Αποστολέας Θέμα: Apple Watch  (Αναγνώστηκε 76107 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: Apple Watch
« Απάντηση #120 στις: Μάρτιος 12, 2015, 01:15:43 πμ »

Άγγελε, σωστά κατάλαβες ότι λέγοντας πως δεν βλέπω "ούτε έναν που να ξέρει τι του γίνεται και να προτιμά iphone", θέλησα απλώς να δώσω έμφαση (και βέβαια, σε καμία περίπτωση να προσβάλλω κάποιον).

Όμως, είναι και αλήθεια!
Η apple -είναι γνωστό- επιβάλλει αντιπαθητικούς περιορισμούς, που γίνονται περισσότερο αισθητοί όταν κανείς χρησιμοποιεί συσκευές με διαφορετικά λειτουργικά.
Ποιός δεν ξέρει ότι ένα iphone/ipad ΔΕΝ παίρνει usb για αποθήκευση/μεταφορά δεδομένων;
Επίσης, ότι οι συσκευές αυτές ΔΕΝ επιδέχονται επέκταση χωρητικότητάς τους;
Αυτά και μόνο αρκούν, ακόμα και αν ο χρήστης δεν κάνει παρά απλές λειτουργίες.

Όμως, ασφαλώς, δεν είναι μόνο αυτά τα "χαρίσματά" τους..
Ipad και iphone δεν "παίζουν" σελίδες με flash, με αποτέλεσμα ένας τεράστιος χώρος στο διαδίκτυο να είναι "αόρατος" για αυτές..
Το icloud, προσωπικά, μου φαίνεται το πιο ηλίθιο πράγμα ever. Ποτέ δεν τα κατάφερα με αυτό και όταν εγκατέστησα την αντίστοιχη εφαρμογή για windows στο pc και στο laptop, μου τα έκανε μαντάρα..και δεν λειτούργησε ποτέ!
Επίσης, οι αναβαθμίσεις λειτουργικού δεν είναι πάντοτε (να μην πω, σχεδόν ποτέ) για καλύτερο.
Το κάθε πέρισυ και καλύτερα βρίσκει καλή εφαρμογή στην apple..
Το pages (η πιο "βαριά" εφαρμογή που χρησιμοποιώ) είναι ανεπαρκέστατη..
Τέλος, μέχρι και η ορολογία  ("αγορασμένα" προιόντα ακόμα και για δωρεάν εφαρμογές), μου τη δίνει!!

Από ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερα, ακούω ότι και εκείνοι δεν την ανέχονται για πολύ περισσότερους λόγους..(εννοείται, το jailbreaking πάει συννεφο όταν κάποιος αναγκαστικά ξεπέσει σε κανένα iphone..).

Χωρίς αμφιβολία, δεν πρόκειται να ξαναπάρω συσκευή της - ακόμα και να μου την χαρίζουν!

Ενώ το iphone είναι "τέρας" συνδεσιμότητας, ε;
Με usb, με κάρτες μνήμης και με όλα του!

Όσο περνάει ο καιρός, δεν βλέπω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ που να ξέρει τι του γίνεται και να προτιμά το iphone!
Χαζοχαρούμενους/νες χρήστες, πολλούς.
Ότι έκανε επανάσταση το iphone όταν πρωτοβγήκε, δεν χωράει αμφιβολία.
Όμως τίποτε δεν εγγυάται την επιτυχή συνέχεια, όχι ως ρολόι, αλλά ούτε ως τηλέφωνο/phablet.
(ας δει κανείς vs μεταξύ iphone6 plus και note4 και θα καταλάβει..).

Σπυρο εισαι τελειως λαθος... παντως αν εχεις iphone και θες να το πεταξεις στειλε μου ενα μηνυμα πρωτα...  ;)

Αγγελε τα λες ωραια δεν ηξερα οτι ειχες τετοιες γνωσεις... και μιλαω σοβαρα!
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Μάρτιος 12, 2015, 01:22:46 πμ »

