Αποστολέας Θέμα: GLYCINE WATCHES  (Αναγνώστηκε 31669 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
GLYCINE WATCHES
« στις: Ιούνιος 04, 2008, 02:14:01 πμ »
Oπωs ηδη δεσμευτηκα στο forum, θα καταθεσω τη γνωμη μου και την εμπειρια μου για τα GLYCINE.
Απο τιs λιγεs εναπομεινασεs ελβετικεs εταιριεs που δεν ανηκουν σε καποιο GROUP (μια αλλη ειναι η ΖΕΝΟ).Η εταιρια ιδρυθηκε το 1914  στην BIENNE  απο τον EUGENE MEYLAN (Υπαρχει συγκεκριμενο μοντελο τηs εταιριαs προs τιμην του - κασωμα τυπου COUSSIN 42ΜΜ και υψουs 12ΜΜ, αυτοματη ΕΤΑ 2895-1 με 27 JEWELS, ORANGE LUMINOUS NUMBERS και δεικτεs, SAPPHIRE GRYSTALS μπροs πισω,το μπροστινο κανει φακο για να ειναι ευαναγνωστη η ωρα απ' οποιαδηποτε γωνια κι αν δειs, SMALL SECS  στο 6, WATER RESISTANT στα 50M-ενα πολυ ιδιαιτερο ''ρετρο'' ρολο'ι',κατα την προσωπικη μου αποψη,απλα υπεροχο! Ενα τετοιο ρολο'ι' ηθελα παντα να εχω στη συλλογη μου και γι'αυτο το πηρα.Τελοιο φινιρισμα,πολυ προσεγμενη και φινα δουλεια,πολυ καλη μηχανη)
Ουσιαστικα προκειται για μια τιμια και λογικη σε τιμεs εταιρια (με τιμεs που αρχιζουν περιπου στα 500 ΕΥΡΩ και φτανουν καποια μοντελα τιs  3000 σε stainless steel), που φημιζεται κυριωs για τα ιδιαιτερα,αλλα μεγαλα εωs και υπερμεγεθη κασωματα τηs καποιεs φορεs (βλ.  AIRMAN  - το πλεον αναγνωρισιμο μοντελο,που κατασκευαστηκε για πρωτη φορα το 1953 - σταθμοs στα AVIATOR WATCHES,σε συνεργασια με πιλοτουs τηs πολεμικηs και πολιτικηs αεροποριαs,με εμφαση κυριωs στιs χρονικεs ζωνεs).Ισωs αυτοι  να ειναι και οι λογοι που διαλεξα να αγορασω 3 ρολογια απ'αυτην την εταιρια (υπ'οψιν εχω αρκετα λεπτο,αλλα μυωδη καρπο)
Για το ΙNCURSORE HALF-HUNTER σαs εχω ηδη μιλησει σε προηγουμενο ποσταρισμα-σε αναφορα που εγινε σε καποια ρολογια τηs συλλογηs μου-κι αυτο πολυ ιδιαιτερο και ασυνηθιστο μοντελο.
Αφησα τελευταιο το LAGUNARE ORANGE DIAL,το οποιο ειναι παλι ενα ιδιαιτερο καταδυτικο αυτη τη φορα ρολο'ι', με 46ΜΜ κασωμα,αυτοματη ΕΤΑ, 300Μ αδιαβροχο (κατι που η εν λογω εταιρια τολμα και αναγραφει στο καντραν τηs ) και LOCKABLE BEZEL SYSTEM (κορωνα ασφαλισηs στεφανηs) για μεγαλυτερη ασφαλεια στην καταδυση την ωρα τηs χρονομετρησηs.
Φυσικα υπαρχουν και αλλα αξιολογα μοντελα στη GLYCINE, αλλα μου ζητηθηκε να κανω μια εκτιμηση με βαση τα δικα μου.

Διευκρινιση
Το AIRMAN  δεν το εχω στη συλλογη μου,γιατι την εν λογω complication την εχω σε αλλεs εταιριεs (MEMPHIS BELLE,LOUIS ERARD,RAYMOND WEIL),ωστοσο δεν μπορουσα να αναφερθω στην GLYCINE και να μη γινει λογοs γι'αυτο!

