Αποστολέας Θέμα: ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ: πως μου αντικατέστησαν με καινούργιο ένα ελαττωματικό ρολόι  (Αναγνώστηκε 1594 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος svl

 • Tourbillion
 • Μηνύματα: 10979
  • ΠροφίλΜε 'δυό λόγια': Μετά από 23 ημέρες προσεκτικής χρήσης, η κορώνα του OMEGA Planet Ocean 45,5mm (το οποίο είχα αγοράσει καινούργιο) ξαφνικά μου έμεινε στο χέρι. Ασφαλώς, το ρολόι ήταν εξαρχής ελαττωματικό, πράγμα που αναγνώρισε αμέσως το κατάστημα (μεγάλης εταιρείας του χώρου) από το οποίο το είχα προμηθευτεί. Περνούσαν όμως οι μέρες χωρίς να προχωρούν σε αντικατάσταση, κάποια δε στιγμή άρχισαν να ισχυρίζονται ότι η μόνη δυνατότητά τους ήταν να το στείλουν για επισκευή στην Omega.

Το αντικατέστησαν, ωστόσο, αμέσως ( :smt038  ) μετά την κοινοποίηση προς αυτούς του παρακάτω κειμένου, το οποίο και παραθέτω για την περίπτωση που τυχόν χρησιμεύσει (αν και εύχομαι να είναι αχρείαστο!):
ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
        ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του….
                     Π Ρ Ο Σ
Την εταιρεία με την επωνυμία «-----», που εδρεύει στ...  …………., οδός -----.

         ----------.----------
            
Όπως είναι γνωστό, στο κατάστημά σας επί της οδού ---------- στ-- ----, την 12-2-20-- μου πωλήσατε και παραδώσατε αντί τιμήματος ------€  (μετά την έκπτωση από την αρχική τιμή βιτρίνας, που ήταν -----€), ένα καινουργές αυτόματο ωρολόγιο χειρός εργοστασίου κατασκευής OMEGA Ελβετίας, τύπου SEAMASTER Planet Ocean, με κωδικό: 2900----, με αριθμό (Watch Number): ---------- και με λοιπά γνωρίσματα και χαρακτηριστικά όπως αυτά φαίνονται στα σχετικά πιστοποιητικά και έγγραφα που το συνοδεύουν, σε συνδυασμό και με όσα απεικονίζονται περιγράφονται και αναλύονται σε ειδικό διαφημιστικό έντυπο–βιβλίο που οι εκπρόσωποί σας προηγουμένως μου είχαν προμηθεύσει.

Στην αγορά του συγκεκριμένου ωρολογίου από σας κατέληξα μετά από πειστικές διαβεβαιώσεις υπαλλήλων σας στο προηγούμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από αρχές Ιανουαρίου 20-- σε συνολικά τέσσερεις επισκέψεις που είχα πραγματοποιήσει στο άνω κατάστημά σας για να διερευνήσω την αγορά, προτιθέμενος να προμηθευτώ ένα αξιόπιστο και ανθεκτικό ωρολόγιο καταδυτικού τύπου ελβετικής κατασκευής, τελικά δε και για να παραγγείλω το ανωτέρω ωρολόγιο.

Πράγματι, οι υπάλληλοι  και εκπρόσωποί σας με έπεισαν ότι ο συγκεκριμένος τύπος ρολογιού τυγχάνει ακριβής ως προς την λειτουργία του, αλλά και εξαιρετικά αξιόπιστος και ανθεκτικός ως προς τον συνολικό σχεδιασμό, υλικά και κατασκευή του, αφού μάλιστα αποτελεί και ένα από τα ‘κορυφαία’ καταδυτικά μοντέλα της άνω εταιρείας.

