Αποστολέας Θέμα: Orient GMT  (Αναγνώστηκε 7182 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
Orient GMT
« στις: Αύγουστος 03, 2008, 10:42:50 πμ »
Καλημέρα,
όπως έγραφα και στο seiko sub forum, ψάχνω για φτηνό GMT, βρήκα λοιπόν αυτό.
http://global.ebay.com/gbh/viItem?ItemId=360075911393
Θέλω να ρωτήσω λοιπόν, πόσο αξιόπιστο και ακριβές μπορεί να είναι ένα αυτόματο GMT σε αυτά τα χρήματα;
Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Orient GMT
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 03, 2008, 12:05:49 μμ »
Μια χαρα πιστευω θα ναι,οι μηχανες της orient εχουν εξαιρετικη ακριβεια(εχω 2 και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος) και δεδομενη αξιοπιστια.Δεν ειναι true GMT αλλα οπως και να χει τη δουλεια την κανει ;)

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 03, 2008, 03:59:41 μμ »
Εμένα βασικά το πρόβλημά μου είναι η ακρίβεια. Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις, αλλά ελπίζω να μην χάνει και κανένα πεντάλεπτο την ημέρα σε καμμιά από τις δύο ώρες. Και όταν το βλέπω αυτό τόσο στιβαρό, με βιδωτές κορώνες, GMT και αυτόματο σε αυτήν την τιμή, φοβάμαι ελαφρώς.
Τί εννοείς eisenberg ότι δεν είναι πραγματικό GMT; Ότι δεν είναι δύο ανεξάρτητοι μηχανισμοί αλλά μερικά γρανάζια παραπάνω;
Όχι ότι με νοιάζει και πολύ, την δουλειά του να κάνει...

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 03, 2008, 04:11:12 μμ »
όπως έγραφα και στο seiko sub forum, ψάχνω για φτηνό GMT,

Για δες κι αυτό

Κάσα 42 mm, κρύσταλλο-ζαφείρι, αδιάβροχο στα 300 m, cal. 2893, τιμή: 400 €.
Not bad.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 03, 2008, 04:16:55 μμ »
Για δες κι αυτό

Κάσα 42 mm, κρύσταλλο-ζαφείρι, αδιάβροχο στα 300 m, cal. 2893, τιμή: 400 €.
Not bad.

κατι μου θυμιιζει αλλα δεν μπορω να βρω τι ;D :D

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 03, 2008, 04:18:17 μμ »
Εμένα βασικά το πρόβλημά μου είναι η ακρίβεια. Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις, αλλά ελπίζω να μην χάνει και κανένα πεντάλεπτο την ημέρα σε καμμιά από τις δύο ώρες. Και όταν το βλέπω αυτό τόσο στιβαρό, με βιδωτές κορώνες, GMT και αυτόματο σε αυτήν την τιμή, φοβάμαι ελαφρώς.
Τί εννοείς eisenberg ότι δεν είναι πραγματικό GMT; Ότι δεν είναι δύο ανεξάρτητοι μηχανισμοί αλλά μερικά γρανάζια παραπάνω;
αντε να παει κανα +30 sec/day μαχ

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 03, 2008, 04:26:25 μμ »
Και εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ τί... εχμ... μου θυμίζει, αλλά δεν με χαλάει καθόλου. Πάρα πολύ ωραίο το Steinhart. Τα χρήματα είναι βέβαια αρκετά περισσότερα, αλλά αντίστοιχα καλύτερα είναι και τα χαρακτηριστικά του.
Καμμιά άλλη παρόμοια ιδέα για κανένα ποιοτικούλι GMT; Αλλά μην ξεπερνά με τίποτα τα €400, που ήδη τα βρίσκω υπερβολικά για τη δουλειά που το θέλω.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 03, 2008, 04:31:40 μμ από Voodooman »

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 03, 2008, 04:28:30 μμ »

Ακριβεια εχουν καλυτερη απο αντιστοιχα seiko,και ποιοτητα σχεδον ισαξια μ αυτα.
πραγματικο gmt δηλ να περιστρεφεται ο ωροδεικτης ανεξαρτητα απ τους αλλους δεικτες.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 03, 2008, 04:29:21 μμ »
αυτο αλλα μονο απο το νετ πας κατω απο 400 ευρο
Hamilton Men's GMT Khaki Air Race Watch H77665373 NIB

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 03, 2008, 04:34:30 μμ »
Και εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ τί... εχμ... μου θυμίζει, αλλά δεν με χαλάει καθόλου. Πάρα πολύ ωραίο το Steinhart. Τα χρήματα είναι βέβαια αρκετά περισσότερα, αλλά αντίστοιχα καλύτερα είναι και τα χαρακτηριστικά του.

Απ' ό,τι διαβάζω πάντως σε reviews κατόχων, το ρολόι δικαιολογεί απόλυτα την τιμή του. Στιβαρό και ακριβές.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 03, 2008, 04:38:55 μμ »
πραγματικο gmt δηλ να περιστρεφεται ο ωροδεικτης ανεξαρτητα απ τους αλλους δεικτες.
To orient έχει δύο κορώνες, για αυτό δεν είναι η δεύτερη κορώνα, για να ρυθμίζει το τί ώρα θα δείχνει ο δεύτερος ωροδείκτης;

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 03, 2008, 06:15:34 μμ »
To orient έχει δύο κορώνες, για αυτό δεν είναι η δεύτερη κορώνα, για να ρυθμίζει το τί ώρα θα δείχνει ο δεύτερος ωροδείκτης;

Δυστυχως δεν γνωριζω πως δουλευει το συγκεκριμενο μοντελο φιλε voodooman. ??? Εχω την υποψια οτι τοποθετεις το πορτοκαλι δεικτη στην 24ωρη στεφανη με τις πορτοκαλι ενδειξεις αναλογα με το ποσες ωρες εισαι μπροστα η πισω.  :-\

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 03, 2008, 06:33:24 μμ »
Δηλαδή υπάρχει περίπτωση απλά να γυρνάς τον δεύτερο δείκτη και αυτός να μην περιστρέφεται, αλλά να μένει εκεί που τον έβαλες, ως απλή υπενθύμιση της δεύτερης ώρας;
Και χρειάζομαι έναν δείκτη που θα μου θυμίζει ότι είμαστε τρεις ώρες μπροστά από την GMT;;;; Για να το ψάξω λίγο...

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 03, 2008, 06:49:08 μμ »
Ισως να ξερει ο πωλητης,δεν του στελνεις ενα mail ?

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 03, 2008, 09:02:56 μμ »
Νομίζω κατάλαβα πώς λειτουργεί.
Η δεύτερη κορώνα περιστρέφει την εσωτερική στεφάνη με την 24ωρη ένδειξη . Ο GMT δείκτης παραμένει πάντα σταθερός ως πρς τον ωροδείκτη. Οπότε, έχοντας ρυθμίσει την στεφάνη πχ 3 ώρες πίσω από την ώρα του ωροδείκτη, τότε στην 24ωρη στεφάνη διαβάζεις την δεύτερη ώρα.
Εντάξει, δεν είναι και ιδιαίτερα κακό, και από την στιγμή που η δεύτερη στεφάνη δεν γίνεται να χάσει την ρύθμισή της τυχαία, δεν μου ακούγεται κακό ως λύση. Στο κάτω κάτω, μιλάμε για 130 ευρώ.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 03, 2008, 10:08:52 μμ »
Νομίζω κατάλαβα πώς λειτουργεί.
Η δεύτερη κορώνα περιστρέφει την εσωτερική στεφάνη με την 24ωρη ένδειξη . Ο GMT δείκτης παραμένει πάντα σταθερός ως πρς τον ωροδείκτη. Οπότε, έχοντας ρυθμίσει την στεφάνη πχ 3 ώρες πίσω από την ώρα του ωροδείκτη, τότε στην 24ωρη στεφάνη διαβάζεις την δεύτερη ώρα.
Εντάξει, δεν είναι και ιδιαίτερα κακό, και από την στιγμή που η δεύτερη στεφάνη δεν γίνεται να χάσει την ρύθμισή της τυχαία, δεν μου ακούγεται κακό ως λύση. Στο κάτω κάτω, μιλάμε για 130 ευρώ.

ακριβως.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 04, 2008, 08:41:45 πμ »
Πω πω, με τρώει άσχημα ο καρπός μου να το πάρω!..  :D Καμμιά αντίρρηση από κανέναν;

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 04, 2008, 09:14:18 πμ »
Follow your heart with a Cutty Sark.  :D

Άλλωστε δεν παίρνεις οικόπεδο.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 04, 2008, 10:27:41 πμ »
προχωρα για Orient
value for money απο εξωτερικο ομως γιατι Ελλαδα τα χτυπανε

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 04, 2008, 05:30:14 μμ »
Σωστά, δεν αγοράζω και οικόπεδο!
Αύριο-μεθαύριο το αγοράζω και σε καμμιά δεκαριά μέρες review!
Όταν πήρα το speedmaster, πίστευα ότι δεν θα ξαναπάρω ποτέ άλλο ρολόι. Τώρα, 18μήνες μετά, πάω για το τρίτο...
Το μόνο παρήγορο για την τσέπη μου είναι ότι δεν κοιτάω πολύ ψηλά, αλλά περιορίζομαι στις παρυφές της αγοράς, τουλάχιστον για την ώρα...