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Μάρτιος 12, 2015, 07:32:15 πμ »
Η ακτινοβολεία του Bluetooth hands free είναι μηδαμινή. Είναι ακόμα λιγότερη και από του ενσύρματου hands free, μία ελάχιστη ποσότητα που παίρνα από την κεραία του κινητού μέσω του καλωδίου. Αυτό που σε ψήνει είναι η κεραία του κινητού..
Προφανώς δεν έχεις σχέση με τις τηλεπικοινωνιες. Η συχνότητα του bt είναι ίδια με το φούρνο μικροκυμάτων με μεγάλες εναλλαγές παλμών γεγονός που  θερμαινει το υγρό και τα κύτταρα που αποτελούνται από νερό κατά βάση μιας και αν και έχει χαμηλή ισχύ έχει μεγάλες παλμικες εναλλαγές και μάντεψε που είναι τοποθετημένο το bt!  Δίπλα στο κεφάλι μας λολολολ
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Μάρτιος 12, 2015, 07:34:41 πμ »
Σπυρο εισαι τελειως λαθος... παντως αν εχεις iphone και θες να το πεταξεις στειλε μου ενα μηνυμα πρωτα...  ;)

Αγγελε τα λες ωραια δεν ηξερα οτι ειχες τετοιες γνωσεις... και μιλαω σοβαρα!
Εγώ είχα το 5 και το πούλησα σε λιγότερο από χρόνο γιατί δεν το άντεχα. Πήρα ένα Samsung note 3 neo που kicks 5's ass anytime,  anyplace
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Μάρτιος 12, 2015, 08:30:40 πμ »
Προφανώς δεν έχεις σχέση με τις τηλεπικοινωνιες. Η συχνότητα του bt είναι ίδια με το φούρνο μικροκυμάτων με μεγάλες εναλλαγές παλμών γεγονός που  θερμαινει το υγρό και τα κύτταρα που αποτελούνται από νερό κατά βάση μιας και αν και έχει χαμηλή ισχύ έχει μεγάλες παλμικες εναλλαγές και μάντεψε που είναι τοποθετημένο το bt!  Δίπλα στο κεφάλι μας λολολολ

Απλά για πληροφόρηση σου, το επάγγελμα μου είναι μηχανικός τηλεπικοινωνιών και έχω χρόνια εμπειρίας στο αντικείμενο, όχι στις συσκευές bluetooth αλλά στις ασύρματες επικοινωνίες.

Αυτό που είναι επιβλαβές για την υγεία είναι η ισχύς του πομπού σε συνδυασμό με την απόσταση από τον πομπό και την θέση μας ως προς τον λοβό εκπομπής, και όχι η συχνότητα των μικροκυμάτων. Αν ψάξεις στο Ίντερνετ υπάρχουν μελέτες και συγκρίσεις όπου φαίνεται πως η ακτινοβολεία του bluetooth που λαμβάνει το σώμα μας είναι απείρως μικρότερη σε σχέση με αυτή της κεραίας του κινητού και πρακτικά χωρίς επιρροή στον χρήστη.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Μάρτιος 12, 2015, 08:41:45 πμ »
Περί ακτινοβολίας του bt, δεν μπορώ να απαντήσω (παρόλο που έχω τελειώσει το Φυσικό, έχω χρόνια να ασχοληθώ με τέτοια θέματα). Το σίγουρο είναι ολτι και το bt έχει κατά καιρούς "κατηγορηθεί", όπως άλλωστε τα...πάντα (ασύρματα τηλέφωνα, κινητά τηλέφωνα, σταθμοί βάσης, φούρνοι μικροκυμάτων, wifi κλπ.).
Η...ιστορία θα δείξει !
Ως προς το αν κάποιος προτιμάει το i-phone ή κάποιο άλλο κινητό, επίσης δεν μπορεί να πάρει κάποιος θέση: ο καθένας προτιμάει αυτό που τον εξυπηρετεί και καλά κάνει.
Το βέβαιο όμως είναι ότι τα...νούμερα παγκοσμίως, δείχνουν την ποιότητα της δουλειάς της Apple.
Πέρα λοιπόν από το τι βολεύει τον καθε έναν από εμάς, υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν αμφισβητουνται.
Η συζήτηση έχει αρχίσει να μου θυμίζει κάτι σε "τα golf είναι τα χειρότερα αυτοκίνητα & το ότι είναι τα πρώτα σε πωλήσεις δεν μου λέει τίποτα" :lol:
Μην πω και για τα Rolex και αρχίσουμε τους ωρολογιακούς διαξιφισμούς :lol:

Sent from my i-phone, using my fingers

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #126 στις: Μάρτιος 12, 2015, 09:02:01 πμ »
Απλά για πληροφόρηση σου, το επάγγελμα μου είναι μηχανικός τηλεπικοινωνιών και έχω χρόνια εμπειρίας στο αντικείμενο, όχι στις συσκευές bluetooth αλλά στις ασύρματες επικοινωνίες.

