Αποστολέας Θέμα: JAEGER LECOULTRE  (Αναγνώστηκε 785103 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

warover

• Επισκέπτης
Απ: JAEGER LE COULTRE
« Απάντηση #360 στις: Σεπτέμβριος 14, 2008, 11:07:06 πμ »
Καλά μην χαλάσεις και ην ζωή σου για ένα ρολόι (όπως κάνω εγώ ;D).λοιπόν εγω εχω 16 ρολόγια και συνεχίζω .τα χρήματα τα μάζευα δουλεύοντας σε εταιρεία με συστήματα ασφάλειας (βλέπε ότι σπουδάζω μηχανικός υπολογιστών ).η κοπέλα μου από υπομονή δαλαιλαμα μιας και εχω δουλέψει μέχρι και 16 ωρες σερί .
ΥΓ
Θελω να καταγγείλω τον πατερα μου που ειπε στο αφεντικό μου (φιλος του να με απολύσει) γιατι λεει ότι δεν αξίζει να δουλεύω τοσο πολύ και να χανω αλλα πράγματα για να περνώ ρολόγια (η πρωτη διαφωνία που ειχα ποτε με τον πατέρα μου)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 14, 2008, 11:13:47 πμ από warover »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #361 στις: Σεπτέμβριος 14, 2008, 01:00:04 μμ »
off topic ειστε

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #362 στις: Σεπτέμβριος 14, 2008, 03:30:46 μμ »
Αγαπητέ Azaas, προσωπικά χαίρομαι να διαβάζω τόσο ενθουσιώδη λόγια, πόσο μάλλον όταν αφορούν στην JLC.
Η εταιρεία αυτή στέκεται επάξια στις ψηλότερες θέσεις του χώρου που λέγεται Υ.Ω.
Κάνε την έρευνά σου, ενημερώσου, όπως ήδη κάνεις, άσε τη σκέψη σου να ωριμάσει και από κεί και πέρα όλα θα βρουν το δρόμο τους και το "σωστό" ρολόι θα βρεθεί στο χέρι σου.
Είναι πολύ ωραίο να καταλήγει κανείς στο "σωστό" ρολόι. Και ακόμα πιο ωραίο είναι να ξέρει κανείς γιατί καταλήγει σε αυτό.

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #363 στις: Σεπτέμβριος 14, 2008, 04:23:41 μμ »
Και για να επανέλθουμε στο θέμα μας,μιας και ο george μας "τράβηξε το αυτί"  ;) ,εδώ θα σας κάνω μια μικρή παρουσίαση του καινούριου συστήματος απορρόφησης κραδασμών της JLC.Ούσα τελειομανής ,λοιπόν,η εταιρεία αποφάσισε οτι μιας και κάνει τόσα test για την σωστή λειτουργία των μηχανισμών της,έπρεπε να κάνει και μερικά για την σωστή τους προστασία.Σε αυτά τα test διαπιστώθηκε οτι ο κραδασμός που προκαλεί την μεγαλύτερη βλάβη στους μηχανισμούς είναι ο κάθετος κραδασμός (κάτι τέτοιο μπορεί να προσομοιώσει οποιοσδήποτε τολμηρός εδώ μέσα,βαρόντας με δύναμη το χέρι του -και το ρολόι του συνεπώς) στο γραφείο του.Εδώ λοιπόν μπαίνει το νέο σύστημα απορρόφησης κραδασμών.Η λύση του προβλήματος για την JLC βρισκότανε στην μείωση της επιτάχυνσης,η οποία ήταν αδύνατο να επιτευχθεί με τον μηχανισμό να "κάθεται" απευθείας στην βάση (case).Γι'αυτό αποφάσισαν να βάλουν τον μηχανισμό να καθήσει σε μια θήκη (inner case) από τιτάνιο και κατόπιν να τοποθετήσουν αυτή την θήκη στην βάση του ρολογιού.ΠΡΟΣΟΧΗ όμως γιατί εδώ είναι τα απίστευτα.Η inner case δεν εφάπτεται της βάσης.Τέσσερα ελλατήρια την κρατούν σε απόσταση από αυτή,να αιωρείται δλδ κατά κάποιο τρόπο από πάνω της.Το κενό ανάμεσα στην inner case και στην βάση γεμίζει με αέρα.Όταν λοιπόν σε περίπτωση κάθετου κραδασμού,η inner case τείνει να ακουμπήσει την βάση,αυτός ο αέρας λειτουργεί ως "μαξιλαράκι",επιβραδύνοντας την κίνηση της inner case και σώζωντας τον μηχανισμό από περιπέτειες.Τα τέσσερα ελατήρια μετά,επαναφέρουν την inner case,μαζί με τον μηχανισμό,στην αρχική τους θέση και είναι πάλι έτοιμος και ασφαλής.

Αυτά για τώρα και ελπίζω να σας άρεσε.Εγώ εντυπωσιάστικα πάντως όταν τα διάβασα  ;D
you cannot kill what you did not create

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #364 στις: Σεπτέμβριος 14, 2008, 04:27:10 μμ »
Συγνώμη για το διπλό post αλλά βρήκα και κάτι άλλο που παρουσιάζει ενδιαφέρον.Για να καταλάβουμε πόσο ευεργετικό είναι αυτό το σύστημα για τον μηχανισμό,σας ενημερώνω οτι το Master Compressor Extreme World Chronograph,το τέσταραν σε κάθετους κραδασμούς της τάξεως των 700 G και το σύστημα απορρόφησης,έδωσε μείωση επιτάχυνσης στο 30% !!!!!! :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Ενδεικτικά να αναφέρω οτι σε ένα χτύπημα golf το ρολόι δέχεται επιτάχυνση της τάξεως των 50-100 G ενώ στο ποδήλατο των 400-500G!!!!

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #365 στις: Σεπτέμβριος 14, 2008, 06:12:36 μμ »
"According to DIN 8308 a watch must "survive" falling down from 1 Meter onto a hardwood floor without functional disorder of the case or parts (hands, crystal, date indication)"
Από την υπογραφή του φίλτατου george_.

Απ' ό,τι φαίνεται λοιπόν, το σύστημα αυτό όχι μόνο πληροί το πρότυπο DIN 8308, αλλά το υπερβαίνει παρασάγκας.  8)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #366 στις: Σεπτέμβριος 14, 2008, 08:21:16 μμ »
καλα θα χτυπαω πιο απαλα το χερι μου στο τραπεζι διοτι σιγουρα το jlc με αυτο το συστημα θα μου κοστισει περισσοτερο! ;D

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #367 στις: Σεπτέμβριος 14, 2008, 09:28:55 μμ »
καλα θα χτυπαω πιο απαλα το χερι μου στο τραπεζι διοτι σιγουρα το jlc με αυτο το συστημα θα μου κοστισει περισσοτερο! ;D

....ελα βρε george_ μην τα ισοπεδωνεις ολα  ;D
Χωρις πλακα ειναι μια πρακτικη πατεντα,αλλα προς το παρον μπαινει σε μεγαλες μονο κασσες και κοστιζει...
Στο χαρακτηρα του extreme ταιριαζει γαντι!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #368 στις: Σεπτέμβριος 14, 2008, 09:58:17 μμ »
....ελα βρε george_ μην τα ισοπεδωνεις ολα  ;D
Χωρις πλακα ειναι μια πρακτικη πατεντα,αλλα προς το παρον μπαινει σε μεγαλες μονο κασσες και κοστιζει...
Στο χαρακτηρα του extreme ταιριαζει γαντι!

καλα θα κανω το αλλο,θα ελεγξω εαν τα ρολογια μου ειναι αντικραδασμικα συμφωνα με το DIN8308 και παροτρυνω τα μελη να πραξουν το ιδιο :o.το παω και πιο μακρια,τι θα λεγατε να κλεισουμε πιστα οπου θα πεταμε απο το ενα μετρο τα ρολογια μας με ταυτοχρονη βιντεοσκοπηση που θα αναρτηθει στο φορουμ απο αυτο το crash test?ακομα καλυτερα να κανουμε και κοντρες!rolex vs panerai

rolex vs jlc .δεχομαστε και στοιχηματα! περιμενω τα jlc σας γιατι τα ρολεξ θα τα πεταξουμε μιας και γνωριζουμε την αντοχη τους  :P

ποιος βαζει το jlc του?

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #369 στις: Σεπτέμβριος 14, 2008, 11:24:11 μμ »
rolex vs jlc .δεχομαστε και στοιχηματα! περιμενω τα jlc σας γιατι τα ρολεξ θα τα πεταξουμε μιας και γνωριζουμε την αντοχη τους  :P

ποιος βαζει το jlc του?