Παρόλα αυτά, ήδη από τις πρώτες ημέρες χρήσης του πωληθέντος ωρολογίου, παρατήρησα σε αυτό ότι η βιδωτή κορώνα κατά το προσεκτικό και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης βίδωμα που είναι απαραίτητο προκειμένου να καταστεί ο μηχανισμός αδιάβροχος, δεν τερμάτιζε κατά τρόπο ακριβή και σταθερό.
Πιο συγκεκριμένα, στο τέλος της διαδρομής βιδώματος της κορώνας δεν παρείχετο η αίσθηση του τερματισμού, δηλαδή ότι δεν θα ήταν δυνατή η περαιτέρω περιστροφή της.
Έχοντας μεν εμπειρία από την πολυετή χρήση ωρολογίων με βιδωτές κορώνες άλλων εταιρειών στα οποία ουδέποτε παρουσιάσθηκε οποιοδήποτε πρόβλημα και στα οποία η κορώνα ασφαλίζει πάντοτε με τρόπο ακριβή και αναμφισβήτητο, όχι όμως και από παρόμοια της εταιρείας OMEGA, αρχικά θεώρησα ότι  ο ανωτέρω περιγραφόμενος τρόπος βιδώματος της κορώνας ήταν κανονικός.

Στην αναβολή – έστω και για ελάχιστες μόνο ημέρες – της αποκάλυψης ότι ο τρόπος ασφάλισης της κορώνας στο πωληθέν τελικά υπέκρυβε σοβαρό ελάττωμα στην κατασκευή και λειτουργία του, συνέβαλε και το γεγονός ότι για πρώτη φορά την διαδικασία ρύθμισης της ώρας, κουρδίσματος της μηχανής και εν συνεχεία βιδώματος της κορώνας πραγματοποίησε ο εκπρόσωπός σας, προτού μου το παραδώσει.
Έκτοτε, μόνο μία φορά χρειάσθηκε εγώ να απασφαλίσω – ασφαλίσω την κορώνα και συγκεκριμένα την 1η Μαρτίου 20--, όταν ρύθμισα στο ρολόι την ημερομηνία.
Κατά συνέπεια, στο σύντομο χρονικό διάστημα των 23 ημερών που χρησιμοποίησα το πωληθέν,  δεν παρουσιάσθηκε η ευκαιρία και δεν δόθηκε η αφορμή για να αποκαλυφθεί το προϋπάρχον κατά την αγορά κρυφό ελάττωμά του, δεδομένου, επιπροσθέτως, ότι και αυτή ακόμη η ολιγοήμερη χρήση του από εμένα ήταν άκρως επιμελής  και ιδιαίτερα προσεκτική.

Την 6-3-20--, ελέγχοντας το ρολόι προκειμένου να το φορέσω, παρατήρησα ότι η κορώνα μετά το υποτιθέμενο σημείο τερματισμού της, απρόσμενα και δίχως να προηγηθεί το παραμικρό που θα μπορούσε να το προξενήσει,  περιστρεφόταν εύκολα, ακόμα και με ελάχιστη προσπάθεια.
Μάλιστα, μετά την άνω περιστροφή της με ολωσδιόλου απαλή κίνηση, περίπου κατά τα ¾ του κύκλου, με έκπληξη διαπίστωσα ότι αυτή αποκολλήθηκε από τον υπόλοιπο μηχανισμό κυριολεκτικά «μένοντας στο χέρι» και καθιστώντας το ρολόι τελείως ακατάλληλο για χρήση.
Αποκαλυπτικό του γεγονότος ότι το ελάττωμα προϋπήρχε κατά την αγορά και ότι οφείλεται σε προφανή ελαττωματικότητα του ωρολογίου στον σχεδιασμό, στην κατασκευή και στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι ότι κατά την αποκόλλησή της η κορώνα δεν εμφάνισε κανένα ίχνος σπασίματος, ούτε ακούσθηκε, ούτε  έγινε αντιληπτό ότι έλαβε χώρα κάποια τέτοια θραύση - αφού άλλωστε ήδη περιστρεφόταν εύκολα και μετά το υποτιθέμενο σημείο ασφάλισής της - αλλά απλά αποκολλήθηκε, αποδεικνύοντας τον ελλιπέστατο τρόπο που ήταν συναρμολογημένη και ελαττωματικά συνδεδεμένη με τον υπόλοιπο μηχανισμό του ωρολογίου.

 Τα ανωτέρω σας τα γνώρισα αμέσως, επισκεπτόμενος αυθημερόν (6-3-20--) το άνω κατάστημά σας, όπου επέδειξα στους εκπροσώπους σας τόσο το ρολόι όσο και την αποκολληθείσα κορώνα του και εξέθεσα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποκαλύφθηκε το ελάττωμα.
Επίσης, ζήτησα και μου δόθηκε ένα ωρολόγιο όμοιο, στο οποίο, αφού ο ίδιος πραγματοποίησα την διαδικασία βιδώματος της κορώνας, διαπίστωσα ότι αυτή  βιδώνει κανονικά και ασφαλίζει σταθερά, όπως ουδέποτε συνέβη στο ωρολόγιο που μου πωλήσατε.

Επιτόπου δήλωσα στους εκπροσώπους σας – που και εκείνοι διαπίστωσαν κι αναγνώρισαν το πρόβλημα στο πωληθέν – ότι επιθυμώ την αντικατάστασή του και πράγματι, ζήτησαν και το παρέλαβαν προς τον σκοπό τούτο για λογαριασμό σας.
 Εν τούτοις, σε μετέπειτα τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί τους δεν μου έγινε  - όπως, ούτε μέχρι και σήμερα – γνωστό και δεν καθορίσθηκε με σαφήνεια το πότε θα λάβει χώρα η αντικατάσταση του ωρολογίου παρά την εύλογη ανησυχία αλλά και την δικαιολογημένη στεναχώρια που μου έχει προκαλέσει, γενικότερα, το γεγονός. 

Για τον λόγο αυτό, με την παρούσα μου σας επαναλαμβάνω και με επίσημο τρόπο ότι επιθυμώ την αντικατάσταση του πωληθέντος ωρολογίου, καθόσον τούτο κατά την πώληση είχε σοβαρό πραγματικό ελάττωμα στον μηχανισμό ασφάλισης (βιδωτή κορώνα) της μηχανής του, το οποίο αποκαλύφθηκε σε διάστημα μόλις 23 ημερών υπό τις συνθήκες που περιγράφονται πιο πάνω και παρότι η διαδικασία ξεβιδώματος – βιδώματος της κορώνας σε αυτό είχε πραγματοποιηθεί με τον πλέον προσεκτικό τρόπο μία φορά από εμένα και συνολικά δύο, δηλαδή για αριθμό αμελητέο συγκριτικά με τον προσδοκώμενο αλλά και τον δυνάμενο να πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια ζωής και λειτουργίας παρόμοιων ωρολογίων με ανάλογη ποιότητα κατασκευής, κατηγορία (καταδυτικά), κύρος και τιμή.                               
Ιδιαιτέρως δε, η κατά τα άνω αντικατάσταση είναι επιβεβλημένη, διότι, ακόμα και αν πραγματοποιηθεί επισκευή του – εφόσον, βέβαια, είναι δυνατή – αυτή θα απαιτήσει επέμβαση σε κρίσιμο σημείο του μηχανισμού, όπως είναι η βιδωτή κορώνα του και έτσι δεν θα άρει την ελαττωματικότητα, ούτε θα το καταστήσει κατάλληλο για την χρήση που προορίζεται, αλλ’ αντίθετα, θα γεννά εφεξής την εύλογη υποψία που θα με αποτρέπει μόνιμα από την σύμφωνα με τον προορισμό του χρήση ότι δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά, ούτε και τις ιδιότητες που μου δηλώσατε κατά την αγορά του ότι θα είχε και στις οποίες απέβλεψα, δηλαδή, ότι είναι αδιάβροχο (Waterproof) και με δυνατότητα κατάδυσης «έως 600 μέτρα», λαμβανομένης υπόψη και της αντίληψης που επικρατεί στο καταναλωτικό κοινό που αγοράζει καταδυτικού τύπου ωρολόγια, σύμφωνα με την οποία, είναι απολύτως απαράδεκτο και μη αξιόπιστο ένα ωρολόγιο χειρός με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, την ποιότητα κατασκευής και την τιμή του πωληθέντος, στο οποίο, αφού παρουσιασθεί το ανωτέρω ελάττωμα να πραγματοποιείται επισκευή του σε ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια και λειτουργία του εξάρτημα, λίγες μόνο ημέρες από την αγορά του,  κάτι άλλωστε που αποτελεί και τον σπουδαιότερο λόγο για τον οποίο επ’ ουδενί θα προέβαινα και εγώ στην αγορά του εάν γνώριζα την ελαττωματικότητά του και ότι εξαιτίας της θα απαιτείτο μετά από 23 μόλις ημέρες κατοχής και χρήσης του από εμένα η συγκεκριμένη σοβαρή επισκευή.