Αυτό που είναι επιβλαβές για την υγεία είναι η ισχύς του πομπού σε συνδυασμό με την απόσταση από τον πομπό και την θέση μας ως προς τον λοβό εκπομπής, και όχι η συχνότητα των μικροκυμάτων. Αν ψάξεις στο Ίντερνετ υπάρχουν μελέτες και συγκρίσεις όπου φαίνεται πως η ακτινοβολεία του bluetooth που λαμβάνει το σώμα μας είναι απείρως μικρότερη σε σχέση με αυτή της κεραίας του κινητού και πρακτικά χωρίς επιρροή στον χρήστη.

και εγω ειμαι μηχανικος τηλ με διδ στο αντικειμενο και κατευθυνση ασυρματες.

δεν εχει σχεση αυτο που εγραψα με την ακτινοβολια αλλα με το οτι ειναι pulsed radiation με επαφη με το σωμα.

δεν μιλαμε δηλαδη για non-thermal effects αλλα και για thermal effects που εχουν μεγαλη επιδραση στο κατα 70% υγρο ανθρωπινο σωμα και για τα οποια υπαρχουν αντικρουομενες μελετες.
http://www.ijcsit.com/docs/Volume%205/vol5issue02/ijcsit20140502120.pdf

οπως και να εχει δικαιωμα του καθενος να πιστευει οτι θελει για ενα θεμα που η επιστημη δεν εχει αποφανθει ξεκαθαρα
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/
« Απάντηση #127 στις: Μάρτιος 12, 2015, 09:35:51 πμ »

G.K

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Μάρτιος 12, 2015, 09:38:27 πμ »
και εγω ειμαι μηχανικος τηλ με διδ στο αντικειμενο και κατευθυνση ασυρματες.

δεν εχει σχεση αυτο που εγραψα με την ακτινοβολια αλλα με το οτι ειναι pulsed radiation με επαφη με το σωμα.

δεν μιλαμε δηλαδη για non-thermal effects αλλα και για thermal effects που εχουν μεγαλη επιδραση στο κατα 70% υγρο ανθρωπινο σωμα και για τα οποια υπαρχουν αντικρουομενες μελετες.
http://www.ijcsit.com/docs/Volume%205/vol5issue02/ijcsit20140502120.pdf

οπως και να εχει δικαιωμα του καθενος να πιστευει οτι θελει για ενα θεμα που η επιστημη δεν εχει αποφανθει ξεκαθαρα

Το συγκεκριμένο paper που παρέθεσες δεν μου φαίνεται και πολύ επιστημονικό, για την ακρίβεια δεν λέει απολύτως τίποτα χειροπιαστό σε σχέση με το πως επηρεάζει το bluetooth τον οργανισμό. Κάπου είχα βρει παλιότερα συγκεκριμένες μελέτες, (όχι πειραματικές δεν υπάρχουν πειραματόζωα σε αυτό το θέμα), αλλά θεωρητικές ως προς τα επίπεδα της ακτινοβολίας που δέχεται ο οργανισμός από διάφορες συσκευές. Αν τις ξαναπετύχω θα τις αναφέρω. Σε γενικές γραμμές η ακτινοβολία που δεχόμαστε καθημερινώς από συσκευές  bluetooth, φούρνους μικροκυμάτων, ασύρματα τηλέφωνα, wi-fi hot spots, τις κεραίες της κινητής που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά μας, τα ραδιοκύματα της τηλεόρασης/ραδιοφώνου κλπ. όλη μαζί είναι μηδαμινή σε σχέση με αυτή που δεχόμαστε από την κεραία του κινητού μας το οποίο εκπέμπει σε πολύ υψηλότερες στάθμες και βρίσκεται εκατοστά μακριά από το σώμα μας.

Αν και τα τελευταίας γενιάς κινητά εκπέμπουν αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με τα παλιότερα, ωστόσο καλό είναι το κινητό μας να το χρησιμοποιούμε όσο το δυνατό λιγότερο και αν γίνεται με hands free, και ποτέ εν κινήσει με ταχύτητα στο αυτοκίνητο όπου τότε σε αναζήτηση νέας κυψέλης εκπέμπει με την μέγιστη ισχύ του.

