Αποστολέας Θέμα: EDOX - CLASS 1 ''DAY-DATE TITANIUM''  (Αναγνώστηκε 28387 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
EDOX - CLASS 1 ''DAY-DATE TITANIUM''
« στις: Ιούνιος 14, 2008, 02:28:50 πμ »
Πριν εναμισυ χρονο περιπου,η εταιρια που παρουσιασε το πρωτο WORLDTIME  στον κοσμο το 1970,το περιφημο GEOSCOPE ,εγινε Επισημος Χρονομετρης του Πρωταθληματος Αγωνων Ταχυπλοων Σκαφων ''CLASS 1'' (''F1 ON THE SEA'',οπως συνηθιζεται να λεγεται απο πολλους στο εξωτερικο)
Για το λογο αυτο κυκλοφορησε μια σειρα μοντελων με το ονομα CLASS 1
Απ' αυτη τη σειρα,διαλεξα να σας παρουσιασω το DAY-DATE ,ενα ρολο'ι' που εγινε κομματι της συλλογης μου πριν ενα χρονο.
Η κασα του ειναι κατασκευασμενη απο τιτανιο και φερει διαμετρο 45ΜΜ,με HI-TEC διαβαθμισμενη κεραμικη στεφανη.Το καντραν του ειναι μαυρο τυπου ''texture'',με  ''luminous skeleton hands''  και  ''indices'' .Η μερα εμφανιζεται σε μεγαλη ''aperture'' (θυριδα) στη θεση 10, ενω η ημερομηνια στην 3
Tη στεγανοτητα του ρολογιου στις 50 ΑΤΜ εξασφαλιζουν η βιδωτη κορωνα, η βαλβιδα ηλιου που βρισκεται στη θεση 10, το anti-reflective ζαφειρι κρυσταλο παχους 2,8ΜΜ και το βιδωτο καπακι στο πισω μερος της κασας, που φερει χαραγμενη μια προπελα για να τονιζει τον ''water sport'' χαρακτηρα του.
Συνοδευεται απο rubber strap και αναδιπλουμενη μπουκλα ασφαλειας με χαραγμενο το λογοτυπο και το ονομα της εταιριας.
Η μηχανη ειναι ''modifique'' της EDOX ,βασισμενη στην αυτοματη ΕΤΑ 2834
και το ρολο'ι' αγοραστηκε απο την Ελλαδα, εναντι 900 ΕΥΡΩ

http://uhr-forum.de/edox-class-1-daydate-t4237.html

Επισημος Αντιπροσωπος: Αραβιδης ΑΕΕ (Θεσσαλονικη)
                                 ΤΗΛ. 2310 221141
Περισσοτερες πληροφοριες στο site
http://www.edox.ch
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
Απ: EDOX - CLASS 1 ''DAY-DATE TITANIUM''
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 14, 2008, 02:58:06 πμ »
...Στο προηγουμενο post, μολις ανοιξει  το site καν'τε SCROLL για να δειτε τις ''φωτο'' του CLASS 1 DAY-DATE TITANIUM

''Φωτο''  ΕDΟΧ  GEOSCOPE (το πρωτο ρολο'ι' με πολλαπλες χρονικες ζωνες)

''http://www.watchcat.com/NewListings/edox3838geo.htm

Ευχαριστω,

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 14, 2008, 10:38:42 πμ »
Το F1 είναι πολύ ωραίο ρολόι !!!
Βέβαια ξεπερνάει το όριο του καρπού μου τα 44mm και είναι 45mm αλλά παραμένει μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση !!!
Μπράβο φίλε Άρη για μια ακόμη φορά μου κέντρισες το ενδιαφέρων με τα ωραία και "διαφοροποιημένα" ρολόγια "σου" !!!

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος okakosolikos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 14, 2008, 12:30:15 μμ »

...ωραίο ρολόι

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 14, 2008, 01:44:47 μμ »
H προπέλα είναι όλα τα λεφτά!
Στέφανε υπήρχε περίπτωση ρολόι με clous de Paris να μη σ' αρέσει;  ;)

Άρη συνήθως η ΕΤΑ και με ημέρα είναι η 2836  ???

φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 14, 2008, 04:19:55 μμ »
H προπέλα είναι όλα τα λεφτά!
Στέφανε υπήρχε περίπτωση ρολόι με clous de Paris να μη σ' αρέσει;  ;)

Άρη συνήθως η ΕΤΑ και με ημέρα είναι η 2836  ???

φιλικά
Δημήτρης

Σαν φίλος μου με ξέρεις ... ;D
Αλλά το καντράν έντεχνα μοιάζει με clous de Paris αλλά δεν είναι ... ;)

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 18, 2008, 06:43:45 μμ »
My ''DAY-DATE TITANIUM''
-Μαλλον παει λιγο πισω...ειναι καιρος να το βαλω στον ''μυλο'',η να το φορεσω!...
...μαλλον το δευτερο,καλυτερα!

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 18, 2008, 06:46:02 μμ »
...το Σαββατο, που θα παω για μπανιο!

Αποσυνδεδεμένος Mple_Karabi

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 30, 2008, 02:11:08 πμ »
φιλε Watch-Collector θα μπορουσες να μου πεις αν εισαι ευχαριστημενος απο αυτο το ρολοι? η ποιοτητα του πως σου φαινετε π.χ.? θα με ενδιεφερε πολυ να το αγορασω. μου εχει μπει στο ματι αλλα δεν το εχω δει απο κοντα και κραταω καποιες επιφιλαξεις. θα ειναι το πρωτο μου αυτοματο ρολοι που θα παρω και θελω να κανω την σωστη επιλογη. μετα απο πολυ ψαξιμο για τα χρηματα που κοστιζει ειναι οτι καλυτερο εχω βρει. αν ειχα περισσοτερα λεφτα θα ειχα πολυ περισσοτερες επιλογες. αλλα μεχρι τοσα διαθετω... (λιγοτερα βασικα αλλα εκανα μια μεγαλη υπερβαση). θα μπορουσες μηπος να ανεβασεις μια φωτο με το ρολοι φορεμενο στον καρπο σου αλλα τραβιγμενη πιο μακρια? αν γινεται και σε καλυτερη ποιοτητα. θα με βοηθουσες παρα πολυ. φοβαμαι μηπος ειναι πολυ χοντροκομενο γιατι ο καρπος μου δεν ειναι και για πολλα πολλα... το ξερω οτι ειναι 4,5 εκατοστα. γενικα μου αρεσει παρα πολυ... δεν ξερω αν ειναι οσο ωραιο δειχνει και στις φωτο της εταιριας ομως.

σε ευχαριστω προκαταβολικα. δεν ειναι αναγκη να μου απαντησεις φυσικα. αν βρεις τον χρονο και δεν βαριεσαι θα ηταν δεκτη η οποιαδηποτε απαντηση σου

φιλικα, Μπλε καραβι

p.s. ειμαι χωρις ρολοι εδω και ποσο καιρο. το ρολοι με την μπανταρια που ειχα το εσπασα πριν 2 μηνες περιπου και το πεταξα απεναντι σε ενα χωραφι. εδω και 7 μηνες μαζευω αυτα τα χρηματα για να γινω και εγω κατοχος ενος αυτοματου. με εχει πιασει τρελα. συνεχεια σκεφτομαι ρολογια. αν ειναι δυνατον δηλαδη... δεν πρεπει να ειμαι καλα... βλεπω ρολοι με μπανταρια και μου ερχετε εμετος.
ας παρω επιτελους ενα ρολοι να ηρεμησει η ψυχη μου... αν ειχα παντως γυρο στα 15 χιλιαρικα τωρα το μονο σιγουρο ειναι οτι θα επερνα το Blancpain Fifty Fathoms

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 30, 2008, 02:41:18 πμ »
το ρολοι με την μπανταρια που ειχα το εσπασα πριν 2 μηνες περιπου και το πεταξα απεναντι σε ενα χωραφι.

Χα χα, ωραίος. Έτσι, όπως το περιέγραψες, σαν να βλέπω το όλο σκηνικό.  ;D

με εχει πιασει τρελα. συνεχεια σκεφτομαι ρολογια. αν ειναι δυνατον δηλαδη... δεν πρεπει να ειμαι καλα...

Δεν είναι τίποτα. Διανύεις την περίοδο έξαρσης της νόσου.  ;D :goodman:

αν ειχα παντως γυρο στα 15 χιλιαρικα τωρα το μονο σιγουρο ειναι οτι θα επερνα το Blancpain Fifty Fathoms

Εντάξει δεν έχει και τόσα. Με τα μισά ή λίγα παραπάνω από αυτά που λες, βρίσκεις.

