Αποστολέας Θέμα: Επενδύσεις σε περίοδο κρίσης!  (Αναγνώστηκε 3712 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
Επενδύσεις σε περίοδο κρίσης!
« στις: Ιούνιος 30, 2013, 07:29:54 μμ »
Αγαπητοί φίλοι,

δεν είναι λίγες οι φορές που θεωρώ ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να συζητούμε - με αφορμή το ρολογοχόμπυ μας - με άτομα ιδιαίτερα ευφυή και επιτυχημένα! Πολλές φορές θαυμάζω την ακρίβεια στις τοποθετήσεις σας και την οξύτητα των απόψεών σας!
Οπότε μιας και βρίσκόμαστε και συζητάμε για το ομολογουμένως ακριβό χόμπυ μας λέω να ζητήσω την άποψή σας για επενδύσεις με αξιόλογο κέρδος για την ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, την περίοδο "κρίσης"!
Πως μπορούμε λοιπόν να βγάλουμε χρήματα? Ποιες οι επιλογές σας για επένδυση σήμερα?
Τί βλέπετε για το μέλλον? Βέβαια δε ζητώ προβλέψεις αφού είναι γνωστό ότι "Κάνε με ΜΑΓΟ να σε κάνω ΠΛΟΥΣΙΟ" χα χα χα ...
Αλλά είμαι σίγουρος ότι αρκετοί εδώ μέσα θα έχουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε διάφορες "προβλέψεις"!
Θέλετε να τις μοιραστείτε μαζί μας?

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Επενδύσεις σε περίοδο κρίσης!
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 30, 2013, 07:46:26 μμ »
Για να αποφευχθεί η παρεξήγηση αναφέρομαι ΓΕΝΙΚΑ σε επενδύσεις και ΌΧΙ σε ρολόγια-επενδύσεις!

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 30, 2013, 07:51:21 μμ »
Νίκο,
Θεωρώ ιδιαίτερα πετυχημένο και διαχρονικά ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες, μιας και το κυνήγι του χρήματος δεν έχει σχέση μόνο με την περίοδο κρίσης που περνάμε αλλά βασανίζει τον άνθρωπο σε όποιο σκαλοπάτι της οικονομικής κλίμακας και αν βρίσκεται.

Έχω την αίσθηση, όμως, ότι, αν και θα προσελκύσει πολλούς αναγνώστες, δεν θα έχει απόδοση με ουσιαστικές προτάσεις.

Εύχομαι και ελπίζω να διαψευστώ

Μάκης
Sub 16613 LN

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 30, 2013, 08:01:43 μμ »
Νίκο,
Θεωρώ ιδιαίτερα πετυχημένο και διαχρονικά ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες, μιας και το κυνήγι του χρήματος δεν έχει σχέση μόνο με την περίοδο κρίσης που περνάμε αλλά βασανίζει τον άνθρωπο σε όποιο σκαλοπάτι της οικονομικής κλίμακας και αν βρίσκεται.

Έχω την αίσθηση, όμως, ότι, αν και θα προσελκύσει πολλούς αναγνώστες, δεν θα έχει απόδοση με ουσιαστικές προτάσεις.

Εύχομαι και ελπίζω να διαψευστώ

Μάκης

Μάκη,
νομίζω ότι είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να τοποθετηθεί κανείς σε αυτό το "ειδικό" θέμα!
Από την άλλη μεριά κάποιοι από μας ξοδεύουν αρκετά χρήματα σε αυτό το χόμπυ άρα είτε τα έχουν "από παλιά" είτε ξέρουν τον τρόπο να τα βγάζουν!
Ποια είναι η δική σου γνώμη? Με ποιον τρόπο θα μπορούσε κάποιος να "βγάλει" σήμερα χρήματα με ΝΟΜΙΜΟ εννοείται τρόπο!

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 30, 2013, 09:17:56 μμ »
Ξεκινάμε με την (απαραίτητη) προϋπόθεση ότι έχεις κάποια χρήματα, λίγα ή περισσότερα δεν έχει σημασία, που τα θεωρείς ως ένα κεφάλαιο για επένδυση. Υπάρχουν, βέβαια, και μερικοί που ξεκινούν με τη σκέψη να βγάλουν χρήματα χωρίς αυτή την προϋπόθεση αλλά φαντάζομαι ότι, ξεκινώντας να διατυπώνεις το αρχικό ερώτημά σου, είχες στο μυαλό σου την προϋπόθεση αυτή.

Θα περιγράψω, λοιπόν, δύο μεθόδους που έχω ακούσει από γνωστούς και φίλους σε συζητήσεις τελείως προσωπικές.

