Αποστολέας Θέμα: Omega SMP 300m Quartz or?  (Αναγνώστηκε 14855 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Cloud

• 36mm case
    • Προφίλ
Omega SMP 300m Quartz or?
« στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 04:13:13 πμ »
Γεία σας παιδιά! Πρώτο μου πόστ στο forum! :hello:

Είμαι φοιτητής 22 χρονών και σκέφτομαι να αγοράσω το πρώτο μου "σοβαρό" ρολόι  :yes:. Μετά από μερικούς μήνες οικονομίας έχω αποκτήσει ένα budget πάνω κάτω στα 1500 ευρώ. Γενικά είμαι νέος στον κόσμο των ρολογιών οπότε έχω limited γνώσεις ωρολογοποιίας. Μετά από σχετικό browsing σε brands με υψηλό prestige (θα έλεγα high end αλλά για πολλούς αυτές είναι μόνο η Patek Phillipe και η A. Lange & Söhne) κάπου κατέληξα στο Omega Seamaster Professional 300m 2221.80.00

Θα ήθελα τη γνώμη σας πρωτού προβώ σε αγορά του. Σε ένα ανάλογο thread που δημιούργησα σε γνωστό μη ελληνικό forum, τα περισσότερα replies που έλαβα ήταν ενθαρρυντικά αλλά υπήρχαν και μερικά που έθεταν τη δαπάνη αυτού του ποσού απαγορευτική για ρολόι με μπαταρία. Για να είμαι ειλικρινής και εγώ θα προτιμούσα αυτόματο μηχανισμό αλλά πάνω απ'όλα βάζω την εμφάνιση και το prestige της εταιρείας.

Έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο σε αυτό το budget ή να ετοιμάζομαι για το SMP?  :mg:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

P.S: Δεν θα ήθελα να αγοράσω μεταχειρισμένο και δεν νομίζω ότι αντέχω να κάνω οικονομία για περισσότερο καιρό. Οπότε όπως καταλαβαίνετε απαντήσεις του τύπου "Βρες μεταχειρισμένο Planet Ocean στα ίδια λεφτά" ή "Μάζευε λίγο καιρό ακόμα να πάρεις την αυτόματη έκδοση" δεν με βοηθάνε.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Omega SMP 300m Quartz or?
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 04:33:41 πμ »
Καλησπέρα φοιτητή 22 χρονών και ναι σου μιλάει φοιτητής 22 χρονών ( κοίτα να δεις ε?  ;D ) ! Ενδιαφέρεσαι μόνο για prestige στα 1.500 ευρώ ή θέλεις και μηχανικό να είναι το ρολόι σου? Ρωτάω επειδή το συγκεκριμένο 300M είναι quartz. :)

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 07:09:32 πμ »
Καλημερα και καλως μας ηρθες φιλε μου
Σου ευχομαι καλη αρχη με την ''καλη ωρολογοποιια'' και να ακολουθησουν πολλα περισσοτερα ''καλα'' ρολογια!!!!!
Οντως ειναι αρκετα τα χρηματα για quartz ρολοι,εστω και αν  εμφανισιακα και απο πλευρας κυρους ειναι πολυ καλη επιλογη.
Η εμφανιση ειναι θεμα γουστου βεβαια,αλλα θα σου προτεινα πριν προβεις στην αγορα του SMP να δεις και καποια αλλα ρολογια,κυριως αυτοματα.Ενα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι το LLD(Longines Legend Diver)με κοστος περιπου 1000 ευρω.
Υπαρχουν πολλα καλα ρολογια,με μικροτερο κυρος ομως,δεν ξερω αν σε καλυπτουν.
Ειμαι βεβαιος οτι τα παιδια στο φορουμ θα σου κανουν πολλες και καλες προτασεις,που θα σε προβληματισουν ευχαριστα.
Καλη επιλογη και παλι καλως ηρθες!!!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 08:02:11 πμ »
Καλημέρα και καλώς ήρθες!

Από κύρος είσαι μια χαρά με Ω. Το μόνο πρόβλημα για εμένα είναι ότι η Ω δεν πολυ "στηρίζει" τα quartz της και μάλιστα λέει ότι θα σταματήσει να τα βγάζει.

Για μένα οι επιλογές σου σε αντίστοιχη μάρκα θα έλεγα το aquaracer automatic ή σε TAG πολύ ωραία aquaracer chrono quartz big date.
Η TAG δίνει περισσότερη έμφαση και έχει μεγαλύτερη ποικιλία σε quartz. Οι παρακάτω φώτο είναι τυχαίες και πιστεύω ότι και τα δύο είναι μέσα στο budget σου!

http://www.watchmaxx.com/watch/tag-heuer-aquaracer-automatic-men-WAN2111.FT6029
http://www.2000watches.com/vshop/detail_default/productid_CAN1011.BA0821/index.html

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 10:02:50 πμ »
Καλώς τον.
Επειδή είσαι νέος στο σπορ,δεν πρόκειται να σε μπερδέψω περισσότερο με αγορές απο το internet.
Συμφωνώ με το Σπύρο ότι τα χρήματα είναι πάρα πολλά για quartz,προσωπικά δε θα τα έδινα,και με τον Παναγιώτη ότι θα μπρούσες κάλλιστα να κοιτάξεις προς TagHeuer.(και Longines συμπληρώνω εγώ)
Είναι εταιρείες πολύ αναγνωρίσιμες και με κύρος.
Καλή και χρυσή η Omega αλλά να πάρεις quartz μόνο και μόνο για να πεις ότι φοράς Omega,δε λέει.
Κοίτα μερικές πολύ ωραίες επιλογές στα χρήματα αυτά.......

Αποσυνδεδεμένος mba01

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 10:44:16 πμ »
Καλημέρα φίλε μου και καλώς όρισες!
Δεν διαφωνώ γενικά με τους υπόλοιπους αλλά η προσωπική μου άποψη είναι η εξής:
Το Omega από πλευράς prestige δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα.
Από όσους θα το δουν φορεμένο στον καρπό σου και θα το θαυμάσουν δεν ξέρω πόσοι θα ασχοληθούν με το εάν είναι αυτόματο ή μπαταρίας.
Θα έχεις απόλυτη ακρίβεια και το βασικότερο είναι ότι δεν θα έχεις υψηλό κόστος συντήρησης, δηλαδή κάνα 400άρι ευρώ όταν θα χρειαστεί service.
Στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα!
Αυτό που είπε ο φίλος bhop σχετικά με την κατάργηση παίζει να ισχύει γιατί κάτι έχει πάρει και το δικό μου το αυτί.
Σε αυτή την περίπτωση εγώ θα έτρεχα να το προλάβω γιατί καλώς ή κακώς η πλειοψηφία κοιτάζει πρώτα το prestige και μετά όλα τα υπόλοιπα!!

Φιλικά, Αλέξανδρος.
Υπάρχουν αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα κι αυτοί που όσο ζουν μαθαίνουν! Προτιμούμε τους δεύτερους!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 01:04:18 μμ »
   Aγαπητέ Cloud καλωσήρθες στο φόρουμ. Είναι φυσικό κι επόμενο σ'ένα φόρουμ φίλων του ρολογιού να σου προταθούν μηχανικά ρολόγια και όχι quartz. Το ερώτημα είναι το εξής απλό. Εσύ προσωπικά για ποιό λόγο θέλεις το ρολόι? Απλά για να βλέπεις την ώρα και να έχεις στην κατοχή σου ένα προιόν επώνυμο με το ανάλογο πρεστίζ? Αν είναι μόνο γι'αυτό τότε η επιλογή σου είναι μια χαρά. Αν όμως θέλεις να γνωρίζεις(εσύ κατά κύριο λόγο) πως αυτό που φοράς έχει και κάτι περισσότερο από ένα κύκλωμα, έχει δηλαδή στο βαθμό που του αναλογεί, λίγο από τον μύθο του αυθεντικού, του παραδοσιακού, του πραγματικά αξιόλογου, τότε σε παροτρείνω να ερευνήσεις και επιλογές σε μηχανικό ρολόι. Εταιρείες που μπορείς να δεις είναι η Fortis, η Oris, η Longines, η Baume & Mercier και αν εν έχεις και πρόβλημα σε διαδικτυακή αναζήτηση, η Sinn, η Stowa, η Doxa και πολές άλλες.
   Οφείλω επίσης να σου πω πως εδώ και αρκετά χρόνια το μηχανικό ρολόι έχει ανεβεί πολύ και ως φετίχ, με αποτέλεσμα το quartz να θεωρείται δεύτερη επιλογή, ακόμη και από τους αμύητους.

YΓ. Η αναφορά μου στα quartz, αφορά ρολόγια σαν αυτό που περιγράφεις και όχι ρολόγια-εργαλεία όπως πχ Casio κλπ που είναι τελείως άλλο κεφάλαιο.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 02:12:55 μμ »
Καλωσόρισες στην παρέα μας!

Ζήτησες την γνώμη μας για ένα συγκεκριμένο quartz ρολόι που το θες (από ότι κατάλαβα από το μήνυμά σου) για λόγους εμφάνισης και prestige!
Καταλαβαίνω ότι εκτός του αισθητικού μέρους (εμφάνιση) πιο πολύ σε ενδιαφέρει το prestige. Ερχόμαστε τώρα στο τι ακριβώς σημαίνει "prestige" για εσένα!
 - Αν θέλεις μόνο να βλέπουν οι άλλοι (μη γνωρίζοντες!!) ότι φοράς "μάρκα" ώστε να  ανήκεις στην καθαρά "Ελληναράδικη" κατηγορία " πουλ μουρ" (πουλάω μούρη), τότε καλύτερα να πάρεις μια replica (μαϊμού) και να γλιτώσεις αρκετά χρήματα από το budget σου. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δεν σε συμβουλεύω να το κάνεις, απλά το αναφέρω σαν μια εκδοχή απευκταία!!!!!
 - Αν θέλεις να φοράς ρολόι που κάποιος γνώστης θα το καταλάβει και θα το εκτιμήσει, τότε ή θα πρέπει να ανεβάσεις το budget σου σε OMEGA ή θα πρέπει να κοιτάξεις σε άλλες εταιρίες με λιγότερο "βαρύ όνομα" αλλά με ουσία και ιστορία.
 - Αν πάλι θέλεις να φοράς αποκλειστικά και μόνο το συγκεκριμένο γιατί απλά σου αρέσει, τότε αγόρασέ το
Γνώμη μου είναι να σταθμίσεις αρκετά καλά του τι ακριβώς θέλεις γιατί μετά την αγορά του και το "βάπτισμα" στον υπέροχο κόσμο των ρολογιών σύντομα θα θες και πολλά άλλα και όταν θα έρθει η ώρα να πουλήσεις αυτό τότε θα καταλάβεις γιατί δεν σε συμβουλεύουν οι φίλοι συνforumίτες να το αγοράσεις σε quartz έκδοση!!!
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 02:14:59 μμ »
..........και μερικές ακόμα προτάσεις στα χρήματα αυτά.

Όπως βλέπεις τα ρολόγια που σου προτάθηκαν είναι όλα ένα κι ένα,απο εταιρείες αξιόλογες και καταξιωμένες.

Για να είμαι ειλικρινής και εγώ θα προτιμούσα αυτόματο μηχανισμό αλλά πάνω απ'όλα βάζω την εμφάνιση και το prestige της εταιρείας.

Κράτα λοιπόν το πρώτο σκέλος της πρότασής σου και ξέχασε το quartz.Στο δημοτικό φορούσαμε quartz. :headbash:
Ότι κι αν επιλέξεις απ' αυτά που σου προτάθηκαν,ούτε σε εμφάνιση θα χάσεις,ούτε σε prestige.

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 03:12:41 μμ »
Βασικά για να μη μπερδεύεσαι και άλλο (θα έχεις αρκετό καιρό να μπερδευτείς μετά!) πάρε το μπλε aquaracer automatic και έχεις και κύρος και πολύ καλό ρολόι. Και επίσης αναγνωρισιμότητα και από γνώστες και από μη γνώστες. Και είναι από τα πιο sexy στα λεφτά του!

Και, πολύ σημαντικό για μένα, δεν απορρίπτω το Ω γιατί είναι quartz, αλλά γιατί η Ω δεν έχει κάτι να πει με τα quartz της.

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 03:22:42 μμ »
Για να είμαι ειλικρινής και εγώ θα προτιμούσα αυτόματο μηχανισμό αλλά πάνω απ'όλα βάζω την εμφάνιση και το prestige της εταιρείας.

Απολύτως δεκτό αυτό, αν δεν μας ενδιέφερε το prestige θα μαζευαμε γραμματόσημα. Το omega ειναι οκ για σένα, εχω το quartz 2254, το πρώτο μου και μπορω να πω οτι δεν το μετανιωσα ουτε λεπτό.
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος mba01

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 04:13:19 μμ »
Απολύτως δεκτό αυτό, αν δεν μας ενδιέφερε το prestige θα μαζευαμε γραμματόσημα. Το omega ειναι οκ για σένα, εχω το quartz 2254, το πρώτο μου και μπορω να πω οτι δεν το μετανιωσα ουτε λεπτό.

:smt023

Επειδή όμως εδώ θα διαβάσεις πάρα πολλές διαφορετικές γνώμες και προτάσεις, κάθε μια από τις οποίες θα είναι σωστή για διαφορετικό λόγο, θα σου πρότεινα να κάνεις μια βόλτα να τα δοκιμάσεις όλα αυτά που σου προτείνονται, να δεις πώς κάθονται στον καρπό σου, το φινίρισμά τους, ποιο θα σου κάνει κλικ στο μάτι και φυσικά να κάνεις και μια έρευνα και για το after sales (κόστος συντήρησης κλπ.)...

Και μην ανησυχείς, στο καλύτερο για σένα θα καταλήξεις!

;)
Υπάρχουν αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα κι αυτοί που όσο ζουν μαθαίνουν! Προτιμούμε τους δεύτερους!

Αποσυνδεδεμένος Cloud

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 07:21:13 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας και τον φίλο Istar για το κατατοπιστικότατο pm του!

Πολλά από τα μοντέλα που αναφέρατε τα είχα υπόψιν μου και έχω αρχίσει να κοιτάω πιο σοβαρά τα μοντέλα της Tag Heuer. Το Omega ωστόσο το δοκίμασα και από κοντά και ομολογώ ότι με κέρδισε αμέσως  :rolleyes:. Μπορεί να μην δίνει την αίσθηση του "ζωντανού οργανισμού" που έχουν τα αυτόματα (αν και εμφανισιακά η μοναδική διαφορά είναι οτι ο δείκτης των δευτερολέπτων κουνιέτε πιο αργά) αλλά πιστεύω ότι είναι ένα πανέμορφο, dead accurate, grab'n'go ρολόι. Το συγκεκριμένο αλίμονο δεν το θέλω για να πουλάω μούρη, πιο πολύ βλέπω την αγορά του σαν προσωπικό challenge. Πώς όταν ήμασταν μικροί λέγαμε οτι θα πάρουμε Ferrari  :lol:? Κάτι τέτοιο. Θα πάω μια από αυτές τις μέρες για ρολογο-hunting να δοκιμάσω και μερικά απ΄τα μοντέλα που μου προτείνατε ώστε να αποκτήσω μια καλύτερη άποψη. Thanks again!

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 09:53:15 μμ »
Έστειλα pm για να μην γράφω πολλές φορές τα ίδια + κάτι τιμές που δεν επιτρέπονται public.

Ο φίλος m1234 είχε πάρει LLD στο τέλος
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,14932.msg165188.html#msg165188

Σωστό και αυτό!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 16, 2013, 02:37:13 πμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος chrl

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 01, 2013, 11:29:31 πμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας και τον φίλο Istar για το κατατοπιστικότατο pm του!

Πολλά από τα μοντέλα που αναφέρατε τα είχα υπόψιν μου και έχω αρχίσει να κοιτάω πιο σοβαρά τα μοντέλα της Tag Heuer. Το Omega ωστόσο το δοκίμασα και από κοντά και ομολογώ ότι με κέρδισε αμέσως  :rolleyes:. Μπορεί να μην δίνει την αίσθηση του "ζωντανού οργανισμού" που έχουν τα αυτόματα (αν και εμφανισιακά η μοναδική διαφορά είναι οτι ο δείκτης των δευτερολέπτων κουνιέτε πιο αργά) αλλά πιστεύω ότι είναι ένα πανέμορφο, dead accurate, grab'n'go ρολόι. Το συγκεκριμένο αλίμονο δεν το θέλω για να πουλάω μούρη, πιο πολύ βλέπω την αγορά του σαν προσωπικό challenge. Πώς όταν ήμασταν μικροί λέγαμε οτι θα πάρουμε Ferrari  :lol:? Κάτι τέτοιο. Θα πάω μια από αυτές τις μέρες για ρολογο-hunting να δοκιμάσω και μερικά απ΄τα μοντέλα που μου προτείνατε ώστε να αποκτήσω μια καλύτερη άποψη. Thanks again!

