Αποστολέας Θέμα: Αγορά seiko εως 300 εύρω  (Αναγνώστηκε 15007 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος geokedis

• Just Registered
    • Προφίλ
Αγορά seiko εως 300 εύρω
« στις: Νοέμβριος 06, 2013, 02:48:58 μμ »
Καλημέρα σε όλους!

Είναι το πρώτο post που κάνω αν και παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό τη δουλειά που κάνετε. Θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας.
Με ενδιαφέρει ένα ρολόι σκυλί για καθημερινή και πολλές φορές σκληρή χρήση (νερά, σκόνες κτλ.).
Τα seiko νομίζω ότι καλύπτουν τις προδιαγραφές μου. Συγκεκριμένα μου αρέσουν τα SKA 371P1, SKX 007J4, SKX 009J4, SNE107P2.
Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής.
- Οι συγκεκριμένοι κωδικοί είναι made in Japan?
- Ποιο θεωρείτε ποιο αξιόπιστο από αυτά? Μηχανικά αλλά και τα κρύσταλα τους σε γρατζουνιές.
- Θα προτείνατε κάτι άλλο?
- Γιατί έχω φάει τέτοιο κόλλημα με τη seiko?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος geokedis

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: Αγορά seiko εως 300 εύρω
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 06, 2013, 03:11:20 μμ »
Το όποιο ρολόι επιλέξω σκέφτομαι να το αγοράσω απο creationwatches, το οποίο από ότι έχω διαβάσει είναι πολυ αξιόπιστο.
Τι γίνεται όμως με το τελωνείο?

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 06, 2013, 03:25:20 μμ »
Από creation αν βάλεις απλό usps δεν υπάρχει φόβος τελωνείου.
99% και με courier δεν υπάρχει φόβος, γιατί στέλνει μέσω Γερμανίας, απλά για να είσαι πιο σίγουρος, απλό ταχυδρομείο και όλα θα πάνε καλά.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος vaggosk

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 06, 2013, 03:32:35 μμ »
χαίρετε,
συνήθως αναφέρει (στο creation) αν είναι Japan made. Αν δεν το λέει συνήθως είναι Κορέας ή κάτι τέτοιο.
Επίσης στον κωδικό όταν έχει J είναι Japan από ότι ξέρω.
έχεις αποφασίσει αν θες αυτόματο ή όχι; kinetic ας πούμε;
Αν θες να είσαι σίγουρος για την ακρίβεια τότε να πας σε kinetic. Έχεις άλλα αυτόματα; Τα "ξέρεις" σαν μηχανισμούς;

φιλικά,
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 06, 2013, 04:01:02 μμ »
Όπως σου είπαν και παραπάνω όσα γράφουν j στον κωδικό είναι made in japan κι ελαφρώς ακριβότερα από τα αντίστοιχα με το k στον κωδικό. Δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά μεταξύ τους. Σίγουρα πιο αξιόπιστα τα αυτόματα από τα κινέτικ και πιο εύκολα σε σέρβις κι ανταλλακτικά. Κατά την γνώμη μου πάρε 007 ή 009. Πολύ ρολόι στα λεφτά του κι αυθεντικό seiko dna. Το κρύσταλλό τους είναι hardlex. Δεν έχει την αντοχή του ζαφειριού αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα γενικότερα. Κόλλημα έχεις φάει γιατί είναι απόλυτο vfm η εταιρεία.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 06, 2013, 04:28:42 μμ »
Επίσης, συνήθως στο καντράν γράφει 21 jewels στα Japan made.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 06, 2013, 04:45:46 μμ »
Kαλως ορισες στο φορουμ και καλα posts.
H seiko ειναι μια κορυφαια εταιρεια και καλα κανεις που εχεις κολλησει μαζι της.
Το creation watches ειναι αξιοπιστο site αλλα λιγο πιο φτηνο(εξισου αξιοπιστο και γρηγορο) ειναι αυτο εδω:

http://mywatcheshub.com/seiko-seiko-diver-c-391_395/?pg=store

Διαλεξε καποιο αυτοματο μοντελο και παρηγγειλε με απλο ταχυδρομειο,συνηθως ρολογια μεχρι 200 ευρω,τα δηλωνουν μεχρι 100 δολλαρια(οι ανθρωποι του καταστηματος),ετσι δεν εχεις επιπλεον επιβαρυνση τελωνειου.
Οσον αφορα το αν θα ειναι κορεατικο `η ιαπωνικο μην ανησυχεις καθολου,ειναι ακριβως τα ιδια,εγω εχω κορεατικο.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος PK73

