Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για επιλογή μηχανικού ρολογιού σε λογική τιμή  (Αναγνώστηκε 38373 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια για επιλογή μηχανικού ρολογιού σε λογική τιμή
« Απάντηση #100 στις: Ιούνιος 18, 2014, 09:23:36 μμ »
Aφου βλέπω ότι τείνει προς hamilton jazzmaster και μάλιστα χρονογράφο, ας δει και τη σειρά Auto chrono. Είναι παρόμοια με τα maestro, αλλά νομίζω πιο όμορφα. Έχει βγάλει καινούρια με ωραία καντράν και είναι 42 χιλ., ένα ιδανικό μέγεθος. Και με μπρασελέ. Και με την καινούρια μηχανή H-21

Αποσυνδεδεμένος sham

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Ιούνιος 18, 2014, 09:52:34 μμ »
αν θες και μια εναλλακτικη προταση δες και αυτο :

http://www.christopherward.eu/men/sport/c700/c700sks.html

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια για επιλογή μηχανικού ρολογιού σε λογική
« Απάντηση #102 στις: Ιούνιος 18, 2014, 11:17:38 μμ »
Ευχαριστω πολύ και πάλι για τις προτάσεις.

Το tissot PRC200 το έχω υπόψη μου όμως ενώ φαίνεται ωραίο στις φωτογραφίες από κοντά θυμίζει γυναικείο έτσι με το στενό μπρασελέ και δεν μου αρέσει.

Το Hamilton jazzmaster το δοκίμασα πρόσφατα σε μαγαζί στο άσπρο χρώμα και δεν μου άρεσε, μου φαινόταν πολύ φλύαρο το καντράν του.

Τα άλλα ρολόγια που πρωτάθηκαν απλά δεν είναι του στιλ μου, δεν έχουν ένα αέρα σπορτίφ που θέλω, με εξαίρεση το τελευταίο. Αυτό το Christopher Ward στις φωτογραφίες τουλάχιστον δείχνει πολύ ωραίο, φόβερό Design, μοντέρνο, σπόρ και ξεχωριστό! Επειδή δεν την γνωρίζω αυτή την μάρκα, είναι καλή γενικά;

Αποσυνδεδεμένος sham

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Ιούνιος 19, 2014, 10:54:28 πμ »
προσωπικη εμπειρια απ τη μαρκα δεν εχω αλλα ακουγονται πολυ καλα λογια για την ποιοτητα τους.ισως καποια παιδια εχουν περισσοτερα να σου πουν

παντως μηχανη σκυλι εχει (7750),αν σου αρεσει go for it

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Ιούνιος 19, 2014, 11:52:18 πμ »
Το θέμα είναι να μπορέσω να το δω κάπου και από κοντά γιατί γουρούνι στο σακί δεν θέλω να πάρω.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Ιούνιος 19, 2014, 05:04:29 μμ »
Το θέμα είναι να μπορέσω να το δω κάπου και από κοντά γιατί γουρούνι στο σακί δεν θέλω να πάρω.
Πρεπει να κανεις τον κοπο να πας σε μια πολη που τα εχει αυτά τα μοντελα, ώστε να τα δοκιμασεις στο χερι σου και να παρεις την τελικη σου αποφαση.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Αύγουστος 12, 2014, 04:48:42 μμ »
Επανέρχομαι μετά από κάποιο καιρό απλά για να ενημερώσω πως πριν από μερικές εβδομάδες κατέβηκα στην Ζυρίχη με σκοπό να δω από κοντά το Jazzmaster Maestro. Γύρισα 4-5 μαγαζιά στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης και κανένα δεν το είχε προς επίδειξη. Μάλιστα στα Christ που ρώτησα και έψαξαν στο σύστημά τους μου είπαν πως δεν υπάρχει σε κανένα κατάστημα της αλυσίδας τους πουθενά στην Ελβετία! Ωστόσο μου είπαν πως είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας.

Μου έκανε φοβερή εντύπωση, το συγκεκριμένο να μην υπάρχει πουθενά στην καρδιά της Ελβετίας ενώ τόσα άλλα μοντέλα τόσο της Hamilton όσο και άλλων εταιριών υπήρχαν! Σε πρώτη ευκαιρία θα πάω να ρίξω μία ματιά και προς Μόναχο ή Στουτγάρδη μεριά με την ελπίδα μήπως εκεί είμαι πιο τυχερός.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Αύγουστος 12, 2014, 05:12:42 μμ »
ωραιο κομματι! ευχομαι να το βρεις φιλε μου και να το ευχαριστηθεις!!  :)
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Αύγουστος 18, 2014, 07:58:43 πμ »
Επανέρχομαι μετά από κάποιο καιρό απλά για να ενημερώσω πως πριν από μερικές εβδομάδες κατέβηκα στην Ζυρίχη με σκοπό να δω από κοντά το Jazzmaster Maestro. Γύρισα 4-5 μαγαζιά στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης και κανένα δεν το είχε προς επίδειξη. Μάλιστα στα Christ που ρώτησα και έψαξαν στο σύστημά τους μου είπαν πως δεν υπάρχει σε κανένα κατάστημα της αλυσίδας τους πουθενά στην Ελβετία! Ωστόσο μου είπαν πως είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας.

Μου έκανε φοβερή εντύπωση, το συγκεκριμένο να μην υπάρχει πουθενά στην καρδιά της Ελβετίας ενώ τόσα άλλα μοντέλα τόσο της Hamilton όσο και άλλων εταιριών υπήρχαν! Σε πρώτη ευκαιρία θα πάω να ρίξω μία ματιά και προς Μόναχο ή Στουτγάρδη μεριά με την ελπίδα μήπως εκεί είμαι πιο τυχερός.
Tο ότι δεν κυκλοφορούν τα Hamilton γενικά στην Ελβετία (Γενεύη-Ζυριχη-Λουκέρνη) το είχα παρατηρήσει κι εγώ σε παλιότερο ταξίδι μου. Δεν ξέρω γιατί, μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση!  ???
Από το Swatch group "βρωμάει" ο τόπος από Ω, Longines, Tissot.... ακόμα και Μido είδα πολλά...  ::)

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
Βοήθεια για επιλογή μηχανικού ρολογιού σε λογική τιμή
« Απάντηση #109 στις: Αύγουστος 18, 2014, 10:29:47 μμ »
Πήγα σε 5 μεγάλα και γνωστά καταστήματα στο κέντρο της Ζυρίχης. Τα 2 δεν είχαν καθόλου Hamilton ενώ είχαν όλες τις άλλες γνωστές εταιρίες. Τα άλλα 2 είχαν τμήμα με Hamilton αλλά πουθενά το μοντέλο που ήθελα. Το πέμπτο μαγαζί έκλεινε την ώρα που πήγα οπότε δεν πρόλαβα να ψάξω. Ίσως οι Ελβετοί τα σνομπάρουν επειδή είναι αμερικάνικα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Αύγουστος 19, 2014, 01:10:26 πμ »
Πήγα σε 5 μεγάλα και γνωστά καταστήματα στο κέντρο της Ζυρίχης. Τα 2 δεν είχαν καθόλου Hamilton ενώ είχαν όλες τις άλλες γνωστές εταιρίες. Τα άλλα 2 είχαν τμήμα με Hamilton αλλά πουθενά το μοντέλο που ήθελα. Το πέμπτο μαγαζί έκλεινε την ώρα που πήγα οπότε δεν πρόλαβα να ψάξω. Ίσως οι Ελβετοί τα σνομπάρουν επειδή είναι αμερικάνικα.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Μάλλον ετσι είναι...!!
Κι αυτό που λέω εγώ ήταν πριν 3-4 χρόνια. Φαίνεται ότι το σνομπάρισμα συνεχίζεται...  ;D

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Δεκέμβριος 19, 2014, 01:34:02 μμ »
Ξανά επανέρχομαι αφού κατάφερα τελικά να δω από κοντά το jazzmaster maestro σε ένα ταξίδι μου στην Μπανγκόκ. Στην Ευρώπη δεν το εύρισκα πουθενά! Το ρολόι μου άρεσε πολύ εμφανισιακά όπως ακριβώς το περίμενα, όμως απογοητεύτηκα με το πάχος του και το βάρος του. Φοβάμαι πως δεν θα με βολέψει στην καθημερινή χρήση και είμαι τώρα λίγο προβληματισμένος. Στο κατάστημα είχα την ευκαιρία να δω και ένα άλλο Hamilton το οποίο μπορώ να πω πως μου άρεσε αρκετά. Το Khaki pilot day date. Ήταν πιο βολικό στο χέρι και αρκετά φτηνότερο από το jazzmaster. Δεν έχει χρονογράφο το οποίο δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Σε φινίρισμα το jazzmaster μου αρέσει λίγο περισσότερο αλλά αν είναι να μην με βολέψει σκέφτομαι σοβαρά τώρα να πάω στο pilot. Το είχα βρει και σε καλή τιμή εκεί αλλά δυςτυχως τώρα έχω επιστρέψει στην Ευρώπη. Ποια η γνώμη σας για αυτό;

Sent from my iPad Air using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Δεκέμβριος 19, 2014, 01:46:03 μμ »
Tα συμπεράσματα που έβγαλες για το maestro είναι σωστά, αυτά είναι άλλωστε και τα αδύναμα σημεία του, μεγάλο ύψος και διάμετρος σε σχέση με τον χαρακτήρα του ρολογιού.

Όσο για τις εναλλακτικές, αν θες κάτι στο φινίρισμα του maestro πρέπει να κοιτάξεις στη σειρά Jazzmaster. Τα υπόλοιπα είναι πιο σπορ στο look.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Δεκέμβριος 19, 2014, 02:12:12 μμ »
Είδα από κοντά και το Maestro small second το οποίο είναι πιο λεπτό αλλά δεν μου άρεσε, παρά ήταν κυριλέ. Ψάχνω κάτι σε κυριλοσπόρ, ούτε πολύ επίσημο ούτε πολύ σπορ. Γενικά είδα διάφορα Hamilton αλλά μόνο αυτά τα δύο (Maestro και Pilot) μου χτύπησαν στο μάτι θετικά.

Sent from my iPad Air using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Δεκέμβριος 19, 2014, 02:44:35 μμ »
Επίσης (αν επιμένεις να μείνεις σε Hamilton) το είδα πρόσφατα και εντυπωσιάστηκα με τη ποιότητά του.

Hamilton Khaki Field Titanium Auto

This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Δεκέμβριος 19, 2014, 02:52:41 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις αλλά όπως αναφέρω και αρχικά στο topic απαραίτητη προϋπόθεση είναι το ρολόι να έχει μπρασελέ και να μην έχει περισρεφόμενη στεφάνη. Τιμή δεν θέλω να ξεφύγω πολύ πάνω από το 1000ρικο.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Δεκέμβριος 19, 2014, 03:00:23 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις αλλά όπως αναφέρω και αρχικά στο topic απαραίτητη προϋπόθεση είναι το ρολόι να έχει μπρασελέ και να μην έχει περισρεφόμενη στεφάνη. Τιμή δεν θέλω να ξεφύγω πολύ πάνω από το 1000ρικο.
Πάντως το Titanium auto βγαίνει και με bracellet :

Τιμή όχι πάνω από 600€.

http://www.chrono24.com.gr/search/index.htm?dosearch=true&query=hamilton+khaki+field+titanium+auto&searchexplain=1&sortorder=1

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Δεκέμβριος 19, 2014, 03:11:18 μμ »
Τι μέγεθος έχει αυτό; Στις φωτογραφίες δείχνει ακόμη πιο σπορ και απλό από το pilot, ενώ εγώ ψάχνω σε κάτι λίγο πιο επίσιμο.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Δεκέμβριος 19, 2014, 03:24:40 μμ »
Τι μέγεθος έχει αυτό; Στις φωτογραφίες δείχνει ακόμη πιο σπορ και απλό από το pilot, ενώ εγώ ψάχνω σε κάτι λίγο πιο επίσιμο.
42mm.
http://www.hamiltonwatch.com/collection/khaki/field/titanium-auto/h70575733

Και πάντως αρκετά πιο ελαφρύ.