Αποστολέας Θέμα: Ρολόι γύρω στα 1000 ευρώ + ερώτηση για Kinetic  (Αναγνώστηκε 1447 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Athanasios2104

• Just Registered
    • Προφίλ
Ρολόι γύρω στα 1000 ευρώ + ερώτηση για Kinetic
« στις: Φεβρουάριος 20, 2014, 12:04:47 πμ »
Καλησπέρα στο forum :)

Έδω και λίγα χρόνια είχα το Tissot Couturier, αυτόματο και ακριβώς το design που μου αρέσει. Δυστυχώς όπως κατάλαβα εκ των υστέρων, τα αυτόματα ρολόγια δεν είναι για μένα, που μπορεί κάποιες μέρες να μην φοράω καθόλου ρολόι και άρα πρέπει να το κουρντίζω κάθε τρεις και λίγο.

Επομένως ψάχνω για καινούργιο ρολόι, αυτήν την φορά όμως quartz για να είμαι σίγουρος ότι θα μου λέει πάντα την ώρα. Σαν design όπως είπα το Couturier μου άρεσε μια χαρά (αν και δεν χρησιμοποιώ χρονογράφο), δηλαδή το ρολόι δεν θέλω να είναι ούτε πολύ αθλητικό ούτε πολύ elegant. Κάτι ενδιάμεσο, με μεταλλικό μπρασελέ. Γνωρίζω ότι το Couturier βγαίνει και σε quartz, άλλα δεν θα ήθελα ακριβώς το ίδιο σχέδιο.

Σε ένα κατάστημα μου πρότειναν και ένα Seiko Perpetual με 7D48 Caliber που κρατάει μπαταρία για 4 χρόνια (πλήρως κουρδισμένο), άλλα όπως είπα δεν είχα καλή εμπειρία με τα αυτόματα και ως γνωστόν, "όποιος καεί στο γάλα...". Μου είπανε βέβαια από το κατάστημα (και διάβασα στο ίντερνετ) ότι πρόκειται για υβριδική τεχνολογία. Επομένως θα ήθελα να ρωτήσω αν όντως είναι αξιόπιστα όπως λένε και ότι αν πχ. το αφήσεις το ρολόι 1 εβδομάδα, μετά αμέσως και με ακρίβεια θα ρυθμιστεί μόνο του.

Οτιδήποτε προτάσεις ευπρόσδεκτες, και εννοείται το budget δεν είναι αυστηρά στα 1000 ευρώ!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων  ;)

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Ρολόι γύρω στα 1000 ευρώ + ερώτηση για Kinetic
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 20, 2014, 12:46:46 πμ »
H απάντηση στην ερώτησή σου, για μένα, δεν είναι kinetic, αλλά solar (seiko) ή eco-drive (citizen). Δεν ασχολείσαι με φόρτιση-φόρεμα-κίνηση του ρολογιού (Kinetic), oύτε με μπαταρίες (quartz). Μόνο με το φως. Όσο υπάρχει φως, ήλιου ή τεχνητό, δουλεύει και μένει φορτισμένο μέχρι 6 μήνες.

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 20, 2014, 01:45:36 πμ »
Άμα δεν θες αυτόματο και θες "καλό" quartz για όλες τις ώρες
κάτω από 1000 Tag Heuer F1
οριακά στα 1000 με την έκπτωση Tag Heuer Aquaracer quartz
και λίγο κάτω από 1500 Omega Seamaster 300M quartz

Τώρα για Seiko kinetic, Citizen eco drive κτλ. μπες www.creationwatches.com και δες. Ούτε καν τα μισά λεφτά δεν χρειάζεται να δώσεις.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος lakiboi

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 20, 2014, 09:13:01 μμ »
Νομίζω ότι δεν κυκλοφορεί πια το κουάρτζ το σημαστερ στα 41μμ.

Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 21, 2014, 06:34:45 μμ »
Τα είδα τα Tag Heuer άλλα πολύ αθλητικά για το γούστο μου.
Από την άλλη τα solar μου φάνηκαν πολύ λιτά  :-\

Κατέληξα στο Seiko Kinetic Perpetual της Premier σειράς, άλλα δυστυχώς στο creationwatches δεν έχουν το SNP021 που θέλω άλλα ένα το 047. Δεν αλλάζει μόνο το καντράν άλλα και το μπρασελέ. Εδώ στην Ελλάδα το 021 το βρήκα στα 690 ευρώ.

Αποσυνδεδεμένος spacer

• 44mm case
    • Προφίλ

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 28, 2014, 10:38:42 μμ »
Τελικά κατέληξα στο Seiko Kinetic Premier με μαύρο καντράν που έδωσα παραπάνω (SNP021), από ελληνικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη στα 690 ευρώ. Μου έκανε μάλιστα εντύπωση ότι είναι και πανάλαφρο :)