Αποστολέας Θέμα: Το ρολόι με τα λεφτά από τον ... κουμπαρά!  (Αναγνώστηκε 20211 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Το ρολόι με τα λεφτά από τον ... κουμπαρά!
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 30, 2015, 10:32:52 μμ »
Έτσι εχω κάνει εγώ οπότε η λογική απάντηση από μένα ειναι αυτά που ήδη έχω..Τώρα σαν επόμενο δικό μου αναλόγως τον κουμπαρά... :)
Ωραίος! Εγώ μάλλον έκανα αγορές αρκετά διαφορετικά σχετικά γρήγορα και με ανάλογες θυσίες (πωλήσεις) άλλων ρολογιων... Οπότε η διαδικασία αυτή είναι πρωτόγνωρη για μένα...
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

m0d3_z3r0

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 30, 2015, 10:47:32 μμ »
Εγώ για να είμαι ειλικρινής σε ότι αγόραζα μέχρι τώρα κοίταζα μόνο την τσέπη μου......το τι πηγαίνει στον καθένα, πόσα λεφτά έχει,τι σημαίνει θυσίες για αποταμίευση για τον καθένα  είναι εντελώς υποκειμενικά! Γιατί κουράζεις το μυαλό σου με τόσες γνώμες?! Εγώ πχ μπορεί να έχω μια χερούκλα ΝΑ και να υποστηρίζω ένα ρολόι Χ mm το οποίο πάνω σου να δείχνει σαν καραγκιόζης,ο άλλος μπορεί να βγάζει σε μια μέρα όσα βγάζεις εσύ και εγώ μαζί σε ένα χρόνο επομένως άλλο target group έχει..... είναι όλα τόσο υποκειμενικά! Για εμένα είναι άτοπο αυτό που κάνεις. Μάζεψε ένα ποσό το οποίο σου επιτρέπουν τα εισοδήματα σου ( όχι σνα μερικούς πχ που αγοράζουν Mercedes και είναι μόνιμα με λαμπάκι το ρεζερβουάρ) να μην φοβάσαι να το φοράς,να το χαρείς και τέλος.....Συγνώμη αν φαίνεται εριστικό το ύφος μου πρόθεση μου δεν είναι να σε προσβάλω  απλά σου λέω εγώ πως λειτουργώ μιας και δέχεσαι γνώμες.... έχεις τον <<μπερντέ>> τον βάζεις στην τσέπη κάνεις την τσάρκα σου και αγοράζεις αυτό που γεμίζει εσένα.....

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Απρίλιος 30, 2015, 10:57:04 μμ »
pam 112...
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Απρίλιος 30, 2015, 11:03:19 μμ »
Προφανώς είναι πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι απαντήσεις και νιώθω ότι καλά έκανα και ζήτησα τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ του καθενός χωρίς περιορισμούς προκειμένου να πάρω ιδέες ως γνωστός ζηλιάρης που ειμαι ... Έχω αγορασει πολλά ρολόγια και όπως αναφέρω  συνήθως επιλέγω γρήγορο-εύκολο δρόμο οποτε είπα να δοκιμάσω τον αργό και δύσκολο με κλασσική αποταμίευση... αλήθεια αγόρασα κουμπάρα κι έβαλα το πρώτο χάρτινο και πολλά κέρματα σήμερα... σκοπεύω να ευχαριστηθώ τη διαδικασία και να σας "εκμεταλλευτώ" προκειμένου να κάνω ένα μοναδικό και εύχομαι μακρύ ταξίδι...
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

m0d3_z3r0

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24 στις: Απρίλιος 30, 2015, 11:04:14 μμ »
Περι ορέξεως.....