Στην Ελλαδα ηρθε μολιs περισυ,ωστοσο νομιζω πωs ειχε γινει και παλαιοτερα εισαγωγη,πριν απο παρα πολλα χρονια (Δεν ξερω αν επιτρεπεται να αναφερω αντιπροσωπο  B... K...  μηπωs θεωρηθει διαφημιση,παρολο που εγω ειχα αγορασει ηδη απ'εξω,πριν ερθουν εδω) Παντωs, οι τιμεs των παραπανω μοντελων (εξαιρουμενου του ΑΙRMAN που ειναι πιο ακριβο εωs πολυ πιο ακριβο,αναλογα με την εκδοση), ειναι +/- στα 1000 ΕΥΡΩ, αναλογωs την πηγη αγοραs ,η την εκπτωση που εχει κανειs...You know what I mean

Kαι τωρα, το ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
Το ποσταρισμα των φωτο!....ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ!!...
Λοιπον,θα προσπαθησω να το κανω,παρολο που δεν ξερω πολλα πραγματα,ουτε εχω καμερα στο computer να φωτογραφησω τα δικα μου...
Παμε λοιπον κι ο Θεοs ... βοηθοs!

http://www.glycine-watch.ch/e/collection/detail.e.jsp?ID_Group=10007&ID_Display=10001A#

http://www.glycine-watch.ch/e/collection/collection_overview.e.jsp?ID_Group=100004

http://www.glycine-watch.ch/e/collection/detail.e.jsp?ID_Group=10000A&ID_Display=10000P#

-ΟΥΟΥΦ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ!!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ...
Y.Γ.
...Ρε παιδια,δε μου δειχνει καποιοs απο σαs πωs γινεται, η δεν κανονιζουμε καποια στιγμη να συναντηθουμε να σαs δειξω τη συλλογη να μην ταλαιπωρουμαι κι εγω;!...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 31, 2012, 12:56:43 μμ από Watch-Collector »
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: GLYCINE WATCHES
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 04, 2008, 02:29:01 πμ »
 και review  εκανες και νεο τοπικ ανοιξες και πολυ καλη αναφορα εδωσες και γενικα ολα καλα! ;D
για τις φωτο εαν θες παρε μαι ψηφιακη και εκει να δεις τι υπεροχα που θα νοιωθεις με τα θεματα που θα συνοδευονται απο τις δικες σου φωτο!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 04, 2008, 02:33:29 πμ »
ε οχι ταλαιπωρια!ο καθενας θεωρει χαρα του να παρουσιαζει τα ρολογια του.αν καθε φορα πρεπει να κουβαλας 50 ρολογια σε κιβωτιο ..δεν ειναι και τοσο χρηστικο .

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 04, 2008, 07:43:39 πμ »
Oπωs ηδη δεσμευτηκα στο forum, θα καταθεσω τη γνωμη μου και την εμπειρια μου για τα GLYCINE.
Απο τιs λιγεs εναπομεινασεs ελβετικεs εταιριεs που δεν ανηκουν σε καποιο GROUP (μια αλλη ειναι η ΖΕΝΟ).Η εταιρια ιδρυθηκε το 1914  στην BIENNE  απο τον EUGENE MEYLAN (Υπαρχει συγκεκριμενο μοντελο τηs εταιριαs προs τιμην του - κασωμα τυπου COUSSIN 42ΜΜ και υψουs 12ΜΜ, αυτοματη ΕΤΑ 2895-1 με 27 JEWELS, ORANGE LUMINOUS NUMBERS και δεικτεs, SAPPHIRE GRYSTALS μπροs πισω,το μπροστινο κανει φακο για να ειναι ευαναγνωστη η ωρα απ' οποιαδηποτε γωνια κι αν δειs, SMALL SECS  στο 6, WATER RESISTANT στα 50M-ενα πολυ ιδιαιτερο ''ρετρο'' ρολο'ι',κατα την προσωπικη μου αποψη,απλα υπεροχο! Ενα τετοιο ρολο'ι' ηθελα παντα να εχω στη συλλογη μου και γι'αυτο το πηρα.Τελοιο φινιρισμα,πολυ προσεγμενη και φινα δουλεια,πολυ καλη μηχανη)
Ουσιαστικα προκειται για μια τιμια και λογικη σε τιμεs εταιρια (με τιμεs που αρχιζουν περιπου στα 500 ΕΥΡΩ και φτανουν καποια μοντελα τιs  3000 σε stainless steel), που φημιζεται κυριωs για τα ιδιαιτερα,αλλα μεγαλα εωs και υπερμεγεθη κασωματα τηs καποιεs φορεs (βλ.  AIRMAN  - το πλεον αναγνωρισιμο μοντελο,που κατασκευαστηκε για πρωτη φορα το 1953 - σταθμοs στα AVIATOR WATCHES,σε συνεργασια με πιλοτουs τηs πολεμικηs και πολιτικηs αεροποριαs,με εμφαση κυριωs στιs χρονικεs ζωνεs).Ισωs αυτοι  να ειναι και οι λογοι που διαλεξα να αγορασω 3 ρολογια απ'αυτην την εταιρια (υπ'οψιν εχω αρκετα λεπτο,αλλα μυωδη καρπο)
Για το ΙNCURSORE HALF-HUNTER σαs εχω ηδη μιλησει σε προηγουμενο ποσταρισμα-σε αναφορα που εγινε σε καποια ρολογια τηs συλλογηs μου-κι αυτο πολυ ιδιαιτερο και ασυνηθιστο μοντελο.
Αφησα τελευταιο το LAGUNARE ORANGE DIAL,το οποιο ειναι παλι ενα ιδιαιτερο καταδυτικο αυτη τη φορα ρολο'ι', με 46ΜΜ κασωμα,αυτοματη ΕΤΑ, 300Μ αδιαβροχο (κατι που η εν λογω εταιρια τολμα και αναγραφει στο καντραν τηs ) και LOCKABLE BEZEL SYSTEM (κορωνα ασφαλισηs στεφανηs) για μεγαλυτερη ασφαλεια στην καταδυση την ωρα τηs χρονομετρησηs.
Φυσικα υπαρχουν και αλλα αξιολογα μοντελα στη GLYCINE, αλλα μου ζητηθηκε να κανω μια εκτιμηση με βαση τα δικα μου.

Διευκρινιση
Το AIRMAN  δεν το εχω στη συλλογη μου,γιατι την εν λογω complication την εχω σε αλλεs εταιριεs (MEMPHIS BELLE,LOUIS ERARD,REYMOND WEIL),ωστοσο δεν μπορουσα να αναφερθω στην GLYCINE και να μη γινει λογοs γι'αυτο!

Στην Ελλαδα ηρθε μολιs περισυ,ωστοσο νομιζω πωs ειχε γινει και παλαιοτερα εισαγωγη,πριν απο παρα πολλα χρονια (Δεν ξερω αν επιτρεπεται να αναφερω αντιπροσωπο  B... K...  μηπωs θεωρηθει διαφημιση,παρολο που εγω ειχα αγορασει ηδη απ'εξω,πριν ερθουν εδω) Παντωs, οι τιμεs των παραπανω μοντελων (εξαιρουμενου του ΑΙRMAN που ειναι πιο ακριβο εωs πολυ πιο ακριβο,αναλογα με την εκδοση), ειναι +/- στα 1000 ΕΥΡΩ, αναλογωs την πηγη αγοραs ,η την εκπτωση που εχει κανειs...You know what I mean

Kαι τωρα, το ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
Το ποσταρισμα των φωτο!....ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ!!...
Λοιπον,θα προσπαθησω να το κανω,παρολο που δεν ξερω πολλα πραγματα,ουτε εχω καμερα στο computer να φωτογραφησω τα δικα μου...
Παμε λοιπον κι ο Θεοs ... βοηθοs!

http://www.glycine-watch.ch/e/collection/detail.e.jsp?ID_Group=10007&ID_Display=10001A#

http://www.glycine-watch.ch/e/collection/collection_overview.e.jsp?ID_Group=10004

http://www.glycine-watch.ch/e/collection/detail.e.jsp?ID_Group=10000A&ID_Display=10000P#

-ΟΥΟΥΦ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ!!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ...
Y.Γ.
...Ρε παιδια,δε μου δειχνει καποιοs απο σαs πωs γινεται, η δεν κανονιζουμε καποια στιγμη να συναντηθουμε να σαs δειξω τη συλλογη να μην ταλαιπωρουμε κι εγω;!...

μπράβο φίλε μου cool,πάντως αν είναι να "μας μείνεις" :o γράφοντας κάθε μέρα κατεβατά ολόκληρα,χωρίς να μπορείς να ανταπεξέλθεις των δυναμεών σου,τότε όπως είπε κι ο george, πάρε καμιά μηχανή και "τράβα" κάργα και μετά ποστάρισε ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 04, 2008, 09:54:41 πμ »
αγαπητε Αρη
πολυ καλη η περιγραφη σου
σε ευχαριστουμε διοτι προσθετεις κατι ακομα στο φορουμ μας
συνεχισε ετσι -οσο αντεχεις βεβαια , μη μας παθεις και τιποτα  ;D

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 04, 2008, 11:42:05 πμ »
-Eγω ευχαριστω,που υπαρχει αυτο το ελληνικο forum και μου επιτρεπει να γραφω και να ''ακουγονται'' οι σκεψειs και οι ανησυχιεs μου για το ρολο'ι'!
Δεν ξερω αν προσθετω κατι σε αυτο, ειναι πολυ νωριs τουλαχιστον για μενα να το κρινω και σιγουρα οχι δικη μου δουλεια.Βεβαια ειναι ευχαριστω να το ακουω απο εσας και μου δινει δυναμη για τη συνεχεια.Γνωριζω παντως σιγουρα οτι παιρνω, μαθαινω απ'αυτο!... και πως η προθεση μου ειναι να συμβαλλω και εγω απο τη μερια μου σ'αυτο!
Δεν παραπονιεμαι για κατι που πιστευω,αγαπω και χρονια υποστηριζω και με καθε τροπο, απλως αυτοσαρκαζομαι οταν δεν μπορω να το κανω τοσο καλα,οσο εγω θελω!...
Καλημερα

