Αποστολέας Θέμα: FORTIS  (Αναγνώστηκε 498565 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Fortis
« Απάντηση #600 στις: Ιούνιος 24, 2010, 02:21:07 πμ »
No, gli Hamilton sono meglio, anche se in genere hanno movimenti classe 3-4, quasi mai rodiati, ma considera che il gruppo a cui appartengono non vuole certo rovinarsi l'immagine di uno dei brand. Per assurdo anche i CK, che hanno casse made in Cina, non hanno la qualità così scadente dei Fortis.

θεωρει πιο ποιοτικα τα Hamilton ,αν και η επιλογη του γκρουπ τα εχει σε μια μεσαια κατηγορια τιμων ..κατα περιεργο τροπο και τα CK,που εχουν κινεζικης κατασκευης κασες,ειναι καλυτερης ποιοτητας απο της Φορτις

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #601 στις: Ιούνιος 24, 2010, 02:23:04 πμ »
οκ,ο καθενας εχει την αποψη του και τις πηγες του . ;)
Και είπα ότι κατάφερες να κρατηθείς :D :D :D

Πάμε στα ιταλικά τώρα.....Γιώργο το αντίθετο ακριβώς έχω ακούσει από ρολογά. Ότι είναι πολύ καλά.....τι γίνεται εδώ;
Aρης911 έχεις άποψη να βοηθήσεις;

Για τις κάσες έχω να πω από προσωπική χρήση ότι είναι ε-ξαι-ρε-τι-κές και ας λέει ότι θέλει ο Ιταλός. Μια φορά είχα χτυπήσει το δικό μου στο κάγκελο κι έμεινα ο ίδιος "κάγκελο" μέχρι να δώ ότι δεν είχε τίποτε απολύτως. Σε συζήτηση με κατάστημα που τα ρολόγια μπαινοβγαίνουν καθημερινά στη βιτρίνα και πολλές φορές χτυπιούνται, μου έλεγαν πάλι τα καλύτερα για την σκληρότητα της κάσας τους. Μου είπαν επί λέξη ότι τα άτιμα δεν γρατζουνιούνται με τίποτα....
Η περιστροφή της στεφάνης στο Β42 Diver που είχα, είναι η καλύτερη που έχω δεί.....και έχω δεί πολλά.....

Καλά αυτό με τα Hamilton στο τέλος μου λέει απλά ότι ο τύπος είναι εμπαθής......

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #602 στις: Ιούνιος 24, 2010, 02:23:10 πμ »
Δεν ειναι ο μονος ρολογας που εχει κανει αρνητικες αναφορες.Ηθελα να το γραψω εδω και καιρο,αλλα δεν ετυχε.και ο δικος μου ,δεν εχει την καλυτερη εμπειρια.Η αναφορα αυτη εγινε το 2007.ελπιζω να εχουν αλλαξει τα πραγματα προς το καλυτερο.

Η φορτις ειχε προβληματα ποιοτητας και αυτο ειναι γεγονος.οτι αγοραζει/κατασκευαζει Κινα ,οπως διαβασα ισχυει.Το κανουν πολλες.Το θεμα ειναι η ποιοτητα

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #603 στις: Ιούνιος 24, 2010, 02:31:44 πμ »
da quanto tempo lavori nel campo dell'orologeria?

απο ποτε εισαι στο χωρο?

Da circa 20 anni; ho iniziato in svizzera, quindi un periodo in Italia durante il marasma della distribuzione selettiva dei ricambi, e poi nuovamente come consulente meccanico in svizzera per alcuni brand. Laurea in meccanica, quindi una specializzazione in orologeria in svizzera, poi vari stages, alcuni negli USA;

Εδω και 20 χρονια,Ξεκινησα στην Ελβετια,μετα συνεχισα σαν τεχνικος συμβουλος(?) στην Ελβετια για καποιες εταιριες.Πτυχιο μηχανικης,εξειδικευση στην Ωρολογοποιια ,στην Ελβετια

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #604 στις: Ιούνιος 24, 2010, 02:38:53 πμ »
Quando il rappre mi ha presentato la collezione, oltre ad essere tutti uguali ho subito notato qualcosa di strano nelle casse.
Alcuni mostravano varie rigature, ed erano nuovi. Oltre a questo, i prezzi sono altini.
Infatti, poco dopo il rappre e' uscito dal mio neogio.

