καλησπέρα κι από εμένα.
Κακοδιαχείριση του κράτους, αλλά όχι πως δε βολεύονταν και οι ίδιοι ε? Άλλωστε κράτος και τσιράκια του ήταν αυτοί που κυβερνούσαν μέχρι αντιπρόπερσυ. Το βαθύ κράτος και οι οικογένειες που βόλευε για να εξαγοράσει τη φτηνή τους ψήφο, όχι με δικά του λεφτά αλλά με δικά μας και των παιδιών μας. Με δανεικά. Μη μου πείτε πως δεν ξέρετε το κύκλωμα Κυβέρνηση, ΜΜΕ, τοπικές κομματικές οργανώσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, προσλήψεις, θέσεις με πολύ λίπος και όλα αυτά να οδηγούν σε μια νέα κυβέρνηση κλπ κλπ κλπ και πολύ λίπος κλπ κλπ..
Το επιχείρημα ΄μας έβαλαν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας΄ αν και είναι λογικοφανές μια και η μια συντεχνία τα έχει βάλει με την άλλη στην ελληνική κοινωνία, δεν το αναγνωρίζω.
Μόνοι μας φαγωθήκαμε, όταν η μια συντεχνία καβατζωνόταν έναντι της κοινωνίας, είτε λέγεται ΔΕΗ, είτε ΕΡΤ, είτε καθηγητές με άπειρες άδειες και μηδέν αξιολόγηση, είτε στρατός με λοβιτούρες σε κονδύλια και προσλήψεις ΕΠΟΠ, είτε με τα κλειστά επαγγέλματα, είτε με τη λεηλασία των ταμείων από μαιμού συντάξεις και αρπακτικά γιατρούς και φαρμακευτικές, είτε από το πάρτυ της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας γιατί τα τελευταία 30 χρόνια χάσαμε το εμείς και σκεφτήκαμε το εγώ.. και περιμένετε σε 3 χρόνια να αναπτύξουμε πνεύμα ομάδας και να ματώσουμε τη φανέλα? Στραφήκαμε ο ένας εναντίον του άλλου όχι γιατί μας έβαλαν οι εβραίοι, οι μασώνοι, οι νεφελίμ, ο βασιλιάς κλπ κλπ αλλά το στραβό το ριζικό μας, η κουτοπονηριά, η βλαχιά, η αγραμματοσύνη μας. Μπήκαμε στην Ευρώπη αλλά το τομάρι μας βρωμάει Βαλκάνια από μακρυά, και άλλο που δε θέλανε οι δυτικοί. Αυτοί που την τελευταία χιλιετία είναι παραδοσιακοί εχθροί μας, κι εμείς σε 30 χρόνια μέσα τους είδαμε φίλους μας.
Η ΈΡΤ είναι μια ακόμα από τις πολλές στρεβλώσεις του νεο-ελληνικού μορφώματος. Ένα καρκίνωμα από τα πολλά που τρώνε τα σωθικά της Ελλάδας. Και τα καρκινώματα με ντεπόν και ξεμάτιασμα δεν περνάνε. Εκτομή θέλουν. Ναι κι εγώ θα ήθελα σταδιακή μετάβαση σε μια πιο καθαρή τηλεόραση, απλά στην Ελλάδα αυτά τα πράγματα δε γίνονται. Θα ακολουθούσε πολύ μπλαμπλα, δίκες εφετεία, κανάλια, παράθυρα, ένας ατέρμων διάλογος και συζήτηση και ουσία μηδέν... Το μαχαίρι στο κόκκαλο, το λάβδανο στα δόντια και άντε γειά καρκίνε. A little less conversation and more action please..
Σαφώς υπάρχουν και άτομα άξια, που αδικήθηκαν. Έχουν χρυσή ευκαιρία να βουλώσουν στόματα με τον ΑΣΕΠ που θα έρθει για την ανασύσταση της ΕΡΤ. Όπως χρυσή ευκαιρία να βουλώσουν στόματα θα έχουν στο μέλλον οι άξιοι, όταν επιτέλους θα θεσμοθετηθεί αξιολόγηση στο κάθε τι στη ζωή όπως γίνεται στο εξωτερικό, και έστω και άτυπα στον ιδιωτικό τομέα.
Δε λυπάμαι κανέναν υπάλληλο της ΕΡΤ περισσότερο από τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, όπως δε με λυπήθηκε κανένας που μέσα σε 3 χρόνια έχασα 60% του εισοδήματος μου και παίρνω το μήνα όσα ο Λυριτζής σε 3 ώρες.
Αν προσέβαλα κάποιον λυπάμαι, αλλά έτσι είναι η πικρή αλήθεια, η αλήθεια μου τουλάχιστον.
Καλό βράδυ.