Αποστολέας Θέμα: Ρολόγια Α' & Β' διαλογής  (Αναγνώστηκε 3377 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ρολόγια Α' & Β' διαλογής
« στις: Δεκέμβριος 02, 2014, 12:36:22 μμ »
Για να μην χαλάω την αγγελία του Νίκου συνεχίζω εδώ...

Γίωργο, και γώ δεν το ξέρα, μου τό πε ο συνάδελφος μου που είναι ρολογάς, ότι και τα ρολόγια, όπως και άλλα προϊόντα, κάποιες φόρες, έχουν defects, στην γραμμή παραγωγής τους, τα Α, μεσώ των άντιπροσοποιών, κυκλοφορούν στα μάγαζια, τα Β διαλογής, έχουν κάποια 'έλλατωματάκια' σύνηθως τα περνούν χοντρέμπορες και τα προωθούν σε φτωχές χώρες και internet.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, στην Ελλάδα, έρχονται μόνο Α. Αλλά από το internet, κύριος για ρολόγια άπο εξωτερικό, πρέπει να το ρωτάτε ΠΑΝΤΑ.

Ενδιαφέρον...πως ξέρεις λοιπόν αν όντως είναι Α' διαλογής?  Αναγράφεται σε κάποιο συνοδευτικό έντυπο?
Πόσες διαλογές υπάρχουν? Υπάρχει και Γ' διαλογή?

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Ρολόγια Α' & Β' διαλογής
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 02, 2014, 12:44:35 μμ »
δεν μου φαινεται σωστο και δεν νομιζω οτι υφιστανται τετοιοι διαχωρισμοι
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 02, 2014, 12:51:54 μμ »
Από όσο γνωρίζω οι εταιρίες διαλέγουν τα εξαρτήματα που αποτελούν τα ρολόγια και όσα δεν περνούν τα κριτήρια της εκάστοτε εταιρίας πάνε είτε για το χυτήριο πάλι είτε για την "μαύρη" αγορά της Κίνας (όπου χρησιμοποιούνται σε "SWISS MADE MOVEMENTS" και μπαίνουν στα γνωστά Κινέζικα φτηνοκατασκευάσματα που μόνο φτηνά δεν πωλούνται!!!).
’παξ και μια (σοβαρή) εταιρία συναρμολογήσει ένα ρολόι τότε ΟΛΑ τα εξαρτήματα που το αποτελούν έχουν περάσει τον ποιοτικό έλεγχο!!!!!!
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 02, 2014, 01:10:08 μμ »
Αυτό μου θυμίζει έναν (πολύ παλαιότερο) αστικό μύθο, βάσει του οποίου η Alfa Romeo, έστελνε τα "καλά" αυτοκίνητα στη Γερμανία και τα "Β´ διαλογής" στην Ελλάδα  :mg:

Γι' αυτό και οι "εδώ" Alfa Romeo ήταν πιο ζημιάρικες...
Τώρα μιλά για 20 χρόνια πίσω, μην παρεξηγηθώ  ;D

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 02, 2014, 02:11:15 μμ »
οσον αφορα τα αυτοκινητα ειναι σχεδον 'κανονας' οτι το 10% της παραγωγης εχει ελαττωματα στις μεγαλες εταιριες.

στις μικρες τα πραγματα ειναι χειροτερα και στα χειροποιητα τα πραγματα δυσκολευουν κι αλλο.

στα ρολογια, σιγουρα επισης υπαρχουν ελαττωματικα και γι αυτο αναφερομαστε σε καποια αλλα ως "σκυλια".
παρολα αυτα καμια σοβαρη εταιρια δε νομιζω οτι θα πασαρε ελαττωματικα προιοντα στην αγορα.

εκτος κι αν μιλαμε για πωλησεις σε μαγαζια stock.
παρολα αυτα, δεν το εχω συναντησει σε ρολογια αυτο.
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 02, 2014, 02:18:42 μμ »
Μη λέτε πολλά για Alfa...παραμονεύουν και τύποι με νέες δυνάμεις μοντερατικές...

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 02, 2014, 02:41:02 μμ »
Aπλα ο φιλος μετεφερε μια ανακριβεια ενος φιλου του ,να ειμαστε προσεκτικοι γιατι το οτι το ειπε ενας φιλος μας δεν ειναι επιχειρημα για την ορθοτητα αυτου που υποστηριζουμε.

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 02, 2014, 03:02:32 μμ »
Μήπως τα defects της Β διαλογής δεν έχουν να κάνουν με την σωστή λειτουργία και την καλή μηχανή του ρολογιού αλλά έχουν να κάνουν με κάτι από τα παρακάτω... όχι και τόσο ορατά στους μη ψαγμένους; (πχ ένα μικρό dent στην κάσα, μια επιφάνεια που δεν βουρτσίστηκε η δεν γυαλίστηκε όπως τα άλλα ρολόγια της σειράς, μια όχι και τόσο καλή εκτύπωση καντράν που δεν ''αλφαδιάζει'' καλά με τους δείκτες όταν περνάνε από τα σημεία κλπ κλπ), δηλαδή πράγματα που δεν επηρεάζουν την άψογη λειτουργία του ρολογιού αλλά ένας που το ψάχνει πολύ έστω και με λούπα θα τα εντοπίσει;;; (υποθετικές σκέψεις όλα τα παραπάνω)
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 02, 2014, 03:42:36 μμ »
Σε ο,τιδήποτε παράγεται βιομηχανικά είναι δεδομένο ότι υπάρχει κάποιο ποσοστό αστοχίας υλικού ή ελαττωματικής κατασκευής.

Ειδικότερα, στα ρολόγια,  νομίζω δεν είναι καθόλου σπάνιο να συναντήσει "παρεκκλίσεις" από το κανονικό, ακόμα και ανάμεσα στα "’ διαλογής" (που αγοράζονται απο φυσικά καταστήματα, ΑD's κλπ.).

Πάντως, έχει ενδιαφέρον το πως πως κάθε εταιρεία διαχειρίζεται τα ξεκάθαρα ελαττωματικά προϊόντα της.

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 02, 2014, 03:44:23 μμ »
Μήπως τα defects της Β διαλογής δεν έχουν να κάνουν με την σωστή λειτουργία και την καλή μηχανή του ρολογιού αλλά έχουν να κάνουν με κάτι από τα παρακάτω... όχι και τόσο ορατά στους μη ψαγμένους; (πχ ένα μικρό dent στην κάσα, μια επιφάνεια που δεν βουρτσίστηκε η δεν γυαλίστηκε όπως τα άλλα ρολόγια της σειράς, μια όχι και τόσο καλή εκτύπωση καντράν που δεν ''αλφαδιάζει'' καλά με τους δείκτες όταν περνάνε από τα σημεία κλπ κλπ), δηλαδή πράγματα που δεν επηρεάζουν την άψογη λειτουργία του ρολογιού αλλά ένας που το ψάχνει πολύ έστω και με λούπα θα τα εντοπίσει;;; (υποθετικές σκέψεις όλα τα παραπάνω)

δεν έχω δει ποτέ ρολόι, ασχέτως τιμής, που να είναι "τέλειο"...τουλάχιστον σε μέχρι 10,000 budget--δεν έχω εξετάσει πολλά πάνω από την τιμή αυτή

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 03, 2014, 09:58:59 πμ »
δεν έχω δει ποτέ ρολόι, ασχέτως τιμής, που να είναι "τέλειο"...τουλάχιστον σε μέχρι 10,000 budget--δεν έχω εξετάσει πολλά πάνω από την τιμή αυτή

Είναι γνωστό ότι σε όλες τις επώνυμες εταιρίες υπάρχει quality control πριν το ρολόι αφήσει την γραμμή παραγωγής και πάει στα καταστήματα, στις μεγαλύτερες εταιρίες (λόγω μεγάλου κόστους κατασκευής του εκάστοτε κομματιού....βλέπε και χειροποίητα) η όποια ατασθαλία διορθώνεται, δηλαδή το ρολόι επιστρέφει πίσω και φτου πάλι από την αρχή μέχρι να πληρεί τα όποια στάνταρ έχει θεσπίσει η εταιρία, στις μικρότερες που μιλάμε για μαζική παραγωγή (κυρίως από μηχανήματα) και χαμηλό κόστος αν κάτι δεν είναι σωστό (μιλάμε πάντα για περιπτώσεις αισθητικών defects) βγαίνει στην άκρη και δεν ξαναγυρνάει πίσω και το ξέρω από γνωστό μου τεχνίτη που έχει περάσει ανάλογα σεμινάρια ανα τον κόσμο.....η αλήθεια είναι ομως πως η ορολογία Α και Β διαλογής δεν έχει ακουστεί, οπότε το θέμα είναι τι γίνεται με τα συγκεκριμένα ρολόγια, ανακυκλώνονται έστω και ως ανταλλακτικά και χρησιμοποιούνται αλλού η πάνε σε 3ες low cost αγορές και τα αγοράζουμε εμείς ως αρκετά φτηνότερα μέσω ιντερνετικών καταστημάτων;
''Γιώργος''