Πέρασα σήμερα, μετά το γραφείο, από το GR Luxury (pre-owned dealer).
Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η ιστορία με το CHF, το THG (The Hour Glass), πουλά περίπου 30 Rolex την ημέρα σε κάθε υποκατάστημά του. Ειδικά τα ατσάλινα έχουν γίνει ανάρπαστα. Το THG τυγχάνει να είναι είναι ο AD μου, που έχει 12 μπουτίκ εδώ στη Σιγκαπούρη.
Τα νούμερα, σε σχέση με την προ-depegging του CHF κατάσταση, είναι ότι έκαστη μπουτίκ του THG το πολύ να πουλούσε 5-10 κομμάτια Rolex την ημέρα (και μιλάμε για γιορτές, Chinese New Year κλπ.)
Τώρα, τη στιγμή που πουλιούνται 30 κομμάτια καθημερινά σε ένα κατάστημα ενός μόνο AD, την ίδια στιγμή πουλιέται αντίστοιχα ένα (1) μόνο Hublot. Έπεσαν με τα μούτρα όλοι στα Rolex...
Στο GR Luxury σήμερα είχε στη βιτρίνα δύο 5711, ένα 5980/1Α, κλπ.
Μου είπαν: "...Το 5980/1Α έχει pre-owned τώρα κοντά στα S$48k. Μέχρι το τέλος του μήνα θα το πουλάω S$53k, αφού το εναπομείνων καινούργιο στοκ του στους ADs έφτασε στο μηδέν. Βάλε και την αύξηση του CHF μέσα στον Φεβρουάριο, το ρολόι θα έχει S$57-58k σε ένα μήνα από τώρα..."
"...Τις τελευταίες 2 μέρες μου έχουν ζητήσει τρία (3) 5712/1Α..." (Και όντως μου έδειξε το post-it note που είχε πάνω σημείωση του μοντέλου και τρία ονόματα με κινητό τλφ δίπλα)
"...Ζητούν και δεν υπάρχει ούτε ένα στην αγορά, χρήματα υπάρχουν αλλά ρολόι δεν μπορούν να βρουν..."
Ψύχωση, τρέλλα και παραλογισμός. Δοκίμασα το ατσάλινο 5980/1Α (έτσι να μου φύγει η περιέργεια ρε συ Ντίμη) και νιώθω πολύ τυχερός που βρέθηκα με τον λεπτό ατσάλινο Ναυτίλο και το πανέμορφο Καλατράβα λίγο πριν την ξαφνική αύξηση των τιμών.
Ειδικά μετά το πρόσφατο Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην Ελλάδα, όπου είδα από κοντά το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για πολύ κόσμο, άστους εδώ να συνεχίζουν στην παραζάλη της αγοραστικής τρέλλας...