Οταν ο προμηθευτης ,μου παρουσιασε την συλλογη(Φορτις).....μερικα ρολογια ειχαν διαφορες χαρακιες(?),αν και ηταν καινουργια

Μπορει να ηταν τυχαιο ,μπορει και οχι.Η αναφορα ειναι για την ποιοτητα του ατσαλιου της Φορτις.Δεν ειναι μια και δυο,αλλα αρκετες

Ειναι μια αναφορα,απο εναν επαγγελματια του χωρου.Αλλα τον τελευταιο λογο,τον εχει ο φορουμιστας/αγοραστης
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 24, 2010, 02:44:19 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #605 στις: Ιούνιος 24, 2010, 02:41:23 πμ »
da quanto tempo lavori nel campo dell'orologeria?

απο ποτε εισαι στο χωρο?

Da circa 20 anni; ho iniziato in svizzera, quindi un periodo in Italia durante il marasma della distribuzione selettiva dei ricambi, e poi nuovamente come consulente meccanico in svizzera per alcuni brand. Laurea in meccanica, quindi una specializzazione in orologeria in svizzera, poi vari stages, alcuni negli USA;

Εδω και 20 χρονια,Ξεκινησα στην Ελβετια,μετα συνεχισα σαν τεχνικος συμβουλος(?) στην Ελβετια για καποιες εταιριες.Πτυχιο μηχανικης,εξειδικευση στην Ωρολογοποιια ,στην Ελβετια

Γιώργο δε πα να είναι και αστροναύτης.....σε πράγμα που έχω εγώ προσωπική πείρα και άποψη, δεν μου λέει τίποτε. Είχα και Hamilton(τα οποία τιμώ απεριόριστα για τα χρήματά τους) και Fortis. Για το εσωτερικό δεν μιλάω εξ ιδίων, λέω κι εγώ ότι μου έχει πεί ένας τεχνικός......

Η αναφορά στο κατάστημα που έκανα παραπάνω, ως προς την σκληρότητα της κάσας, ήταν σε σύγκριση με αρκετά άλλα ρολόγια που υπήρχαν στο κατάστημα, μεταξύ των οποίων και τα Ηamilton.....ο άνθρωπος ήταν κάθετος υπέρ των Fortis στο θέμα αντοχής της κάσας. Και για να μην σκεφθεί κανείς ότι ειπώθηκε κάτι για σκοπούς πώλησης, να πω ότι είχαμε πάει για άλλο ρολόι από άσχετη μάρκα της οποίας ήταν ο ίδιος εισαγωγέας-αντιπρόσωπος (στα Fortis έκανε απλά μεταπώληση) και πιάσαμε καμμιά ώρα την κουβέντα περί ρολογιών γενικά.....

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #606 στις: Ιούνιος 24, 2010, 02:47:09 πμ »
Ο καθενας θα κρινει μονος του .

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #607 στις: Ιούνιος 24, 2010, 04:07:23 πμ »
Γιαννη για την σκληροτητα της κασσας δεν εχω εμπειρια.
Πριν λιγο καιρο εφτιαξα ενα χρονογραφο με 7750 αλλα ο κατοχος το προσεχε. Αυτο που με ξενησε λιγο ειναι με την ποιοτητα της αντιθαμβωτικης.
Δεν ειχε καλη τοποθετηση.

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #608 στις: Ιούνιος 24, 2010, 08:59:37 πμ »
Παράθεση
Η πλειοψηφια των κατασκευαστων και μιλαμε για τις ΕΤΑΙΡΙΕΣ,ακολουθει την λυση της βιδωτης κορωνας.τυχαιο?οχι.εχουμε σχετικο θεμα ...

Η ποιοτητα των Φορτις?εχει "αρρυθμιες"

Δεν μου αρεσει το "πουσαρισμα" που κανουν ,με το Ρωσικο διαστημικο προγραμμα,διοτι εχει αντικτυπο στις τιμες των ρολογιων της ,σε μεγαλυτερο ποσοστο,απο οτι σε αλλες εταιριες,που εχουν και αυτες ΕΤΑ αλλα δεν κανουν,καμια αλλαγη στις μηχανες τους

Η φορτις μπηκε στο Ρωσικο προγραμμα ,μετα την πτωση του Ανατολικου μπλοκ.Ακομα και η damasko ,κανει επεμβασεις στις μηχανες της

θες διαστημικο ρολοι?παρε ενα ομεγα με μια υπεροχη μηχανη.ασε δε που ειναι το μονο "διαπιστευμενο"

Ποιες τιμες μας λες ρε george? εχεις επιγνωση τι τιμες εχουν τα Fortis και τι εκπτωση μπορεις να πετυχεις? Εχεις κανει συγκριση με τα sinn που τα εχεις κανει Θεους?

Εχεις δει ποσο εχει ενα tagheuer aquaracer που το κανει promote ο καθε φλωρος απο το hollywood και εγω πληρωνω την ψευτογκλαμουρια για να το παρω...???

