Αποστολέας Θέμα: Κουρδίζουμε?  (Αναγνώστηκε 26004 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
Κουρδίζουμε?
« στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 06:15:33 μμ »
Στο αυτοκίνητο προτιμάς κάθε πρωί

ή   

αφού μπεις σου αρέσει να

ή 

στο ρολόι όμως??

πλήρωνεις twin barrels, μιλάς για την τεχνολογία στην αυτονομία με καμάρι, για πιο λόγο?
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΔΙΖΕΙΣ

και βέβαια γυρνώντας σπίτι απολαμβάνεις τον ρομαντισμό του μηχανισμού και απολαμβάνεις τη μουσική της

ούτε USB, oύτε τηλεκοντρόλ, ούτε ηχητική ακρίβεια,
αλλά της δίνεις αγάπη και παίρνεις ευχαρίστηση.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 12, 2013, 06:20:52 μμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Κουρδίζουμε?
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 06:21:33 μμ »
η γυναικα και το ρολοι φιλε θελουν χερι.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 06:35:09 μμ »
Στη γυναίκα δεν έχεις εναλλακτική.
Για να πάρει μπρος και να πάρεις και εσύ πίσω θέλει χέρι και δεν θα βελτιωθούν κάποια στιγμή τα πράγματα μέσω της τεχνολογίας.
Ούτε το κοτόπουλο θα αλλάξει, που θέλει και αυτό χέρι.
Στο ρολόι όμως αν δεν το πάρεις για ιστορικούς λόγους ( moonwatch ) ή αν δεν σου δίνει ευχαρίστηση το κούρδισμα,
δεν υπάρχει λόγος να βάλεις ακόμα μια υποχρέωση στο κεφάλι σου.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 06:38:50 μμ »
η γυναικα και το ρολοι φιλε θελουν χερι.

Συγνωμη αφεντικο,και τα παι'ι'δακια!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 07:07:39 μμ »
Συγνωμη αφεντικο,και τα παι'ι'δακια!!
Αυτός είσαι
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 07:36:57 μμ »
Κουρδίζουμε τακτικά και με ευχαρίστηση!!!!!
 8)
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 07:54:10 μμ »
Αν είσαι ωρολογόφιλος αργά η γρήγορα θα βρεθείς και με κουρδιστό. Είναι νομοτέλεια.

Φυσικά υπάρχουν και οι hardcore που αν δεν είναι κουρδιστό το ρολόι δεν το ακουμπάνε.

Πάντως όταν πρωτοκούρδισα την P.3000 του 372, εκεί κατάλαβα τι σημαίνει βελούδινο κούρδισμα. Η χειρότερη αίσθηση στο κούρδισμα είναι η 7750. Νομίζεις ότι τρίβονται-ξύνονται μέταλλα !!!!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 08:25:01 μμ »
Παιδια η διαφορα της μανιβελας απο την κορωνα ειναι οτι το ενα προκειται για εργαλειο εργαλειου ενω το αλλο για εργαλειο εργαλειου-εργου τεχνης.
Αν συνεχισουμε το συλλογισμο σου φιλε ισταρ γιατι δεν παιρνεις κουορτζ και μπλεκεις με τα αυτοματα; δεν εχει να κανει με την ευκολια, εχει να κανει με το ρομαντισμο και την αισθηση του πραγματος. Τα παραπανω παραδειγματα δεν εχουν σχεση με αυτο που εκτιμαμε εμεις οι παλαβοι στα ρολογια...

Δεχομαι συγχαρητηρια για τα 1000 μηνυματα...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 08:43:38 μμ »
Δεχομαι συγχαρητηρια για τα 1000 μηνυματα...

Εύγε φίλε!!! Και σ'ανώτερα!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 08:57:05 μμ »
Oυσιαστικά το topic το άνοιξα για αυτό

Σε πρόταση για αγορά 1ου ρολογιού ( όχι 5ου )
Δεν μπορω να καταλαβω τι το βαρετο εχει να ριχνεις 20 στροφες καθε βραδυ, το αντιθετο θα ελεγα..
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν μπορείς να καταλάβεις?
Το κούρδισμα για κάποιον που δεν τον μαγεύει είναι το ίδιο σπαστικό με το να πρέπει να ρυθμίζεις το αυτόματο
κάθε φορά που μένει σε αχρηστία.
( AYTOMATO ) Ξεβίδωνε κορώνα>ρύθμισε ημερομηνία>ρύθμισε ώρα>βίδωσε κορώνα ( αλλά τουλάχιστον το βλέπεις πριν βγεις από το σπίτι ).
πχ. ( ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ) Ξεχνάς να κουρδίσεις το ρολόι το βράδυ και σταματάει το πρωι.
     Βγάλε ρολόι ενώ είσαι έξω>κοίτα την ώρα στο κινητό>ξεβίδωσε κορώνα>ρύθμισε την ώρα>
     >κούρδιζε μέσα στην καφετέρια>βάλε το ρολόι. Ρομαντικότατο.