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Μάρτιος 12, 2015, 09:46:49 πμ »
Αυτό με τα bluetooth εντωμεταξύ, δεν κατάλαβα πως μπήκε στη συζήτηση. Και κάποιος φίλος πιο πριν είπε ότι "δεν έπιασαν" κιόλας.
Συμπέρασμα που προκύπτει από που ακριβώς;

Τι από που προκύπτει?
Πώς ξέρεις ότι το iPhone έπιασε? Το βλέπεις γύρω σου όλη την ώρα. Έπιασε.
E, το bluetooth headset δεν έπιασε. Το βλέπεις γύρω σου? Όχι.
Όσο και να το λανσάρανε στην αρχή της κυκλοφορίας και να είχε υψηλή τιμή δεν τράβηξε και μετά το δίνανε δώρο πακέτο με το κινητό.
Οι gadgeτάκιδες το φορούσαν σαν χαζοί στις καφετέριες για να δείξουν ότι το κινητό τους είχε και bluetooth.
Πώς καταλαβαίνεις ότι μια κονσόλα δεν πάει καλά? Άμα δεις και 4-5 παιχνίδια δώρο+memory card και δύο τηλεχειριστήρια δεν πάει καλά. Απλό.
Πλέον η τιμή του είναι ένα 20άρικο και πάλι δεν το επιλέγει ο κόσμος over του απλού handsfree με τα δύο ακουστικά.

Απλό handsfree
1) Δεν έχει μπαταρία.
2) Δεν ξοδεύει ενέργεια από το κινητό σου για να λειτουργήσει.
3) Όταν δεν το θες στο αυτί το αφήνεις να κρέμεται. Το κρατάει το καλώδιο.
4) Μπορείς να ακούσεις μουσική, ταινία.

Bluetooth headset
1) Έχει μπαταρία και μικρή αυτονομία.
2) Ξοδεύει πιο γρήγορα την μπαταρία του κινητού σου.
3) Όταν δεν το θες στο αυτί πρέπει να το βάζεις στην ζώνη σαν μ...κας λες και είσαι κυνηγός και ζώστηκες με τα φυσεκλίκια.

4) Δεν κάνει για μουσική, ταινία, δεν το βάζεις στο διάδρομο στο γυμναστήριο κτλ.

Για εργασία μια χαρά κάνει και για πωλητές που οδηγάνε. Αλλά επανάσταση δεν έφερε.

Επίσης το wireless mouse δεν έπιασε. Όποιος το αμφισβητεί το αναλύουμε και αυτό.

Ο καταναλωτής θέλει να κάνει τη ζωή του εύκολη και αυτό το έκανε το iPhone.
Ασχέτως αν είναι για το facebook 90% δεν κολλάει οπότε αυτό είναι αρκετό για το μέσο χρήστη και για να πετύχει απ' ότι φαίνεται.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2015, 09:55:38 πμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Μάρτιος 12, 2015, 10:08:50 πμ »
Η συζήτηση έχει αρχίσει να μου θυμίζει κάτι σε "τα golf είναι τα χειρότερα αυτοκίνητα & το ότι είναι τα πρώτα σε πωλήσεις δεν μου λέει τίποτα" :lol:

Ακριβώς αυτό θυμίζει η συζήτηση. Να παραθέσω τα επιχειρήματα.

Apple watch κατά:
1) Έχει μπαταρία.
2) Δουλεύει μαζί με το κινητό άρα πρέπει να έχει και το κινητό μπαταρία.
3) Δεν πούλησαν άλλα smartwatches που υπάρχουν εδώ και καιρό στην αγορά. Ούτε καν τα G-Shock που   
    δεν αλλάζουν look όλο και κάποιος θα είχε ένα smart G.
4) Είναι ακριβό.
5) Είναι πολύ "Unisex" εώς κοριτσίστικο σε σχήμα.
6) Θα πρέπει κάθε βράδυ να φορτίζεις δύο συσκευές αντί για μία.

Αντιθέτως η πλευρά σας δεν υπερασπίζεται το apple watch με κάποιο επιχείρημα μέχρι στιγμής.
Εσύ είπες γενικά για την Apple και το interface αλλά και πάλι αυτό είναι γενικό για το iPhone και όχι για το watch.

Apple watch υπέρ:
click: "εδώ θα είμαστε να δούμε, οι Kινεζούλες θα πετάνε τα Patek"

"Θα έχει κάποτε μπλα μπλα μπλα ( αερολογίες ), και πρέπει να το δούμε καλλιτεχνικά για να το συλλάβουμε το αντικείμενο."
"Θα δείτε εσείς... , η apple είναι apple, η apple ξέρει." "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!"

