Αποστολέας Θέμα: Καταραμένη Θάλασσα  (Αναγνώστηκε 62226 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Καταραμένη Θάλασσα
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 16, 2013, 04:09:49 μμ »

Τώρα άμα η μόνη σου δραστηριότητα στην παραλία είναι να είσαι μόνιμα αραχτός στην ξαπλώστρα, με μικρά διαλείμματα για βούτηγμα κατεβάσματος θερμοκρασίας και επίσκεψη στο μπαρ για ανεφοδιασμό, μπορείς να πας φορώντας ακόμα και την Daytona χωρίς την παραμικρή έννοια!!
:) :) Με πέτυχες! :) Ακριβώς αυτό!Μια κλασική μέρα στην παραλία.Ξαπλώστρα,ηλιοθεραπεία,λάδια,καφεδάκι και 5λεπτες 10λεπτες  βουτιές για δροσιά... :)
Πάνο ειλικρινά καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες για τις γενικότερες συνθήκες στην παραλία και δε μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου απλώς εγώ δε μπορώ να βγάλω κάποιο από τα ρολόγια μου.Συγκεκριμένα το aquatimer μου φαίνεται αμαρτία απο το θεό να μη το φοράω στη θάλασσα αλλά στο ξαναλέω σέβομαι και κατανοώ απόλυτα αυτό που λες αφού έτσι αισθάνεσαι πιο άνετα και στην τελική δεν έχει κανένα λάθος και η δική σου προσέγγιση.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 16, 2013, 04:41:49 μμ από argo98 »

Αποσυνδεδεμένος nikbcn

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 16, 2013, 04:30:29 μμ »
Τα ρολόγια είναι για να φοριούνται και τα αυτοκίνητα για να οδηγούνται. Τίποτα δε κρατάει για πάντα. Αν δε μπορείς να φορέσεις ένα καλο ρολόι σε μια νορμάλ μέρα διακοπών καλύτερα να ξοδέψεις τα χρήματα κάπου αλλού που θα το ευχαριστηθείς πιο πολύ. Το ρολόι είναι σύντροφος για κάθε στιγμή. Κάθε χαρακιά κουβαλάει λίγο από την ιστορία του κατόχου και για αυτό άλλωστε έχει συναισθηματική αξία όταν πάει στη νεότερη γενιά. Δεν είναι σαν καλό κουστούμι που φοριέται σε γάμους μια στις τόσες. 
Current: PP 3919, AP RO 14790ST, Rolex Explorer II 16570 (V series), JLC Reverso Grande Date
Past: Panerai PAM 111 :-(

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 16, 2013, 05:07:43 μμ »

Βασίλη το θέμα δεν είναι το βούτηγμα στην θάλασσα και η στεγανότητα του κάθε ρολογιού, αλλά το γεγονός ότι το πακέτο "θάλασσα-παραλία-σχετικές δραστηριότητες" είναι εχθρικό περιβάλλον για το ρολόι, if you know what i mean  ;)

Ξαπλώστρες, πετσέτες, λάδια, βότσαλα, ομπρέλες, τραπεζάκια, ρακέτες, κροκοδειλάραγμα με τα χέρια να απλώνονται προς κάθε κατεύθυνση ενώ είσαι ξαπλοαραγμένος με το σχετικό ηλιοδοξαπατρί χτύπημα και στη συνέχεια ρακέτες, μπιτς βόλευ για τους αθλητικούς, διακυβεύουν την ακεραιότητα του πανάκριβου μωρού σου.

Για ποιο λόγο να έχω το μυαλό μου στο ρολόι, όταν μπορώ να φοράω το παραλιοbeater μου CITIZEN AQUALAND που του αλλάζω τον αδόξαστο πάνω από 20 χρόνια, δεν χαμπαριάζει Χριστό και εγώ κάνω ότι μου κατέβει στο κεφάλι χωρίς δεύτερη σκέψη;

Τώρα άμα η μόνη σου δραστηριότητα στην παραλία είναι να είσαι μόνιμα αραχτός στην ξαπλώστρα, με μικρά διαλείμματα για βούτηγμα κατεβάσματος θερμοκρασίας και επίσκεψη στο μπαρ για ανεφοδιασμό, μπορείς να πας φορώντας ακόμα και την Daytona χωρίς την παραμικρή έννοια !!   

