Αποστολέας Θέμα: Χρονογράφοι : Breguet vs Omega vs IWC  (Αναγνώστηκε 19149 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Χρονογράφοι : Breguet vs Omega vs IWC
« Απάντηση #40 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 01:30:16 μμ »

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 02:22:54 μμ »
Θα τολμήσω να πω πως η σειρά θα πρέπει να είναι:

1)Breguet
2)IWC
3)Omega
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος dimis

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 02:59:48 μμ »

1)Breguet
2)IWC
3)Omega

Η δικη σου ψηφος μετραει διπλη γιατι εχεις τις δυο απο τις τρεις μαρκες!!!
και θα συμφωνησω μαζι σου και εγω ως προς την σειρα με την πρωτη να απεχει με μεγαλη διαφορα αποτην δευτερη και ετη φωτος απο την τριτη!!!

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 03:41:23 μμ »

και θα συμφωνησω μαζι σου και εγω ως προς την σειρα με την πρωτη να απεχει με μεγαλη διαφορα αποτην δευτερη και ετη φωτος απο την τριτη!!!

;)
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 09:44:58 μμ »
Κατά τη γνώμη μου, το συγκεκριμένο IWC είναι η καλύτερη πρόταση της εταιρίας ανεξαρτήτως σειράς. Εκπληκτική μηχανή, λιτό αλλά επιβλητικό σχέδιο, μέγεθος τόσο όσο.. Ειδικά ως προς τη σχεδίαση, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ρολόι που θα μπορούσε να ταξιδέψει στα 50s χωρίς να μοιάζει ότι ήρθε από τον Αρη αλλά και να στέκεται σήμερα χωρίς να φωνάζει ότι είναι vintage.. Αν το βρίσκεις με καλή προσφορά, βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τα άλλα...
Βίκτωρα ευχαριστώ αν και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ένα κλικ πάνω από το Breguet (θεωρώ ότι είναι στην ίδια κατηγορία).

Επειδή στη συλλογή περιλαμβάνονται ήδη τόσο παραπάνω (το οποίο είναι εξαιρετικό ρολόι) όσο και το moon watch, νομίζω ότι πλέον μόνο το bregeut θα συνιστούσε ουσιαστική αναβάθμιση.
Όπως και να το κάνουμε, κινείται σε διαφορετικό επίπεδο ποιότητας και ιδίως, αισθητικής.
Ποιοτικά πάντως δείχνει ενα click πιο πάνω απο τα αλλά δυο...
Ιστορικά η Breguet θεωρείται top ΥΩ αλλά τώρα πια ισχύει αυτό ακόμα;  :-\

Κωστή η έκδοση απο τιτάνιο που πόσταρε ο Θοδωρής ειναι εξαιρετική
Απο τιμη, τι παίζει?
Το ρολόι είναι ακριβό (νομίζω το τιτάνιο θα είναι πιο πάνω). Όμως κοιτάω δεύτερο χέρι όπου έχω εντοπίσει αρκετά καλές τιμές Αρη.

Πάρε τη Λεμανία.
Nuvelle Lemania  ;)

1)Breguet
2)IWC
3)Omega
Προς τα εδώ κλίνω για την ώρα αλλά με ελαχιστότατη διαφορά από τ'άλλα.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 10:07:13 μμ »
Βίκτωρα ευχαριστώ αν και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ένα κλικ πάνω από το Breguet (θεωρώ ότι είναι στην ίδια κατηγορία).

Δεν ειπα οτι ειναι ενα κλικ πανω αλλα ενα βημα μπροστα, εχει διαφορα.. ;)
Δεν το θεωρω ανωτερο ποιοτικα αλλα καλυτερο πακετο.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 10:29:21 μμ »

Όπως και να το κάνουμε, κινείται σε διαφορετικό επίπεδο ποιότητας και ιδίως, αισθητικής.

Μακράν.. ;)

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 10:31:25 μμ »
Δεν ειπα οτι ειναι ενα κλικ πανω αλλα ενα βημα μπροστα, εχει διαφορα.. ;)
Δεν το θεωρω ανωτερο ποιοτικα αλλα καλυτερο πακετο.