Γιατί η NOKIA δεν ήξερε λίγα χρόνια πρίν? Φύτρωσε?

gkblues: "πολύ μπροστά (με φωτό το logo), Φωτό του Steeve Jobs" κτλ.

Επιχειρήματα του κ...ου.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2015, 10:26:18 πμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Μάρτιος 12, 2015, 11:13:03 πμ »
Το συγκεκριμένο paper που παρέθεσες δεν μου φαίνεται και πολύ επιστημονικό, για την ακρίβεια δεν λέει απολύτως τίποτα χειροπιαστό σε σχέση με το πως επηρεάζει το bluetooth τον οργανισμό. Κάπου είχα βρει παλιότερα συγκεκριμένες μελέτες, (όχι πειραματικές δεν υπάρχουν πειραματόζωα σε αυτό το θέμα), αλλά θεωρητικές ως προς τα επίπεδα της ακτινοβολίας που δέχεται ο οργανισμός από διάφορες συσκευές. Αν τις ξαναπετύχω θα τις αναφέρω. Σε γενικές γραμμές η ακτινοβολία που δεχόμαστε καθημερινώς από συσκευές  bluetooth, φούρνους μικροκυμάτων, ασύρματα τηλέφωνα, wi-fi hot spots, τις κεραίες της κινητής που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά μας, τα ραδιοκύματα της τηλεόρασης/ραδιοφώνου κλπ. όλη μαζί είναι μηδαμινή σε σχέση με αυτή που δεχόμαστε από την κεραία του κινητού μας το οποίο εκπέμπει σε πολύ υψηλότερες στάθμες και βρίσκεται εκατοστά μακριά από το σώμα μας.

Αν και τα τελευταίας γενιάς κινητά εκπέμπουν αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με τα παλιότερα, ωστόσο καλό είναι το κινητό μας να το χρησιμοποιούμε όσο το δυνατό λιγότερο και αν γίνεται με hands free, και ποτέ εν κινήσει με ταχύτητα στο αυτοκίνητο όπου τότε σε αναζήτηση νέας κυψέλης εκπέμπει με την μέγιστη ισχύ του.

το paper ειναι ουσιαστικα βιβλιογραφικο απο αλλες μελετες στο τελος.

επισης οι wearable devices ειναι μεγαλο προβλημα και εχουν διαφορετικη επιδραση απο τις μη
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Μάρτιος 12, 2015, 12:13:33 μμ »
Ακριβώς αυτό θυμίζει η συζήτηση. Να παραθέσω τα επιχειρήματα.

Apple watch κατά:
1) Έχει μπαταρία.
2) Δουλεύει μαζί με το κινητό άρα πρέπει να έχει και το κινητό μπαταρία.
3) Δεν πούλησαν άλλα smartwatches που υπάρχουν εδώ και καιρό στην αγορά. Ούτε καν τα G-Shock που   
    δεν αλλάζουν look όλο και κάποιος θα είχε ένα smart G.
4) Είναι ακριβό.
5) Είναι πολύ "Unisex" εώς κοριτσίστικο σε σχήμα.
6) Θα πρέπει κάθε βράδυ να φορτίζεις δύο συσκευές αντί για μία.

Αντιθέτως η πλευρά σας δεν υπερασπίζεται το apple watch με κάποιο επιχείρημα μέχρι στιγμής.
Εσύ είπες γενικά για την Apple και το interface αλλά και πάλι αυτό είναι γενικό για το iPhone και όχι για το watch.

Apple watch υπέρ:
click: "εδώ θα είμαστε να δούμε, οι Kινεζούλες θα πετάνε τα Patek"

"Θα έχει κάποτε μπλα μπλα μπλα ( αερολογίες ), και πρέπει να το δούμε καλλιτεχνικά για να το συλλάβουμε το αντικείμενο."
"Θα δείτε εσείς... , η apple είναι apple, η apple ξέρει." "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!"

Γιατί η NOKIA δεν ήξερε λίγα χρόνια πρίν? Φύτρωσε?

gkblues: "πολύ μπροστά (με φωτό το logo), Φωτό του Steeve Jobs" κτλ.

Επιχειρήματα του κ...ου.

Φίλε Istar βλέπω πως αρχίζουν τα γραφόμενά μου κάπου να παρεξηγούνται!

Δεν έχω κανένα απολύτως επιχείρημα υπέρ του Apple Watch, ούτε το υπερασπίζομαι! Απεναντίας το θεωρώ κακάσχημο, κακόγουστο, κίτς και δεν βλέπω για εμένα τουλάχιστον καμία χρησιμότητα. ´Οπως είπα και προηγουμένως ασφαλώς και δεν έχω σκοπό να το αγοράσω γιατί το θεωρώ άχρηστο και περιττό!