Η πρώτη έχει σχέση με το χρηματιστήριο. Όσο και αν ακούγεται τρελό για την εποχή αυτή, υπάρχει κόσμος που κερδίζει χρήματα, πολλά ή λίγα, "παίζοντας" στο χρηματιστήριο. Πρέπει, βέβαια, να έχεις σίγουρη πληροφόρηση, να παρακολουθείς από πολύ κοντά την κατάσταση και να κάνεις τις κινήσεις σου μεθοδικά και την κατάλληλη στιγμή. Είναι σίγουρο, βέβαια, ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το κέρδος αλλά με σωστές κινήσεις και αρκετό ρίσκο μπορείς να κερδίσεις χρήματα σε ελάχιστο χρόνο. Ακολουθώντας αυτή τη μέθοδο, πρέπει να έχεις σαν χρυσό κανόνα να προσδιορίσεις το κατάλληλο momentum για την απόσυρση, προσωρινή ή μόνιμη και αυτό είναι το δυσκολότερο βήμα ...

Η δεύτερη είναι πιο συντηρητική και έχει σχέση με τα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται κάθε τράπεζα, ξένα ή ελληνικά, αλλά, λόγω της ελληνικής κρίσης, συζητάμε για τα πρώτα. Τα κεφάλαια αυτά επενδύουν σε κάθε είδους προίόντα, προοπτικές, αγορές κλπ με αποτέλεσμα να διατρέχουν  τον κίνδυνο να ανατραπούν οι προβλέψεις κάθε στιγμή. Με την κατάλληλη πληροφόρηση και εμπειρία, όμως, είναι δυνατόν να βρεθεί το προίόν που θα τρέξει για κάποιο διαστημα και αν τοποτετήσεις το κεφάλαιό σου για κάποιο περιορισμένο διάστημα, πχ κάποιους μήνες, μπορείς να εξαγοράσεις το προιόν αυτό με κάποιο σημαντικό όφελος της τάξης του 20-25% ή και περισσότερο.
Sub 16613 LN

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 01, 2013, 07:42:52 πμ »
Σωστή η παρατήρηση για την ύπαρξη κεφαλαίου και μάλιστα θα την επεκτείνω λέγοντας ότι μιλώντας για επενδύσεις δεν αναφέρομαι σε έναρξη ΝΕΑΣ επαγγελματικής δραστηριότητας!
Στο χρηματιστήριο υπάρχουν πράγματι σημαντικές ευκαιρίες κατά τη γνώμη μου αλλά μάλλον θέλει αρκετή "δουλειά" και βέβαια "γνώση" με το ρίσκο να είναι πάντα ανάλογο του ποσοστού κέρδους! Επίσης νομίζω ότι από τα πιο δύσκολα θέματα είναι η απόσυρση!
Προσωπικά πάντως θεωρώ ότι υπάρχουν επενδύσεις που μπορεί να μην αποδίδουν τεράστια ποσοστά αλλά έχουν μικρότερο ρίσκο! Από διάφορες συζητήσεις έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μικρά ακίνητα (έως 50τμ) για εκμετάλλευση παρέχουν κάποιο σταθερό εισόδημα με μικρό ρίσκο και παράλληλη διασφάλιση (σχετικά)!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 01, 2013, 07:57:34 πμ »
Μίλησα για τις δύο αυτές μεθόδους επειδή ξεκίνησες τη συζήτηση βάζοντας ως στόχο: "... επενδύσεις με αξιόλογο κέρδος για την ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, την περίοδο "κρίσης".

Για το θέμα της εκμετάλλευσης, προφανώς εννοείς ενοικίασης, ακινήτων μικρής επιφάνειας, ίσως έχεις στοιχεία από μικρές πόλεις στις οποίες υπάρχει (ακόμη) μονάδα/ες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά στις μεγάλες πόλεις δεν νομίζω ότι μπορεί να εξακολουθεί να αποδίδει ένα ακίνητο, έστω και μικρής επιφάνειας.

ΥΓ
Προβληματίζομαι για τη μη συμμετοχή στη συζήτηση και άλλων φίλων, που αποδεδιεγμένα έχουν γνώση αλλά και άποψη στο θέμα αυτό.
Sub 16613 LN

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 01, 2013, 08:08:08 πμ »
Σωστά Μάκη, εδώ στην Κομοτηνή υπάρχουν ακόμη πολλοί ενδιαφερόμενοι για ενοικίαση οπότε αυτού του είδους η επένδυση αφορά μάλλον πόλεις με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά!
Τα ακίνητα πάντως παραδοσιακά έχουν σημαντική μερίδα των επενδυτικών επιλογών της χώρας μας! Η σημαντική τους απαξίωση τελευταία ίσως αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα βλέπουμε βέβαια αλλά θεωρώ πως πάντα θα παίρνουν μέρος στο "πακέτο" επενδύσεων των ιδιωτών!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 01, 2013, 08:45:59 πμ »
Ενδιαφέρον θέμα Νίκο και προσωπικά με απασχολεί αρκετά.