Έχω ήδη αρχίσει το Googl-άρισμα και την αναζήτηση σε ιστορικά στοιχεία, αποφθέγματα και ρήσεις μεγάλων ανδρών, προκειμένου να εντοπίσω τον ακριβή συσχετισμό μεταξύ του "ένα κλικ πιο πάνω" και του "ένα βήμα μπροστά".
Επίσης ψάχνω μήπως υπάρχει και "ένα κλικ μπροστά" ή "ένα βήμα πιο πάνω" ώστε να έχω πληρέστερη εικόνα.

Όταν καταλήξω σε ασφαλές συμπέρασμα, θα επανέλθω  :stick2:

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 10:35:41 μμ »
Κωστή, Μπρεγκέ και Σοπάρ LUC είναι ότι πιο προσιτό σε ΥΩ αυτή την στιγμή. (used πάντα ;) )

Φιλικά Γιώργος
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 07, 2015, 10:43:50 μμ από georges »
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιανουάριος 08, 2015, 10:22:33 πμ »

Γιατί, μήπως άλλαξε κάτι;..

"World First at 10Hz.
When the Type XXII redefines the notion of precision.
The Breguet Type XXII chronograph offers an aesthetic reinterpretation of the legendary Type XX, but above all embodies a high-precision achievement. This creation is equipped with the first and only series-made mechanical chronograph movement with a silicon escapement and balance spring boasting a frequency raised to 10Hz, meaning 72,000 vibrations per hour. This extremely high frequency endows the Type XXII with exceptional accuracy and rating efficiency, thus enabling it to mark off 1/20ths of a second. The seconds hand performs a complete rotation in 30 seconds. This technical feat is made possible by the use of silicon, which serves to lighten the weight of the mobile escapement components and to reduce the lubrication constraints linked to such high frequencies."

http://www.breguet.com/breguet/page-catalogue/pdf/catalogue_garde_temps/CatMontres2014_EN.pdf

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιανουάριος 08, 2015, 01:13:40 μμ »
Η Μπρεγκέ είναι το πετράδι στην κορώνα της Σουότς. Πιο τοπ δεν έχει. Η Harry Winston έπεται και ακολουθούν η Blancpain, η Glashütte Original, η Jaquet Droz, η Léon Hatot και τελευταία η Omega στις εταιρείες ΥΩ του γκρουπ ή αλλιώς στην κατηγορία Prestige and Luxury. Η Μπρεγκέ είναι στην κατηγορία της Πατέκ, της Βασερόν, της Ωντεμάρ, της Λάνγκε.

H ΙΒεΤσέ στο γκρουπ Ρισμόν έχει από πάνω της τη Λάνγκε, τη Βασερόν, τη Ροζέρ Ντυμπουά (που 'σαι ρε Κωνσταντίνε;) και πιθανόν τη Γιεγκέρ. Οπότε θέμα σύγκρισεις με την Μπρεγκέ δεν τίθεται.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιανουάριος 08, 2015, 01:27:32 μμ »
Σημασία έχει να αγοράζουμε μέσα από στείρες γνώσεις και αφού έχουμε διαβάσει λίγα κοινότυπα πράγματα στο νετ ή από ενα σημείο και μετά με δεδομένο ότι έχουμε κάποιες βασικές γνώσεις αυτό που μας εξιτάρει??

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιανουάριος 08, 2015, 01:44:27 μμ »
Για τη Harry Winston έχω επιφυλάξεις, κοσμηματοπώλης είναι με δανεικές μηχανές και εξωπραγματικές τιμές.
Η συζήτηση δε βγάνει κάπου αν δεν καταλήξετε τι συγκρίνετε, ιστορία και target group ή ποιότητα; Για παράδειγμα, κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά για ποιοτικά ζητήματα της Breguet, ιδίως στις μπαρέτες που ξεβιδώνουν μόνες τους. Λογικό, αν η επεξεργασία στο χέρι έχει μεγαλύτερο ρόλο. Θα μπορεί όμως ο Κώστας να τρέχει κάθε λίγο και λιγάκι για το breguet του ή να τα σκάει στα σέρβις ή δεν ξέρω και γω σε τι άλλο; Γι' αυτό θεωρώ το IWC πιο λογική επιλογή κι ας μην κοσμούσε κανένα δαύτο το χεράκι της Μαρίας Αντουανέττας...