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 06, 2013, 07:29:42 μμ »
εχω τα SNE107, SKX007 και τα λατρευω φιλε, αξιοπιστα ρολογια και τα δυο.Το ενα ειναι quartz, το αλλο αυτοματο και τα δυο εχουν hardplex κρυσταλλο.Εσυ αποφασιζεις τι προτιμας και τι συνηθειες εχεις.
nafokieS

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 06, 2013, 09:19:25 μμ »
Κάπου είχα διαβάσει (μάλλον στο wus) ότι κανένα low budget seiko δεν κατασκευάζεται στην Ιαπωνία.
Αλλή διαφορά είναι ότι στα J η δεύτερη γλώσσα είναι Αραβικά ενώ στα K Ισπανικά.

Αποσυνδεδεμένος spacer

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 01:25:33 πμ »
Κάπου είχα διαβάσει (μάλλον στο wus) ότι κανένα low budget seiko δεν κατασκευάζεται στην Ιαπωνία.
Αλλή διαφορά είναι ότι στα J η δεύτερη γλώσσα είναι Αραβικά ενώ στα K Ισπανικά.
Εξαρτάται τι εννοούν low budget...υπάρχουν SEIKO με 80 ευρώ και με 300 ευρώ. Εάν αναφέρονται ως Made in Japan είναι και Made in Japan!

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 09:09:24 πμ »
http://forums.watchuseek.com/f21/newb-question-about-seiko-monster-893154.html

They are basically the same watch assembled in the same factory. Neither of them are assembled in Japan. Seiko has verified on a couple of occasions that the J and K indicate market distribution and not where the watches are made.
These watches are partially assembled in Malaysia with final casing in China.

The quality should be no different than if they were actually made in Japan since the robots that do the assembly are Japanese and the people who manage the factories are either Japanese or trained in the Japanese system.

Αναφέρει ότι έχει επιβεβαιωθεί από τι seiko ότι τα j και k αναφέρονται στις αγορές για τα οποία προορίζονται, βέβαια αυτή την επιβεβαίωση δεν έχω βρεί πουθενά οπότε...

Αποσυνδεδεμένος geokedis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 09:52:02 πμ »
Καλημέρα και σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις.
Βαγγέλη επειδή με ρωτάς έχω καταλήξει να αγοράσω αυτόματο ή kinetic, αλλά βλέπω ότι κάποια από τα παιδιά προτείνουν καλύτερα τα αυτόματα. Είχα στο παρελθόν αυτόματο ρολόι (ήταν αρκετά παχύ) αλλά όχι seiko. Επίσης πριν κάτι μέρες δοκίμασα το SKA 371P2 με το λαστιχένιο λουράκι και μου φάνηκε λίγο βαρύ. Φαντάζομαι ότι με το μπρασελέ θα είναι ακόμη πιο βαρύ και επειδή το θέλω για καθημερινή χρήση ίσως να μην είναι τοσο βολικό. Απλά η αγορά μου θα είναι με μπρασελέ και θα αγοράσω αργότερα πλαστικό.
Τώρα από γνώση αυτόματου ή kinetic μηχανισμού είμαι άσχετος. Είναι το αυτόματο πιο λεπτό σε πάχος ή πιο ελαφρύ από το kinetic?
Ρωτάω επίσης για το made in Japan γιατί ότι έχω αγοράσει στο παρελθόν και έιναι Japan ήταν αθάνατο. Μπορεί να έτυχε σε εμένα δεν ξέρω.
Απότι είδα στα ρολόγια που σας αναφέρω πιο πάνω έχουν διαστάσεις κάσσας από 40 έως 45 που μου κάθονται μια χαρά στο χέρι. Βέβαια το ιδανικό θα ήταν 42.
Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε να μου απαντήσετε. Αν έχετε βέβαια κάποια άλλη πρόταση αγοράς θα είναι καλοδεχούμενη

Με εκτίμηση
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 10:38:11 πμ »
Καλημέρα Γιώργο,

τα Seiko είναι αθάνατα ρολόγια και δύσκολα θα ακουστεί παράπονο για την αντοχή τους! Το θέμα βάρους του ρολογιού είναι καθαρά ζήτημα μεγέθους-όγκου και υλικού κάσας και μπρασελέ. Ο μηχανισμός δεν παίζει ρόλο στο βάρος!
Θα συμφωνήσω με τα παιδιά ότι τα SKX007/009 είναι η καλύτερη επιλογή και μάλιστα αν πας στο 009 πάρε το με jubilee bracelet!

