Αποστολέας Θέμα: Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001  (Αναγνώστηκε 6277 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

  • 50mm case
  • Μηνύματα: 1959
    • Προφίλ
Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« στις: Μάιος 09, 2014, 04:36:18 μμ »
Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001



Στα τέλη του προηγούμενου μήνα έγινα κάτοχος ενός ολοκαίνουργιου Patek Philippe, της σειράς Nautilus. Το εν λόγω κομμάτι αγοράστηκε καινούργιο από authorized dealer της ΡΡ στη χώρα κατοικίας μου και η απόφαση να καταλήξω σε αυτό πάρθηκε μετά από πολλή σκέψη και εξαντλητικές δοκιμές αναρίθμητων άλλων κομματιών διαφόρων κατασκευαστών.

Το παρακάτω είναι το πρώτο μου σύντομο review για ρολόι, κι επέλεξα αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο καθ’ότι η σύντομη έως τώρα παραμονή μαζί του δημιουργεί μόνο θετικά συναισθήματα. Το review το κάνω κυρίως για να αναφέρω προσωπικά συμπεράσματα από την συγκατοίκηση μαζί του, σε πρακτικό επίπεδο, παρά να αναφέρω ή να αναδείξω τεχνικά χαρακτηριστικά.

Μάρκα – όνομα στην αγορά (brand/esteem):

Η Patek Philippe έχει πολύ δυνατό όνομα, το οποίο προσέχει ως κόρη οφθαλμού. Οικογενειακή εταιρία που δεν σκοπεύει να επενδύσει στο να μεγαλώσει το δίκτυο των μπουτίκ της, αλλά που ποντάρει σταθερά κι αυξανόμενα στους εξουσιοδοτημένους κοσμηματοπώλες με τους οποίους συναργάζεται σε όλες τις χώρες.

Το όνομα είναι εγγύηση από μόνο του. Από τους λίγους φίλους ή γνωστούς στους οποίους έτυχε ως τώρα να μην μπορέσω να ‘κρύψω’ το εν λόγω κομμάτι,  αυτοί που ήδη είχαν ακουστά τη μάρκα, με την εικόνα του τί φοράω συνήθως κολλούσαν τα μάτια τους στο ρολόι επανηλειμμένα. Το ρολόι καθηλώνει και επιφέρει σεβασμό που ποτέ δεν έχω ζήσει με άλλο κομμάτι.



Σχεδίαση – εμφάνιση (design/appearance):

Η σειρά Ναυτίλος της ΡΡ σχεδιάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 από τον αείμνηστο Gerald Genta, ο οποίος βέβαια είχε λίγα χρόνια νωρίτερα σχεδιάσει το Royal Oak για την Audemars Piguet.

To ιδιαίτερο και ξεχωριστό σχήμα κάσας και μπρασελέ είναι απαράμιλλα όμορφο και κομψό, κι αυτό που τα εξυψώνει ως σύνολο είναι το πώς ταυτόχρονα δένουν τόσο καλά μαζί, προσφέροντας παράλληλα μεγάλη άνεση στον καρπό που φορά το ρολόι.

Στην καθημερινότητα το ρολόι τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά, είτε από πλευράς συνδυασμού με ρούχα είτε από πλευράς χρήσης σε διαφορετικές συνθήκες. Μπορεί να καλύψει τον ιδιοκτήτη του σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα:

  • Ναι για γραφείο, με κουστούμι ή τζην. Δεν είναι η ιδανικότερη λύση για κουστούμι σε γραφείο, αλλά δεν είναι και η χειρότερη.
    Ναι για ντύσιμο με τζην οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Ιδανικό.
    Ναι για παραλία, πισίνα, άφοβα.
    Ναι για ταξίδι, καθ’ότι ο πασπαρτού χαρακτήρας του δεν σε υποχρεώνει να το αφήνεις στα –καθόλου ασφαλή– μίνι θησαυροφυλάκια των ξενοδοχείων.
    Όχι για επίσημο βραδυνό ντύσιμο, εκεί πάει καλύτερα ένα ωραίο λεπτό dress κομμάτι με δερμάτινο λουράκι.

Δεν είναι βαρύ, πιό πολύ προς την ελαφρά μεριά το βρίσκω, δεν το έχω ζυγίσει όμως ακόμη ώστε να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα. Το υπολογίζω στα 90-95 γραμμάρια το πολύ, μπορεί όμως να πέφτω και αρκετά έξω.

Η δυνατότητά του να χρησιμοποιείται και να ταιριάζει σε διαφορετικές καταστάσεις, περιβάλλοντα και συνδυασμούς γκαρνταρόμπας το κάνει από τα ρολόγια με πλεονέκτημα σε θέμα ασφάλειας. Το φοράς στον καρπό σου πάντα, είτε είσαι σε ταξίδι είτε σε παραλία.

Το ρολόι έχει άλλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα – περνά απαρατήρητο, πολύ περισσότερο από όλα τα Rolex. Σε κάποιον ο οποίος γνωρίζει τα Patek Philippe και δει τη μάρκα, εκεί δεν θα περάσει απαρατήρητο. Όμως αυτοί που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που ξέρουν πάνω-κάτω μόνο τα Rolex ή άλλα παρόμοια ρολόγια.



Τιμή – διαθεσιμότητα – μεταπώληση (price/availability/resale value):

Πολύ, πάρα πολύ ακριβό για ατσάλινο ρολόι. Λιανική τιμή στη χώρα αγοράς 29,900 Ευρώ. Ιντερνετική τιμή Αμερικής 27,300 Ευρώ. Όλες οι τιμές είναι με το παλιό τιμολόγιο (προ-Μαίου 2014). Από 1ης Μαίου 2014 έγινε αύξηση του κατασκευαστή, η οποία είναι της τάξης του 4% κατά μέσο όρο (λαμβάνοντας υπ’όψιν ισοτιμίες κλπ.)

Η διαθεσιμότητα είναι αρκετά περιορισμένη. Το ρολόι είναι λίγο πιό εύκολο στο να βρεθεί και να παραγγελθεί από ότι ο απλός μπλε Ναυτίλος (το περίφημο 5711/1Α-001), παρ’όλα αυτά οι περισσότεροι εξουσιοδοτημένοι κοσμηματοπώλες είναι ευχαριστημένοι αν μπορούν να λάβουν ένα κομμάτι το μήνα από το εργοστάσιο, κατά μέσο όρο.

Η μεταπωλητική αξία είναι υψηλή, από τις πιό υψηλές για ρολόι της κατηγορίας. Το όνομα ΡΡ είναι πρακτικά μετρητά στο χέρι, τουλάχιστον γι’αυτούς που γνωρίζουν καλά την Ελβετική εταιρία.

Functions:

Moonphase, ημερομηνία σε ευανάγνωστο sub-dial, power reserve (48hrs), δεπτερόλεπτα σε sub-dial.



Kάσα – μπρασελέ (case/bracelet):

Το ρολόι είναι ατσάλινη κατασκευή με μέγεθος κάσας τα 40 χιλιοστά, η οποία έχει πάχος 8.6 χιλιοστά. Η υδατοστεγανότητα της κατασκευής είναι 60 μέτρα, σε αντίθεση με τα εξαδέλφια του (δηλ. με τους Ναυτίλους 5711 & 5726) τα οποία πάνε στα 120 μέτρα.

Η κάσα και το κρύσταλλό της δείχνουν και νιώθουν πιό λεπτεπίλεπτα και ευαίσθητα, πάντα σε σχέση με ένα Rolex. Αυτή είναι τουλάχιστον η αίσθηση που έχω εγώ μέχρι στιγμής. Φοβάσαι πολύ περισσότερο να ακουμπήσεις ή να χτυπήσεις κατά λάθος το ρολόι σε μία γωνία του γραφείου, σε ένα γωνιακό τοίχο, σε ένα πλαστικό, σε μία μεταλλική επιφάνεια.