Για τα ακίνητα που είπες, σίγουρα η κρίση έχει δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες, ωστόσο η εξοντωτική φορολόγηση των ακινήτων των τελευταίων ετών μαζί με τη σημαντική πτώση των ενοικίων έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανάσχεση στη συγκεκριμένη επένδυση.
Τα αμοιβαία, τα τελευταία 2-3 χρόνια είναι ψιλοπεθαμένα. Ακόμη και οι αναδυόμενες αγορές που παραδοσιακά είχανε καλά ποσοστά, έχουν αρνητικά πρόσημα απόδοσης αυτή τη στιγμή.
Το χρηματιστήριο προσφέρει ευκαιρίες για γρήγορο και σημαντικό κέρδος τα τελευταία χρόνια λόγω της ρευστότητας της κατάστασης, αλλά θέλει σοβαρή ενασχόληση και γνώση. Αν ακολουθείς 2-3 βασικούς κανόνες, πιστεύω ότι μπορείς να έχεις εισόδημα από εκεί χωρίς να ρισκάρεις πολύ μεγάλο μέρος του κεφαλαίου σου. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ελλοχεύει κίνδυνος εγκλωβισμού αν υπάρξουν απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις και σε "πιάσουν μέσα" με σημαντικό κεφάλαιο.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 01, 2013, 01:58:43 μμ »
Πάντα υπάρχουν περιθώρια για επενδύσεις.
Ο ένας τρόπος είναι το ελληνικό χρηματηστήριο. Δείτε ποιες μετοχές (λέγε με τραπεζικές) στη διάρκεια της χρονιάς παρουσιάζουν πολλές και μεγάλες μεταβολές.
Ο άλλος τρόπος είναι να εκμεταλλευτείς το γωνιακό μαγαζί που λέγεται Ελλάδα. Ο τόπος αυτός μας δίνει απλόχερα γεωργικά, κτηνοτροφικά και τουριστικά προϊόντα ανωτάτης ποιότητας.

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 01, 2013, 03:07:02 μμ »
να και κατι αρκετα ενδιαφερον,ενα θεμα εξω απο τα ρολογια που πολλους βασανιζει.
Ειμαστε σε μια περιοδο μακρας υφεσης και το ιδιο συμβαινει στις περισσοτερες χωρες,κατι που σημαινει οτι οι ευκαιριες ειναι πολλες,οπως και τα ρισκα που ο καθενας θα πρεπει να αναλαβει.
Σιγουρο ειναι οτι ποτε δεν βαζουμε τα παντα σε ενα καλαθι,οσο και εαν ο πειρασμος ειναι μεγαλος μια ενδεχομενη αποτυχια σημαινει ''γραφω ζημιες''.
Τα εμπορευματα εχουν μια καλη προοπτικη[βουτυρο,σιτηρα κ.α] και μαλιστα δεν χρειαζονται μεγαλο βαθος χρονου για καλες αποδοσεις.
Ο χρυσος[που μας φερνει πιο κοντα] ειναι σε χαμηλα,αρκετα χαμηλα για την δυναμικη του επιπεδα,εαν δε τοποθετηθει καποιος με u$ απεναντι του τοτε μαλλον μακροπροθεσμα κατι καλο θα δει.Τελος,υπαρχουν και οι ''ξεχασμενες'' αναδυομενες αγορες οπου,παλι με u$[εαν πιστευετε οτι το αμερικανικο νομισμα θα φτασει καποια στιγμη στο 1 προς 1 με το ευρω] θα δωσει καλα αποτελεσματα.
Και μην ξεχνατε,υπαρχουν και τα ρολογια,μπορουν σε βαθος χρονου να  δωσουν κερδη,αρκει να εχουμε κανει σωστες επιλογες.
Ολα τα παραπανω ειναι προσωπικες αποψεις και οχι προτροπη για να τοποθετηθει καποιος απο τους συμφορουμιτες
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Επενδύσεις σε περίοδο κρίσης!
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 01, 2013, 07:32:10 μμ »
Πουλάς τα 300 και πέρνεις 3 πατέκια.
Σιγουράντζα.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 01, 2013, 07:38:56 μμ »
Πουλάς τα 300 και πέρνεις 3 πατέκια.
Σιγουράντζα.

Ποια είναι τα 300 ;

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 01, 2013, 11:04:55 μμ »
Τα ρολόγια του Νίκου.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 02, 2013, 07:32:26 πμ »
Οι μέχρι τώρα απόψεις συντείνουν προς την κατεύθυνση όχι μίας αλλά περισσότερων και διαφορετικών επιλογών. Χαίρομαι γιατί δεν είμαι ο μόνος που νομίζω ότι οι προοπτικές μια σωστά μελετημένης επένδυσης είναι πολύ καλές ιδιαίτερα σήμερα που η "κρίση"-ύφεση συνεχίζει να μας βασανίζει. Ακίνητα, χρυσός, χρηματιστήριο, εμπορεύματα, δολάριο είναι μερικές από τις επιλογές που εκφράστηκαν και από τη μεριά μου σκέφτομαι να επενδύσω σε κάποιες από αυτές!
Σε ότι με αφορά Μήτσο-ΒΒ τα ρολόγια δεν είναι επένδυση (τουλάχιστον όχι επιδιωκόμενη για μένα) και βέβαια τα 300 θα μειωθούν πολύ αλλά όχι για πατέκια ...

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...