Αυτό που λέω είναι πως θα κάνει τρελή επιτυχία και θα αλλάξει τα δεδομένα στην ωρολογοποιία, και το μόνο επιχείρημα μου για αυτό είναι πως είναι Apple! Βλέποντας την τιμολογιακή πολιτική στο νέο Apple Watch, και με βάση αυτά που έχουμε δει στο παρελθόν από την συγκεκριμένη εταιρία καταλαβαίνω που ακριβώς το πάει.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Μάρτιος 12, 2015, 01:11:10 μμ »
Γιατί ταλαιπωρούμαστε;..

Τρέμε Πατέκ!.. :lol: :jg:
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2015, 01:17:05 μμ από svl »

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Μάρτιος 12, 2015, 01:39:59 μμ »
Φίλε Istar βλέπω πως αρχίζουν τα γραφόμενά μου κάπου να παρεξηγούνται!

Δεν έχω κανένα απολύτως επιχείρημα υπέρ του Apple Watch, ούτε το υπερασπίζομαι! Απεναντίας το θεωρώ κακάσχημο, κακόγουστο, κίτς και δεν βλέπω για εμένα τουλάχιστον καμία χρησιμότητα. ´Οπως είπα και προηγουμένως ασφαλώς και δεν έχω σκοπό να το αγοράσω γιατί το θεωρώ άχρηστο και περιττό!

Αυτό που λέω είναι πως θα κάνει τρελή επιτυχία και θα αλλάξει τα δεδομένα στην ωρολογοποιία, και το μόνο επιχείρημα μου για αυτό είναι πως είναι Apple! Βλέποντας την τιμολογιακή πολιτική στο νέο Apple Watch, και με βάση αυτά που έχουμε δει στο παρελθόν από την συγκεκριμένη εταιρία καταλαβαίνω που ακριβώς το πάει.

Έχεις δίκιο όντως αυτή ήταν η θέση σου. Γράψε λάθος.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Μάρτιος 12, 2015, 02:28:02 μμ »
Κάνεις λάθος, υπήρχε και μάλιστα αρκετά ανεπτυγμένο δίκτυο 3G σε Ευρώπη και Ασία. Μόνο στην Αμερική δεν υπήρχε ακόμα. Κινητό, κάμερα και MP3 player σε μία συςκευή είχαν ήδη τα περισσότερα τότε κινητά των sony Ericsson, Nokia Motorola κλπ. και με καλύτερα μάλιστα χαρακτηριστικά από το iPhone.  Η επανάσταση του iPhone ήταν το interface του και όχι τα χαρακτηριστικά του. Και τότε αν θυμάστε όταν ανακοινώθηκε όλοι στα φόρουμ το θάβανε λέγοντας πως θα είναι άχρηστο με τόσο χάλια κάμερα, χάλια μπαταρία και χωρίς 3G.

Έτσι είναι.
Το στοιχείο που έφερε το i-phone στην πρώτη θέση απο το...πουθενά (υπενθυμίζω ότι ήταν η πρώτη απόπειρα της Apple στα handsets εναντίον των τότε "ιερών τεράτων" τύπου Nokia, SE κλπ.) ήταν το user interface του.
Αυτό δεν ήταν φυσικά περίεργο: η Apple σε αυτό το θέμα ήταν (και είναι) και στους υπολογιστές τουλάχιστον μία δεκαετία μπροστά από τους υπόλοιπους. Η Microsoft, ακόμα πασχίζει να φτάσει το επίπεδο της Apple, με αστεία αποτελέσματα (βλ. Windows 8, που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα).
Επίσης, πριν το  i-phone είχαν γίνει οι πρώτες απόπειρες για κινητά με Windows, τα οποία ήταν να γελάνε τα παρδαλά κατσίκια. Απλά "έφερναν" όλα τα προβλήματα των windows και στο κινητό σου. Ολόκληρη ομάδω τεστ συσκευών στην COSMOTE (και εγώ παρέα) προσπαθούσαμε να...συγχρονίσουμε δεδομένα μεταξύ PC και κινητού, χωρίς να χαθούν τα μισά δεδομένα στη θάλασσα...

Μου θυμίσατε τα νιάτα μου  :D
Σωστά. Η Apple έχει παράδοση στο να μαζεύει την αφρόκρεμα του επιστημονικού κόσμου και να σχεδιάζει προϊόντα μπροστά από την εποχή τους.

Η ακτινοβολεία του Bluetooth hands free είναι μηδαμινή. Είναι ακόμα λιγότερη και από του ενσύρματου hands free, μία ελάχιστη ποσότητα που παίρνα από την κεραία του κινητού μέσω του καλωδίου. Αυτό που σε ψήνει είναι η κεραία του κινητού..
Σωστά. Το bt έχει την μικρότερη επίδραση στον εσωτερικό του κεφαλιού από όλα τα είδη της ιονίζουσας ακτινοβολίας. Πρώτο έρχεται το ίδιο το κινητό και μετά από μεγάλη απόσταση όλα τα υπόλοιπα (έχω γράψει μάθημα ειδικά γι αυτό και είχα ρίξει πολλές ώρες διαβάσματος  :book: ).  Οι λόγοι που ίσως δεν πήγε τόσο καλά είναι αυτοί που έγραψε ο Istar. Συνεχίζει όμως να είναι ασφαλέστερο για στην οδήγηση.

Παίρνοντας i-phone (και αν ξέρεις τι σου γίνεται) αποδέχεσαι τη βασική "φιλοσοφία" της Apple, που λέει ότι παίρνεις ένα "κλειστό" σύστημα. Το οποίο σύστημα, μεταξύ προϊόντων του ίδιου κατασκευαστή (Apple) σου ξασφαλίζει το maximum της "συνενόησης" των συσκευών, με τον minimum κόπο και γνώση. Δούλεψε με macBook Pro (ή οποιονδήποτε υπολογιστή της Apple), το i-phone, το i-pad σου κλπ. και θα καταλάβεις τι εννοώ. Βάλε και το i-cloud (προπομπός των cloud συστημάτων που είναι τώρα trendy) και έχεις την εικόνα.
Πήγαινε μετά να δουλέψεις με τηλέφωνο με android, ή με Windows και με έναν Windows υπολογιστή και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Εντάξει το ότι δεν βλέπεις ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ που να ξέρει τι του γίνεται, να προτιμάει το i-phone, το ξεπερνάω. Υποθέτω ότι το έγραψες για να δώσεις έμφαση στην άποψη σου.

Εγώ αντιθέτως ξέρω πάρα πολλούς που είμασταν μέχρι τα μπούνια μέσα στην τεχνολογία, τις συσκευές και τις εξελίξεις και μετά από πάρα πολλές ώρες ενασχόλησης...ξεπέσαμε στο i-phone  ;D

For the record: Κάποτε η ΝΟΚΙΑ ήταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην κινητή. Μιλάω για τις εποχές που τα κινητά είχαν..κουμπάκια, μία οθονίτσα 2-3 γραμμών και που η μπαταρία τους κρατούσε μία εβδομάδα. Γιατί; Επειδή είχε το απολύτως καλύτερo interface (menu για να μην μπερδεύεται ο φίλος μου ο Βίκτωρας) και φυσικά και για άλλους λόγους. Ο βασικότερος όμως ήταν αυτός.
Όταν πρωτοβγήκε το i-phone, για το οποίο άρχισαν οι...κριτικές πριν καν εμφανιστεί (περί ακριβής τιμής, άχρηστου κινητού, μπλα μπλα μπλα) αναθεωρήθηκε όλη η έννοια του κινητού τηλεφώνου.
Όταν αυτοί που έκραζαν το i-phone αρχικά, άρχισαν να το χρησιμοποιούν κιόλας, κατάλαβαν την αλλαγή που έφερε στο τι σήμαινε μέχρι τότε η έννοια "κινητό".

Το ότι η Apple με ΜΗΔΕΝΙΚΗ εμπειρία στα handsets, πήρε και τα σώβρακα από όλους τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συσκευών, οι οποίοι την κυνηγάνε με νύχια και με δόντια, δεν είναι εκτίμηση, είναι hard fact.
To αν σε βάθος χρόνου θα αντέξει την εκπληκτική "αντεπίθεση" των Ασιατών (Samsung, LG κλπ.) είναι άλλη συζήτηση.