Οι αντοχές του ρολογιού είναι άγραφο πεδίο για εμένα προσωπικά, και αυτό είναι ένα ρίσκο που πήρα πριν την αγορά. Όμως η εύκολη πρόσβαση στο δίκτυο σέρβις της Patek Philippe (αν ποτέ συμβεί κάτι) και η σκέψη πως ό,τι κι αν πάθει μπορεί να επισκευαστεί, δεν ήταν αρκετές ώστε να με σταματήσουν και να μην το πάρω.

Είμαι σίγουρος πως Rolex σε αντοχή ή σε σκληραγώγηση δεν είναι, θέλω όμως να πιστεύω ότι δεν είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ή εύθραυστο ρολόι όπως κάποιος φίλος μου το περιέγραψε πρόσφατα. Ο χρόνος θα δείξει.

To ρολόι ξεχωρίζει για το υπέροχο dial του. Λευκόχρυσοι hour markers πάνω σε ένα μυστήριο, μεθυστικό και εναλλασσόμενο μπλε. Πολύ καλό lume. Σχετικά χοντροί βραχίονες ώρας και λεπτών.

Το dial είναι ιδιαίτερα φωτεινό την ημέρα, το κοιτάς και σου ανοίγει η καρδιά. Όταν όμως έρθει το βράδυ, πάλι το κοιτάς και έχει μία ιδιαίτερη ικανότητα να ξεχωρίζουν τα hour markers και ως συνέπεια να βλέπεις πολύ καλά την ώρα. Καμμία σχέση με το ΑΡ που είχα (ROC 41mm). Πολύ καλύτερο lume, σαφέστατα ανώτερη ευκρίνεια και ομορφιά του dial.

Το dial, κατόπιν προσεκτικής παρατήρησης με γυμνό οφθαλμό, εκπέμπει ποιότητα. Ξεχωρίζει πραγματικά. Το πώς είναι βαμμένα/χαραγμένα τα αστέρια και το φεγγάρι στο moonphase subdial, το πώς στέκονται και φέγγουν στην κυριολεξία τα white gold hour markers, το πώς γυρίζει ο δείκτης των δεπτερολέπτων. Το dial ξεχειλίζει από λεπτομέρεια, κι ένα μάτι που έχει μάθει να κοιτά Rolex dial θα καταλάβει άμεσα τη διαφορά – η οποία είναι μεγάλη.



Χρονομετρία:

Το δικό μου τουλάχιστον ρολόι κρατά καλό χρόνο. Έχει πάει πίσω κατά μέσο όρο, ως τώρα, 2 δεπτερόλεπτα την ημέρα.

Μηχανισμός (movement):

Caliber 240 PS IRM C LU. Πανέμορφο micro rotor, αθόρυβος μηχανισμός.

Συσκευασία (packaging):

To ρολόι έρχεται σε ένα μικρό κουτί, σφραγισμένο αεροστεγώς και εξωτερικά σφραγισμένο το κουτί με αυτοκόλλητα. Όλοι οι έλεγχοι που έχει περάσει το ρολόι είναι τσεκαρισμένοι και εμφανείς πάνω στο κουτί.



Το υπέροχο και μοναδικό ξύλινο κουτί της Patek Philippe έρχεται χωριστά. Λουστραρισμένο και αστραφτερό, εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο από το ίδιο το ρολόι. Επειδή δεν μου αρέσει να κάθονται τα κουτιά κλειδωμένα σε συρτάρια, ειδικά αυτό θα το χρησιμοποιήσω στο γραφείο, βάζοντας μέσα τις πένες μου και ένα-δυό αναμνηστικά ή άλλα μικρά αξεσουάρ. Τέτοια άριστα κομμάτια πρέπει να απολαμβάνονται καθημερινά, όπως άλλωστε και το ίδιο το ρολόι.