Το οτι λεει ο καθε ρολογας την !@#%@#% του στο καθε φορουμ πιστοποιει οτι το ρολοι ειναι μαπα? υπαρχει πιστοποιηση ποιος ειναι ποιος και ποιος τα λεει αυτα? κι εγω γραφομαι αυριο και λεω οτι ειμαι τεχνιτης και τα sinn ειναι για γελια !

Αν τα hamilton ειναι καλυτερα γιατι εχουν τα μισα λεφτα? και ειναι οφθαλμοφανης η διαφορα τους στην ποιοτητα? που αν δεις το τζαμι απο το πλαι δεν καταλαβαινεις την ωρα?

ΕΛΕΟΣ!!!

Οσο για τις κορωνες, πιστευεις πχ οτι το orient που πηρα που εχει βιδωτη ειναι πιο αδιαβροχο απο το Φορτις?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 24, 2010, 09:08:38 πμ από mitsman »
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #609 στις: Ιούνιος 24, 2010, 11:07:07 πμ »
Τεκερίζι μεν, τεκερίζι*. Που 'λεγε κι ο Ζαμπέτας.
Χαλλαρά που λέμε κι εδώ πάνω.

Φιλικά
Δημήτρης

*Μετάφραση: Take it easy man, take it easy.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #610 στις: Ιούνιος 24, 2010, 11:08:57 πμ »
   Ok απόψεις ανταλλάσουμε, δεν είναι καυγάς.....χαλαρά που λέει κι ΒΒ ;)

Στην πράξη πάντως ρολόι σαν το Marinemaster με 750-800 ευρώ, δεν υπάρχει, παρά μόνο σε Oris.....
   Ομοίως και σαν το Β42 Flieger με 1500-1600 ευρώ.....

Kαι μην αρχίσετε να μου λέτε Steinhart, Archimede κλπ, μιλάμε για εταιρείες κανονικές, με δίκτυο διανομής, σέρβις κλπ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 24, 2010, 11:20:37 πμ από GiannisH »

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #611 στις: Ιούνιος 24, 2010, 11:11:02 πμ »
take it easeeeee! που λενε και οι cypress hill :D
 Ζητω συγνωμη αν εδειξα να εχω ασχημο και επιθετικο υφος. Ειναι γραπτος λογος και πρεπει να προσεχουμε..Εχετε δικιο! Δεν ειχα τετοια προθεση!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #612 στις: Ιούνιος 24, 2010, 11:30:34 πμ »

ενας απο τους λογους που δεν ηθελα να το ποσταρω τοσο καιρο...ξαναλεω,ο καθενας κρινει μονος του .

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #613 στις: Ιούνιος 24, 2010, 11:48:18 πμ »
Εγώ λέω να βάλουμε από 20ευρώ και να πάρουμε ένα Marinemaster στον george_  :axe: :goodman: :smt064

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #614 στις: Ιούνιος 24, 2010, 11:51:52 πμ »
george_ και κουμπωτή; Τρελός είσαι;  :dielaughing: :stick2:  :p

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #615 στις: Ιούνιος 24, 2010, 11:55:50 πμ »
Λογικη η αντιδραση σας,αλλα στο φορουμ ,τουλαχιστον σε αυτο το φορουμ,προεχει η ενημερωση και οχι η ανταλλαγη κομπλιμεντων.Καποια πραγματα θα δημιουργουν παντα τριβες.Βασικο ειναι να υπαρχει καλη διαθεση ;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #616 στις: Ιούνιος 24, 2010, 11:58:07 πμ »
Λογικη η αντιδραση σας,αλλα στο φορουμ ,τουλαχιστον σε αυτο το φορουμ,προεχει η ενημερωση και οχι η ανταλλαγη κομπλιμεντων.Καποια πραγματα θα δημιουργουν παντα τριβες.Βασικο ειναι να υπαρχει καλη διαθεση ;)

Σωστός ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #617 στις: Ιούνιος 24, 2010, 12:00:43 μμ »
Εγώ λέω να βάλουμε από 20ευρώ και να πάρουμε ένα Marinemaster στον george_  :axe: :goodman: :smt064

εγω θελω αυτο!! ;D ;D ;D :P :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #618 στις: Ιούνιος 24, 2010, 12:05:01 μμ »
Εντάξει! Θα παραγγείλουμε ένα με κουμπωτή κορώνα.... :P

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #619 στις: Ιούνιος 24, 2010, 12:09:08 μμ »
Εξαλλου φαινεται και απο τη φωτο και μονο ποσο ανωτερο ειναι απο το μαρινμαστερ!  ;D Ολοι το βλεπετε ετσι? και σε καλη τιμη! εχει και  1000€ μετρητα....ευκαιρια τρελη! :D