Συμφωνω απολυτα!!!
Τα γραφομενα σου απηχουν και τις δικες μου αποψεις!!!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούλιος 16, 2013, 05:14:10 μμ »
Τα ρολόγια είναι για να φοριούνται και τα αυτοκίνητα για να οδηγούνται. Τίποτα δε κρατάει για πάντα. Αν δε μπορείς να φορέσεις ένα καλο ρολόι σε μια νορμάλ μέρα διακοπών καλύτερα να ξοδέψεις τα χρήματα κάπου αλλού που θα το ευχαριστηθείς πιο πολύ. Το ρολόι είναι σύντροφος για κάθε στιγμή. Κάθε χαρακιά κουβαλάει λίγο από την ιστορία του κατόχου και για αυτό άλλωστε έχει συναισθηματική αξία όταν πάει στη νεότερη γενιά. Δεν είναι σαν καλό κουστούμι που φοριέται σε γάμους μια στις τόσες.

Ετσι ημουν κι εγω, σαν κι εσενα και το Βασιλη..
Μεχρι που μουτο πηρανε τα κυματα κι εχω αποκτησει ψυχολογικα που απο τοτε  προσπαθω να λυσω με ομοιοπαθητικη...

Αποσυνδεδεμένος nikbcn

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούλιος 16, 2013, 05:16:48 μμ »
Ετσι ημουν κι εγω, σαν κι εσενα και το Βασιλη..
Μεχρι που μουτο πηρανε τα κυματα κι εχω αποκτησει ψυχολογικα απο τοτε που οροσπαθω να λυσω με ομοιοπαθητικη...

Τι έγινε;
Current: PP 3919, AP RO 14790ST, Rolex Explorer II 16570 (V series), JLC Reverso Grande Date

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιούλιος 16, 2013, 05:19:28 μμ »
Μη σκαλιζεις πληγες, εχω χασει ακριβο ρολοι επειδη βγηκαν οι μπαρετες και εφυγε η κασα απο τονατο που φορουσα. Το διδαγμα ειναι να μηνξαναφορεσω ακριβο ρολοι στη θαλασσα η να μην ξαναφορεσω νατο;

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #26 στις: Ιούλιος 16, 2013, 05:24:23 μμ »
Μη σκαλιζεις πληγες, εχω χασει ακριβο ρολοι επειδη βγηκαν οι μπαρετες και εφυγε η κασα απο τονατο που φορουσα. Το διδαγμα ειναι να μηνξαναφορεσω ακριβο ρολοι στη θαλασσα η να μην ξαναφορεσω νατο;

να μην ξαναφορέσεις t-shirt βασικά... δε σου πάνε καθόλου

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιούλιος 16, 2013, 05:26:04 μμ »
Οριστε;

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #28 στις: Ιούλιος 16, 2013, 05:28:47 μμ »
Οριστε;

Φόραγες tshirt προχτές. Δε σου πήγαινε!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιούλιος 16, 2013, 05:51:48 μμ »
Φόραγες tshirt προχτές. Δε σου πήγαινε!

Αιτιολογησε το φαρμακι σου στο campanola νημα παρακαλώ...

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #30 στις: Ιούλιος 16, 2013, 05:54:28 μμ »
Αιτιολογησε το φαρμακι σου στο campanola νημα παρακαλώ...

ρώτησες τι να μη φοράς, ρολόι ή ΝΑΤΟ. Εγώ απλά προσέθεσα μια τρίτη επιλογή.

carry on με το ενδιαφέρον θέμα μας λοιπόν!