Αλλά, αρκετά.
Άρη, σειρά σου.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 30, 2008, 02:56:32 πμ από nin »

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 30, 2008, 01:37:30 μμ »
φιλε Watch-Collector θα μπορουσες να μου πεις αν εισαι ευχαριστημενος απο αυτο το ρολοι? η ποιοτητα του πως σου φαινετε π.χ.? θα με ενδιεφερε πολυ να το αγορασω. μου εχει μπει στο ματι αλλα δεν το εχω δει απο κοντα και κραταω καποιες επιφιλαξεις. θα ειναι το πρωτο μου αυτοματο ρολοι που θα παρω και θελω να κανω την σωστη επιλογη. μετα απο πολυ ψαξιμο για τα χρηματα που κοστιζει ειναι οτι καλυτερο εχω βρει. αν ειχα περισσοτερα λεφτα θα ειχα πολυ περισσοτερες επιλογες. αλλα μεχρι τοσα διαθετω... (λιγοτερα βασικα αλλα εκανα μια μεγαλη υπερβαση). θα μπορουσες μηπος να ανεβασεις μια φωτο με το ρολοι φορεμενο στον καρπο σου αλλα τραβιγμενη πιο μακρια? αν γινεται και σε καλυτερη ποιοτητα. θα με βοηθουσες παρα πολυ. φοβαμαι μηπος ειναι πολυ χοντροκομενο γιατι ο καρπος μου δεν ειναι και για πολλα πολλα... το ξερω οτι ειναι 4,5 εκατοστα. γενικα μου αρεσει παρα πολυ... δεν ξερω αν ειναι οσο ωραιο δειχνει και στις φωτο της εταιριας ομως.

σε ευχαριστω προκαταβολικα. δεν ειναι αναγκη να μου απαντησεις φυσικα. αν βρεις τον χρονο και δεν βαριεσαι θα ηταν δεκτη η οποιαδηποτε απαντηση σου

φιλικα, Μπλε καραβι

Αγαπητε φιλε Mple_Karabi,
Κατ'αρχας καλωσορισες στο forum κι απο μενα!
Σχετικα με το ερωτημα σου για το EDOX 'CLASS 1 DAY-DATE TITANIUM' θα ελεγα πως ειναι μια εξαιρετη επιλογη που θα σου προτεινα ανεπιφυλακτα!
Προκειται για ενα μοντελο μιας εταιριας με ιστορια στο χωρο -που αφησε κυριως εποχη με το περιφημο 'GEOSCOPE' στα τελη της δεκαετιας του '60, το πρωτο Woldtime-GMT με παγκοσμιο χαρτη ωρας στο καντραν, αλλα και με παλαιοτερα μοντελα οπως, το 'DELPHIN' και το 'HYDROSUB'- και που τα τελευταια χρονια, μετα απο μια μεγαλη περιοδο απραξιας και εμφασης στα quartz ρολογια, κανει ενα δυναμικο 'come-back' με πολλα μηχανικα μοντελα και αξιολογες complication!
Το 'CLASS 1 TITANIUM', ειναι μοντελο αυτης της σειρας και περιοδου, με πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και δυναμικο 'sportive' χαρακτηρα, ενω ειναι 'ελαφρυ' και 'φιλικο' στο χερι του χρηστη λογω μεταλλου κατασκευης. Δυσκολα βρισκει κανεις ολα τα παραπανω να συνδυαζονται με αρμονικο αποτελεσμα σε ενα καταδυτικο αυτοματο ρολο'ι' 500Μ, με βαλβιδα διαφυγης ηλιου και 'Day-Date' complication σε αυτη την τιμη!
Η ημερησια αποκλιση χρονομετρησης ειναι στα +3', ενω μολις προσφατα κυκλοφορησε και μια 'face-lift' εκδοση σε δυο επιλογες: τιτανιο, η τιτανιο και 'rose gold coloroud indexes'. Tιμη Λιανικης, απο 1300 Ευρω.

Ωστοσο -οχι λογω ποιοτητας φωτογραφισης- θα σου προτεινα να το δεις και απο κοντα και πολυ περισσοτερο να το δοκιμασεις στο χερι σου, αφου η αισθηση που θα αποκομισεις ειναι τελειως διαφορετικη απο αυτην της 'φωτο' ενος περιοδικου...!
Φιλικα, Watch-Collector

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 30, 2008, 06:45:29 μμ »
se euxaristw para poli!!! eiste g... ta atoma oloi edw mesa! sas paw me 1000!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 30, 2008, 11:30:05 μμ από Watch-Collector »

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 30, 2008, 07:42:18 μμ »
Το ρολόι αυτό είναι φανταστικό για την τιμή του!
Αρκεί να το πιάσεις στα χέρια σου και θα το καταλάβεις.
Όλη η σειρά class 1 σκίζει!
Δες τον χρονογράφο με την 7750, βαλβίδα διαφυγής και ασημί πλάκα (γύρω στα 1400 ευρώ) και το τρομερό regulator (αν το δεις πουθενά Ελλάδα)!!
Αγοράζεις δαγκωτό...
(αντιπρόσωπος όμως να ξέρεις είναι Θεσσαλονίκη)
Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 30, 2008, 08:54:05 μμ »
πω πω ναι! εχω τρελαθει τωρα... αν δεν το παρω θα σκασω!