Επίλογος:

Πώς μπορεί κανείς να δικαιολογήσει την αγορά ενός ατσάλινου ρολογιού το οποίο έχει κόστος κτήσης πάνω από 4 φορές αυτό ενός εφάμιλλου Rolex? To Patek Philippe 5712/1A-001 είναι ένα κομμάτι που ξεχωρίζει για την μοναδική προσοχή στη λεπτομέρεια, για την υπεράνω ποιότητα κατασκευής του, για την αξεπέραστη κομψότητά του. Τα υπόλοιπα είναι στην κρίση του καθενός μας να τα αξιολογήσει.

Δεν μετανοιώνω ούτε λεπτό για τα χρήματα που έδωσα, και είμαι σε διαδικασία να δώσω τα 2 Rolex που έχω ακόμη κρατήσει (έχω ήδη δώσει/χαρίσει άλλα 2). Ίσως κάποια στιγμή να αποκτήσω πάλι ένα Rolex, το YG GMT IIC. Οι πιθανότητες όμως είναι να πάω πάλι σε Patek Philippe ή σε ALS. H Rolex είναι καλή, πολύ καλή, όταν όμως κανείς βάλει στον καρπό του ένα κομμάτι Υ.Ω., τότε το πεδίο αλλάζει. Το είδα στο πρόσωπο των λίγων φίλων που δοκίμασαν το ρολόι μου – το βλέμμα τους κόλλησε, στην κυριολεξία. Η Patek και η Lange (ως παραδείγματα) είναι σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο από την Rolex, τελεία και παύλα.

Περισσότερες φωτογραφίες σύντομα, να τραβήξω ένα πρωί με καλό φως και τον μάκρο φακό...
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 09, 2014, 04:54:15 μμ από NavalArchitect »

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

  • Honorary Moderator
  • Tourbillion
  • ****
  • Μηνύματα: 3978
    • Προφίλ
Απ: Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 09, 2014, 04:56:06 μμ »
Κωνσταντίνε, ευχαριστούμε πολύ για το πλήρες και εμπεριστατωμένο review.

Τώρα μπορεί και ο Γεροσιάν "το σφουγγάρι" να ρουφήξει εμπειρίες...

 :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος konakis

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 4404
  • Rolex.
    • Προφίλ
Απ: Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 09, 2014, 04:59:05 μμ »
βάλε και το RO Chrono μαζί δίπλα δίπλα και έδεσε το γλυκό!...προσωπικά σε ss μου αρέσει περισσότερο η δουλειά που έχει (τουλάχιστον στα προηγούμενα μοντέλα μέχρι το 2011 περίπου) η AP στα Royal Oak  από τον ναυτίλο.Καλοφόρετο!! υπέροχο κομμάτι,καλές ώρες να δείχνει! :)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 18190
    • Προφίλ
Απ: Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 09, 2014, 05:06:36 μμ »
Μπράβο Κωνσταντίνε, να την χαίρεσαι την ρολογάρα (ρολογάκι ήθελα να γράψω που είναι πιο αγαπησιάρικο, αλλά φοβήθηκα μην ακουστεί διαφορετικά απ' αυτό που εννοούσα εγώ ) !!! Να ανοίγει η καρδιά σου κάθε φορά που το κοιτάς.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 10419
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 09, 2014, 05:08:14 μμ »
Μ' αρέσει η "τελεία και παύλα" τελική πρόταση.

Καλοφόρετο.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος PanosI

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 18190
    • Προφίλ
Απ: Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 09, 2014, 05:16:21 μμ »




Η θεωρία της σχετικότητας

27.300 € βέρσους 700 ( ; ) €

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

  • 50mm case
  • Μηνύματα: 1959
    • Προφίλ
Απ: Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 09, 2014, 06:30:56 μμ »

Η θεωρία της σχετικότητας

27.300 € βέρσους 700 ( ; ) €

vs. Eur 380.

Είναι το perpetual titanium Citizen Eco-Drive Duratect με το πράσινο dial, το οποίο πήρα στην Ιαπωνία περίπου 500 Αμερικάνικα δολλάρια. Το Patek είναι πιό βαρύ, πιό λεπτό σε πάχος κάσας, και εν γένει πιό ρολόι σε όλα του. Η φωτό τραβήχτηκε για να δείξω αρχικά τη διαφορά στο πάχος κάσας.

Αποσυνδεδεμένος TAMtime

  • 38mm case
  • Μηνύματα: 129
    • Προφίλ
Απ: Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 10, 2014, 08:47:25 πμ »
Μόνο και μόνο για τετοια reviews αξιζει να υπαρχει αυτο το forum, ευγε!! Ευχομαι να εισαι παντα γερος για να ευχαριστιεσαι τετοια ρολογια!
IWC               Rolex               Omega

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 3347
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
Απ: Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 10, 2014, 09:21:06 πμ »
Λαμπρό ρολόι, λαμπρή παρουσίαση!

Πάντα τέτοια Κωνσταντίνε...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος gerogian

  • Global Moderator
  • Tourbillion
  • ****
  • Μηνύματα: 23382
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Απ: Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 10, 2014, 09:43:35 πμ »
Μπράβο Κωνσταντίνε και για την άψογη παρουσίαση αλλα πολυ περισσότερο για το ίδιο το ρολόι σου!!!! =D>
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

dpsaromialos

  • Επισκέπτης
Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 10, 2014, 09:55:38 πμ »
Για ακόμη μια φορά μια εκπληκτική παρουσίαση, να σαι καλα φίλε Κωνσταντίνε!


Sent from Enterprise using Tricorder!

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 8754
    • Προφίλ
Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 10, 2014, 11:02:58 πμ »
Κωνσταντίνε είσαι ωραίος και ..... Αναλυτικός!!!!!!!!!
Εύγε!


Sent from my iPad using Tapatalk HD
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

  • 50mm case
  • Μηνύματα: 1959
    • Προφίλ
Απ: Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 12, 2014, 09:14:08 πμ »





Αποσυνδεδεμένος andrey_

  • Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Μηνύματα: 15017
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Απ: Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 12, 2014, 09:42:17 πμ »
Ο μικρορότορας είναι όλα τα λεφτά Κωνσταντίνε...

Αποσυνδεδεμένος nikbcn

  • 38mm case
  • Μηνύματα: 135
    • Προφίλ
Απ: Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 12, 2014, 11:09:35 πμ »
Πολύ καλό review Κωνσταντίνε. Εξαιρετική επιλογή. Καλοφόρετο.

Ο Nautilos απλά ηλεκτρίζει οποιονδήποτε έχει τη παραμικρή ιδέα από ρολόγια. Το περασμένο Δεκέμβριο πετούσα από Seattle -> Santa Barbara και δίπλα μου έτυχε να κάθεται κάποιος που φορούσε το ρολόι σου. Εγώ είχα το Royal Oak μου οπότε φαντάζεσαι τη τη συζήτηση ακολούθησε.

Θα ήθελα να προσθέσω ένα Nautilus στη συλλογή μου αλλά έχω σχετικά μικρό καρπό και τα 40αρια δε μου κάθονται καλά. Ίσως ψάξω ένα vintage σε μικρότερο μέγεθος αλλά είναι σπάνια ...

Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις για τη PP. Είναι άλλη κατηγορία. Φυσικά αν ήταν να ναυαγήσω σε ένα νησί θα προτιμούσα να έχω πάνω μου ένα rolex.

Πολλούς χαιρετισμούς από αδέλφια και ξαδέλφια :-)

Current: PP 3919, AP RO 14790ST, Rolex Explorer II 16570 (V series), JLC Reverso Grande Date
Past: Panerai PAM 111 :-(

Αποσυνδεδεμένος nikbcn

  • 38mm case
  • Μηνύματα: 135
    • Προφίλ
Απ: Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 12, 2014, 11:22:38 πμ »
Επίσης απο περιέργεια. Σκέφτηκες να πάρεις ενα World Time, ή ένα Annual Calendar από PP; 
Current: PP 3919, AP RO 14790ST, Rolex Explorer II 16570 (V series), JLC Reverso Grande Date
Past: Panerai PAM 111 :-(

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

  • 50mm case
  • Μηνύματα: 1959
    • Προφίλ
Απ: Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 12, 2014, 12:00:43 μμ »
Πολύ καλή ερώτηση...