Οκ για κάποιον που γουστάρει, αλλά να δώσεις, χώρις να έχεις δοκιμάσει κούρδισμα,
4000ευρώ+
το θεωρώ απλά επιπόλαιο.
Τα κουρδιστά είναι για μερακλίδες και ρολογόφιλους μέγιστου βαθμού, όχι για όλους.

PS: Συγχαρητήρια για το χιλιάρικο  :up:
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 09:25:29 μμ »
Εύγε φίλε!!! Και σ'ανώτερα!!!

Αστα ευγε, δωρακι δεν εχει..;

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 09:33:45 μμ »
Παιρνεις ενα 8ημερο κουρδιστο και κανενα προβλημα...Το μονο που χρειαζεται ειναι ενα κουρδισμα μια φορα τη βδομαδα και ξενοιαζεις.....Προσωπικα παρα πολυ θα ηθελα να εχω ενα ειτε απο την iwc ειτε απο την panerai....

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 09:39:45 μμ »
Να το θέσω αλλιώς.

Προτιμάς να είσαι ο ταλαίπωρος και ο κακομοίρης της παρέας......

........ή να γίνονται όλα μόνα τους κι εσύ να είσαι φέεεεεετα;;;

Πέρα απο την πλάκα τώρα,συμφωνώ απόλυτα με την κουβέντα του Πάνου.
Αν είσαι ωρολογόφιλος αργά η γρήγορα θα βρεθείς και με κουρδιστό. Είναι νομοτέλεια.

Κάθε ωρολογόφιλος που σέβεται τον εαυτό του,οφείλει να έχει ένα κουρδιστό στη συλλογή του,ανεξάρτητα απο το αν του αρέσουν ή όχι.
Απο 'κει και πέρα δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.
Ή σου αρέσει η διαδικασία του κουρδίσματος ή δε σου αρέσει.Τόσο απλά.
Προσωπικά είμαι μαζί με τον Istar.Δε θεωρώ τη διαδιακασία αυτή αγγαρεία,άλλωστε μιλάμε για 10" δουλειά,αλλά δεν παύει να είναι μια έγνοια παραπάνω.
Ούτε ο Βίκτωρας μπορεί να μου μεταδώσει αυτό που νιώθει όταν κουρδίζει ένα ρολόϊ,αλλά ούτε κι εγώ αυτό που δε νιώθω.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 09:43:55 μμ »
Oυσιαστικά το topic το άνοιξα για αυτό

Σε πρόταση για αγορά 1ου ρολογιού ( όχι 5ου )Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν μπορείς να καταλάβεις?
Το κούρδισμα για κάποιον που δεν τον μαγεύει είναι το ίδιο σπαστικό με το να πρέπει να ρυθμίζεις το αυτόματο
κάθε φορά που μένει σε αχρηστία.
( AYTOMATO ) Ξεβίδωνε κορώνα>ρύθμισε ημερομηνία>ρύθμισε ώρα>βίδωσε κορώνα ( αλλά τουλάχιστον το βλέπεις πριν βγεις από το σπίτι ).
πχ. ( ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ) Ξεχνάς να κουρδίσεις το ρολόι το βράδυ και σταματάει το πρωι.
     Βγάλε ρολόι ενώ είσαι έξω>κοίτα την ώρα στο κινητό>ξεβίδωσε κορώνα>ρύθμισε την ώρα>
     >κούρδιζε μέσα στην καφετέρια>βάλε το ρολόι. Ρομαντικότατο.

Οκ για κάποιον που γουστάρει, αλλά να δώσεις, χώρις να έχεις δοκιμάσει κούρδισμα,
4000ευρώ+
το θεωρώ απλά επιπόλαιο.
Τα κουρδιστά είναι για μερακλίδες και ρολογόφιλους μέγιστου βαθμού, όχι για όλους.

PS: Συγχαρητήρια για το χιλιάρικο  :up:

η επιτομη και ο λογος που ασχολουμαι με τα ρολογια. αυτη η ενασχοληση, αυτο το δινω ενα μερος απο το χρονο μου για να μετραω το χρονο μου. η καθημερινη επαφη με το ρολοι, η αναγκη του να παρει για να δωσει, μετατρεπει το ρολοι απο εργαλειο η' εργο τεχνης σε κατοικιδιο σου, το φροντιζεις, το πλενεις, το ντυνεις με λουρακια, το πας για σερβις στο δικο του γιατρο, το ταιζεις με το χερι σου για λιγα δευτερολεπτα.

ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΖΟΥΜΕ.
Γαυρος οπαδος....

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 09:56:26 μμ »
η επιτομη και ο λογος που ασχολουμαι με τα ρολογια. αυτη η ενασχοληση, αυτο το δινω ενα μερος απο το χρονο μου για να μετραω το χρονο μου. η καθημερινη επαφη με το ρολοι, η αναγκη του να παρει για να δωσει, μετατρεπει το ρολοι απο εργαλειο η' εργο τεχνης σε κατοικιδιο σου, το φροντιζεις, το πλενεις, το ντυνεις με λουρακια, το πας για σερβις στο δικο του γιατρο, το ταιζεις με το χερι σου για λιγα δευτερολεπτα.

ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΖΟΥΜΕ.
Όλα αυτά ακριβώς που περιγράφεις τα αισθάνομαι και τα νιώθω με ένα αυτόματο.
Το αυτόματο είναι κομμάτι του εαυτού μου.Είναι προέκταση του χεριού μου.Παίρνει ζωή απο τη ζωή μου.
Δε χρειάζεται να το βγάλω απο το χέρι μου προκειμένου να του δώσω ζωή.Γίνεται ένα με εμένα.
Κάθε φορά που περπατάω,που πλένω τα χέρια μου,που παίρνω το γιο μου αγκαλιά,αυτό παίρνει ζωή.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 10:00:06 μμ »
Όλα αυτά ακριβώς που περιγράφεις τα αισθάνομαι και τα νιώθω με ένα αυτόματο.
Το αυτόματο είναι κομμάτι του εαυτού μου.Είναι προέκταση του χεριού μου.Παίρνει ζωή απο τη ζωή μου.
Δε χρειάζεται να το βγάλω απο το χέρι μου προκειμένου να του δώσω ζωή.Γίνεται ένα με εμένα.
Κάθε φορά που περπατάω,που πλένω τα χέρια μου,που παίρνω το γιο μου αγκαλιά,αυτό παίρνει ζωή.

γιατι ποιος ειπε οτι τα αυτοματα ειναι κακα? το μονο που εχω δει ειναι το αντιθετο, οτι ειναι βαρετα, κουραστικα, αγγαρεια τα κουρδιστα. δεν ειπε κανεις τιποτε για τα αυτοματα. και προφανως εχω και αυτοματα που μου αρεσουν εξισου, ενα  PO φοραω τωρα και το λατρευω. αλλα το κουρδιστο ...βαρετο? αγγαρεια? μον ντιε που λενε και στο χωριο μου  ;D
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 10:08:23 μμ »
Και βέβαια κουρδίζουμε, με τον καφέ το πρωί ή και το βράδυ μετά το τέλος των υποχρεώσεων και βέβαια όχι υποχρεωτικά κάθε μέρα! Με 48+ αυτονομία δεν έχω πρόβλημα ούτε στο φεγγαρορόλογο ούτε στο 111 και βέβαια δε μένει ποτέ απο ενέργεια!
Επίσης πρέπει να σας πω ότι κάποιες φορές σε αυτόματα με περίεργο αντίβαρο οι θόρυβοι με ... "τρομάζουν"

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 10:14:08 μμ »
Και βέβαια κουρδίζουμε, με τον καφέ το πρωί ή και το βράδυ μετά το τέλος των υποχρεώσεων και βέβαια όχι υποχρεωτικά κάθε μέρα! Με 48+ αυτονομία δεν έχω πρόβλημα ούτε στο φεγγαρορόλογο ούτε στο 111 και βέβαια δε μένει ποτέ απο ενέργεια!
Επίσης πρέπει να σας πω ότι κάποιες φορές σε αυτόματα με περίεργο αντίβαρο οι θόρυβοι με ... "τρομάζουν"

Φιλικά
Νίκος

σαν το θορυβο της 7750 τιποτε :lol:
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 10:15:46 μμ »
Ειναι ωραιο το νηματακι παντως και θα προτεινα να αλλαξει ο τιτλος σε κουρδιστα vs αυτοματα..

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 10:57:05 μμ »
Eμένα μου αρέσουν τα debate, γιατί μέσα από τη διαφωνία παίζει να βρεθείς στο τέλος πολύ πιο κοντά στη θέση του άλλου.
Πως να το θέσω να το καταλάβετε καλύτερα.
εκεί κατάλαβα τι σημαίνει βελούδινο κούρδισμα.

Κάτι τα βελούδα, κάτι τα αρνιά..( κλαίω jim teo )  ;D  ;D μέσα από αυτό το διάλογο άρχισα να αισθάνομαι
ότι μάλλον κάτι χάνω που δεν έχω ακόμα, ένα κουρδιστό στη συλλογή ( και πάλι δεν θα το πρότεινα για 1ο all around ρολόι ),

Λέω να αρχίσω με κάτι φθηνό για να τσεκάρω αν είμαι κουρδιστηράκιας

και ον τελικά δεν είμαι, ας είναι καλά οι ανταλλάγες μέσω φόρουμ. Αν είμαι όμως?  :D   ;D
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"