Συγχαρητήρια για την επιλογή σου και καλορίζικο!
Νομίζω ότι έκανες το καλύτερο. Τι κι αν έχεις ένα ρολόι που οι ειδικοί θα σου λένε ότι έχει καλό μηχανισμό, ενώ ταυτόχρονα βέβαια θα σου λένε ότι ένα άλλο και ακριβότερο θα ήταν καλύτερη επιλογή. Και ναι αν είχες μια περιουσία για ρολόγια θα είχες μάλλον και την ευχέρεια να αγοράσεις ένα που οι περισσότεροι θνητοί έχουν δεί μόνο σε φωτογραφία.
Το βασικότερο όλων είναι να πάρεις κάτι που θα σου αρέσει και θα κερδίσει με το που το φορέσεις! και βέβαια να είναι και στο budget που έχεις για να αγοράσεις λεφτά!
Καλορίζικο!

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 01, 2013, 06:01:36 μμ »
Έλα πες την αλήθεια θέλεις να μπείς στην ψηφοφορία  ;D  ;D  ;D

Δεν νομίζω ότι ψώνισε ρολόι ακόμη, απλά το δοκίμασε και τον κέρδισε εκεί στο μαγαζί..μετά τον έχασε πάλι.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος Cloud

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 02, 2013, 12:16:16 πμ »
woot woot? Όχι ακόμα το θέλω  :mg:. Κοιτάω και άλλα διάφορα ωστόσο μέχρι να έρθει η ώρα.

Αποσυνδεδεμένος ELBETAKIAS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 02, 2013, 12:29:28 πμ »
Νομίζω ότι έκανες το καλύτερο. Τι κι αν έχεις ένα ρολόι που οι ειδικοί θα σου λένε ότι έχει καλό μηχανισμό, ενώ ταυτόχρονα βέβαια θα σου λένε ότι ένα άλλο και ακριβότερο θα ήταν καλύτερη επιλογή. Και ναι αν είχες μια περιουσία για ρολόγια θα είχες μάλλον και την ευχέρεια να αγοράσεις ένα που οι περισσότεροι θνητοί έχουν δεί μόνο σε φωτογραφία.
Το βασικότερο όλων είναι να πάρεις κάτι που θα σου αρέσει και θα κερδίσει με το που το φορέσεις! και βέβαια να είναι και στο budget που έχεις για να αγοράσεις λεφτά!
Καλορίζικο!

+1000 Αν και οφ τοπικ!!! :) :) :)

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 02, 2013, 12:54:01 πμ »
Φίλε Cloud, πιστεύω πως είναι τραγικό λάθος να δίνει κάποιος πάνω από 200€ για quartz. Ξέρω ότι είναι πολύ εμπρηστική αυτή μου η δήλωση (την έχω εκφράσει πολλάκις στο forum) αλλά προσωπικά θα δικαιολογούσα τόσα χρήματα μόνο για κάποιο πολύ ειδικό superquartz ή ας πούμε για κάποια special τεχνολογία όπως spring drive. Επίσης πιστεύω ότι η διαφορά στην τεχνολογία της μηχανής μεταξύ ενός casio (έχω 2 και τα εκτιμώ πολύ) και του αναφερόμενου Ω είναι μηδενική και δεν δικαιολογεί το 10πλάσιο της τιμής.
Τέλος το γεγονός ότι η πλειοψηφία των quartz έχει χαμηλή μεταπωλητική αξία, αποδεικνύει την ουσία του συλλογισμού πως τα ακριβά quartz είναι κομπιούτερ σε περιτύλιγμα ΥΩ με τιμή φούσκα.
Ο μόνος λόγος που μπορούσα να δεχθώ μια τέτοια αγορά είναι επειδή σου αρέσει  :)

φιλικά
Κώστας
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος Cloud

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 02, 2013, 02:03:50 πμ »
Δεκτή η άποψή σου φίλε Κώστα. Πάνω κάτω τα ίδια μου είπαν και στο watchuseek με το thread μου να μετατρέπεται σε ατέρμονο quartz vs auto debate από εκεί και πέρα.

Έτσι όπως το βλέπω εγώ ωστόσο (για την ώρα) που ακόμα είμαι νέος στο κόσμο του watchmaking και δεν έχω γίνει WIS, το να αγοράσω π.χ ένα Longines Legend Diver αντί του Omega Seamaster 300m Quartz επειδή το Longines έχει καλύτερο movement είναι σαν να πάρω ένα Nissan GT-R αντί μιας Aston Martin DB9 επειδή το Nissan τρέχει πιο γρήγορα  :D

Στην τελική άλλους ενδιαφέρει πιο πολύ το όνομα και η εμφάνιση και άλλους τα complications και οι μηχανισμοί.