Αποστολέας Θέμα: ORIENT late 80's vintage quartz  (Αναγνώστηκε 2885 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος cupra73

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 4742
    • Προφίλ
ORIENT late 80's vintage quartz
« στις: Απρίλιος 27, 2014, 09:43:27 μμ »
Το ξέθαψα λίγο νωρίτερα ψάχνοντας κάτι άλλο στα συρτάρια μου και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.

(είναι αυτό που λένε για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι)

Αγορασμένο τέλη δεκαετίας 80 μέσα από την επίσημη orient του Τόκυο (νάναι καλά -εκεί που είναι- ο τότε ναυτικός θείος που μου το είχε φέρει...αυτό και πολλά άλλα), αποτελούσε ένα από τα dress μου εκείνη την εποχή και μάλιστα τα συγκεκριμένα ρολόγια ήταν και πολύ της μόδας τότε, σίγουρα από πολλούς από εσάς θα έχει περάσει κάποιο παρόμοιο από τα χέρια σας μιας και κυκλοφορούσε ευρέως τότε σε διάφορα σχήματα και παραλλαγές (ορθογώνια, στρόγγυλη η τετράγωνη κάσα, με δερμάτινο λουράκι η πλεχτό μπρασελέ και ούτω καθεξής).

Το συγκεκριμένο όπως διαπίστωσα στην πρώτη αλλαγή μπαταρίας που του έκανα (σε παλιό τεχνίτη εξουσιοδοτημένο της orient) λόγω των υλικών του (επιχρυσωμένη κάσα και μπρασελές πάνω από το ατσάλι) αλλά και της in house μηχανής του (που έχει και ρουμπίνι) κοστολογούνταν αρκετές χιλιάδες δραχμές (δεν θυμάμαι πλέον το ποσό).

Οι διαστάσεις του ρολογιού στην σημερινή εποχή θα το χαρακτήριζαν μικρό και πολύ πανεύκολα γυναικείο (πλάτος κάσας 34mm μαζί με την κορώνα) εκείνη την εποχή όμως τα περισσότερα ανάλογα ρολόγια (dress) αυτόματα η quartz ''παίζανε'' από 34 - 36 μέχρι και μάξιμουμ 39mm και είναι χαρακτηριστικό και το πόσο λεπτές μηχανές και κατά συνέπεια και κάσες είχανε (δείτε φώτο παρακάτω).

Το κρύσταλλο δεν ξέρω από τι υλικό είναι (δεν το γράφει κάπου) αλλά έχει αντιανακλαστική επίστρωση και δεν έχει ούτε μια γρατσουνιά επάνω του παρά την ηλικία του, η υδατοστεγανότητα του είναι η βασική (χωρίς να αναγράφει μέτρα η ατμόσφαιρες) που σημαίνει ότι είναι μια χαρά άμα πέσει νερό ενώ πλένεις τα χέρια σου π.χ. αλλά όχι για πιο υγρές καταστάσεις, έτσι κι αλλιώς σαν dress δεν χρειάστηκε να δοκιμαστεί ποτέ σε πιο extreme καταστάσεις.

Μπαταρία παίρνει τύπου SR 721SW η οποία του δίνει άνετα ζωή 3 με 4 χρόνια μιας και δεν έχει κάποια πολυπλοκότητα ο μηχανισμός του (ούτε καν ημερομηνία).

Αυτά τα λίγα σαν ένα μικρό review......όποιος έχει ακόμη η είχε παρόμοιο ρολόι από τότε ας ρίξει καμιά φώτο σε ποστ παρακάτω να θυμηθούμε τα παλιά.!!!













''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος bshop

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 6056
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
Απ: ORIENT late 80's vintage quartz
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 27, 2014, 09:52:34 μμ »
πολύ ωραίο!!!! θα αρέσει και στον kosdome!

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

  • 42mm case
  • Μηνύματα: 478
    • Προφίλ
Απ: ORIENT late 80's vintage quartz
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 27, 2014, 09:54:16 μμ »
Πολύ όμορφο να το χαίρεσαι!!  :)
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 7259
    • Προφίλ
Απ: ORIENT late 80's vintage quartz
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 28, 2014, 12:39:40 πμ »
πολύ ωραίο!!!! θα αρέσει και στον kosdome!
Λάθος εκτίμηση. Με το κόκκινο χρυσό έχω μεγάλο πρόβλημα, δεν θα φόραγα τέτοιο χρώμα. Πάντως εκείνες οι μηχανές βγήκαν αθάνατες.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος cupra73

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 4742
    • Προφίλ
Απ: ORIENT late 80's vintage quartz
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 15, 2014, 04:56:26 μμ »
Επειδή στο πρώτο ποστ δεν υπάρχουν πλέον οι φώτο τις ανεβάζω ξανά....













''Γιώργος''