Αποστολέας Θέμα: Pam daylight  (Αναγνώστηκε 3514 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
Pam daylight
« στις: Ιούλιος 13, 2008, 09:42:23 μμ »
Πήγα τις προάλλες στον Καίσαρη, σκοπεύοντας να δω ένα Luminor Marina, το οποίο σκεφτόμουν να αγοράσω. Έτυχε και είχε εκείνη τη μέρα αρκετά (για δεδομένα Panerai) μοντέλα, οπότε είδα και το χρονογράφο (daylight) που τελικά μου άρεσε πολύ (ενώ σε φωτογραφίες δε μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση). Το κόστος όμως των 5800 ευρώ, μου φαίνεται υπερβολικό για το συγκεκριμένο ρολόι -και γενικά θεωρώ υπερτιμημένα τα Panerai (μου αρέσουν όμως αρκετά)- ενώ δυνατότητα έκπτωσης στα Panerai -κατά την πωλήτρια- δεν υπάρχει. Οι γνώμες σας θα βοηθούσαν.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Pam daylight
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 13, 2008, 10:04:12 μμ »
...Το κόστος όμως των 5800 ευρώ, μου φαίνεται υπερβολικό για το συγκεκριμένο ρολόι -και γενικά θεωρώ υπερτιμημένα τα Panerai
Η τιμή και η αξία ενός ρολογιού σπάνια ταυτίζονται.
Τα Panerai είναι γουστόζικα ρολόγια, πολύ διαφορετικά απ' οτιδήποτε άλλο και αποτελούν μόνα τους ολόκληρο ρεύμα/τάση. Κάποιοι από αυτούς που τα φοράνε, ξέρουν και την ιστορία τους.
Όπως καταλαβαίνεις, από τη στιγμή που είναι ρολόγια που ζητάει ο κόσμος η τιμή τους είναι υψηλή.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι και η αξία τους (μηχανικά εννοώ) είναι τόσο υψηλή.

ενώ δυνατότητα έκπτωσης στα Panerai -κατά την πωλήτρια- δεν υπάρχει.

Τον κακό της τον καιρό!
Δεν νοείται αγορά μετρητοίς χωρίς έκπτωση. Θα ανατρέψει ο Καίσαρης τους νόμους της αγοράς τώρα;
Μικρή μεν, αλλά υπάρχει. Περίπου στο 6% - 8% απ' ό,τι ξέρω.
Θα σου πουν και άλλοι paneraκηδες.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 13, 2008, 10:09:56 μμ »
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι και η αξία τους (μηχανικά εννοώ) είναι τόσο υψηλή.

Αναδιατυπώνω για να μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.
Η τιμή τους είναι υψηλότερη από την αξία τους.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα, δεν αναδιατυπώνω τίποτα.  ;D

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 13, 2008, 10:23:43 μμ »
Συμφωνώ για τη σχέση τιμής-αξίας, θεωρώ όμως σαφώς πιο "τίμια" την τιμολόγηση π.χ. των Ωμέγα,
ακόμα και των IWC (και οι δύο εταιρίες με ιστορία όχι κατώτερη της Panerai) σε σχέση με την αντίστοιχη των Panerai.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 13, 2008, 10:30:54 μμ από Nikos patra »

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 13, 2008, 10:41:58 μμ »
Συμφωνώ για τη σχέση τιμής-αξίας, θεωρώ όμως σαφώς πιο "τίμια" την τιμολόγηση π.χ. των Ωμέγα,
ακόμα και των IWC (και οι δύο εταιρίες με ιστορία όχι κατώτερη της Panerai) σε σχέση με την αντίστοιχη των Panerai.

Τα Ω οκ,αλλα και τα IWC δαγκωνουν απο τιμες.Για παραδειγμα συγκρινε τα inhouse τους,και θα δεις οτι το 7ημερο big pilot ειναι καμποσο ακριβοτερο του 8ημερου PAM,το οποιο εχει και το αβανταζ του GMT.
Bεβαιως αλλου τυπου κομματια,αλλα για να παρουμε μια ιδεα.

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 13, 2008, 10:47:38 μμ »
To Big Pilot ναι, αλλά μοντέλα όπως τα Aquatimer ή τα Portuguese μού φαίνονται σε πιο λογικά επίπεδα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 13, 2008, 10:48:43 μμ »
παρε ενα ΠΑΜ 111 η 112 στα 3 χιλ και ειναι και ωραια ρολογια και πιο κοντα στο στυλ πανεραι.. ;)

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 13, 2008, 10:53:24 μμ »
Κάτι σε Luminor Marina σκεφτόμουν αλλά το daylight από 'κει που δεν το περίμενα μου άρεσε.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 13, 2008, 10:55:47 μμ »
παρε ενα ΠΑΜ 111 η 112 στα 3 χιλ και ειναι και ωραια ρολογια και πιο κοντα στο στυλ πανεραι.. ;)
σταθερή αξία μαζι με το logo 005, με 2 χιλιάρικα και κάτι μεταχείρα ή λίγο παραπάνω του κουτιού κάνεις την δουλειά σου και συνδυάζεις και "ιστορία"  ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος lefteris31

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 13, 2008, 11:59:18 μμ »
Πήγα τις προάλλες στον Καίσαρη, σκοπεύοντας να δω ένα Luminor Marina, το οποίο σκεφτόμουν να αγοράσω. Έτυχε και είχε εκείνη τη μέρα αρκετά (για δεδομένα Panerai) μοντέλα, οπότε είδα και το χρονογράφο (daylight) που τελικά μου άρεσε πολύ (ενώ σε φωτογραφίες δε μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση). Το κόστος όμως των 5800 ευρώ, μου φαίνεται υπερβολικό για το συγκεκριμένο ρολόι -και γενικά θεωρώ υπερτιμημένα τα Panerai (μου αρέσουν όμως αρκετά)- ενώ δυνατότητα έκπτωσης στα Panerai -κατά την πωλήτρια- δεν υπάρχει. Οι γνώμες σας θα βοηθούσαν.
και εμενα το ιδιο μου ειπανε στον καισαρη στα panerai δεν υπαρχει περιπτωση να σου κανουν εκπτωση.εγω εχω το pam250  ενα μηνα και το βγαζω μονο για να κοιμηθω .μου αρεσε παρα πολυ και οταν το δοκιμασα δεν ηθελα να το βγαλω.αλλα και τα λεφτα δεν ειναι λιγα .ευχαριστω και μια φωτο

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 14, 2008, 02:07:05 μμ »
Λευτέρη, η φωτογραφία ρίχνει αλάτι στην πληγή...  :)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 14, 2008, 02:12:29 μμ από Nikos patra »

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 14, 2008, 02:11:17 μμ »
σταθερή αξία μαζι με το logo 005, με 2 χιλιάρικα και κάτι μεταχείρα ή λίγο παραπάνω του κουτιού κάνεις την δουλειά σου και συνδυάζεις και "ιστορία"  ;)
Ένα θέμα είναι ότι δε μου τρελλαίνομαι ιδιαίτερα για το γυαλιστερό ατσάλι, ίσως γι' αυτό μου άρεσε περισσότερο το ματ daylight. Σκέφτομαι να στραφώ σε μοντέλα τιτανίου αλλά είνα δυσεύρετα και δεν έχω δει κάποιο "ζωντανό" ώστε να είμαι σίγουρος για το πώς δείχνουν. Konakis, πού θα μπορούσα να ψάξω για αξιόπιστα μεταχειρισμένα;