Αποστολέας Θέμα: courrier  (Αναγνώστηκε 19336 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
courrier
« στις: Ιούνιος 04, 2008, 03:49:54 μμ »
UPS!
ειναι γελιοι !παρακαλω τις εντυπωσεις απο τους διαφορους courrier!

:smt021 :smt093 :smt091 :smt084 :xplode:

seamasterchrono

• Επισκέπτης
Απ: courrier
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 04, 2008, 03:58:14 μμ »
ολοι οι Courier (DHL, TNT, UPS, FEDEX) κανουν δειγματοληπτικους ελεγχους σε εισερχομενα και εξερχομενα δεματα (κυριως σε αυτα εκτςι Ευρωζωνης) και σε περιπτωση αντικειμενων μεγαλης αξιας επιβαλονται Δασμοί, Φόροι & καταβολη ΦΠΑ.   

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 04, 2008, 04:18:49 μμ »
UPS!
ειναι γελιοι !παρακαλω τις εντυπωσεις απο τους διαφορους courrier!

:smt021 :smt093 :smt091 :smt084 :xplode:

Ωχ, για πες μας τι έγινε βρε Γιώργο ?!?

Φιλικά Στέφανος.

Υ. Γ. Πάντως και εγώ είχα άσκημη εμπειρία από DHL, γιατί ενώ το πακέτο μου με μία κάρτα γραφικών τότε είχε έρθει σε 2 1/2 μέρες από Αμερική,
εκτός του ότι είχα πληρώσει ακόμα μισή + φορά την τιμή της επάνω από φόρους εκτελωνισμού, και άλλες π@π@ριές κάνανε άλλες δυο μέρες για αυτά καθυστέρηση !!!

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 04, 2008, 04:34:16 μμ »
η καθυστερησεις για φορτια εκτος Ευρωζωνης ειναι λογω Τελωνειου και δεν εχει control η μεταφορικη εταιρια στον χρονο Εκτελωνιμσου γιατι το τελωνειο ειναι ''Δημοσια υπηρεσια''..........

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 04, 2008, 05:24:10 μμ »
Εγω απο USPS εχω μονο θετικα να πω.

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 04, 2008, 05:34:05 μμ »
USPS ερχεται μεσω ΕΛΤΑ

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 04, 2008, 08:10:06 μμ »
απο την ACS τουλάχιστον στο Ηράκλειο : απαράδεκτοι !!! Πρόσφατη αποστολή απο oroloi.gr ολο το πρωί δεν ξέρανε που είναι το δεματάκι, τελικά το φέρανε απόγευμα ενώ ο πωλητης είχε σημειώσει ΠΡΩΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Είχα την εντύπωση ότι απευθεινόμουνα στο Ι.Κ.Α.  Περιέργως το ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ  των ΕΛΤΑ: άψογοι !!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 04, 2008, 11:15:56 μμ »
ups ,oxi usps.περιμενα κατι σημερα και περιμενα και περιμενα και κανανε λαθος ΤΚ και τους  :smt065 :smt067 :xplode: :xplode: :x :curse: :curse: :censored: :smt071 :smt067 σκ...ωωωω  καθικια!
ηλιθιοι,απο τους μεγαλυτερους μεταφορεις!ειχαν ολα τα στοιχεια εως και κινητα και για ενα ΤΚ της πολης αντι το δικο μου οχι μονο δεν με πηραν τηλεφωνο  αλλα τους εψαχνα!καθικια!και πληρωσα και αποστολη μεσα σε 24  ωρες εντος χωρας!γελιοιιιιιιι :xplode: :xplode: :curse: :smt025

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 04, 2008, 11:29:34 μμ »
μαζι σου george σημερα πληρωσα 52 ευρο για τελονειο επειδη οι ανοητοι εβαλαν στην αξια και τα μεταφορικα τους ετσι ειχα τελικα
105$(εργαλεια για ρολογια)+90 μεταφορικα=195$ και μου εβαλε χαρατσι το τελωνειο ενω οι αγορες κατω των 100ευρο δεν εχουν δασμους

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 05, 2008, 09:00:53 πμ »
Tα courier δεν βάζουν φόρους, αλλά είναι υποχρεομένα να περνάναι τελωνείο αν είναι εκτός ΕΕ το πακέτο. Το τελωνείο φταίει που επιβλήθηκε ΦΠΑ και στα μεταφορικά. Εγώ πάντως δεν είχα κανένα πρόβλημα με την UPS και την Fedex έως τώρα. Επίσης τις καλύτερες εντυπώσεις από EMS (τα courier των κρατικών ταχυδρομείων ανά τον κόσμο) και από USPS (Αμερικάνικα ταχυδρομεία), γιατί περνάνε το τελωνείο στα ΕΛΤΑ που πολλές φορές, δηλ. όχι πάντα, δεν χρεώνει εξτρά φόρους.

Φιλικά
Δημήτρης

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 05, 2008, 09:10:54 πμ »
αυτo ακριβως σου λεω Β&Β αντι να βαλουν shipping cost 90$ τα εβαλαν ολλα στο total
και απο fedex εχω κακες αναμνησεις γιατι απετησαν 120 ευρο αμηβη για εκτελονισμο δεματος με δασμους 30 ευρο και οταν τους ειπα γιατι δεσμευσατε το δεμα αθηνα και δεν το αφησατε να παει στο τελωνειο χανιων για να εκτελονισω εκαναν κοινως τα καροιδα(ρωτ
ησα στο τελωνειο στην αθηνα και μου ειπαν οτι η μεταφωρικη εχει δεσμευσει το δεμα στην αθηνα) 

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 05, 2008, 10:19:03 πμ »
Θα σου εξηγήσω καλύτερα. Φόροι, δσσμοί, κλπ. επιβάλονται από το τελωνείο, όχι από το courier. Το τελωνείο βάσει των συνοδευτικών εγγράφων βγάζει το ποσό πληρωμής, όχι το courier. Aν το τελωνείο δασμολόγησε τα μεταφορικά δε φταίει το courier. Θα έπρεπε να συνεννοηθείς με το συνεργαζόμενο εκτελωνιστή.
Οι  UPS και Fedex εκτελωνίζουν μόνο στο Ελ. Βενιζέλος, αυτή είναι η διαδικασία, για τους λοιπούς δε γνωρίζω.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 05, 2008, 02:02:13 μμ »
επιτελους!ο γολγοθας τελειωσε!σε λιγο οι πρωτες φωτο!

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 05, 2008, 02:06:58 μμ »
επιτελους!ο γολγοθας τελειωσε!σε λιγο οι πρωτες φωτο!
οπ μου εχεις εξαψει την αγωνια ;D

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 05, 2008, 09:03:44 μμ »
Όλα τα Courier είναι "υποχρεωμένα" να τα έχουν "καλά" με το τελωνείο.
Αν όχι το τελωνείο αν θέλει για σπάσιμο μπορεί προφασιζόμενο "πληροφορίες" να ανοίξει όλα τα εισερχόμενα  για "έλεγχο" και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τις καθυστερήσεις...
Το πρόβλημα είναι ότι όλοι χρεώνουν υπερβολικά τον εκτελωνισμό (Το γνωρίζω εκ των έσω).
Ο μόνος τρόπος να παραλάβετε το δέμα σας χωρίς καθυστέρηση είναι να πάτε να το παραλάβετε από τα γραφεία του courier, αφού προηγουμένως τους έχετε ενημερώσει με βάση τον αριθμό αποστολής.

Σχετικά με την UPS είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διεθνώς αλλά και η πλέον δύσκαμπτη εταιρεία (κάτι σαν στρατός) όσον αφορά διαδικασίες και ιεραρχία.

Οι πιστότητα των υπηρεσιών βάσει του ανταγωνισμού που υπάρχει είναι πάνω από 99%. Όμως αυτό το 1% είναι μεγάλο ς αριθμός.

Και κάτι ακόμη  τα  Courier έχουν σχεδιάσει τις υπηρεσίες τους κυρίως για εταιρείες, οι ιδιώτες έρχονται σε δεύτερη μοίρα ...
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 05, 2008, 09:51:07 μμ »
Stardrive πολυ ενδιαφερουσες πληροφοριες...

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 05, 2008, 09:55:53 μμ »
Όλα τα Courier είναι "υποχρεωμένα" να τα έχουν "καλά" με το τελωνείο.
Αν όχι το τελωνείο αν θέλει για σπάσιμο μπορεί προφασιζόμενο "πληροφορίες" να ανοίξει όλα τα εισερχόμενα  για "έλεγχο" και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τις καθυστερήσεις...
Το πρόβλημα είναι ότι όλοι χρεώνουν υπερβολικά τον εκτελωνισμό (Το γνωρίζω εκ των έσω).
Ο μόνος τρόπος να παραλάβετε το δέμα σας χωρίς καθυστέρηση είναι να πάτε να το παραλάβετε από τα γραφεία του courier, αφού προηγουμένως τους έχετε ενημερώσει με βάση τον αριθμό αποστολής.

Σχετικά με την UPS είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διεθνώς αλλά και η πλέον δύσκαμπτη εταιρεία (κάτι σαν στρατός) όσον αφορά διαδικασίες και ιεραρχία.

Οι πιστότητα των υπηρεσιών βάσει του ανταγωνισμού που υπάρχει είναι πάνω από 99%. Όμως αυτό το 1% είναι μεγάλο ς αριθμός.

Και κάτι ακόμη  τα  Courier έχουν σχεδιάσει τις υπηρεσίες τους κυρίως για εταιρείες, οι ιδιώτες έρχονται σε δεύτερη μοίρα ...

οσον αφορα τα κοστοι χτες εκτελονισα δεμα απο usps μεσω του πορτα πορτα και με χρεωσαν μονο 6 ευρο συν του οτι το δεμα ηρθε αμεσως σπιτι μου χωρις να πρεπει να κανω καταθεση τα εξωδα εκτελονισμου και να συμπληρωνω αιτησεις αποδωχης

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 05, 2008, 10:17:07 μμ »
Μιλάω για τις ιδιωτικές εταιρείες το πόρτα πόρτα όσο ακόμη είναι δημόσιο έχει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.
Το πόρτα πόρτα έχει συγκεκριμένο τιμοκατάλογο που εγκρίνεται από την κυβέρνηση.
Ο τιμοκατάλογος αυτός είναι ο απολύτως χαμηλότερος μάλιστα υπάρχει σχετικός νόμος που δεν επιτρέπει στις εταιρείες να χρεώνουν λιγότερα από αυτόν. Τρόποι πάντα υπάρχουν...
Ακόμη το πόρτα πόρτα σαν παρακλάδι του ταχυδρομείου είναι εστιασμένο καθαρά στούς ιδιώτες.
Και βέβαια το κράτος (ΕΛΤΑ) δεν τα "βάζει" με το κράτος (ΤΕΛΩΝΕΙΟ) δεν συμφέρει....
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 05, 2008, 10:34:15 μμ »
Μιλάω για τις ιδιωτικές εταιρείες το πόρτα πόρτα όσο ακόμη είναι δημόσιο έχει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.
Το πόρτα πόρτα έχει συγκεκριμένο τιμοκατάλογο που εγκρίνεται από την κυβέρνηση.
Ο τιμοκατάλογος αυτός είναι ο απολύτως χαμηλότερος μάλιστα υπάρχει σχετικός νόμος που δεν επιτρέπει στις εταιρείες να χρεώνουν λιγότερα από αυτόν. Τρόποι πάντα υπάρχουν...
Ακόμη το πόρτα πόρτα σαν παρακλάδι του ταχυδρομείου είναι εστιασμένο καθαρά στούς ιδιώτες.
Και βέβαια το κράτος (ΕΛΤΑ) δεν τα "βάζει" με το κράτος (ΤΕΛΩΝΕΙΟ) δεν συμφέρει....

οπως καταλαβενεις αυτο σαν χρηστη δεν με αφορα εμενα με ενδιαφερει να εχω οσο το δυνατον καλητερες παρωχες σε καλητερες τιμες

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 06, 2008, 08:50:09 πμ »
Stardrive εχω την εντυπωση οτι εισαι πολυ υπερ της UPS - ουτε εκει να εργαζοσουν - γιατι απο οτι γνωριζω απο το Internet μονο στην USA σκιζει η UPS. η οποια ειναι Αμερικανικη εταιρια οπως η FEDEX. Παγκοσμιως - για να μην μιλησουμε για Ευρωπη ή Eλλαδα - μεγαλυτερη εταιρια ειναι η Deutche Post δηλαδη DHL και οι οποιοι θα γοαρσουν και τα ΕΛΤΑ Courier Πορτα Ποστα σε λιγο καιρο.