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 04, 2008, 02:18:30 μμ »
Μπραβο για τις πληροφοριες,τα glycine μου φαινονται ελκυστικα,εχουν ελθει πλεον κι επισημα στην Ελλαδα αλλα δεν τα χω δει ακομη απο κοντα.
Τα εχεις αρκετο καιρο,απο αξιοπιστια-ποιοτητα ικανοποιημενος;
Επισης η κορωνα του Lagunare στο 4 ειναι βαλβιδα ηλιου;

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 04, 2008, 03:19:02 μμ »
-Γνωριζω ηδη δυο καταστηματα στην Ελλαδα που τα εχουν,αν θελεις μπορω να σου συστησω!
-Το EUGENE MEYLAN  το εχω 4 χρονια,το LAGUNARE το πηρα περισυ και το INCURSORE προσφατα.
Τουλαχιστον κρινοντας απ'τα δυο πρωτα,προς τον παρον κανενα προβλημα.
-Η κορωνα LAGUNARE στο 4 ειναι το BEZEL LOCKABLE SYSTEM (ασφαλεις καταδυσεις) που ανεφερα στο REVIEW
Φιλικα,

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 04, 2008, 06:01:09 μμ »
-Γνωριζω ηδη δυο καταστηματα στην Ελλαδα που τα εχουν,αν θελεις μπορω να σου συστησω!
-Το EUGENE MEYLAN  το εχω 4 χρονια,το LAGUNARE το πηρα περισυ και το INCURSORE προσφατα.
Τουλαχιστον κρινοντας απ'τα δυο πρωτα,προς τον παρον κανενα προβλημα.
-Η κορωνα LAGUNARE στο 4 ειναι το BEZEL LOCKABLE SYSTEM (ασφαλεις καταδυσεις) που ανεφερα στο REVIEW
Φιλικα,

Ευχαριστω,το Lagunare μου αρεσει αρκετα,νομιζω στο Κολωνακι εχει ενα μαγαζι με glycine...

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 04, 2008, 06:17:01 μμ »
αγαπητε Αρη
μπορεις αφοβα να μας αναφερεις που θα τα βρουμε -σε ποια μαγαζια εννοω η και ποιος ειναι ο επισημος αντιπροσωπος

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 04, 2008, 06:49:57 μμ »
Καλησπερα,

Αποκλειστικος Αντιπροσωπος στην Ελλαδα με λιανικη και χονδρικη πωληση -εχει καταστημα-ειναι ο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

1. Καταστημα
ΧΑΡΙΤΟΣ 13
ΚΟΛΩΝΑΚΙ
ΤΗΛ. 210 7229875

2. Καταστημα
ΤΙΜΙΝG
ΧΑΡΟΥΤΙΟΥΜ ΟΧΑΝΙΑΝ
ΣΤΟΑ ΦΕΞΗ 25- ΟΜΟΝΟΙΑ
ΤΗΛ. 210 3304181

-Στην εν λογω στοα, εχει αρκετα καταστηματα με μεγαλη γκαμα καλων ρολογιων,σε πολυ καλες τιμες με την εκπτωση!

Φιλικα,

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 04, 2008, 07:25:17 μμ »
...Εαν ομως θελετε να δειτε ολη την γκαμα, καλο ειναι να κανετε πρωτα μια βολτα απ' το Κολωνακι!
Ισως συμπεσουμε κιολας στα παραπανω καταστηματα, αφου συχναζω αρκετα συχνα...

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 18, 2008, 03:51:15 μμ »
-Φιλε George_ ,οπως αλλωστε δεσμευτηκα, that's for you!!...

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 18, 2008, 03:53:39 μμ »
...Πιστευω να αναγνωριζεις την εταιρια?!...

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 18, 2008, 04:39:32 μμ »
...Παντως δεν ειναι GLYCINE!...

...Aυτα ειναι τα ''GLYCINEs''

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 18, 2008, 04:50:26 μμ »
...Το OPEN-BACK του INCARSORE  ''HALF-HUNTER''
-Με τοση ζεστη που κανει σημερα!...ειπα να το ανοιξω λιγο κι απο μπροστα να παρει αερα...

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 18, 2008, 04:56:03 μμ »
MY ''EUGENE MEYLAN''

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 18, 2008, 05:00:45 μμ »
...κι αλλες ''EUGENE MEYLAN''

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 18, 2008, 05:05:37 μμ »
-Να'το και το ''LAGUNARE''...

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 18, 2008, 05:09:28 μμ »
...Μερικες ακομη,