Ναι - σκέφθηκα. Όμως ήμουν τυχερός, γιατί στο διάβασμα που έκανα ενδελεχώς για 2 εβδομάδες, πέτυχα κάπου στο TRF έναν που είπε "...το World Time δεν είναι ιδανικό για να είναι το πρώτο Patek κάποιου..."

Το 5030 ήταν από τις πρώτες επιλογές λόγω function, αλλά αυτό το σχόλιο με έκανε να κάτσω να σκεφθώ διπλά πριν το αποφασίσω. Τρίχες βέβαια, δεν υπάρχουν κανόνες, όμως ο ποιητής εννοούσε ότι αν έχεις ένα-δυό κομμάτια τότε μετά πάρε κι ένα World Time. Το έχω δει εδώ σε καρπό τύπου 38-άρη και τρελλάθηκα, απίθανο κομμάτι.

Το Annual ήταν η δεύτερη επιλογή, μετά το moonphase - μιλάμε για Ναυτίλο. Θυμάμαι το πρώτο ΡΡ που δοκίμασα ήταν το Μάρτιο πέρυσι στο Dubai. Ήταν το 5712 σε μισό-μισό με leather strap. Μετά εδώ στη Σιγκαπούρη έβαλα το Αnnual 5726 σε μπρασελέ αλλά και λουράκι, το ρολόι που δοκίμασα με το μπρασελέ είχε προστατευτική ζελατίνα κι αυτό μ'έκανε να μην καταλάβω καθόλου τη γλυκειά λειτουργία του - έκανα το λάθος λοιπόν και πήγα λοιπόν και πήρα το ΑΡ ROC.

Το 5146 ή όποιο άλλο Annual (dress κομμάτι) είναι ο επόμενος στόχος. Εκεί βέβαια κοιτάει κανείς και Lange. To 5146 το έχω δοκιμάσει 2 φορές (με απόσταση η μία φορά από την άλλη), και το νιώθω μικρό. Όμως αυτά τα ρολόγια έχουν το κακό πως τα εκτιμάς και καταλαβαίνεις πλήρως πόσο απίθανα είναι, μόνο όταν τα αποκτήσεις και περάσεις χρόνο μαζί τους...


Αποσυνδεδεμένος nikbcn

  • 38mm case
  • Μηνύματα: 135
    • Προφίλ
Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 12, 2014, 01:36:36 μμ »
Είναι απίστευτα ρολόγια. Έχω δοκιμάσει κ εγώ το 5146. Σε αυτό το budget πάντως θα προτιμούσα used annual calendar chrono eg 5960


Sent from my iPhone using Tapatalk
Current: PP 3919, AP RO 14790ST, Rolex Explorer II 16570 (V series), JLC Reverso Grande Date
Past: Panerai PAM 111 :-(

Αποσυνδεδεμένος elio

  • 44mm case
  • Μηνύματα: 751
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
Απ: Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 12, 2014, 05:00:40 μμ »
Ωραιο Review ...........καλοφορετο παντα με υγεια!!!!!!!!!! 
Time is the most undefinable yet paradoxical of things; the past is gone, the future is not come, and the present becomes the past even while we attempt to define it, and, like the flash of lightning, at once exists and expires.  ~Charles Caleb Colton

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

  • 50mm case
  • Μηνύματα: 1959
    • Προφίλ
Απ: Review: Patek Philippe Nautilus 5712/1A-001
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 13, 2014, 01:37:56 πμ »
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

Βίκτωρα συμφωνώ.

Το 5960 είναι όντως ένα πολύ καλό κομμάτι, σε σχέση με το 5146 που δείχνει και νιώθει πιό dressy.