Σέβομαι όλους τους κατασκευαστές κινητών, χαζεύω πολλά καινούργια κινητά, αλλά για τη χρήση που θέλω δεν έχω βρει καλύτερο συνδυασμό "απλότητας-ταχύτητας-αξιοπιστίας λειτουργίας" απο το i-phone.
Για το θέμα των υπολογιστών και των λειτουργικών, δεν είμαι ο καθ΄ύλην αρμόδιος, αλλά ξέρω ότι από τότε που πήρα το Mac, δεν περνάει ούτε σαν ενδεχόμενο το να "ξαναγυρίσω" σε υπολογιστή με άλλο λειτουργικό.
Επαναλαμβάνω: για τη χρήση που κάνω ΕΓΩ. Αυτό είναι το "κλειδί" σε όλες αυτές τις συζητήσεις  ;)
Σωστός σε όλα. Να συμπληρώσω ότι υπάρχουν πλέον κι άλλα λειτουργικά με όλα τα καλά του Mac χωρίς να χρειάζεται να είναι κλειστά.

Το βέβαιο όμως είναι ότι τα...νούμερα παγκοσμίως, δείχνουν την ποιότητα της δουλειάς της Apple.
Κάτι αρχίζει να μην πάει καλά όμως ...

http://dazeinfo.com/2014/08/04/smartphone-market-share-q-2014-xiaomi-lenovo-worlds-top-smartphone-brands-are-chinese-apple-samsung-struggling/

Η Apple είναι παγκόσμιο παράδειγμα εταιρείας που ενώ έχει μαζέψει την αφρόκρεμα των εγκεφάλων κατάφερε να φαλιρίσει και να αγοραστεί ξανά (μόνο το brandname είχε μείνει), γιατί αρνείται να ανοίξει το σύστημά της. Πάει να χάσει τον αγώνα των smart γιατί η αγορά θα κριθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες. Και φαίνεται ότι δεν έχει βάλει μυαλό. (θυμάστε οι παλιοί τον ανταγωνισμό στα video, τότε που οι κασσέτες της Philipps ήταν δυσεύρετες και το VHS της JVC τους πήρε τα σώβρακα;)

Προσωπικά πάντως δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο να πάει καλά το Apple watch  και να δούμε την Apple  να σώνεται. Και ίσως  να δούμε τα ρολογάκια μας να χάνουν λίγο σε αξία γιατί όλοι οι Κινέζοι θα τρέχουν να πάρουν το μηλορόλογο. Στην τελική όλα είναι θέμα καλού marketing.

This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Μάρτιος 12, 2015, 02:48:07 μμ »

Κάτι αρχίζει να μην πάει καλά όμως ...

http://dazeinfo.com/2014/08/04/smartphone-market-share-q-2014-xiaomi-lenovo-worlds-top-smartphone-brands-are-chinese-apple-samsung-struggling/

Όσο περνάει ο καιρός, δεν βλέπω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ που....να προτιμά το iphone!

Οκ, να διορθώσω!
Βλέπω ένα 11,9% ;D

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #137 στις: Μάρτιος 12, 2015, 02:49:27 μμ »
Σωστός σε όλα. Να συμπληρώσω ότι υπάρχουν πλέον κι άλλα λειτουργικά με όλα τα καλά του Mac χωρίς να χρειάζεται να είναι κλειστά.

ποσοστά παίρνεις από ubuntu έτσι ;

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Μάρτιος 12, 2015, 03:01:49 μμ »
Έλα Έλα το θέμα από τι βλέπω έβγαλε λαβράκι!! Καρτεο κλικ για τον Κώστα ξέρω και τα έχουμε πει! Λοιπόν και γω μηχανικός δικτύων είμαι ccna ccnp τα αλλα που έχω είναι πανω στην ασφάλεια ccna security etc παίζει να μου βρείτε καμία δουλειά! Χαχαχαχαχα δεν κάνω πλάκα έχω 5 μέρες κενές... Δευτέρα έως Παρασκευή... Όπως μας ψήνει το σταθερό ασύρματο τηλέφωνο δεν μας ψήνει κανένα άλλο... Για να μην πω ότι όσο μας ψήνει vod win δεν μας ψήνει η cos γιατί... Θα.αφήσω τους μηχανικούς να πουν...

Στάλθηκε από το Sony Neo V χρησιμοποιώντας Tapatalk

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Μάρτιος 12, 2015, 03:06:28 μμ »
ποσοστά παίρνεις από ubuntu έτσι ;
Όπως ξέρεις, το Ubuntu είναι έκδοση του Linux και το Linux είναι freeware (free and open-source software development and distribution). Άτοπο το επιχείρημά σου.

Ναι είμαι Linux-άς και περήφανος.  :P
This post contains 100% recycled electrons