Αποστολέας Θέμα: Εξωτικά δέρματα  (Αναγνώστηκε 28281 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Εξωτικά δέρματα
« Απάντηση #80 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 01:20:21 μμ »
Έχετε αφανίσει όλο το ζωϊκό βασίλειο μου φαίνεται με τα PANERAI σας  :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:

Γιατί, μήπως έχεις αφήσει και τίποτα ζωντανό;.. ;D

Εννοείται επίσης ότι το "μαμά" λουράκι έχει βγει και έχει αποθηκευτεί στο κουτί του  ;)

Χρήστο το μπλε λουράκι το εγκρίνεις ή να το κάψω κι' αυτό ;

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 01:26:37 μμ »

Γιατί, μήπως έχεις αφήσει και τίποτα ζωντανό;.. ;D

Η στρουθοκάμηλος πως σου ξέφυγε ;
Ντεφορμέ σε βρίσκω :lol:

Sent from my i-phone, using my fingers

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 01:28:13 μμ »
Η στρουθοκάμηλος πως σου ξέφυγε ;
Ντεφορμέ σε βρίσκω :lol:

Μωρέ, ψάχνω ένα τρελό φίδι που πήρες απο Panatime, αλλά που να το βρω με τόσα ποστ που ανεβάζεις;..   :computer:

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 01:31:21 μμ »

Μωρέ, ψάχνω ένα τρελό φίδι που πήρες απο Panatime, αλλά που να το βρω με τόσα ποστ που ανεβάζεις;..   :computer:

Μπα, εκείνο το παρανοϊκό "φίδι" μάλλον για συνθετικό φίδι το κόβω, κρίνοντας & από την τιμή αγοράς του...

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 01:33:33 μμ »
Μπα, εκείνο το παρανοϊκό "φίδι" μάλλον για συνθετικό φίδι το κόβω, κρίνοντας & από την τιμή αγοράς του...

Μπορεί να είναι οικονομικό γιατί το "θηρίο" δεν χρειάζεται και πολύ δέρμα.. ::)

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 01:34:11 μμ »
Έχετε αφανίσει όλο το ζωϊκό βασίλειο μου φαίνεται με τα PANERAI σας  :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:

Εχω έναν παρόμοιο προβληματισμό. Οκ, δεν το παίζω οικολόγος, γιατί τότε θα έπρεπε να φοράω μόνο rubber και ιμάντες. Αλλά δεν είναι λίγο τραβηγμένο να ψάχνουμε καρχαρίες, εξωτικές σαύρες, πύθωνες, βατράχια και λοιπά υπό εξαφάνιση ζωντανά; Και με τους κροκόδειλους κάτι παρόμοιο συμβαίνει, ξέρω όμως ότι τους εκτρέφουν ειδικά για αυτό το σκοπό (κι αυτό κάπως μου κάνει)..

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 01:41:48 μμ »
Τον ίδιο προβληματισμό έχω και εγώ.
Και το λέω καθαρά: σαύρες, φίδια και όλα τα περίεργα πρέπει να τα αποφεύγουμε!

Ένας κύριος λόγος που ανεβάζω τέτοια λουριά είναι για να δείξω οτι ΔΕΝ είναι ούτε ιδιαίτερα ούτε -τελικά- και τόσο όμορφα!

Αποσυνδεδεμένος CentaurStraps

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 02:57:22 μμ »
Ούτε εγώ είμαι οικολόγος αλλα νομίζω πρεπει να υπάρχει μια κοινή λογική σε αυτά τα θέματα. Π.χ. προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να φορέσω κροκόδειλο, στρουθόκάμηλο, βατράχια, φίδια κτλ., δεν είναι είδη υπο εξαφάνιση και σε μερικές πολιτείες της Αμερικής κάνουν ελεγχό του πληθυσμού γιατι υπάρχει υπερπληθυσμος, όπως συμβαίνει και με τα αγριογούρουνα. Είναι δέρματα που χρησιμοποιούνται απο τους ανθρωπους εδω και χιλιάδες χρόνια είτε για εργαλεία είτε για ένδυση είτε για κοσμήματα. Θεωρώ πολύ πιο απαράδεκτη την βιομηχανία των ζώων ως κατοικίδια και όλους εμας που έχουμε σκυλο, γατα, ψαρια, πουλια κτλ στο σπίτι σε κλουβί, σε ενυδρείο κτλ.

Δεν θεωρώ ότι όλα τα εξωτικά δέρματα προέρχονται απο ζώα που απειλούνται υπο εξαφάνιση, το αντίθετο.

Απ'την άλλη υπάρχουν όμως ζώα που πραγματικά θα ένιωθα πολύ ασχημα αν χρησιμοποιούσα δέρματα ή αλλα μέρη τους. Π.χ θα θεωρούσα αρρωστο κάποιον αν φόραγε ένα λουράκι απο ελεφαντα με μπούκλα απο ελεφαντόδοντο, ρινοκερο κτλ. ή μια γυναίκα που φοράει γουνα απο πολική αρκούδα.

Οπότε μένω στο ότι πρεπει να υπάρχει μια κοινή λογική στους ΤΕΛΙΚΟΥΣ καταναλωτές.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 03:05:44 μμ »
Για να είμαι ειλικρινής, το σχόλιο ήταν πιο πολύ καλαμπουράκι.

Όμως συμφωνώ σε όσα λέτε. Για ζώα που έτσι κι' αλλιώς εκτρέφονται και έτσι κι΄αλλιώς θανατώνονται (π.χ για το κρέας τους) όπως βοειδή κλπ. δε θα αισθανθώ άσχημα....
Το να εξολοθρεύονται όμως ζώα υπό εξαφάνιση για την πλάκα μας, δεν μου αρέσει σαν ιδέα.

Υποθέτω φυσικά ότι η γυναικεία "βιομηχανία μόδας" είναι πολλαπλά υπεύθυνη για τέτοιου είδους καφριλίκια (από ζώνες & παπούτσια, μέχρι και γούνες), σε σχέση με τη "βιομηχανία" ρολογολουριών...

Για τις γούνες ειδικά, υποθέτω ότι όλοι μας έχουμε δει βιντεάκια από τις αθλιότητες που γίνονται...

Πάω να βάλω κάνα συνθετικό ΝΑΤΟ τώρα  ;D

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 03:20:39 μμ »
τα αγαπημενα μου, ειναι απο παλαια δερματα, να αρχιζει ενας καινουργιος κυκλος  ζωης
οπως τα παρακατω

εξωτικα δεν μπορω να τα δουλεψω/φορεσω

αλλα σεβαστες οι αλλες αποψεις, αρκει να μην ειναι ειδος υπο εξαφανιση  ::)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 01, 2015, 03:30:00 μμ από giorgos mg »

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 04:30:24 μμ »
τα αγαπημενα μου, ειναι απο παλαια δερματα, να αρχιζει ενας καινουργιος κυκλος  ζωης
οπως τα παρακατω

εξωτικα δεν μπορω να τα δουλεψω/φορεσω

αλλα σεβαστες οι αλλες αποψεις, αρκει να μην ειναι ειδος υπο εξαφανιση  ::)

Παρεπιπτόντως όλες οι φωτογραφίες που έβαλες, φοβερά δέρματα/λουράκια!!

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 05:22:01 μμ »
Να εισαι καλα!
Σ ευχαριστω πολυ

G.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 06:39:47 μμ »
Εχω έναν παρόμοιο προβληματισμό. Οκ, δεν το παίζω οικολόγος, γιατί τότε θα έπρεπε να φοράω μόνο rubber και ιμάντες. Αλλά δεν είναι λίγο τραβηγμένο να ψάχνουμε καρχαρίες, εξωτικές σαύρες, πύθωνες, βατράχια και λοιπά υπό εξαφάνιση ζωντανά; Και με τους κροκόδειλους κάτι παρόμοιο συμβαίνει, ξέρω όμως ότι τους εκτρέφουν ειδικά για αυτό το σκοπό (κι αυτό κάπως μου κάνει)..
Από τα παραπάνω οι καρχαρίες απειλούνται ιδιαίτερα επειδή τα πτερύγιά τους είναι γκουρμέ στη Άπω Ανατολή.
Τα βατράχια δεν είναι υπό εξαφάνιση και οι στρουθοκάμηλοι εκτρέφονται έτσι κι αλλιώς για το κρέας τους.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 06:41:41 μμ »
Από τα παραπάνω οι καρχαρίες απειλούνται ιδιαίτερα επειδή τα πτερύγιά τους είναι γκουρμέ στη Άπω Ανατολή.
Τα βατράχια δεν είναι υπό εξαφάνιση και οι στρουθοκάμηλοι εκτρέφονται έτσι κι αλλιώς για το κρέας τους.

Πού μίλησα για στρουθοκάμηλο; Για τις σαύρες και τους πύθωνες κουβέντα, ε;

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 06:54:52 μμ »
Για τις σαύρες και τους πύθωνες δεν ξέρω νομίζω όμως ότι υπάρχει θέμα. Ειδικά για τους πύθωνες κάπου άκουσα ότι ένα συγκεκριμένο είδος κοντεύει να εξαφανιστεί γιατί το έχουν κάνει pet και στην Ελλάδα έχουν πουληθεί εκατοντάδες πύθωνες για να καταλήξουν σε κλουβιά σε διαμερίσματα.
Για την στρουθοκάμηλο κάποιος έγραψε πιο πάνω...
This post contains 100% recycled electrons

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 07:03:52 μμ »
Οι σαύρες (water monitor lizards), οι αλιγάτορες (american alligator) και οι κροκόδειλοι ανήκουν στην κατηγορία LC (Least Concern) και δεν αποτελούν ούτε είδος υπο εξαφάνιση ούτε απειλούμενο είδος, σύμφωνα με τον διεθνη οργανισμό IUCN (International Union for Conservation of Nature). Για τα φίδια και τους καρχαρίες δεν ξέρω, πρέπει να παίζει ανάλογα με το συγκεκριμένο είδος τους.

Αποσυνδεδεμένος nomikosas1

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Φεβρουάριος 01, 2015, 10:43:39 μμ »
Μην φοβαστε τα καλα δερματα που ειναι απο σοβαρα  βυρσοδεψεία (με κανονες -αδειες λειτουργιας κτλ) και που προμηθευονται οι ποιοτικοι κατασκευαστες οπως πχ o CentaurStraps. Να φοβαστε οταν αγοραζετε φθηνα straps απο κινεζους ή δερματινα νατο με 15 ευρω! Εκει το δερμα υπαρχει πιθανοτητα να ειναι απο οτι να'ναι βυρσοδεψείο  (χωρις αδειες-κανονες),δερμα που ενας Θεος ξερει απο θα ειναι, μαπα επεξεργασια με φουλ χρωμια κτλ και στην συνεχεια ο strapmaker θα βαζει οτι να'ναι κολλες κτλ!
Παρτε μια ιδεα...
http://thesecretrealtruth.blogspot.gr/2015/01/blog-post_553.html?m=1