Αποστολέας Θέμα: seiko samurai  (Αναγνώστηκε 93035 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
seiko samurai
« στις: Ιούνιος 20, 2008, 10:55:31 μμ »
.. προτιμώ κάτι (πολύ) φτηνό για τη θάλασσα...

Ιδού:

Του αλλάζεις αν θες και λουρί, π.χ. βάζεις ένα μαύρο "δερμάτινο" ΝΑΤΟ ή ZULU και έχεις το "απόλυτο" ρολόι για την παραλία.

Και μαύρο, αν δεν σ' αρέσει το πορτοκαλί:

ίσως όμως υπάρχει και κάτι άλλο, που μου έχει ξεφύγει!

Φίλτατε, οι επιλογές δεν τελειώνουν. Κι αυτό γιατί με το που εντοπίσεις κάτι που σ' αρέσει, μπορεί αμέσως να εμφανιστεί κάτι άλλο.

Μπορείς λοιπόν να κερδίσεις χρόνο κάνοντας μια φτηνή αλλά αξιόλογη αγορά (π.χ. το παραπάνω Samurai) και να δεις/σκεφτείς/ψάξεις με την ησυχία σου πριν δώσεις τα 2500-3000 ευρώ, τα οποία δεν είναι και στραγάλια.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Διάμετρος (μέγεθος) ρολογιού
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 21, 2008, 11:43:14 πμ »
ξέρουμε κάτι για τιμή και διαθεσιμότητα στην Αθήνα?

Πού, δεν ξέρω. Τιμή, νομίζω γύρω στα 370€ αρχική τιμή.
Δεν υπάρχει λόγος, από τη στιγμή που μπορείς να το βρεις σε πολύ χαμηλότερη τιμή
εδώ: http://www.higuchi-inc.com/sbda001.html
κι εδώ: http://www.seiyajapan.com/c=lBTvdAAh95qsghl5kSMlB13mX/product/S-SBDA005/New_SEIKO_Prospex_200M_Diver_Automatic_SBDA005.html

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 21, 2008, 01:40:58 μμ »
Για δες εδώ κάτι ομορφιές:

Αποσυνδεδεμένος aerialoffthelip

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 21, 2008, 03:31:44 μμ »
ο warover έχει δίκιο, ίσως πρέπει να μεταφερθούν τα posts...

(...πάντως το μαύρο με το χακί λουράκι είναι μούρλια, αν και για τη θάλασσα θα προτιμούσα μπρασελέ... από ebay τα βρίσκεις?)

nin, όποτε ευκαιρήσω θα κάνω μια επιτόπου έρευνα αγοράς σε μαγαζιά της γλυφάδας και του κέντρου της αθήνας, και αν δεν εντοπίσω κάτι "καλύτερο" θα το παραγγείλω online... και ότι κάτσει με τελωνεία (έχω πολύ καλές -βλ. USPS- και πολύ κακές -βλ. fedex, ups- εμπειρίες, αλλά μόνο από αμερική, δεν ξέρω καθόλου από ιαπωνία). Και φυσικά θα ενημερώσω για το "αποτέλεσμα".

εν τω μεταξύ, σχετικά με το "ρολόι στεριάς" που ψάχνω, δεν έχω εντοπίσει κάτι που να με ενθουσιάζει στα χρήματα που διατείθεμαι να δώσω... κάποια omega σε αυτά τα λεφτά δε μου λένε και πολλά... μάλλον θα μαζέψω κάποια χρήματα παραπάνω και θα πάω σε κάποιο Panerai ή ΙWC (ξανά)... έχοντας το μάτι ανοιχτό παράλληλα και για κάποιο μεταχειρισμένο... Είναι κρίμα να δώσεις τόσα "στραγάλια" και να μην πάρεις κάτι που σε ικανοποιεί 100% :)

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 27, 2008, 09:45:36 μμ »
update μετά από μια βόλτα στα μαγαζιά:

όσο αφορά στο "φτηνό αδιάβροχο" ρολόι κατέληξα και θα παραγγείλω από τον ιάπωνα το seiko που πρότεινε o nin, στην έκδοση Ti με μπρασελέ. πιστεύω ότι θα αποδειχθεί αξιόπιστη, value-for-money λύση (και σχετικά ελαφρύ στο χέρι λόγω τιτανίου). Αγαπητέ nin, θα φροντίσω να ενημερώσω με post για τη διαδικασία αποστολής, μπλέξιμο με τελωνεία κτλ. Σ' ευχαριστώ ακόμα μια φορά για τη πολύτιμη βοήθεια!

όσο αφορά το "καλό": μάλλον κλίνω προς κάποιο panerai από τη σειρά 1xx (111? ίσως 164?) , χωρίς φορτωμένο dial. Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τα ωραία μου λεφτά στον dealer της Αθήνας, τουλάχιστον όχι μέχρι να προσλάβει κάποιους πωλητές της προκοπής. Έκανα την καρδιά πέτρα και τον επισκέφτηκα, γνωρίζοντας πως πρέπει να τους ανεχτώ για να δω πως κάθονται στο χέρι μου. Έτσι μπορώ να ψάξω με την ησυχία μου για κάποιο μεταχειρισμένο, ή να ψωνίσω από την άλλη μεριά του ατλαντικού επί την ευκαιρία κάποιου ταξιδιού, έστω και στα ίδια λεφτά. Η πλάκα είναι ότι, αν ο τυπάς είχε διαφορετικό ύφος-όρεξη να με εξυπηρετήσει, μάλλον θα είχε πουλήσει το ρολόι σήμερα (κι ας ξέφευγα καμιά 400 ευρά από το budget μου)

ΥΣ αν νομίζετε πως εκθέτω το forum με το ύφος του post μου, παρακαλώ διαγράψτε το χωρίς προειδοποίηση :)

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 29, 2008, 01:12:39 μμ »
Ε, μα...
Κι αν ρωτήσεις για την καλίμπρα του τάδε PAM, μπορεί να σου απαντήσουν "μα είναι καινούργιο, δεν χρειάζεται καλίμπρα".
Ή να σε κοιτάξουν με κείνο το βαθύ βλέμμα του χάνου και με τις βλεφαρίδες να πεταρίζουν αργά μιας και ζυγίζουν 2 κιλά από τη μάσκαρα, να μην πουν τίποτα.

Ούτε μπροστά να ήσουν nin~!!! χα χα χα

H παραγγελία στον Higuchi-san έφυγε, και ξεκινάω την αναζήτηση panerai... το μόνο που με χαλάει είναι ότι τα panerai με in-house μηχανισμούς ξεφεύγουν πολύ.... από την άλλη, όλα τα αντίστοιχα ρολόγια που φοράνε in-house μηχανισμούς ξεφεύγουν...

- και το IWC ETA φοράει :) -

αν κάποιος φίλος από το forum θέλει να "ξεφορτωθεί" κανένα καλομεταχειρισμένο panerai, τον παρακαλώ να μου στείλει ένα pm

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 04, 2008, 08:24:08 μμ »
πρώτη εντύπωση από το άρτι αφιχθέν samurai, με 6 λέξεις:

"πολύ ρολόι για τα λεφτά του"!

και λίγο πιο αναλυτικά...

+στο πολύ χορταστικό και "καθαρό" dial, και τους μεγάλους και ευανάγνωστους δείκτες. Θυμίζει λίγο την "καθαρότητα" του submariner, που έχει περάσει παλιότερα από τον καρπό μου, χωρίς να το αντιγράφει.
+στο... βάρος του! πανάλαφρο το τιτάνιο, ακόμα και με τον μπρασελέ. Όταν κολυμπάς επί 1.5-2 ώρες, σίγουρα αυτά τα γραμμάρια μείον έχουν διαφορά
+στην τιμή του. Εάν αντί για το seiko έφερε κάποιο γνωστό ευρωπαικό σήμα, θα κόστιζε πιθανώς τα 5πλάσια

-στην πιθανώς περιορισμένη αντοχή του κρυστάλλου σε χαραγιές, δεδομένης της σκληρής χρήσης για την οποία προορίζεται.
-στην έλλειψη hack μηχανισμού (ίσως όχι πρακτικό μειονέκτημα, απλά σε εμένα φαίνεται λίγο περίεργο)

πάρτε και μια πρόχειρη φώτο... θα προσπαθήσω να βγάλω και καμία στο φυσικό του περιβάλλον-την παραλία!

να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά το μέλος του φόρουμ nin για την πολύ εύστοχη υπόδειξή του  ;D

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 04, 2008, 09:03:16 μμ »
+στο πολύ χορταστικό και "καθαρό" dial, και τους μεγάλους και ευανάγνωστους δείκτες.

Το καντράν είναι μαύρο κατάμαυρο σαν πίσσα ή πάει προς το γκρι;
Στο σκοτάδι πώς τα πάει; Είναι αρκετά φωτεινό;

- στην έλλειψη hack μηχανισμού

Εδώ δεν έχει hacking κοτζάμ El Primero.  :rtfm:

να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά το μέλος του φόρουμ nin για την πολύ εύστοχη υπόδειξή του  ;D

Δεν κάνει τίποτα αγαπητέ. Κι αν δεν στο πρότεινα εγώ, θα το έκανε κάποιος άλλος.

Καλοφότερο και "λιώσε" το να το φχαριστηθείς.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 04, 2008, 09:22:12 μμ »
Αριστη επιλογη(μπραβο nin).Να το ευχαριστηθεις,να μην το κακομεταχειριστεις ομως,ενα all time classic μηχανικο Seiko που θα κοσμει την συλλογη σου για χρονια,διοτι ναι μεν ειναι φθηνο αλλα εχει μοναδικο χαρακτηρα κι αυτο μετραει πολυ στο θεμα ρολοι.Προσωπικα μεταχειριζομαι το δικο μου Seiko SKX009 το ιδιο με τα πολυ ακριβοτερα ρολογια μου,και τις βρωμικες δουλειες αναλαμβανουν τα Citizen aqualand(θαλασσα κτλ) ;)
Οσο για το κρυσταλλο ειναι αρκετα ανθεκτικο το Hardlex,οχι οσο το ζαφειρι ομως.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
seiko samurai
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 05, 2008, 01:22:50 πμ »
εδω για το ρολοι ,ειστε εκτος θεματος!

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: seiko samurai
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 05, 2008, 02:53:28 πμ »
κατ' αρχάς george_ ευχαριστώ για τη δημιουργία νέου θέματος με τα ήδη υπάρχοντα ποστ, όντως το κάναμε... μπουγάδα!

για τον nin:
-το dial του είναι μαύρο, περισσότερο στο blue black φέρνει παρά στο γκρι...μάλλον πίσσα θα το βάφτιζα!
-το glowing στο σκοτάδι είναι απλά εντυπωσιακό για ρολόι της κατηγορίας του! (νομίζω η seiko φημίζετε)

για τον φίλο eisenberg: το σχόλιο σου "έχει μοναδικό χαρακτήρα" πραγματικά ήρθε και έδεσε...!
όντως είναι ένα ρολόι με "προσωπικότητα", και ναι, συμφωνώ ότι υπάρχουν ρολόγια με προσωπικότητα ανεξαρτήτου τιμής. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο σου φωνάζει ότι είναι φτιαγμένο για τη θάλασσα (όπως και το SKX009), και δεν θέλω να του στερήσω το φυσικό του περιβάλλον ;) μια πιθανή γρατζουνίτσα στο hardlex θα είναι παράσημο για αυτό το ρολόι!
(χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα το προσέχω ή θα το πετάω στα βράχια για πλάκα! άλλωστε είναι ένα ρολόι που θα φορέσω ΑΝΕΤΑ και εκτός παραλίας)

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 05, 2008, 08:45:35 πμ »
Καλορίζικο, καλοφόρετο, και από μένα, και καλά μπάνια ... ;D

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 05, 2008, 12:07:09 μμ »
καλοριζικο φιλε και να το χαιρεσαι στην θαλασσα  ;D

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 05, 2008, 03:29:32 μμ »
Το έχω φορέσει και ήμουν πολύ κοντά στην απόκτησή του.

για τον φίλο eisenberg: το σχόλιο σου "έχει μοναδικό χαρακτήρα" πραγματικά ήρθε και έδεσε...!
όντως είναι ένα ρολόι με "προσωπικότητα", και ναι, συμφωνώ ότι υπάρχουν ρολόγια με προσωπικότητα ανεξαρτήτου τιμής. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο σου φωνάζει ότι είναι φτιαγμένο για τη θάλασσα (όπως και το SKX009), και δεν θέλω να του στερήσω το φυσικό του περιβάλλον ;) μια πιθανή γρατζουνίτσα στο hardlex θα είναι παράσημο για αυτό το ρολόι!
(χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα το προσέχω ή θα το πετάω στα βράχια για πλάκα! άλλωστε είναι ένα ρολόι που θα φορέσω ΑΝΕΤΑ και εκτός παραλίας)
Έτσι σκέπτομαι και εγώ οπότε :up:
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 05, 2008, 04:40:26 μμ »

Συμφωνω 100%.Ανησυχισα λιγο διοτι κατι διαβασα για ''λιωσιμο''  ;D

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 05, 2008, 04:42:45 μμ »
σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας και τα καλά σας λόγια, υπόσχομαι on hands report και φώτος σύντομα!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 05, 2008, 10:51:43 μμ »
Συγχαρητήρια καλοφόρετο!

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος JpoL

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 06, 2008, 11:19:05 πμ »
Καλοφόρετο, καλό κολύμπι και να τηρήσεις την υπόσχεσή σου:
θα προσπαθήσω να βγάλω και καμία στο φυσικό του περιβάλλον-την παραλία!

Γιάννης.
Ναδίρ...

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 06, 2008, 05:31:48 μμ »
Κάτοχος του πορτοκαλί Ti και εγώ.
Είχα ήδη μία ατυχία (βλάβη στην πλατίνα - €50, έχω κάνει ξεχωριστό post ) και μπορώ να πω ότι το τιτάνιο είναι πιο ευαίσθητο από όσο το περίμενα,  αλλά γενικά ικανοποιμένος. Ακριβές, λιτό, ποιοτικό.
Να το χαίρεσαι!

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 06, 2008, 05:37:39 μμ »
και μπορώ να πω ότι το τιτάνιο είναι πιο ευαίσθητο από όσο το περίμενα,  ...

Τι εννοείς ακριβώς; Αμυχές, γρατζουνιές κ.λπ.;