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απρίλιος 30, 2015, 11:41:29 μμ »
παρε οτι θελησεις,με εναν μονο περιορισμο,
τα χρηματα απο τον κουμπαρα γινονται ρολογια αρκει και τα ρολογια που θα παρεις  να μπορουν να ξαναγινουν χρηματα.
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 01, 2015, 07:29:34 πμ »

Φιλικά .......Γιωργος

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 01, 2015, 08:52:07 πμ »

Φιλικά .......Γιωργος

Γιώργο χτυπάς ευαίσθητη χορδή εδώ ... απλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο παλιορόλογο χρειάζεται οπωσδήποτε "άλλη" προσέγγιση ...
Σε ευχαριστώ πολύ πάντως που κι εσύ ξύνεις την ψώρα μου ... χα χα χα ... ποτέ δεν ξέρεις πόσο μεγάλος μπορεί να είναι ο κουμπαράς και πόσα χρόνο μπορώ να ... αντέξω ...
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος donpaganistis

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 01, 2015, 09:56:59 πμ »
Niκο, εγω θα εψαχνα για ρολοι που:
- Μπορει να φορεθει (σχεδον) παντου στην καθημερινη μου ζωη
- Μαρκας που δεν εχω αγορασει ως τωρα ή/και σπανιου μοντελου
- Ειναι μεταχειρισμενο, ωστε να εξοικονομησω ενα σημαντικο ποσο
- Η αξια του θα ηταν στα 5.000-7.000 ευρω
- Τελος, θα μου ηταν παντελως αδιαφορο το ποσο εμπορικο ειναι το ρολοι

Πρωτη επιλογη:
Jaquet-Droz
Μου αρεσουν πολλα. Ας πουμε το Jaquet-Droz Grande Second SW Acier:

Δευτερη επιλογη:
Sarpaneva Korona K3
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 01, 2015, 10:02:53 πμ από donpaganistis »

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/
« Απάντηση #29 στις: Μάιος 01, 2015, 12:28:31 μμ »
 :partyman:
Γιώργο χτυπάς ευαίσθητη χορδή εδώ ... απλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο παλιορόλογο χρειάζεται οπωσδήποτε "άλλη" προσέγγιση ...
Σε ευχαριστώ πολύ πάντως που κι εσύ ξύνεις την ψώρα μου ... χα χα χα ... ποτέ δεν ξέρεις πόσο μεγάλος μπορεί να είναι ο κουμπαράς και πόσα χρόνο μπορώ να ... αντέξω ...

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μάιος 01, 2015, 12:49:27 μμ »
Αν και ομολογώ ότι ούτε εγώ έχω αντιληφθεί 100% το ερώτημα, ειδικά στο εάν μιλάμε για το μοναδικό ρολόϊ που θα αγοράσει κάποιος έπειτα από σκληρή αποταμίευση, θα απαντήσω με την εξής λογική: Ένα ρολόι το οποίο θα αγόραζα έπειτα από πολλούς κόπους και βάσανα με λογική keeper:
Ή ένα sub
Ή ένα ΡΑΜ (000 ή 005).

Τα θεωρώ και τα δύο iconic, για όλες τις χρήσεις, έχουν κόστος κτήσης "λογικό" (για τα δικά μου μέτρα), κόστος χρήσης επίσης λογικό (πάλι για τα δικά μου μέτρα) και θα τα φορούσα παντού και πάντα χωρίς να...τρέμω.

Με αυτή τη λογική, το "βατράχι" σου αποτελεί για εμένα ένα "ρολόϊ με λεφτά από τον...κουμπαρά".

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μάιος 01, 2015, 12:52:05 μμ »
Νικο ειτε γεμιζεις κουμπαρα ειτε αγοραζες δινοντας κατι αλλο, τι διαφορα εχει στο πιο ρολοι θα επιλεξεις;

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μάιος 01, 2015, 01:03:22 μμ »
Ότι κι όποιο ρολόι και να 'χεις , αργά ή γρήγορα θα σου χτυπήσει την πόρτα ο ιός της αλλαγής για ανανέωση.

Εγώ δεν θα σου προτείνω σκέψεις και ιδέες για το πως θα μαζευτούν σήμερα λεφτά για αγορά ρολογιού, αλλά για το πως να καταπολεμάς  με ( σχετική ) επιτυχία το δολοφονικό ιό της αλλαγής.

Τα οικονομικά του καθενός μας είναι δεδομένα. Εξαιρούνται φυσικά καταστάσεις τύπου το μοναδικό 5+1 στο τζόκερ και άλλα τέτοια χαρούμενα.
Όλοι μας ξέρουμε που μπορούμε και που δεν μπορούμε να φτάσουμε. Επίσης σε ποιο σημείο μπορούμε να φτάσουμε για να δικαιολογήσουμε μια "αδικαιολόγητη" αγορά. 

Με αυτά τα δεδομένα, εγώ αρχίζω να αφαιρώ από την λίστα ρολόγια που μπορούν να αποτελέσουν πειρασμό για απόκτηση.

Πρώτα πρώτα είναι ρολόγια που τα είχα και τα έδωσα.
Όταν λοιπόν είχες αγοράσει ένα ρολόι 3.000 και το έδωσες με ποια λογική θα πας  στην συνέχεια να δώσεις 4.000 για να πάρεις το ίδιο ρολόι ;!;! Με καμία λογική (πλην την θεότρελη νομιμοποιητική λογική του WIS).

Στη συνέχεια δεν αγοράζω ρολόγια, που με την δικιά μου αξιακή κλίμακα, είναι υποδεέστερα από τα υπάρχοντα στην συλλογή μου. Εδώ ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια με τα οποία αξιολογεί τα ρολόγια του και αυτά που σκέφτεται να αποκτήσει.

Τέλος κόβω μαχαίρι το ξόδεμα χρημάτων σε "σαβουρορολόγια",  που αποτελεί μεγάλη και ανοικτή πληγή, από την οποία προέρχεται ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία.
Κι εδώ το "σαβουρορολόι" προσδιορίζεται από το οικονομικό μπάτζετ του καθενός. Σε άλλον σαβούρα είναι το casio των 50 ευρώ, σε άλλον το Seiko των 300 ευρώ, σε άλλον το ρόλεξ των 8.000 κ.ο.κ !!!

Με τον τρόπο αυτό έχω αποκλείσει μια τεράστια γκάμα ρολογιών που είναι μεν μέσα στο μπάτζετ μου αλλά θεωρώ πεταμένα λεφτά την απόκτησή τους. Τα υπόλοιπα ρολόγια είναι εκτός  μπάτζετ μου και ούτως ή άλλως δεν με απασχολέι η απόκτησή τους.

Οπότε τι κάνουμε, εδώ που φτάσαμε;

Ξανακοιτάμε τα ρολογάκια μας  με άλλο μάτι και αρχίζουμε νέους κύκλους honeymoon με όλα ξεχωριστά !!!

Μόλις έχουμε τσακίσει τον ιό της αλλαγής και δεν χρειάζεται να στήσουμε (εύκολο) και να γεμίσουμε (δύσκολο) κουμπαρά  ;D

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μάιος 01, 2015, 04:29:35 μμ »

Στη συνέχεια δεν αγοράζω ρολόγια, που με την δικιά μου αξιακή κλίμακα, είναι υποδεέστερα από τα υπάρχοντα στην συλλογή μου......

Τέλος κόβω μαχαίρι το ξόδεμα χρημάτων σε "σαβουρορολόγια",  που αποτελεί μεγάλη και ανοικτή πληγή, από την οποία προέρχεται ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία......