Αποσυνδεδεμένος nikbcn

• 38mm case
    • Προφίλ
Καταραμένη Θάλασσα
« Απάντηση #31 στις: Ιούλιος 16, 2013, 06:33:29 μμ »
Sorry Andrey_ ... Φρίκη
Για να επενελθουμε στο θέμα, αυτός είναι ένας απο τους λόγους που δε μου αρέσει να βγάζω ρολόι η να κουβαλάω 2 σε ταξίδι. Μπορούν να συμβούν διάφορα. Το θέμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ειδικά αν βάλεις και την έξτρα παράμετρο business trip που αυτομάτως αποκλείει το diver (αν πέσεις σε proper WIS δε θα κανεις καλή εντύπωση με diver + suit). H μοναδική καθολικά αποδεκτή λύση που έχω ως τώρα λέγεται rolex datejust (100m resistant + dress watch). H δική μου λύση , explorer II, είναι στο όριο 😃

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιούλιος 17, 2013, 08:24:57 πμ »
Πολύ σωστό το σκεπτικό σου.Δε ξέρω αν σου φαίνεται <<λίγο>> σε σχέση με τα ρολόγια που ήδη έχεις ή αν σε ενοχλεί η μη χρήση in house μηχανισμού,αλλά επίσης τέλειο ρολόι με χαρακτηριστικά που έθεσες και πανέμορφο στα δικά μου μάτια είναι το iwc 3239,το καινούριο ingenieur στα 40mm...

Αποσυνδεδεμένος nikbcn

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιούλιος 17, 2013, 09:10:11 πμ »
Πολύ σωστό το σκεπτικό σου.Δε ξέρω αν σου φαίνεται <<λίγο>> σε σχέση με τα ρολόγια που ήδη έχεις ή αν σε ενοχλεί η μη χρήση in house μηχανισμού,αλλά επίσης τέλειο ρολόι με χαρακτηριστικά που έθεσες και πανέμορφο στα δικά μου μάτια είναι το iwc 3239,το καινούριο ingenieur στα 40mm...

Πολυ καλή πρόταση το ingenieur. Αυτήν ακριβώς την κατηγορία συζητάμε. Το VC Overseas ανήκει επίσης στην κατηγορία. Αντι-rolex Ρολόγια που δεν είναι divers αλλα κολυμπάνε.   

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιούλιος 17, 2013, 09:34:11 πμ »
Πολύ ωραίος Βασίλη ο νέος μηχανικός. Ρολόι για όλες τις στιγμές.

Ένα ακόμη ΙΒεΤσέ που για μένα θα μπορούσε να είναι το μοναδικό μου ρολόι είναι το vintage Aquatimer. Με διάμετρο 44χιλ και πάχος 14,5χιλ δε διαφέρει πολύ από ένα Πορτογάλο χρονογράφο.

Αποσυνδεδεμένος nikbcn

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιούλιος 17, 2013, 09:36:25 πμ »
Πολύ ωραίος Βασίλη ο νέος μηχανικός. Ρολόι για όλες τις στιγμές.

Μοιάζει πολύ με το Royal Oak

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιούλιος 17, 2013, 09:40:23 πμ »
Λογικό μιας κι έχουν τον ίδιο σχεδιαστή. Το μακαρίτη Gerald Genta.

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιούλιος 17, 2013, 09:42:27 πμ »
Όμορφο ρολόι με μόνη αισθητική μικροπαραφωνία τις 5 οπές στη στεφάνη, αμελητέο παράπτωμα βέβαια ...

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιούλιος 17, 2013, 10:04:00 πμ »
Δημήτρη είναι πανέμορφο ρολόι!Ανάμεσα σε αυτό και στο explorer ii ήμουν πριν αποφασίσω τελικά για το explorer.Είναι καταπληκτικό και ακριβώς για την κατηγορία που περιέγραψε ο Νικος(να υποθεσω...)το έβγαλε η iwc σε αυτές τις διαστάσεις.
Για το vc aquatimer δε το συζητάω,ρολογάρα!Μαζι με το vc ingenieur,που προτιμώ οριακά,είναι τα πιο all around απο τη vintage collection της iwc που άνετα το καθένα απο αυτά μπορεί να σταθεί σα μοναδικό ρολόι!

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιούλιος 17, 2013, 12:56:21 μμ »
Το aquatimer είναι εκπληκτικού σχεδιασμού ρολόι, αλλά το θεωρώ μεγάλο για all around ρολόι.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.