πριν το ξεχασα και εγραψα με αγγλικα γραμματα. sorry

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 30, 2008, 11:54:29 μμ »
Το ρολόι αυτό είναι φανταστικό για την τιμή του!
Αρκεί να το πιάσεις στα χέρια σου και θα το καταλάβεις.
Όλη η σειρά class 1 σκίζει!
Δες τον χρονογράφο με την 7750, βαλβίδα διαφυγής και ασημί πλάκα (γύρω στα 1400 ευρώ) και το τρομερό regulator (αν το δεις πουθενά Ελλάδα)!!
Αγοράζεις δαγκωτό...
(αντιπρόσωπος όμως να ξέρεις είναι Θεσσαλονίκη)

Oποιος ενδιαφερεται να τα δει απο κοντα, συμπεριλαμβανομενου και του 'CLASS 1 REGULATOR' υπαρχουν στις προθηκες του καταστηματος 'Timing' (Στοα Φεξη 25 - Ομονοια)

('CLASS1 REGULATOR')

Φιλικα,
'Watch-Collector'

Αποσυνδεδεμένος APNEA

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 01, 2008, 01:07:37 πμ »
Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η λευκή πλάκα. Αν και το έχω ενα χρόνο περίπου θα μπορέσω να σας πώ την τελική μου γνώμη για αυτο το ρολόι όταν επιστρέψει απο το service της εταιρείας. Προς το παρόν δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος απο την ακρίβεια του αλλά θα ήμουν άδικος αν δε σχολίαζα και την καταπληκτική αντοχή του σε γρατζουνιές. Μετά απο τόσο καιρό πολύ σκληρής χρήσης είναι σαν καινούριο.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 01, 2008, 05:57:51 μμ »
Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η λευκή πλάκα. Αν και το έχω ενα χρόνο περίπου θα μπορέσω να σας πώ την τελική μου γνώμη για αυτο το ρολόι όταν επιστρέψει απο το service της εταιρείας. Προς το παρόν δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος απο την ακρίβεια του αλλά θα ήμουν άδικος αν δε σχολίαζα και την καταπληκτική αντοχή του σε γρατζουνιές. Μετά απο τόσο καιρό πολύ σκληρής χρήσης είναι σαν καινούριο.

Γίνε σε παρακαλώ πιο σαφής. Με ενδιαφέρει
Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 04, 2008, 12:23:39 μμ »
...αλλά θα ήμουν άδικος αν δε σχολίαζα και την καταπληκτική αντοχή του σε γρατζουνιές. Μετά απο τόσο καιρό πολύ σκληρής χρήσης είναι σαν καινούριο.

Φίλε Apnea, αναφέρεσαι στη στεφάνη; Αν ναι, είναι κεραμική.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 04, 2008, 12:32:54 μμ »
Ενδιαφέρον επίσης φαίνεται και το GMT της σειράς Class 1.
Με μια μικρή αμφιβολία για τη μηχανή, η οποία σύμφωνα με τους γνώστες υποτίθεται ότι είναι λίγο ... "μη μου άπτου". Ισχύει;

Cal.: βάση 2893
Κάσα: Τιτάνιο, διάμετρος 44 mm, ύψος 14 mm
WR: 500 m, βαλβίδα διαφυγής ηλίου
Ημερομηνία, GMT

Αποσυνδεδεμένος Petros1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 11:57:01 μμ »
My ''DAY-DATE TITANIUM''
-Μαλλον παει λιγο πισω...ειναι καιρος να το βαλω στον ''μυλο'',η να το φορεσω!...
...μαλλον το δευτερο,καλυτερα!

Παιδια, σημερα περνωντας εξω απο ενα μαγαζι,το ειδα βιτρίνα και έκανα το "λάθος" να μπω μεσα και να το δοκιμάσω στο χερι μου...Η αληθεια ειναι ότι μου άρεσε πάααρα πολυ...! ](*,) Κατ αρχήν ειναι πανάλαφρο κι εχει τρομερη αισθηση στον καρπο...(τουλαχιστον στον δικο μου...)Τιτανιο,και 500m στεγανοτητα ειναι σπουδαια στοιχεια για αυτη τη κατηγορια τιμης...Η τελική τιμή που μου το αφήνουν είναι 950 ΕΥΡΩ... Σε δυσκολες γενικως οικονομικες εποχες βεβαια,το σκεφτεσαι ακομα κι αυτο, λιγο παραπάνω... Τι λέτε οι πιο έμπειροι..?Ειναι καλη η τιμη αυτη...? Υπάρχει κατι άλλο που πρέπει να σκεφτω γι αυτο το ρολόι-κάτι αρνητικο ίσως after sale service?- Ειναι Value for money αγορά??...Zητώ γνώμες γιατί ειμαι στο τσακ να παω και να το χτυπήσω... ???