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιανουάριος 08, 2015, 02:54:12 μμ »
Breguet

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιανουάριος 08, 2015, 02:59:38 μμ »
Για τη Harry Winston έχω επιφυλάξεις, κοσμηματοπώλης είναι με δανεικές μηχανές και εξωπραγματικές τιμές.
Η συζήτηση δε βγάνει κάπου αν δεν καταλήξετε τι συγκρίνετε, ιστορία και target group ή ποιότητα; Για παράδειγμα, κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά για ποιοτικά ζητήματα της Breguet, ιδίως στις μπαρέτες που ξεβιδώνουν μόνες τους. Λογικό, αν η επεξεργασία στο χέρι έχει μεγαλύτερο ρόλο. Θα μπορεί όμως ο Κώστας να τρέχει κάθε λίγο και λιγάκι για το breguet του ή να τα σκάει στα σέρβις ή δεν ξέρω και γω σε τι άλλο; Γι' αυτό θεωρώ το IWC πιο λογική επιλογή κι ας μην κοσμούσε κανένα δαύτο το χεράκι της Μαρίας Αντουανέττας...

Aς κάνω κι εγώ μια παράθεση στον εαυτό μου.
Ο δικός μου κώλος ήθελε Blancpain. Επεξεργασία στο χέρι και δε συμμαζεύεται. Ελα όμως που οι πρώτες φουρνιές FF έχουν πρόβλημα στο δαχτυλίδι της στεφάνης, που πηγαίνει βόλτα και από τη μια και από την άλλη (με πίεση βέβαια). Για να μην αναφερθώ στο πονεμένο ζήτημα της μπαρετόβιδας. Δε λέω ότι ένα IWC ή Rolex αποκλείεται να αντιμετωπίσει παρόμοια ζητήματα αλλά είναι πολύ πιο σπάνιο. Αν Κώστα το transatlantique είναι το grail σου χτύπα το χωρίς δεύτερη σκέψη, αν όχι, τα παραπάνω πιστεύω ότι παίζουν σημαντικό ρόλο...

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιανουάριος 08, 2015, 04:13:27 μμ »
Σημασία έχει να αγοράζουμε μέσα από στείρες γνώσεις και αφού έχουμε διαβάσει λίγα κοινότυπα πράγματα στο νετ ή από ενα σημείο και μετά με δεδομένο ότι έχουμε κάποιες βασικές γνώσεις αυτό που μας εξιτάρει??

Δηλαδή;

Και Η Πατέκ μέχρι πρόσφατα χρονογράφους με δανεικές μηχανές έφτιαχνε. Αυτό δεν τα απέτρεπε να θεωρούνται ΥΩ.

Aς κάνω κι εγώ μια παράθεση στον εαυτό μου.
Ο δικός μου κώλος ήθελε Blancpain. Επεξεργασία στο χέρι και δε συμμαζεύεται. Ελα όμως που οι πρώτες φουρνιές FF έχουν πρόβλημα στο δαχτυλίδι της στεφάνης, που πηγαίνει βόλτα και από τη μια και από την άλλη (με πίεση βέβαια). Για να μην αναφερθώ στο πονεμένο ζήτημα της μπαρετόβιδας. Δε λέω ότι ένα IWC ή Rolex αποκλείεται να αντιμετωπίσει παρόμοια ζητήματα αλλά είναι πολύ πιο σπάνιο. Αν Κώστα το transatlantique είναι το grail σου χτύπα το χωρίς δεύτερη σκέψη, αν όχι, τα παραπάνω πιστεύω ότι παίζουν σημαντικό ρόλο...

Κι εγώ γνωρίζω για ΙΒεΤσέ που έπαιρνες το ρότορα στο χέρι και για ρινίσματα εντός της κάσας που έπαιζες τα κάλαντα άμα ήθελες. Επίσης για Ρόλεξ που μπάζανε νερά, για Μερσεντές που δεν παίρνανε μπρος, για τσίγκινες πόρτες σε BMW και πάει λέγοντας. Είναι όμως όλα αυτά το τυπικό δείγμα της κάθε μάρκας;

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Ιανουάριος 08, 2015, 04:41:27 μμ »
Δηλαδή;

Δηλαδή πέρα από το να γνωρίζουμε απλώς στα χαρτιά ποιο χώρο στην πυραμίδα της ωρολογοποιίας καταλαμβάνει η κάθε εταιρεία καλό ειναι να βρούμε ποια εταιρεία μας ταιριάζει ,μας ελκύει ,μας εξιτάρει.Οι γνώσεις καλό είναι να υπάρχουν σαν πρώτο στάδιο ,με δεδομένο ότι υπάρχουν από εκεί και μετά πιστεύω πως μετράει το συναίσθημα και γι αυτό είχα πει στον Κώστα ότι εμένα με φτιάχνει πιο πολυ να φοράω iwc από τις άλλες εταιρείες του vs χωρίς να μπω στη διαδικασία να πω ποιο ειναι καλύτερο από το άλλο.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιανουάριος 08, 2015, 04:54:39 μμ »
Και Η Πατέκ μέχρι πρόσφατα χρονογράφους με δανεικές μηχανές έφτιαχνε. Αυτό δεν τα απέτρεπε να θεωρούνται ΥΩ.

Είπα έχω επιφυλάξεις για το αν θα πρέπει να θεωρείται δεύτερη δαυαρχίδα της SWATCH ως Υ.Ω. Ως Υ.Κ.(κοσμηματοποιία) ίσως.. Σε σχέση με την Πατεκ είναι όψιμη κι έχει να παρουσιάσει μόνο ενδιαφέρουσες κάσες. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν την αφορίζω.

Κι εγώ γνωρίζω για ΙΒεΤσέ που έπαιρνες το ρότορα στο χέρι και για ρινίσματα εντός της κάσας που έπαιζες τα κάλαντα άμα ήθελες. Επίσης για Ρόλεξ που μπάζανε νερά, για Μερσεντές που δεν παίρνανε μπρος, για τσίγκινες πόρτες σε BMW και πάει λέγοντας. Είναι όμως όλα αυτά το τυπικό δείγμα της κάθε μάρκας;

Τα στατιστικά δείγματα απέχουν έτη φωτός. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το εύρος παραγωγής της Ρολεξ..

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιανουάριος 08, 2015, 07:07:02 μμ »
Συζητώντας με φίλο από την Αυστρία για τα μεταχειρισμένα, ρώτησα τη γνώμη του για το γεγονός ότι μερικές ιστορικές μάρκες δεν είναι πια δημοφιλείς και υπάρχει μεγάλη προσφορά και χλωμή ζήτηση.
Μου απάντησε πως ισχύει ότι και στο χρηματιστήριο :  "Καλό είναι να αγοράζεις όταν όλοι πουλάνε".

Πιστεύετε ότι ισχύει και στην αγορά μεταχειρισμένων ρολογιών αυτό ή κινδυνεύεις να μαζεύεις κόκαλα;
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιανουάριος 08, 2015, 07:08:51 μμ »
Συζητώντας με φίλο από την Αυστρία για τα μεταχειρισμένα, ρώτησα τη γνώμη του για το γεγονός ότι μερικές ιστορικές μάρκες δεν είναι πια δημοφιλείς και υπάρχει μεγάλη προσφορά και χλωμή ζήτηση.
Μου απάντησε πως ισχύει ότι και στο χρηματιστήριο :  "Καλό είναι να αγοράζεις όταν όλοι πουλάνε".

Πιστεύετε ότι ισχύει και στην αγορά μεταχειρισμένων ρολογιών αυτό ή κινδυνεύεις να μαζεύεις κόκαλα;

Έλα να κάνουμε παρέα...

Φιλικά Κοκαλάκιας
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών