Αποστολέας Θέμα: Arnold & Richter DoP*1 Limited Edition — The Cinematographer’s Watch  (Αναγνώστηκε 4637 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Arnold & Richter DoP*1 Limited Edition — The Cinematographer’s Watch
« στις: Ιανουάριος 16, 2014, 03:45:22 μμ »
There are countless wristwatches on the market catering to specialty technical fields, such as aviation, diving, race-car driving and engineering, but none that had ever been specifically designed for professional photographers, and offering a countdown-to-zero function.

With this in mind, ARRI asked the well-known German cinematographer Tom Fährmann (Das Wunder von Bern, Die Päpstin) to conceptualize a watch that would meet the requirements of his own peer group.

The result is truly impressive: the DoP*1. In thinking about the kind of timepiece a cinematographer might value, Fährmann was mindful of those all-too-frequent occasions on set when unforeseen circumstances mean the task at hand must be put on hold. For situations such as these, the DoP*1 features a special bezel timer: once set, the minute hand counts down the remaining time to zero. You can fix the timeframe at your disposal to carry out a second job while waiting to go back to the original task, checking at a glance whether or not the pre-set time is up.

In addition, the DoP*1 exemplifies the reliability and durability that results from traditional workmanship. Inside is a fully mechanical automatic movement, with calendar indication, from Swiss manufacturer ETA; outside is a shock-resistant, low-reflective, black PVD-coated steel case that is water-resistant to 200 meters. A scratch-proof, ultra-hard sapphire crystal and a black rubber strap complete the armor of a tool that is tough enough to withstand the demanding physical rigors of a film set.

About the Watchmaker: The DoP*1 is manufactured by Roland Kemmner, a renowned German watchmaker based in the Black Forest. His exquisite timepieces, made in low quantities using traditional craftsmanship and the highest quality materials, are held in high esteem by experts.

Technical Details:

• Automatic Swiss movement ETA 2824-2 elaboré
• Countdown-to-zero bezel timer feature
• PVD-coated steel case
• Water-resistant to 200 meters
• Ultra-hard, scratch-proof sapphire crystal
• Watch dial with mineral hardness of 9 on the Mohs scale
• Hands filled with Super-LumiNova
• Sturdy, water-resistant rubber strap
• Calendar indication
• Limited edition 500

Measurements:
 Diameter of case (without screw-down crown): 42 mm
 Height: 9.8 mm
 Diameter of crown: 7.5 mm
 Diameter of bezel: 3.4 mm
 Weight of watch: 122 g

The Arnold & Richter DoP*1 is now available in a limited edition of 500 pieces, exclusively from ARRI.
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
Απ: Arnold & Richter DoP*1 Limited Edition — The Cinematographer’s Watch
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 16, 2014, 03:59:48 μμ »
όχι δε μου θυμίζει κάτι...

dpsaromialos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 16, 2014, 04:02:09 μμ »
IWC Aquatimer!!!

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 16, 2014, 04:04:17 μμ »
IWC Aquatimer!!!

Και με τη σημαντική καινοτομία του να χρησιμοποιεί το bezel για να χρονομετρεί την ώρα που πέρασε!

Πραγματικά η A&S έδωσε λύση σε ένα μεγάλο τεχνικό πρόβλημα! ;)

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 16, 2014, 04:05:57 μμ »
όχι δε μου θυμίζει κάτι...

Mα τιποτα αποολυτως; ;D
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 16, 2014, 04:11:44 μμ »
Mα τιποτα αποολυτως; ;D

κόλλησα τόσο πολύ στην καινοτομία που προσφέρει που δεν πρόσεξα τίποτα άλλο...

The result is truly impressive: ...the DoP*1 features a special bezel timer: once set, the minute hand counts down the remaining time to zero.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 16, 2014, 05:44:19 μμ »
Άμα είναι πρωτοπόροι οι άνθρωποι... τι να λέμε τώρα...
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 16, 2014, 07:39:08 μμ »
Το copypaste   του γεροσιαν εχει περασει σε αλλο επιπεδο...

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος lakiboi

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 16, 2014, 10:56:33 μμ »
EUR 895.00 plus shipping costs

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 16, 2014, 11:40:06 μμ »
Ωραίο ρολόϊ..
Μοιάζει με το γνωστό IWC, αλλά παραμένει όμορφο.
Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το πως λειτουργεί αυτό το special bezel timer..
Διαβάζουμε:
once set, the minute hand counts down the remaining time to zero. You can fix the timeframe at your disposal to carry out a second job while waiting to go back to the original task, checking at a glance whether or not the pre-set time is up.

Δηλαδή, όταν χρησιμοποιείται αυτή η λειτουργία του bezel, ο λεπτοδείκτης παύει να δείχνει τα λεπτά της κανονικής ώρας;
(μάλλον μου διαφεύγει κάτι..)

Πάντως, από τη στιγμή που είδα το ενδιαφέρον αυτό ποστ δεν ξεκολλάει από το νου μου ένα άσχετο ( ; ) άρθρο οικονομικού περιεχομένου που διάβασα σήμερα το πρωϊ για τη γερμανική 'δημιουργικότητα' και 'εφευρετικότητα': http://www.analyst.gr/2014/01/16/5763/..

Φιλικά,
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος lakiboi

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 18, 2014, 01:03:27 πμ »
Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το πως λειτουργεί αυτό το special bezel timer.

Δηλαδή, όταν χρησιμοποιείται αυτή η λειτουργία του bezel, ο λεπτοδείκτης παύει να δείχνει τα λεπτά της κανονικής ώρας;

Φίλε Σπύρο αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι αριθμοί στο bezel αντί να ξεκινάνε από το 0 και να ανεβαίνουν δεξιόστροφα ανά πέντε στο 5 - 10 - 15 κοκ ως το 60, ξεκινάνε από το 60 και κατεβαίνουν ανά πέντε στο 55 - 50 - 45 κοκ ως το 0.

Αν περιστρέψεις το μπέζελ ώστε η αρχική του ένδειξη να συμπίπτει με τον δευτερολεπτοδείκτη, αυτός καθώς κινείται διατρέχει τις ενδείξεις του μπέζελ μετρώντας αντίστροφα από το 60 ως το 0 (60 δευτερόλεπτα)

Αν περιστρέψεις το μπέζελ ώστε η αρχική του ένδειξη να συμπίπτει με τον λεπτοδείκτη, αυτός καθώς κινείται διατρέχει τις ενδείξεις του μπέζελ μετρώντας αντίστροφα από το 60 ως το 0 (60 λεπτά)

Φυσικά αν θέλεις να μετρήσεις ένα άλλο χρονικό  διάστημα, πχ ένα τέταρτο, γυρνάς το μπέζελ έτσι ώστε το 15 του μπέζελ να συμπίπτει με το λεπτοδείκτη, και αυτός καθώς κινείται, μόλις φτάσει στο 0 του μπέζελ, έχει μετρήσει 15 λεπτά.

Εμένα προσωπικά αυτό το εύρημα δε μου φαίνεται κάτι που κάνει το ρολόι τόσο ξεχωριστό, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να απευθύνεται στους κινηματογραφιστές.

Φιλικά, Στράτος

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 18, 2014, 01:29:02 πμ »
[edit]  :shout:  :smt065
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 18, 2014, 02:09:35 πμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 18, 2014, 02:06:19 πμ »

Τυχαίνει να έχω αγοράσει ένα χρονογράφο τσέπης της Breitling, φτιαγμένο ειδικά για κινηματογραφική παραγωγή (studio εμφάνισης φιλμ)....ονομάζεται Tel-Rad με ref. 1575.

Είναι μεν κανονικός χρονογράφος λεπτών (μάλλον Valjoux 5 ebauche) με τη μεγάλη κόκκινη σκάλα να κάνει countdown 60min>>0 και η μαύρη το συνηθέστερο elapsed 0>>60min ενώ η εσωτερική σκάλα είναι μισή-μισή οπότε μπορείς να έχεις οποιοδήποτε elapsed 0>>30min ή countdown 30min>>0.

Tο πραγματικά ενδιαφέρων σε σχέση με άλλους χρονογράφους είναι όμως ότι μπορείς να ρυθμίσεις το λεπτό απ' όπου και θα ξεκινήσει ο λεπτοδείκτης του μέσω της κορώνας!  Μετράς δηλαδή 0>>30 λεπτά ή  30λεπτά >> 0   με start "οπουδήποτε" ενδιάμεσα.

Για πιο παραστατικά είχα ανεβάσει αυτό το βιντεάκι (μετά το 40ο δευτερόλεπτο του βίντεο το "σετάρω" να κάνει countdown από τα 24 min > 0)....

Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 18, 2014, 08:38:53 πμ »
Φίλε Σπύρο αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι αριθμοί στο bezel αντί να ξεκινάνε από το 0 και να ανεβαίνουν δεξιόστροφα ανά πέντε στο 5 - 10 - 15 κοκ ως το 60, ξεκινάνε από το 60 και κατεβαίνουν ανά πέντε στο 55 - 50 - 45 κοκ ως το 0...
Εμένα προσωπικά αυτό το εύρημα δε μου φαίνεται κάτι που κάνει το ρολόι τόσο ξεχωριστό, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να απευθύνεται στους κινηματογραφιστές.

Στράτο, σ' ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου το εξηγήσεις. ;)

Μιλάμε για μεγάλη..'εφεύρεση', δηλαδή!
Άκου τώρα, τι σκέφτηκαν οι άνθρωποι (οι ψυχαναγκαστικοί με την εργασία, Γερμανοί): Για να μη χάνουν δευτερόλεπτο από την μια δουλειά στην άλλη, άλλαξαν την τυποποιημένη αρίθμηση του bezel, ώστε  You can fix the timeframe at your disposal to carry out a second job while waiting to go back to the original task, checking at a glance whether or not the pre-set time is up.

Είναι ή δεν είναι παράξενος λαός;

Σιγά να μην απευθύνεται μόνο σε κινηματογραφιστές το ρολόϊ. Το bezel αυτό αντιπροσωπεύει το όνειρο κάθε Γερμανού!

Άντε τώρα οι άνθρωποι να καταλάβουν τη χρήση των συμβατικών bezels στην Ελλάδα..
(που συνήθως το χρησιμοποιούμε για να παρακολουθούμε τον λεπτοδείκτη να περιστρέφεται με τις ώρες, μέχρι να τελειώσει το..φραπεδάκι μας! ;) )

@VC222, φοβερά τα βίντεό σου! (paragliding εσύ κάνεις; :o)

Φιλικά,
Σπύρος

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 18, 2014, 01:43:10 μμ από svl »

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 18, 2014, 09:54:52 μμ »
...

@VC222, φοβερά τα βίντεό σου! (paragliding εσύ κάνεις; :o)

Φιλικά,
Σπύρος

Δυστυχώς όχι, ο γαμπρός μου πετάει αετό και παραπέντε. . .