Συντροφοι κάμια πηγή για λουριά ποιοτικές μαϊμούδες έχουμε ? Προς το παρόν έχω βάλει ίμαντα με κάτι ανταπτορές αλλά δεν περπατάει η φάση και θέλω να γυρίσω σε λουράκι αλλά τα 16-18 μου κάθονται κάμποσα για αλλαγή λουριου κάθε 12-18 το πολύ μήνες . Έχω και το Gw 9200 riseman που δεν έχει τον κλασσικό πύρο αλλά χρησιμοποιεί βίδες και δεν ξέρω αν διαφέρει με τα υπόλοιπα .
Καλησπέρα, δυστυχώς σε aftermarket δεν θα βρεις κάτι να ταιριάζει στο συγκεκριμένο ρολόι μιας και η διάσταση του λουριού στο μέρος που εφάπτεται με την κάσα είναι 16mm (φώτο από κάτω), μόνο αν πάρεις κάποιο άλλο καουτσούκ και το ''σφάξεις'' επιμελώς στο σημείο που κουμπώνει στα lugs θα ταιριάξει σαν μέγεθος αλλά δεν θα δένει αισθητικά με το υπόλοιπο ρολόι (κυρίως βλέπoντάς το από μπροστά) πράγμα το οποίο θα σε χαλάσει απίστευτα.....άσε που οι συγκεκριμένες βιδωτές μπαρέτες θέλουν πολύ καλή εξάσκηση στην αφαίρεσή τους μιας και πολύ εύκολα μπορεί να τραυματίσεις κάσα ρολογιού και χάραξη μπαρετών εκεί που μπαίνουν τα κατσαβίδια (θέλει 2 κατσαβίδια, ένα για κόντρα από την μια μεριά και άλλο ένα για ξεβίδωμα από την άλλη), οπότε τα δικά του λουριά είναι μονόδρομος.
Αν έχεις αρκετά όξινο ιδρώτα η το ρολόι μπαίνει αρκετά σε θαλασσινό νερό (αυτοί είναι οι παράγοντες που μειώνουν την ζωή των πλαστικών και καουτσούκ μερών ενός ρολογιού) αυτό που θα πρέπει να κάνεις από δώ και πέρα θα είναι το ρολόι εφόσον φοριέται σε καθημερινή βάση μια φορά την εβδομάδα (η αμέσω μετά την επαφή με τη θάλασσα) να πλένεται σχολαστικά με έμφαση στα επίμαχα σημεία με σαπουνάδα χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα και ξεπλένωντας μετά καλά, θα δεις ότι θα αυξήσεις την ζωή του λουριού σου πάρααααα πολύ.

(βέβαια και οι αντάπτορες που ήδη έχεις είναι η καλύτερη λύση για ιμάντες αν δεν σου κάθεται το παραπάνω)