κοιτα, αν παρεις ενα ρολοι μαρκας με ισχυρη μεταπωληση πχ panerai, rolex, omega, και το παρεις μεταχειρισμενο οποτε εχει χασει τη χασουρα του αρχικου premium, τοτε δε χανεις σε αξια αλλα αντιθετα κερδιζεις. το κοστος συντηρησης ειναι μικρο και αντισταθμιζεται με τη χρηση και ευχαριστηση αλλα στην 5ετια ειναι σιγουρα μικρο.
γενικα, εχω την αισθηση, αν και δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα και δεν ειναι αυτο το κινητρο ενασχολησης μου, οτι τα ρολογια αποτελουν σαφεστατα καλυτερη επενδυση απο πολλες αλλες.
για αυτο γκαργιολα πανεραι αυξησε κι αλλο τιμες
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, το θέμα είναι ότι κάποιες εταιρείες έγιναν απίστευτα εμπορικές χωρίς να προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με άλλες, (βλέπε Panerai σε σχέση με Rolex μιας και αναφέρθηκες σε αυτές), τη μηχανή στα κουρδιστά της Panerai τη βρίσκεις σε πολλές άλλες εταιρείες και στο 1/10 της τιμής, σε σχέση με τη Rolex που σου προσφέρει κάτι το μοναδικό "αν και δεν είμαι ιδιαίτερα φανατικός της συγκεκριμένης".
Καταλήγω λέγοντας ότι: δυστυχώς ή ευτυχώς, το ρολόϊ λογίζεται ως επένδυση ειδικά όταν αναφέρεται σε εμπορικές μαρκες όσο και αν προσπαθούμε να ξορκίσουμε κάτι τέτοιο!
Υ.Γ. Το καλοκαίρι του 2010 πήρα το κεραμικό Rolex GMT 4100 € και αυτή τη στιγμή αγγίζει τις 6000 € και δεν το βρίσκεις κιολας!