Επειδη δεν εχω ουτε Rolex ουτε JLC,εγω θα ειμαι κριτικη επιτροπη η θα μαι ο τυπος με την καμερα  :D

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #370 στις: Σεπτέμβριος 15, 2008, 07:01:42 πμ »

ποιος βαζει το jlc του?

Αν είχα το Extreme το έβαζα :P Όσο για τα "ογκώδη ακαλαίσθητα τερατάκια" -χιχι πλάκα κάνω εννοείται- δεν αμφισβητεί κανείς την αντοχή τους,αν και σε κάποιο άλλο κομμάτι του forum έχεις αναφέρει οτι υπάρχουν κάποιου είδους προβλήματα με κάποιο μοντέλο (νομίζω οτι ήταν στο GMT II κάποιες κακοτεχνίες) τις οποίες θα το εκτιμούσα αν μπορούσες να τις αναφέρεις ή ποστάροντας εδώ ή σε pm.Πάντως αν τα Χριστούγεννα καταφέρω και πάρω το Master Compressor Chrono τότε σου εγγυώμαι οτι θα κλείσω πίστα όχι για να πετάμε τα ρολόγια μας αλλά για να κεράσω όλα τα μέλη  ;) Και φυσικά εκεί η λέξη "πανέρια" θα έχει ένα τελείως διαφορετικό νόημα χαχαχαχα  :D :D :D :D

Με το σύστημα αυτό κοστίζει κοντά στα 10.000 euro.Με την έκτπωση φαντάζομαι οτι θα μπορεί κάποιος να το αγοράσει κάπου στα 7500-8000.Δεν νομίζω οτι είναι τόσο ακριβό πια,δεδομένης της εταιρείας και των χαρακτηριστικών του....
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 15, 2008, 07:11:48 πμ από azaas »

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #371 στις: Σεπτέμβριος 15, 2008, 09:28:31 πμ »
Βρε κουτό, χρύσωσε κι εσύ το χάπι και αυτή το δωράκι της θέλει  ;)
Εμείς όλοι σε νοιώθουμε απολύτως, όντως ασθενείς ψυχή τε και σώματι.
Άντε με το καλό!

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #372 στις: Σεπτέμβριος 15, 2008, 10:02:13 πμ »
It's official!!!! Είμαι ο πρώτος φανατικός της JLC χωρίς ουσιαστικά να έχω κάποιο ρολόι της εταιρείας....Κάθομαι μέρες τώρα και μελετάω τα μοντέλα της,παλιά και καινούργια,τους μηχανισμούς της και το τι έχει προσφέρει στην βιομηχανία ρολογιού εν γένη και έχω μείνει μ@μάκας!!!!
Βλέπω το JAEGER LECOULTRE COMPRESSOR DIVING CHRONOGRAPH και το τι έχουν κάνει οι μηχανικοί με τις κορώνες και έχω μείνει άφωνος.Πάω στο Master compressor Geographic με τα διάφορα time zones,το παραθυράκι am/pm και την ίδια μοναδική τεχνολογία στις κορώνες του -δεν μιλάω για ομορφιά μιας και αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό- και βλέπω οτι το αγοράζω με 7000 δολλάρια  :o :o :o
Μετά συνέχισα στα Reverso "βούτηξα κυριολεκτικά στην ιστορία τους,τις καινοτομίες τους και την ομορφία τους και πιστεύω οτι άρχισα να καταλαβαίνω γιατί το συγκεκριμένο ρολόι εκτός του οτι διεκδικεί τις δάφνες του πιο κλασσάτου μοντέλου που φτιάχτηκε ποτέ,χαίρει απεριόριστης εκτίμησης των "σοφών" της μηχανικής.Κατόπιν ανακάλυψα την μαγεία του Master Compressor EXTREME World Chronograph και την μοναδική -παντεταρισμένη από την JLC- μέθοδο απορόφησης κραδασμών!!!!Εξέλιξη επίσης η εταιρεία παρουσιάζει σε μικρότερα αλλά ίσης σημασίας ζητήματα,όπως για παράδειγμα ένα εξελιγμένο σύστημα αλλαγής στα λουριά.....Και μετά απ'όλα αυτά *drum roll* έπεσα στο Duometre!!!Δεν θα μπώ καν στην διαδικασία να γράψω για αυτό το ρολόι,μόνο και μόνο για να σας παροτρύνω να μπείτε στο site της JLC και να το ανακαλύψετε μόνοι σας -αν δεν το έχετε κάνει ήδη-.

