Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για επιλογή μηχανικού ρολογιού σε λογική τιμή  (Αναγνώστηκε 38423 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια για επιλογή μηχανικού ρολογιού σε λογική τιμή
« Απάντηση #120 στις: Δεκέμβριος 20, 2014, 08:19:47 μμ »
Ανεξάρτητα από το σχεδιαστικό μέρος που είναι και υποκειμενικό, έχει κανένας άποψη σχετικά με την ποιότητα του Hamilton Khaki pilot day date; Ο μηχανισμός του είναι αρκετά αξιόπιστος και ακριβείας για την κατηγορία τιμής του ρολογιού; Κατασκευαστικά αξίζει το ρολόι, είναι αρκετά ανθεκτικό; Το ρολόι πρόκειται να φοριέται συνεχώς και υπό διάφορες συνθήκες.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Δεκέμβριος 20, 2014, 08:31:11 μμ »
Tα Hamilton γενικά είναι value for money ρολόγια.

Τα Khaki δεν σου κάνουν εφόσον θέλεις κάτι πιο επίσημο. Mόνο Jazzmaster.

Δες και κανένα Longines

Eπίσης κάποιο Oris από την collection Culture που περιλαμβάνει τις σειρές Artelier και Artix. Ακριβότερα από τα Hamilton αλλά υψηλότερη κατηγορία.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Δεκέμβριος 20, 2014, 08:45:02 μμ »
Τα Longines conquest τα έχω δει και δεν μου πολύ αρέσουν, είναι πολύ συντηρητικά. Θέλω κάτι ψιλό επίσημο αλλά και μοντέρνο ταυτόχρονα. Η σειρά jazzmaster της Hamilton βρίσκω πως είναι πολύ πιο κοντά στα γούστα μου. Έχεις κάποιο συγκεκριμένο Oris να προτείνεις να κοιτάξω;

Sent from my iPad Air using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Δεκέμβριος 20, 2014, 09:22:27 μμ »
Σε ευχαριστώ. Έτσι όπως τα βλέπω στις φωτογραφίες το artix μου αρέσει όμως η αναγραφόμενη τιμή φαίνεται να ξεφεύγει από το Budget μου. Παίζει να το βρω κοντά στο 1000ρικο;

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Δεκέμβριος 20, 2014, 09:26:57 μμ »
Σε ευχαριστώ. Έτσι όπως τα βλέπω στις φωτογραφίες το artix μου αρέσει όμως η αναγραφόμενη τιμή φαίνεται να ξεφεύγει από το Budget μου. Παίζει να το βρω κοντά στο 1000ρικο;

Υπολόγιζε πάνω από 25% έκπτωση στο μετρητοίς σε σχέση με την τιμή καταλόγου. Λάβε υπόψη σου και το μέγεθος, δεν είναι όλα ίδια. Πχ τα Artix είναι 42άρια, ιδανικά θα έλεγα για το στυλ τους.

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #126 στις: Δεκέμβριος 20, 2014, 09:33:06 μμ »
Ναι γύρω στο 42 προσανατολίζομαι από αυτά που έχω δοκιμάσει στο χέρι μου.

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Δεκέμβριος 20, 2014, 09:33:42 μμ »
Για γιαπωνέζικο το σκέφτεσαι καθόλου φίλε μου ή κοιτάζεις μόνο ελβετικό?
π.χ.
Orient Star Retrograde Power Reserve
Orient Auto Star Classic Power Reserve
Orient Automatic FEZ08001B
Orient Automatic FEZ09003B Power Reserve
Orient Automatic FFD0F001B
OrientStar Open Heart Power Reserve
Orient Automatic GMT
Seiko Automatic 23 Jewels SARG007
Seiko Automatic Presage

και φυσικά το Seiko Mechanical Automatic Watch SARB033 το οποίο έχει ήδη προταθεί στην αρχή.
Όλα είναι εξαιρετικά κομμάτια και σίγουρα με μεγαλύτερη αξία από ότι πληρώνεις για να τα αποκτήσεις. Τα δε ΟΡΙΕΝΤ έχουν και φοβερή χρονομετρία, σου μιλάω εκ πείρας.

Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Δεκέμβριος 20, 2014, 11:35:00 μμ »
Όχι δεν έχω κανένα κόλλημα με την μάρκα και την προέλευση, απλά όσα γιαπωνέζικα έχω δει δεν μου κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση ως προς το design.

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Μάρτιος 16, 2015, 12:28:48 μμ »
Μετά από πολύ ψάξιμο μηνών και βλέποντας και δοκιμάζοντας διάφορα μοντέλα σε διάφορα καταστήματα σε 4 διαφορετικές χώρες (Ελβετία, Γερμανία, Ισπανία και Ταϊλάνδη), τελικά κατέληξα στο Hamilton Khaki pilot day date auto το οποίο και παρουσίασα ήδη στα σχετικά θέματα εδώ:

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,1603.20.html

και εδώ:
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,16497.1920.html

Ας γράψω λοιπόν λίγα λόγια και κάποιες πρώτες εντυπώσεις για όποιον άλλο ενδιαφέρεται.

Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος έως ενθουσιασμένος με την αγορά μου. Θα έλεγα πως ικανοποιεί απόλυτα τα κριτήρια που είχα θέσει στο αρχικό μου ποστάρισμα σε αυτό το θέμα.

Η αίσθηση που δίνει στο χέρι είναι πάνω από όλα άνεση το οποίο ήταν και από τα βασικά μου κριτήριά. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για μηχανικό ρολόι, το ύψος της κάσας του είναι περίπου το ίδιο με το προηγούμενο quartz της Victorinox που είχα, είναι συνολικά ακόμα ελαφρύτερο και το μπρασελέ του είναι ακόμα πιο άνετο. Το μπρασελέ του είναι σχετικά λεπτό πράγμα που το κάνει πολύ άνετο και διακριτικό αλλά με πολύ όμορφο design ώστε να τονίζεται η κάσα και το καντράν του. Δεν είναι το χοντρό μπρασελέ που λαμποκοπάει και κάνει το ρολόι να χτυπάει στο μάτι από χιλιόμετρα, πρέπει να το δεις από κοντά το ρολόι για να το προσέξεις και αυτό προσωπικά μου αρέσει.

Ως προς την αισθητική του και το καντράν του, είναι επίσης αυτό που έψαχνα. Ως ρολόι πιλότου είναι εκ φύσεως ένα σπορ ρολόι, όμως είναι τέτοιο το στιλ του που μπορεί να φορεθεί με τα πάντα, τόσο σε casual ντύσιμο όσο και σε πιο dress. Είναι ένα ρολόι για όλες τις ώρες και παντού. Επίσης είναι αρκετά ξεχωριστό και μοντέρνο, κάνει μπαμ ότι πρόκειται για ρολόι της Hamilton και δεν θυμίζει κανένα άλλο ρολόι άλλης μάρκας. Το καντράν του είναι μεγάλο χωρίς στεφάνη και ευδιάκριτο, το κρύσταλλο του από ζαφείρι κάνει μία πολύ μικρή ανεπαίσθητη κούρμπα και είναι γυαλιστερό πράγμα που του δίνει έναν elegant χαρακτήρα για σπορ ρολόι σε αντίθεση με το προηγούμενό μου που ήταν εντελώς επίπεδο και ματ. Τα νούμερα εσωτερικά επίσης γυαλίζουν διαφορετικά ανάλογα με την γωνία που το χτυπάει το φως, ενώ ως μέγεθος στα 42mm θεωρώ πως στο σχετικά λεπτό χέρι μου με καρπό 18cm δένει γάντι, ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό, αλλά όχι απαρατήρητο. Το βράδυ φωσφορίζουν όμορφα με Super-LumiNova οι δύο μεγάλοι και έντονοι δείκτες του και οι διαγραμμίσεις περιμετρικά της στεφάνης αλλά όχι τα νούμερα ή η ημερομηνία.

Το ρολόι έχει ένδειξη ημέρας, ημερομηνίας και ώρας χωρίς χρονογράφο. Αν και αρχικά προσανατολιζόμουν περισσότερο σε ρολόγια dress με χρονογράφο ο οποίος τους δίνει έναν έξτρα σπορ χαρακτήρα, τελικά απέρριψα τον χρονογράφο γιατί διαπίστωσα πως τα μηχανικά ρολόγια αυτής της κατηγορίας είναι ιδιαίτερα χοντρά στο χέρι και άβολα. Έτσι προτίμησα ένα πιο σπορ ρολόι πιλότου χωρίς χρονογράφο ο οποίος μου είναι βασικά άχρηστος.

Τέλος κατασκευαστικά δείχνει πολύ προσεγμένο με μία αίσθηση ποιότητας και λεπτομέρειας. Το πίσω μέρος της κάσας είναι διάφανο ώστε να φαίνεται ο μηχανισμός και το κούμπωμα του είναι στιβαρό και σφιχτό δίνοντας την αίσθηση της ασφάλειας. Τώρα για τον μηχανισμό ΕΤΑ 2834-2 δεν έχω κάνει κάποιο τεστ αλλά δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω αυτά που λέγονται για την ακρίβεια και την αξιοπιστία του όπου με βάση αυτά που διαβάζω είναι πολύ κολακευτικά και ικανοποιητικά. Το ρολόι αντέχει σε πίεση 10bar με κάσα εξολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι και κρύσταλλο από ζαφείρι, πράγμα που με κάνει να πιστεύω πως θα είναι αρκετά ανθεκτικό στην καθημερινή χρήση για την οποία και προορίζεται. Είναι αυτόματο με αποθήκευση ενέργειας για 38-40 ώρες που είναι πάνω από αρκετό για εμένα που το φοράω καθημερινώς.

Δεσμεύομαι να επανέλθω με φωτογραφίες στο στοιχείο του, μέσα σε cockpit εν πτήσει.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 16, 2015, 12:35:47 μμ από click »

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Μάρτιος 16, 2015, 12:34:50 μμ »
Πληρης παρουσιαση ενος πολυ ομορφου ρολογιου!! =D>
Μπραβο,σου ευχομαι να το ευχαριστηθεις οσο δεν παει αλλο!!! :smt023
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO