Αποστολέας Θέμα: DOXA Vintage Restoration Project  (Αναγνώστηκε 7388 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
DOXA Vintage Restoration Project
« στις: Μάιος 28, 2008, 07:34:37 μμ »
Λοιπόν θέλω την βοήθεια σας, μόλις πήρα το παρακάτω ρολόι...και η κατάστασή του είναι όχι και πολύ καλή, δεν λειτουργεί λόγο διάβρωσης (όχι κάτι πολύ σημαντικό)...αρχικά θα ήθελα να μου προτείνετε μάστορα που να τα έχει πολύ βαριά... διότι η μηχανή είναι η:

Valjoux 72C

Features
manual-wind chronograph, 60s, 30min, 12h, pillar wheel
sub second
day, month: set by pusher at 10h
(for day push deeper)
date hand: set by pusher at 8:30h

Data
13''', Dm= 29.5mm, H= 6.95mm
17 jewels
f = 18000 A/h
power reserve 46h

Remarks
1946-1974 (Valjoux 72C)
Breguet hairspring

Example, year: signature; shock device
ca. 1970: Montres Rolex S.A., Geneva Swiss, Adj. to 3 Positions, 17 Jewels, Swiss Made Fabr. Suisse; Kif-Ultraflex
(Rolex 727)

Όπως βλέπετε και από τις φώτο η κατάσταση του δεν είναι μη αναστρέψιμη απλά πρέπει να αγαπηθεί από τον μάστορα, θέλει δουλειά στην κάσα γυάλισμα κλπ (είναι χρυσή) 38mm, θέλει καθάρισμα το dial, και γενικά μάζεμα.

Θα ήθελα εκτός από σοβαρές προτάσεις με όνομα τηλ του μάστορα με ΠΜ, εάν μπορεί κάποιο τσακάλι με με βοηθήσει να μάθω όσα περισσότερα μπορώ για το παρόν ρολόι, διότι δεν ξέρω τίποτα παραπάνω από αυτά που σας προανέφερα και δέν ξέρω που να ψάξω. Ακόμα θα ήθελα την άποψη σας....:)

AAA να αναφέρω ότι το κόστος απόκτησης του ήταν 120€, νομίζω ότι ήταν μία καλή αγορά...;)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 04, 2009, 04:20:47 μμ από Nanagno »
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 28, 2008, 07:47:18 μμ »
οταν λες δεν λειτουργη? δεν εχει ταλαντωση το balancie?
megeia πολυ καλο καματι
ΥΓ
οντως θες τσακαλι και λιγα λες
φιλικα
ΝΙκος

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 29, 2008, 12:16:01 πμ »
Πιστεύω να πάνε όλα κατ'ευχήν και να "αναστηθεί" το κακόμοιρο διότι είναι εξαιρετικό κομμάτι. Μάλλον χρήζει και αλλαγής τουλάχιστον ημερολογιακού δείκτη όπως φαίνεται...
μόλις πάνω από τη θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 29, 2008, 12:20:54 πμ »
Πιστεύω να πάνε όλα κατ'ευχήν και να "αναστηθεί" το κακόμοιρο διότι είναι εξαιρετικό κομμάτι. Μάλλον χρήζει και αλλαγής τουλάχιστον ημερολογιακού δείκτη όπως φαίνεται...

εαν η πρωτη επαφη εχει καλα αποτελεσματα,απο αυτα που ειδα και εμαθα και εφοσον εμπιστευεστε την γνωμη μου κατι μπορει να γινει

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 29, 2008, 09:16:59 πμ »
Μπράβο Marketer, πολύ ωραίο και ιδιαίτερο.
Όταν με το καλό βρεις μάστορα και το αποκαταστήσεις... το κορίτσι, πες μας σε παρακαλώ πόσο χρόνο του πήρε και πόσο κόστισε η επισκευή. Όταν σε ένα χρόνο θα ξαναγοράσω ρολόι  θέλω να πάρω ένα με Val. 72 και τα Fortis Marinemaster που κοιτώ κυμαίνονται στα 1700-2000 ευρώ  :o, οπότε αν συμφέρει η περίπτωσή σου να το έχω στα υπ' όψιν.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 29, 2008, 09:46:15 πμ »
Μάστορα βρήκα λέγεται Κωσταντινίδης Σάββας και είναι στο Σύνταγμα, εάν τον ξέρει κανείς καλό θα ήταν να μας πει δυο λόγια... μπορεί να κάνει τα πάντα..όσο για το κόστος με το που θα το πάρω στα χέρια μου θα του το πάω και βλέπουμε...βέβαια εάν έχει να προτείνει κάποιος ακόμα ένα καλό μάστορα καλό θα ήταν να πάρουμε ακόμα μία γνώμη! Τώρα αναμένουμε και βλέπουμε..ελπίζω να αξίζει το εν λόγο ρολόι όλη αυτήν την διαδικασία..:)
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 29, 2008, 09:54:41 πμ »
Μήπως βρίσκεται επί της Λέκκα και συν της άλλης είναι και το επίσημο σέρβις της Fortis;

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 29, 2008, 10:20:14 πμ »
Yes ξέρεις κάτι???

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 29, 2008, 10:25:43 πμ »
Μάστορα βρήκα λέγεται Κωσταντινίδης Σάββας και είναι στο Σύνταγμα, εάν τον ξέρει κανείς καλό θα ήταν να μας πει δυο λόγια... μπορεί να κάνει τα πάντα..όσο για το κόστος με το που θα το πάρω στα χέρια μου θα του το πάω και βλέπουμε...βέβαια εάν έχει να προτείνει κάποιος ακόμα ένα καλό μάστορα καλό θα ήταν να πάρουμε ακόμα μία γνώμη! Τώρα αναμένουμε και βλέπουμε..ελπίζω να αξίζει το εν λόγο ρολόι όλη αυτήν την διαδικασία..:)

ναι αξιζει τον κοπο,ναι να τον δεις και μονος σου σαν χωρο και σαν ατομο,ναι να μην σκασεις μια περιουσια,ναι να   μην βιαστεις και ναι πανω απο ολα να δεις την δουλεια του ..

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
Απ: DOXA Vintage Restoration Project
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 29, 2008, 10:41:31 πμ »
Κανέι άλλος καμία γνώμη, ιδέα???

Σε αυτο το project θα σας κρατώ ενήμερους με φοτο και θα χρειάζομαι ιδέες σας και τήν γνώμη σας...;)

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 29, 2008, 11:18:29 πμ »
Yes ξέρεις κάτι???

Εγώ έχω ανάμεικτες εντυπώσεις. Η πρώτη είναι θετική μιας και μου άλλαξαν την προβληματική βιδωτη κορώνα του Β-42 με την καινούρια πιέσεως. Βέβαια ήταν μια απλή σχετικά εργασία εντός εγγυήσεως. Όταν όμως τους πήγα  το νεοαποκτηθέν Revue Thommen που είχε πρόβλημα, μιας και έχει τη Lemania 5100 που φοράνε αρκετά Fortis και λογικά την υποστηρίζει η Fortis, αλλά και επειδή ήταν το επίσημο σέρβις της RT όταν αντιπροσωπευόταν η μάρκα στην Ελλάδα, μου είπαν πως δεν μπορούν να το αναλάβουν.

Γιατί; Γιατί η μηχανή είναι κατηργειμένη.
Και τι κάνουμε; Την αλλάζουμε με Val.7750
Mα η  Val.7750 έχει άλλες λειτουργίες, ασύμβατες με το καντράν του RT. Όχι είναι ίδιες  :o (Ο νεαρός ωρολογάς)
Μα η 5100 διαφέρει από τη Val.7750 σ'αυτά και αυτά. Όχι είναι ίδιες, δεν ξέρετε (επιμένοντας)
(Φορτωμένος πια)Δεν ξέρω εγώ τις διαφορές που έχω 4 (τέσσερις) 5100; (Επεμβαίνει τότε ένας μεγαλύτερος, μάλλον ο ιδιοκτήτης)Μπορεί να έχει δίκιο ο πελάτης. (και φέρνει από μέσα ένα ίδιο RT που ήταν δικό του)
Δηλ. η Fortis δεν υποστηρίζει ένα ρολόι που αγόρασα καινούριο πριν από ενάμιση χρόνο; Όχι!!!

Μετά από αυτά δεν άφησα το ρολόι ούτε για ένα τσεκάρισμα, μπας και η βλάβη ήταν κάτι απλό (πολύ πιθανό).

Καλή τύχη και μακάρι η ασχετοσύνη περί τύπων μηχανών να μην έχει σχέση με τις επισκευαστικές τους δυνατότητες.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 29, 2008, 02:14:00 μμ »
Εγώ έχω ανάμεικτες εντυπώσεις. Η πρώτη είναι θετική μιας και μου άλλαξαν την προβληματική βιδωτη κορώνα του Β-42 με την καινούρια πιέσεως. Βέβαια ήταν μια απλή σχετικά εργασία εντός εγγυήσεως. Όταν όμως τους πήγα  το νεοαποκτηθέν Revue Thommen που είχε πρόβλημα, μιας και έχει τη Lemania 5100 που φοράνε αρκετά Fortis και λογικά την υποστηρίζει η Fortis, αλλά και επειδή ήταν το επίσημο σέρβις της RT όταν αντιπροσωπευόταν η μάρκα στην Ελλάδα, μου είπαν πως δεν μπορούν να το αναλάβουν.

Γιατί; Γιατί η μηχανή είναι κατηργειμένη.
Και τι κάνουμε; Την αλλάζουμε με Val.7750
Mα η  Val.7750 έχει άλλες λειτουργίες, ασύμβατες με το καντράν του RT. Όχι είναι ίδιες  :o (Ο νεαρός ωρολογάς)
Μα η 5100 διαφέρει από τη Val.7750 σ'αυτά και αυτά. Όχι είναι ίδιες, δεν ξέρετε (επιμένοντας)
(Φορτωμένος πια)Δεν ξέρω εγώ τις διαφορές που έχω 4 (τέσσερις) 5100; (Επεμβαίνει τότε ένας μεγαλύτερος, μάλλον ο ιδιοκτήτης)Μπορεί να έχει δίκιο ο πελάτης. (και φέρνει από μέσα ένα ίδιο RT που ήταν δικό του)
Δηλ. η Fortis δεν υποστηρίζει ένα ρολόι που αγόρασα καινούριο πριν από ενάμιση χρόνο; Όχι!!!

Μετά από αυτά δεν άφησα το ρολόι ούτε για ένα τσεκάρισμα, μπας και η βλάβη ήταν κάτι απλό (πολύ πιθανό).

Καλή τύχη και μακάρι η ασχετοσύνη περί τύπων μηχανών να μην έχει σχέση με τις επισκευαστικές τους δυνατότητες.

Φιλικά
Δημήτρης

συνεχιζεις το ψαξιμο?ηθελε να σου παρει μια σπανια μηχανη και να τοποθετησει μια 7750 και με τη φυσικοτητα στο πε!επρεπε να φυγεις απλα τρεχοντας!
τωρα τι?

Αποσυνδεδεμένος DimGR

• 38mm case
    • Προφίλ
    • The Relumer
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 29, 2008, 02:37:09 μμ »

μου ειχες πει εναν στην Πλατεια Κολοκοτρωνη
δεν κανει αυτος?

θελω τα στοιχεια του καινουργιου σου αν μπορεις

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 29, 2008, 02:51:08 μμ »
Τελικά το έδωσα σε ένα γνωστό του Κονάκη που το πάσσαρε όμως σε άλλο  ωρολογά. Δεν ξέρω ποιό. Από εβδομάδα περιμένω απάντηση.

Φιλικά
Δημήτρης

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 29, 2008, 04:54:56 πμ »
Νίκο βρήκες μάστορα; Τι έκανες με το ρολόι;

Δε βλέπω και τη φωτογραφία του.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 29, 2008, 09:42:05 πμ »
θα είναι έτοιμο σε 1 περίπου ακόμα μήνα...

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 29, 2008, 09:49:22 πμ »
Ωραία! Ανυπομονώ για το αποτέλεσμα.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 04, 2009, 04:20:02 μμ »
είναι έτοιμο θα το έχω στα χέρια μου την άλλη εβδομάδα.

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 04, 2009, 07:24:32 μμ »

μόλις πάνω από τη θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 04, 2009, 09:28:10 μμ »
nanagno δεν μας ειπες τελικα ποιος στο εφτιαξε ?
και για τελικα αντι ενα μηνα πηρε τρεις  ???