Αποστολέας Θέμα: Βλάβη σε seiko chronograph  (Αναγνώστηκε 6085 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος μάγος

• Just Registered
    • Προφίλ
Βλάβη σε seiko chronograph
« στις: Μάρτιος 22, 2014, 04:57:39 μμ »
Καλησπέρα, έχω κι εγώ ένα seiko chronograph (στην κάσα γράφει 7T62-0GW0). Κλασικά δώρο κουμπάρου το είχα σε συρτάρι φορεμένο 2-3 φορές σε 4 χρόνια. Ενώ λοιπόν δούλευε μια χαρά, πέθανε η μπαταρία και με την αλλαγή δε δουλεύει το πάνω κουμπί (σταρτ στοπ του χρονομέτρου). Έχω ξενερώσει γιατί είναι ολοκαίνουργιο και αχρησιμοποίητο! Μπορώ να του κάνω κάτι να παίξει; Δε θέλω να δώσω φράγκο για επισκευές κλπ, ό,τι κάνω μόνος μου. Το υπόλοιπο ρολόι με ημ/νία λειτουργεί κανονικά. Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Αν και δεν είναι ακριβώς μοιάζει με αυτό
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcStVq5O7kparpYNcJshFUWTOIjyMqJLT8YGYhiQlbvHohIMPbKZXw

Αποσυνδεδεμένος μάγος

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: Βλάβη σε seiko chronograph
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 28, 2014, 08:57:38 μμ »
Το καλύτερο από όλα είναι ότι γύρισα πριν λίγο σπίτι και το χρονόμετρο είχε αρχίσει από μόνο του!!! Ακόμα το κουμπί δε λειτουργεί οπότε δε σταματάει, αλλά ξεκίνησε. Εβγαλα το κεντρικό κουμπί 2 κλικ έξω και έκανε reset. Πως έγινε και ξεκίνησε όμως;; :o

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Βλάβη σε seiko chronograph
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 28, 2014, 09:42:39 μμ »
Φίλε δεν ξέρω αλλα νομίζω πως κάποτε, κάποιος είχε πει κάτι περίεργους συνδυασμούς στα πατήματα των κουμπιων των χρονογράφων σε αυτά τα Seiko που λύνουν το προβλημα.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 29, 2014, 12:43:21 πμ »
Πάνο αυτό ήταν για την περίπτωση που δεν κεντράριζε ο δείκτης στο μηδέν

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Συνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 29, 2014, 01:00:28 πμ »
Πάνο αυτό ήταν για την περίπτωση που δεν κεντράριζε ο δείκτης στο μηδέν

Έχεις δίκιο Γιάννη,το κεντραρισμα ρυθμίζεται με τα κουμπιά.
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος μάγος

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 29, 2014, 11:15:59 πμ »
Σωστά, είχα βρει στο google ότι πατώντας τα 2 κουμπιά συγχρόνως για 6 sec με το κεντρικό βγαλμένο έξω στο 2ο κλικ έκανε reset, αλλά ήταν για προηγούμενο μοντέλο από το δικό μου. Τελος πάντων επειδή δε βρίσκω άκρη θα το ανοίξω κι ό,τι γίνει

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 29, 2014, 02:32:13 μμ »
Το ρολόι θέλει κατ' αρχήν reset και μετά να το βάλεις σε mode χρονογράφου. Το πώς θα γίνουν αυτά το γράφει στο βιβλιαράκι οδηγιών.
Αν δεν το έχεις τότε κατέβασε από το site της Seiko το PDF για την αντίστοιχη καλίμπρα.

This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος μάγος

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 09:49:17 πμ »
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Το ρολόι δεν είχε απολύτως τίποτα, το μόνο πρόβλημα ήταν ότι αντικαταστάθηκε η μπαταρία με μία αντίστοιχη low drain. Συνέπεια αυτού δε λειτουργούσε το κουμπί Α. Με high drain μπαταρία δουλεύει μια χαρά. ΝΤΡΟΠΗ στην αντιπροσωπεία της σεικο που ήθελε 95 ευρώ για σέρβις, ενώ σίγουρα αφού το άνοιξαν θα είδαν ότι η μπαταρία δεν ήταν η σωστή και τους είχα αναφέρει κι εγώ ότι μετά από αλλαγή μπαταρίας δε λειτουργούσε! Πραγματικά χυδαίο αυτή την εποχή ειδικά να σε βλέπουν ως μεροκάματο και την επισκευή των 2 ευρώ να τη χρεώνουν 95. Θα περάσω από εκεί να τους τα πω ένα χεράκι...

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 12:13:25 μμ »
Θέλεις να πεις ότι πήγες στην αντιπροσωπία, το άνοιξαν και μετά σου ζήτησαν 95 Ευρώ για επισκευή;
JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

Αποσυνδεδεμένος μάγος

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 12:17:33 μμ »
Ακριβώς όπως το λες

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 02:40:20 μμ »
Θέλεις να πεις ότι πήγες στην αντιπροσωπία, το άνοιξαν και μετά σου ζήτησαν 95 Ευρώ για επισκευή;

Ακριβώς όπως το λες

:o :o :o :o :o :o

Το θέμα είναι σοβαρό, οπότε θα ήθελα μία διευκρίνιση σε παρακαλώ: σέρβις και επισκευή ή μόνο επισκευή;

Αν ήταν από μαγαζί, θα έλεγα ότι κλείνει και πάει να δαγκώσει όποιον μπορεί για να επιζήσει. Από την επίσημη αντιπροσωπεία το θεωρώ επιεικώς απράδεκτο τέτοιο γδύσιμο. Ίσως θα μπορούσε να δικαιολογηθεί το κόστος εαν περιλάμβανε και σέρβις, εξ' ου και η διεκρίνιση που ζήτησα.

Φιλικά,

Αποσυνδεδεμένος μάγος

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 03:22:32 μμ »
Δε θυμάμαι αν το ονομάσαν σέρβις ή όχι αλλά τι διαφορά έχει; Το ρολόι είναι του κουτιού, αφόρετο και αγρατζούνιστο. Το μόνο που του έκανα ήταν ότι άλλαξα μπαταρία. Αφού λοιπόν δε λειτουργεί σωστά, πάω στην επίσημη σεικο (κάπου στην αρχή 3ης Σεπτεμβρίου ήταν αλλά νομίζω πρόσφατα μετακόμισε) και το δίνω στην κοπέλα στο γκισέ, της λέω τη βλάβη και περιμένω. Σε λίγο με φωνάζει ένας μπάρμπας και με ύφος 100 καρδιναλίων μου λέει ότι πρέπει να το αφήσω (για επισκευή ή σέρβις δε θυμάμαι) και θα κοστίσει 95 ευρώ. Του εξηγώ ότι είναι καινούργιο και δε θέλω να δώσω φράγκο αλλά είναι ακατέβατος. Το παίρνω λοιπόν κι έφυγα, μετά από κανα μήνα βρήκα ένα φόρουμ που έλεγε ότι κάποιες λειτουργίες χάνονται αν δε βάλεις high drain μπαταρία. Έβαλα μια varta και καθάρισα (v399). Τώρα αν μου λες ότι ο μάστορας που το άνοιξε με το κυάλι δεν είδε τη λάθος μπαταρία, μάλλον πρέπει να πας μια βόλτα να δεις κι εσύ. Εγώ δε ζήτησα σέρβις αλλά να το φτιάξουν οπότε για μένα είναι 100% κοροϊδία...

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 03:55:24 μμ »
Μαζί σου είμαι, απλά προσπαθώ να καταλάβω εάν πήγαν να σου πουλήσουν επιπλέον υπηρεσία (σέρβις, με επιπλέον χρέωση φυσικά) ή απλά πήγαν κατ' ευθείαν στα φράγκα, χωρίς άσκοπους συναισθηματισμούς (κατά το ανέκδοτο...). Η απάντησή σου είναι ξεκάθαρη και δείχνει ότι δυστυώς δεν μπορείς πια να εμπιστευθείς κανένα.