Μετά από πολύ ψάξιμο μηνών και βλέποντας και δοκιμάζοντας διάφορα μοντέλα σε διάφορα καταστήματα σε 4 διαφορετικές χώρες (Ελβετία, Γερμανία, Ισπανία και Ταϊλάνδη), τελικά κατέληξα στο
Hamilton Khaki pilot day date auto το οποίο και παρουσίασα ήδη στα σχετικά θέματα εδώ:
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,1603.20.htmlκαι εδώ:
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,16497.1920.htmlΑς γράψω λοιπόν λίγα λόγια και κάποιες πρώτες εντυπώσεις για όποιον άλλο ενδιαφέρεται.
Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος έως ενθουσιασμένος με την αγορά μου. Θα έλεγα πως ικανοποιεί απόλυτα τα κριτήρια που είχα θέσει στο αρχικό μου ποστάρισμα σε αυτό το θέμα.
Η αίσθηση που δίνει στο χέρι είναι πάνω από όλα άνεση το οποίο ήταν και από τα βασικά μου κριτήριά. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για μηχανικό ρολόι, το ύψος της κάσας του είναι περίπου το ίδιο με το προηγούμενο quartz της Victorinox που είχα, είναι συνολικά ακόμα ελαφρύτερο και το μπρασελέ του είναι ακόμα πιο άνετο. Το μπρασελέ του είναι σχετικά λεπτό πράγμα που το κάνει πολύ άνετο και διακριτικό αλλά με πολύ όμορφο design ώστε να τονίζεται η κάσα και το καντράν του. Δεν είναι το χοντρό μπρασελέ που λαμποκοπάει και κάνει το ρολόι να χτυπάει στο μάτι από χιλιόμετρα, πρέπει να το δεις από κοντά το ρολόι για να το προσέξεις και αυτό προσωπικά μου αρέσει.
Ως προς την αισθητική του και το καντράν του, είναι επίσης αυτό που έψαχνα. Ως ρολόι πιλότου είναι εκ φύσεως ένα σπορ ρολόι, όμως είναι τέτοιο το στιλ του που μπορεί να φορεθεί με τα πάντα, τόσο σε casual ντύσιμο όσο και σε πιο dress. Είναι ένα ρολόι για όλες τις ώρες και παντού. Επίσης είναι αρκετά ξεχωριστό και μοντέρνο, κάνει μπαμ ότι πρόκειται για ρολόι της Hamilton και δεν θυμίζει κανένα άλλο ρολόι άλλης μάρκας. Το καντράν του είναι μεγάλο χωρίς στεφάνη και ευδιάκριτο, το κρύσταλλο του από ζαφείρι κάνει μία πολύ μικρή ανεπαίσθητη κούρμπα και είναι γυαλιστερό πράγμα που του δίνει έναν elegant χαρακτήρα για σπορ ρολόι σε αντίθεση με το προηγούμενό μου που ήταν εντελώς επίπεδο και ματ. Τα νούμερα εσωτερικά επίσης γυαλίζουν διαφορετικά ανάλογα με την γωνία που το χτυπάει το φως, ενώ ως μέγεθος στα 42mm θεωρώ πως στο σχετικά λεπτό χέρι μου με καρπό 18cm δένει γάντι, ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό, αλλά όχι απαρατήρητο. Το βράδυ φωσφορίζουν όμορφα με Super-LumiNova οι δύο μεγάλοι και έντονοι δείκτες του και οι διαγραμμίσεις περιμετρικά της στεφάνης αλλά όχι τα νούμερα ή η ημερομηνία.
Το ρολόι έχει ένδειξη ημέρας, ημερομηνίας και ώρας χωρίς χρονογράφο. Αν και αρχικά προσανατολιζόμουν περισσότερο σε ρολόγια dress με χρονογράφο ο οποίος τους δίνει έναν έξτρα σπορ χαρακτήρα, τελικά απέρριψα τον χρονογράφο γιατί διαπίστωσα πως τα μηχανικά ρολόγια αυτής της κατηγορίας είναι ιδιαίτερα χοντρά στο χέρι και άβολα. Έτσι προτίμησα ένα πιο σπορ ρολόι πιλότου χωρίς χρονογράφο ο οποίος μου είναι βασικά άχρηστος.
Τέλος κατασκευαστικά δείχνει πολύ προσεγμένο με μία αίσθηση ποιότητας και λεπτομέρειας. Το πίσω μέρος της κάσας είναι διάφανο ώστε να φαίνεται ο μηχανισμός και το κούμπωμα του είναι στιβαρό και σφιχτό δίνοντας την αίσθηση της ασφάλειας. Τώρα για τον μηχανισμό ΕΤΑ 2834-2 δεν έχω κάνει κάποιο τεστ αλλά δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω αυτά που λέγονται για την ακρίβεια και την αξιοπιστία του όπου με βάση αυτά που διαβάζω είναι πολύ κολακευτικά και ικανοποιητικά. Το ρολόι αντέχει σε πίεση 10bar με κάσα εξολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι και κρύσταλλο από ζαφείρι, πράγμα που με κάνει να πιστεύω πως θα είναι αρκετά ανθεκτικό στην καθημερινή χρήση για την οποία και προορίζεται. Είναι αυτόματο με αποθήκευση ενέργειας για 38-40 ώρες που είναι πάνω από αρκετό για εμένα που το φοράω καθημερινώς.
Δεσμεύομαι να επανέλθω με φωτογραφίες στο στοιχείο του, μέσα σε cockpit εν πτήσει.
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.