Φιλικά
Νίκος.
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος geokedis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 11:16:00 πμ »
Και εγώ Νίκο μάλλον εκει καταλήγω. Εντόπισα και αυτό της citizen και οφείλω να ομολογίσω οτι μου αρέσει
http://mywatcheshub.com/citizen-promaster/citizen-men-diver-200m-sporty-box-ny230009eb-p-30176/
Σε σύγκριση με το SKX 007 είναι η μέρα με τη νύχτα απο αξιοπιστία?
Να πω τέλος την μαύρη μου αλήθεια το seiko που για κάποιο λόγο με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι το SKA 371P1 αλλά από αυτά που μου γράφετε βλέπω να καταλήγω στο SKX07.

Με εκτίμηση
Γιώργος
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 07, 2013, 11:21:35 πμ από geokedis »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 11:17:17 πμ »
Από αυτά που αναφέρεις ως υποψήφια για αγορά, μπορώ να μιλήσω μόνο για τα skx007 και skx009.

Χτύπα τα, άφοβα είτε j είτε k. Τα ίδια είναι, χωρίς καμία ουσιαστικά (ορατή) διαφορά.

Αφού έχεις 'κόλλημα' με τα seiko, όπως λες, σε περίπτωση που πάρεις το ένα, τότε γρήγορα θα αποκτήσεις και το άλλο..(καθώς και άλλα ακόμη).

Είναι οικονομικά και στα χρήματά τους είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι εφάμιλλο.

Φιλικά,

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 07, 2013, 11:50:13 πμ από svl »

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 11:25:16 πμ »
Γιώργο και τα Citizen είναι ΠΟΛΥ αξιόπιστα, απλά νομίζω η Seiko είναι ένα κλικ πιο πάνω! Κατά τα άλλα όποιο σου αρέσει πάρε!
Εγώ θα έπερνα SKX009 με jubilee γιατί μου αρέσει πολύ!

Φιλικά
Νίκος.
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 12:21:01 μμ »
Και εγώ Νίκο μάλλον εκει καταλήγω. Εντόπισα και αυτό της citizen και οφείλω να ομολογίσω οτι μου αρέσει
http://mywatcheshub.com/citizen-promaster/citizen-men-diver-200m-sporty-box-ny230009eb-p-30176/
Σε σύγκριση με το SKX 007 είναι η μέρα με τη νύχτα απο αξιοπιστία?
Να πω τέλος την μαύρη μου αλήθεια το seiko που για κάποιο λόγο με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι το SKA 371P1 αλλά από αυτά που μου γράφετε βλέπω να καταλήγω στο SKX07.

Με εκτίμηση
Γιώργος

Το kinetic που γράφεις είναι σούπερ ρολόι όπως και γενικά τα kinetic. Εγώ δε θεωρώ ότι τα αυτόματα σε αυτό το επίπεδο/εύρος τιμής είναι "καλύτερα" από τα kinetic. Άλλη φιλοσοφία απλά. Εάν θέλεις ακρίβεια με το kinetic είσαι καλύτερα. 

Αποσυνδεδεμένος geokedis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 12:51:14 μμ »
H ακρίβεια φίλε bshop είναι κάτι που με απασχολεί σε φυσιολογικά επίπεδα. Εννοώ ότι αν δεν χρειάζεται το ρολόι κάθε τόσο ρύθμιση είμαι ok.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 12:59:31 μμ »
Μια χαρά είναι και τα kinetic απλά είναι quartz οπότε ανάλογα τι ψάχνει ο καθένας! Ας πούμε απλά ότι τα μηχανικά/αυτόματα είναι πιο "ζωντανά"! Ααα και αντέχουν περισσότερο στο χρόνο ... μέχρι αποδείξεως του εναντίου βέβαια, κάπου στο 2070 θα δούμε τι απέγιναν τα πρώτα quartz, αν διορθώνονται όπως συμβαίνει με αρκετά μηχανικά 100 χρονών!

Φιλικά
Νίκος.
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 07, 2013, 01:00:03 μμ »
H ακρίβεια φίλε bshop είναι κάτι που με απασχολεί σε φυσιολογικά επίπεδα. Εννοώ ότι αν δεν χρειάζεται το ρολόι κάθε τόσο ρύθμιση είμαι ok.

Γενικά πάντως η seiko σε αυτά τα επίπεδα είναι λίγο bingo οι ρυθμίσεις. Είχα μοντέλα που ήταν στο +5 και άλλα στο +30 την ημέρα με την ίδια μηχανή.

Για μένα διάλεξε αυτό που σου αρέσει πρώτα...

Όπως είπαν και πιο πάνω, πιθανότατα θα τα πάρεις και τα δύο οπότε...:D