Αποστολέας Θέμα: Παγκόσμια αγορά ωρολογοποιίας. Κάποια στατιστικά  (Αναγνώστηκε 10540 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Παγκόσμια αγορά ωρολογοποιίας. Κάποια στατιστικά
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 20, 2013, 04:47:45 μμ »
Γιάννη τα συγχαρητήριά μου για την δουλειά που έκανες.
Ίσως πρέπει να δούμε μελετώντας τα, το που πάει η αγορά των ρολογιών γενικά και τι θέση θα λάβουν οι Ιάπωνες την επόμενη δεκαετία...
Φιλικά
Δημήτρης

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη
Strifteros
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 20, 2013, 05:21:44 μμ »
@Andrey_   Πως υπολόγισα το 15%.
Από τα 22,7 δις $ που εξάγουν, εισάγουν υλικά 3,6 δις $ για να παράγουν αυτά τα 22,7 για $. Οι εισαγωγές λοιπόν των 3,6 δις $ αντιστοιχούν σε περίπου 15% της εξαγχθείσας αξίας. Γι αυτό ανέφερα το νούμερο αυτό δηλ το 15%. Βέβαια οι Ελβετοί δεν (μετα)πωλούν μόνο την ύλη που αγοράζουν αλλά μαζί κι αυτή την ύλη που οι ίδιοι κατασκευάζουν (δηλ τα ρολόγια τους δεν είναι προϊόν μόνο των εισαχθέντων πρώτων υλών). Αν κατάλαβα καλά εσύ υπονοείς ότι μπορούν να έχουν όση υπεραξία θέλουν, σωστά? Αν αυτό υπονοείς τότε θα συμφωνήσω μαζί σου. Απλά εμένα δεν μου άρεσε καθόλου που διάβασα ότι οι Ελβετοί εισάγουν «υλικά». Γιατί τα ελβετικά ρολόγια αν απ’ έξω έχουν ελβετικό φινίρισμα και μέσα κινέζικα σπλάχνα (=μηχανές, γρανάζια) να βράσω το τι πληρώνουμε Και δεν μπορούμε να είμαστε και απόλυτα σίγουροι ότι οι ελβετοί λένε όλη την αλήθεια για τα στοιχεία που παραθέτουν, έτσι?? Τους έπιασα να γράφουν και ψέματα μέσα στα ίδια τα στατιστικά τους (και μετά οι Ευρωπαίοι κατηγορούν μόνο τους έλληνες για greekstatistics)

Αυτο ακριβως εννοω..

Παντως υπαρχουν κι αλλοι σεσημασμενοι δικηγοροι σε αυτο το φορουμ...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 21, 2013, 01:06:09 πμ »
Παντως υπαρχουν κι αλλοι σεσημασμενοι δικηγοροι σε αυτο το φορουμ...

Φίλε andrey_
ούτε εγώ σε αντιμετώπισα ως σεσημασμένο αλλά ούτε κι εσύ πιστεύω ότι θεωρείς τον εαυτό σου σεσημασμένο (ούτε βέβαια πιστεύεις ότι εγώ σε αντιμετώπισα ως σεσημασμένο). Είναι βέβαιο ότι αστειύεσαι...Εκτός κι αν προσθέσανε καμιά διάταξη στον ποινικό κώδικα που να ποινικοποιεί την ωρολογοφιλία...τότε την βάψαμε όλοι μας...ελπίζω τώρα να μην τους δίνω ιδέες
Strifteros
PS Βίκτωρας το όνομα?
PS 2: και να μου ξέφυγε εμένα η διάταξη? είναι δυνατόν??
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούλιος 21, 2013, 01:27:11 πμ »
Γιαννη ειμαι εντελως σεσημασμενος, αστα... Αλλα εσενα σε αναλαμβανω χωρις αμοιβη ως ανταποδωση για το μερακι σου!

Φιλικα

Βικτωρας

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούλιος 22, 2013, 05:19:49 μμ »
Ίσως πρέπει να δούμε μελετώντας τα, το που πάει η αγορά των ρολογιών γενικά και τι θέση θα λάβουν οι Ιάπωνες την επόμενη δεκαετία...
Φιλικά
Δημήτρης

Δημήτρη,
Το 10% της παγκόσμιας πίτας ανήκει στις SEIKO, CASIO, CITIZEN (από κοινού). Το πολύ ενδιαφέρον όμως για την επόμενη δεκαετία δεν θα είναι η θέση των Ιαπώνων, ούτε η θέση των Ελβετών στην Κίνα, αλλά η θέση των Κινέζων στην παγκόσμια αγορά γενικότερα και στην Ελβετία ειδικότερα. Ήδη κινεζική εταιρεία αγόρασε δύο ελβετικές εταιρείες: την Eterna και την Corum. Πιθανόν οι ανακατατάξεις θα είναι τρομακτικές. Κι όχι σε βάθος 10ετίας αλλά πολύ πιο σύντομα

... Αλλα εσενα σε αναλαμβανω χωρις αμοιβη ως ανταποδωση για το μερακι σου!
Φιλικα
Βικτωρας

Φίλε Βίκτωρα, σε ευχαριστώ για την γενναιόδωρη προσφορά σου. Γίνεται αποδεκτή! Έχω όμως την αίσθηση ότι μπορεί και να το μετανιώσεις (οκ χαριτολογώντας)…Να σαι καλά
Strifteros