Πολύ σωστός!!!!!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μάιος 01, 2015, 07:08:19 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Η αλήθεια είναι πως συμφωνώ σε τεράστιο ποσοστό με την άποψη του Πάνου αλλά στην πράξη δυσκολεύομαι να εφαρμόσω την όντως σωστή θεωρία, προσπαθώ πάντως! Επίσης πρέπει να ομολογήσω ότι η κίνηση αυτή με τον κουμπαρά στοχεύει επίσης στην αποφυγή άλλης αγοράς μέχρι να αποφασιστεί τι θα αγοραστεί με τα χρήματα του κουμπαρά οπότε ίσως γιατρευτεί μερικώς η ασθένειά μου (ελπίζω)! Σε ότι με αφορά έχω διανύσει αρκετό δρόμο από τις εποχές που έμπαινα σε buy-mode και "πυροβολούσα" κατά ριπάς οπότε οι αγορές μου κυρίως οι "ξαφνικές" και "άσκοπες" έχουν εξαλειφθεί! Έχει συμβάλει και η οικονομική κρίση σε αυτό (να και κάτι καλό που μου έκανε η κρίση) οπότε μάλλον σκοπεύω να ψάξω κάτι "καλύτερο" από τα υπάρχοντα κομμάτια μου και σίγουρα θα το σκεφτώ πολύ καλά προκειμένου να μην αστοχήσω, θα έχω άλλωστε πολύ χρόνο! Εκτιμώ πάντως πως το "ταξίδι" αυτό θα είναι μεγάάάάλης διάρκειας και πιθανόν με πολλά "πιθανά" λιμάνια που θα αλλάξουν κατά την διάρκεια του! Ααα και για να μην το ξεχάσω αρχίζω και δυσκολεύομαι αρκετά όταν πρόκειται να αποχωριστώ κάποιο ρολόι οπότε και οι πωλήσεις θα ελαττωθούν αλλά δεν θα σταματήσουν τελείως!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μάιος 01, 2015, 07:26:08 μμ »
Ρε συ Νικο πες μου σε παρακαλω, στον κουμπαρα θα βαζεις κερματα η χαρτινα; Ρε γμτ, δυσκολευομαι να βρω χαρτινα για τον κουμπαρα...

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μάιος 01, 2015, 07:33:40 μμ »
Ρε συ Νικο πες μου σε παρακαλω, στον κουμπαρα θα βαζεις κερματα η χαρτινα; Ρε γμτ, δυσκολευομαι να βρω χαρτινα για τον κουμπαρα...

κορόιδα είναι οι Αμερικάνοι που έχουν μονοδόλλαρο σε χαρτί !;!;!;!;!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μάιος 01, 2015, 07:48:20 μμ »
Βίκτωρα θα βάζω από 1 ευρώ και πάνω και φυσικά και χάρτινα! Όσο για τη λογική που θα χρησιμοποιήσω (αυτό θέλω δηλαδή) θα είναι για παράδειγμα: έστω ότι είδα κάποιο λουράκι που κάνει 20€ και υπό Κ.Σ. επειδή είναι καλό, το θέλω, αξίζει τα λεφτά του, μπορώ να τα διαθέσω κτλ αντί να το πάρω θα καταπιέσω την επιθυμία μου και θα βάλω το 20ευρο στον κουμπαρά! Κάπως έτσι επίσης θα γίνεται και με πωλήσεις που πιθανά θα γίνονται ...
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μάιος 01, 2015, 07:57:49 μμ »
Με την ευκαιρία απευθύνω πρόσκληση στους αγαπητούς συμφορουμίτες να μου ζητούν να τους δώσω κομμάτια που πιθανά έχω και θέλουν προκειμένου να βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου! Λογικά το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναρτήσω κι εγώ κάποιες αγγελίες βέβαια!
Πάντως μάλλον θα χρειαστώ πολύύύύ καιρό για να γίνει η αγορά!
Το πρώτο πιθανό ρολόι το οποίο έχει τα χαρακτηριστικά του στόχου που έχω θέσει (ανώτερα από τα άλλα, δεν το έχω ξαναπάρει κτλ) είναι η κλασσική άσπρη ατσάλινη Daytona!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος nomikosas1

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μάιος 01, 2015, 08:09:58 μμ »
σκεψου και για sub no date !!!!  8)