Τώρα θα μου πείτε κάτι σας είπα...Είμαστε σε ένα forum φίλων των ρολογιών και μάλιστα στο thread της JLC.ΟΚ αλλά εγώ τώρα είδα το φως και είπα να κάνω μια εξομολόγηση σε όλους εσάς που πιστεύω οτι θα καταλάβετε τον ενθουσιασμό μου.Και πέρα απ'όλα αυτά θέλω να πώ ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ σε ένα από τα πλέον αγαπητά μέλη του site.Στέφανε,διάβαζα τα "rants" σου για την JLC πάντα με κάποια επιφύλαξη και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής με μια δόση αποδοκιμασίας για το "κόλλημά" σου.Τώρα καταλαβαίνω.Χωρίς να θέλω να παραγνωρίσω την σημασία άλλων εταιριών-σταθμών του χώρου,πιστεύω οτι βρήκα την εταιρεία που πληρεί εξολοκλήρου τα δικά μου στανταρς,σε επίπεδο σχεδιαστικής και μηχανολογικής δημιουργίας/καινοτομίας.

Το θέμα λοιπόν έχει ως εξής.Μιας και είμαι φοιτητής,με μεταπτυχιακό να περιμένει στην γωνία και χωρίς ουσιαστικές πηγές εσόδων,πλην poker και γονιών,θα κάνω το "σκ@τό μου παξιμάδι",όπως λέει και η σοφή ρήση και με μεγάλη βοήθεια από οικογένεια και φίλους,τα Χριστούγεννα ελπίζω να κάνω το καλύτερο δώρο στον εαυτό μου,το οποίο και θα μοιραστώ πρώτα απ'όλα μαζί σας.Ένα Master Compressor Chronograph.

ps:sry για το μεγάλο post αλλά με πρωινό καφεδάκι και τσιγαράκι σου έρχεται όρεξη για κάτι τέτοια...τουλάχιστον σε μένα  ;D ;D ;D ;D ;D
Φίλε azaas καλός ήρθες στο Glub, και χαίρομε που είσαι άνθρωπος χωρίς παροπύδες ... ;)

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #373 στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 11:19:38 πμ »
Θαυμάσια νέα, θα αγοράσω Aston Martin για να μου το κάνουν δώρο με το αυτοκίνητο.   :weedman:
Ακριβώς όπως με το PAM  και το Breitling μου.

Φιλικά
Δημήτρης

http://i290.photobucket.com/albums/ll245/StefanosMac/Watches/jlc_image662946.jpg

;)
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #374 στις: Σεπτέμβριος 29, 2008, 04:17:48 μμ »
Χάρμα οφθαλμών. Και όχι μόνο.

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #375 στις: Σεπτέμβριος 29, 2008, 04:52:51 μμ »
Ωραία θα πάμε βόλτα με την Ferrari,Bentley και Aston Martin ΣΟΥ blackbird!
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #376 στις: Σεπτέμβριος 29, 2008, 05:13:55 μμ »
Χάρμα οφθαλμών. Και όχι μόνο.

Καλά nin- Χάρι τι διαφήμιση είναι αυτή  !!!  =D>
Σε χρίζω παιδί μου και εσένα επίσημο μέλος του Le JLC FunClub ... ;D
Και όλα τα λεφτά είναι η τελευταία πρόταση :
".... with over 60 calibres in created today.
Since our founding in 1833 the Manufacture has created over 1.000 calibres.
Absolute leadership in the history of watchmaking. "
   :prayer:

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #377 στις: Σεπτέμβριος 29, 2008, 05:21:19 μμ »
JLCόσκυλα-JLCόσκυλα-JLCόσκυλα.....................ΖΗΤΩ!!!!  =D> μαζί σας κι εγώ  :respect:
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #378 στις: Σεπτέμβριος 29, 2008, 05:26:01 μμ »
JLCόσκυλα-JLCόσκυλα-JLCόσκυλα.....................ΖΗΤΩ!!!!  =D> μαζί σας κι εγώ  :respect:
Να έρθεις και συ βρε !!!
Όλοι καλοί χωράμε ... ;D

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #379 στις: Σεπτέμβριος 29, 2008, 05:28:05 μμ »
σα να μου λες........... χτύπα κι άλλο 8ήμερο στη συλλογή (με βάζεις σε σκέψεις)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.