Κατόπιν τούτων, ΣΑΣ ΚΑΛΩ να προβείτε στην κατά τα άνω αντικατάσταση με άλλο παρόμοιο, που να είναι απαλλαγμένο από οποιοδήποτε ελάττωμα, συσκευασμένο και απολύτως καινούργιο (δηλαδή, όχι με δείγμα που ήδη εκτίθεται σε βιτρίνα), μέσα σε προθεσμία δέκα ( 10 ) εργασίμων ημερών από την λήψη της παρούσας, υπό τον απαραίτητο όρο και προϋπόθεση ότι οι κατά την πώληση δηλώσεις σας, όπως περιγράφονται ανωτέρω,  περί της αξιοπιστίας και αντοχής των προϊόντων της εταιρείας OMEGA και ειδικότερα του συγκεκριμένου τύπου ωρολογίου, παραμένουν σε ισχύ, άλλως, να μου επιστρέψετε το ισόποσο του καταβληθέντος τιμήματος, δηλαδή ποσό -----€, άτοκα, επίσης εντός της ανωτέρω προθεσμίας. 
Μετά δε την παρέλευση αυτής, με τον νόμιμο τόκο.


Σε κάθε άλλη περίπτωση, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δηλώνω ότι δίχως ουδεμία περαιτέρω όχληση θα ασκήσω εναντίον σας τα εκ των περί πωλήσεως διατάξεων δικαιώματά μου, τα οποία σαφέστατα δεν επηρεάζονται από τυχόν πρόσθετες εγγυήσεις της κατασκευάστριας εταιρείας (ίδετε και Διεθνή Εγγύηση OMEGA, σελ. 276 Οδηγιών Χρήσης) και θα προβώ σε κάθε σχετική νόμιμη ενέργεια.

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτήν προς την οποία απευθύνεται, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτή εξ ολοκλήρου στην σχετική έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

               -------------, 11-3-20--
               Ο Εξωδίκως Δηλών


 ;) 

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

 • Honorary Moderator
 • Tourbillion
 • ****
 • Μηνύματα: 10687
  • Προφίλ
Ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε ;) Άρχοντας.

Αποσυνδεδεμένος georges

 • Tourbillion
 • Μηνύματα: 8782
  • Προφίλ
Ευχαριστούμε...πολύ χρήσιμο!!!Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

  * ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος rolexmat

 • 38mm case
 • Μηνύματα: 166
  • Προφίλ
Προφανώυγς δεν ρισκάρουν το όνομα της φίρμας, αλλά έτσι έδειξες ξεκάθαρα τι θες και τι ζητάς! ΑπέφυγεΣ  τ'α σου κου μου ετσι!!!!!τέλειος!
ROLEX DATEJUST 16220-1998
http://steelspoke.blogspot.gr/

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

 • Tourbillion
 • Μηνύματα: 3340
 • Γκιόργκο
  • Προφίλ
Αυτός είσαι!
Μια χαρά ξύρισμα τους έκανες και μια χαρά μπούσουλα μας έδωσες!

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος gerogian

 • Global Moderator
 • Tourbillion
 • ****
 • Μηνύματα: 22506
 • AT LAST,PANERISTI HELLAS
  • Προφίλ
Πολυ καλη ενεργεια!!
Χωρις πολλα-πολλα λογια,ενα εγγραφο και καθε κατεργαρης στον παγκο του.
ΜΠΡΑΒΟ!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI