί 39 χιλ.) και έχει και πιστοποίηση χρονομέτρου. Η διαφορά στην τιμή ανάμεσα στο παλιό (το δικό μου) και το καινούργιο ήταν περίπου 150 ευρώ.
Δεν ξέρω όσον αφορά την τιμή. Από καθαρά εμπορική σκοπιά,  προσωπικά ποτέ δεν θα έδινα σχεδόν 2 χιλιάδες για τόσο λίγο χρυσό!
Και εγώ για αυτό το πήρα, για τις πολλές ενδείξεις του. Και ο μόνος λόγος που πιστεύω ότι πωλείται τόσο "φτηνά" είναι απλά γιατί δεν έχει ιδιαίτερη ζήτηση.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 06, 2008, 04:07:52 μμ από Voodooman »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 06, 2008, 04:17:26 μμ »
Πες στον άνθρωπο και τα υπόλοιπα.

Ό,τι το moonwatch είναι ρολόι θρύλος, κρατά αναλλοίωτη την αίγλη και την ιστορική βαρύτητα του πρώτου ρολογιού που φορέθηκε στο φεγγάρι, ΑΛΛΑ και ότι
- δεν έχει κρύσταλλο ζαφείρι, αλλά hesalite το οποίο χαράσσεται εύκολα (στο φεγγάρι εξυπηρετούσε άλλο σκοπό, δηλ. να μη θρυμματιστεί σε περίπτωση κρούσης)
- δεν είναι αυτόματο, αλλά κουρδιστό.

Σε συμπληρώνω ταπεινά αγαπητέ mod ;D για να έχει o φίλος μας σφαιρική εικόνα. Άλλωστε καθείς από μας δίνει βαρύτητα σε διαφορετικά πράγματα. Παλιότερα αν θυμάσαι είχε γίνει ο χαϊμός  ;D με το αντίστοιχο anniversary speedmaster.  :P

ε οχι και ΜΟΔ!γιωργος!χαρη μου! :-X

παντως θα ηθελα να αναφερω οτι καθως επεστρεφα στο σπιτι ,βγαινοντας απο τον φουρνο κοντοσταθηκα μπροστα στην βιτρινα κοσμηματοπωλειου οπου ειχε στην προθηκη τα ομεγα, μεταξυ αλλων,προσωπικα θεωρω πιο λιτο και διαχρονικο το κλασσικο speedmaster,η μηχανη ειναι ολα τα λεφτα ! 8)

Αποσυνδεδεμένος FRIXOS

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 06, 2008, 04:33:34 μμ »
Στα 3 μαγαζιά που κοίταξα δε μου έδειξαν καθόλου το moonwatch (το έχω δει στο internet μόνο αλλά αν είναι όπως λέτε λίγο "ευαίσθητο" δε μου κάνει γιατί θέλω ρολόι "σκυλί" να το φοράω παντού και πάντα) και σε ατσάλινο μου έδειξαν μόνο κάποια της σειράς seamaster, τα οποία παρεμπιπτόντως κόστιζαν πάνω από €2500.
Μου άρεσε επίσης το speedmaster broad arrow αλλά παραείναι ακριβό για μένα.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 06, 2008, 04:43:19 μμ »
Στα 3 μαγαζιά που κοίταξα δε μου έδειξαν καθόλου το moonwatch (το έχω δει στο internet μόνο αλλά αν είναι όπως λέτε λίγο "ευαίσθητο" δε μου κάνει γιατί θέλω ρολόι "σκυλί" να το φοράω παντού και πάντα) και σε ατσάλινο μου έδειξαν μόνο κάποια της σειράς seamaster, τα οποία παρεμπιπτόντως κόστιζαν πάνω από €2500.
Μου άρεσε επίσης το speedmaster broad arrow αλλά παραείναι ακριβό για μένα.

Το moonwatch φημιζεται για την αξιοπιστια του και μπορει να σε συνοδευσει παντου,εκτος απο καταδυσεις.Δεν ειναι καθολου ευαισθητο,αν ηταν δε θ αποτελουσε επι δεκαετιες την επιλογη της NASA.
Παντως ψαξου καλυτερα πριν αγορασεις,με 3500Ε μετρητα αγοραζεις πολλα και καλα ρολογια,εκτος κι αν θελεις οπωσδηποτε με χρυσο. ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 06, 2008, 05:35:11 μμ »
Παράθεση
θέλω ρολόι "σκυλί" να το φοράω παντού και πάντα

casio g-shock !σε αυτες τις συνθηκες κανενα αυτοματο δεν μπορει παρα να αφησει την θεση του σε ενα g-shock ,ασε δε που γλυτωνεις ενα καρο χρηματα!προς αυτην την κατευθυνση να κινηθεις

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 06, 2008, 07:43:07 μμ »
Το απλό seamaster χωρίς τον χρονογράφο με η χωρίς coaxial μηχανή είναι ένα ρολόι αυτόματο που το φοράς
και το ξεχνάς χειμώνα καλοκαίρι, τα speedmaster είναι εκπληκτικά από κάθε 'αποψη αλλά έχουν και κάποιους
"περιορισμούς" μιας και απευθύνονται σε άλλο κοινό.

Θα πρότεινα το seamaster για "πρώτο" ρολόι και το  speedmaster για ...."δεύτερο" ρολόι.
Βλέπεις και σε μένα αρέσει να το φοράω παντού και να το λιώνω το ρολόι.
Η απλά να το ευχαριστιέμαι όπως εγώ το καταλαβαίνω χωρίς να βέβαια διαφωνώ με τα σκεπτικά άλλων  φίλων.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 06, 2008, 10:30:01 μμ »
Παράθεση
Βλέπεις και σε μένα αρέσει να το φοράω παντού και να το λιώνω το ρολόι

ναι το διαπιστωσα! :P :'( ;D

ειναι οκ το τισσοτ?αντεχει?ετσι? ;D :-*
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 06, 2008, 10:48:32 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 07, 2008, 12:28:39 πμ »
Είναι οκ Γιώργο.
Σημείωση: Την ίδια συμπεριφορά θα έιχα φορώντας και το  seamaster !!!!
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος FRIXOS

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 07, 2008, 03:00:29 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά. Θα το ψάξω κι άλλο το θέμα λοιπόν πριν αγοράσω το νέο ρολόι.