Αποστολέας Θέμα: swatch and swatch (group)  (Αναγνώστηκε 24997 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
swatch and swatch (group)
« στις: Μάιος 20, 2008, 11:17:52 μμ »
eswatch / iswatch?  According to this newspaper report (rough translation by google), the Swatchgroup has registered the watch trademarks "iswatch" and "eswatch".  No further information by Swatch is available but apparently, no cooperation with Apple (iPod / iMac / ...) is planned. 
http://translate.google.de/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.handelszeitung.ch%2Fartikel%2FUnternehmen-Hayek-Senior-lanciert-neue-Swatch-Marken_329084.html&hl=de&ie=UTF8&sl=de&tl=en

δεν βρηκα αναλογο τοπικ και ανοιγω εδω για τα ρολογια και το γκρουπ

ολα τα νεα
http://www.stay-tuned-to-sw.de/swatch.html

ειχα ξεχασει οτι ειμαι ψαχτηρι!
 ;D

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: swatch and swatch (group)
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 22, 2008, 02:08:33 μμ »
Για να δουμε τι θα δουμε,καθε κινηση του group συνηθως εχει ενδιαφερον...

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 22, 2008, 02:27:02 μμ »
Και τώρα ακούστε την Καλομοίρα στο i-swatch, αφού πρώτα την έχετε "κατεβάσει" με το e-swatch ;D ;D

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 22, 2008, 07:44:48 μμ »
Και τώρα ακούστε την Καλομοίρα στο i-swatch, αφού πρώτα την έχετε "κατεβάσει" με το e-swatch ;D ;D

Φιλικά
Δημήτρης

Κορυφαίο ...  :D
Ακόμα προσπαθούν να χτυπήσουν το iPod ...  :P

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος n_wildgirl

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 03:43:24 πμ »
εαν σου αρεσουν τα swatch υπαρχει και σε αυτοματο με τιμη οχι πολυ υψηλη,καλοριζικο το δικο σου

Σε ευχαριστω! Δεν εχω καμία ιδιαίτερη προτιμηση στα swatch...οι γονεις μου μου πηραν δωρο για τα Χριστουγεννα ενα swatch skin (αν ανεβασω φωτο του εδω θα με ban-αρετε στο πιτς φιτιλι!) που ηταν ακρως αντιθετο του γουστου μου...και πηγα να το αλλαξω, και ειδα αυτο και ειπα, "εσυ εισαι για 'μενα!"  ;D Γενικοτερα τα swatch δε με συγκινουν, μερικα τα βρισκω εως απαραδεκτα!
Οταν λες αυτοματο...?  ???
“If God gives you a watch, are you honoring Him more by asking Him what time it is or by simply consulting the watch?”

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 11:25:53 πμ »
Το παν είναι να αγαπάς αυτό που έχεις, αν ισχύει αυτό τότε τα υπόλοιπα δεν είναι παρά ασήμαντες λέξεις.
Το μόνο κακό με τα Swatch είναι πως άμα χαλάσουν, τέλος! Δεν επισκευάζονται και δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Φτηνότερα ρολόγια να επισκευάζονται και τα Swatch ποτέ!
Καλώς ήλθες  :)
μόλις πάνω από τη θάλασσα

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 02:34:49 μμ »
Καλορίζικο κι από μένα.

Αυτόματος Μηχανισμός - Ρολόι

Ονομάζεται ο μηχανισμός που κουρδίζεται όταν φοράμε το ρολόι από την φυσική κίνηση του χεριού μας. Βάσει της αρχής της επίγειας έλξης, ένας στροφέας γυρίζει και διαβιβάζει την ενέργειά του στο ελατήριο με τη βοήθεια ενός κατάλληλου μηχανισμού. Η μετάδοση αυτής της ενέργειας στο ρολόι γίνεται μέσω του ρότορα, ο οποίος κινείται και προς τις δυο κατευθύνσεις. Όταν ένα αυτόματο ρολόι δεν το έχουμε φορέσει για ένα χρονικό διάστημα αυτό σταματάει. Για την πιο σωστή λειτουργία του ρολογιού είναι σωστό να το επαναθέσουμε στην λειτουργία κουρδίζοντάς το μόνοι μας, περιστρέφοντας μερικές τη κορώνα. Έτσι το ελατήριό του θα τεθεί σε μια πιο πλήρη λειτουργία από ότι αν το αφήναμε να πάρει λίγη-λίγη την ενέργεια από τον αυτόματο μηχανισμό, με την κίνηση του καρπού. Το σύστημα εφευρέθηκε στην Ελβετία από Abraham-Louis Perrelet στο 18ο αιώνα.

Για πιο πολλές πληροφορίες σχετικά με "άγνωστε λέξεις" που θα βρίσκεις μπορείς να χρησιμοποιείς το λεξικό που υπάρχει στο φόρουμ :  http://www.mywatch.gr/index.php/topic,1453.0.html

Καταπληκτικο! Παντα ηθελα ενα τετοιο ρολόι (δεν ειχα ιδεα οτι λεγονται αυτοματα)  :)
Τα seiko ειναι αυτοματα ή κανω λαθος;
Ευχαριστω για την πληροφορηση!

Το παν είναι να αγαπάς αυτό που έχεις, αν ισχύει αυτό τότε τα υπόλοιπα δεν είναι παρά ασήμαντες λέξεις.
Το μόνο κακό με τα Swatch είναι πως άμα χαλάσουν, τέλος! Δεν επισκευάζονται και δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Φτηνότερα ρολόγια να επισκευάζονται και τα Swatch ποτέ!
Καλώς ήλθες  :)

Ευχαριστω  :) Αληθεια δεν επισκευαζονται τα swatch? Καλη φαση! :P Για 2 χρονια ειχα ενα swatch skin που με ειχε βολεψει γιατι ηταν λεπτο και δε με ενοχλουσε στο μανικι (πριν φορουσα ενα casio pro trek - η μανα μου το ελεγε τηλεοραση!), αλλά δεν το προσεχα καθολου και μια μερα που ειχα νευρα κοπανησα το χερι μου μαζι με το ρολόι πανω σε ενα καγκελο και ραγισε το τζαμι...Το ρολόι συνεχισε να λειτουργει, αλλά πριν κανα 2μηνο αρχισε να πιανει υγρασια μεσα, ραγισε σταδιακα και το υπολοιπο τζαμακι (τι τζαμακι, πλαστικο) και σταματουσε ανα διαστηματα! Δεν ψαχτηκα να το φτιαξω αλλά ευτυχως που μου το ειπες γιατι τουτο εδω μου αρεσει παρα μα παρα πολυ και θα το προσεχω!
Αληθεια με τι "αιτιολογια" δεν επισκευαζει η swatch τα ρολογια της;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 15, 2009, 02:41:42 μμ από n_wildgirl »
“If God gives you a watch, are you honoring Him more by asking Him what time it is or by simply consulting the watch?”

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 02:53:28 μμ »
Καταπληκτικο! Παντα ηθελα ενα τετοιο ρολόι (δεν ειχα ιδεα οτι λεγονται αυτοματα)  :)
Τα seiko ειναι αυτοματα ή κανω λαθος;
Ευχαριστω για την πληροφορηση!

Ευχαριστω  :) Αληθεια δεν επισκευαζονται τα swatch? Καλη φαση! :P Για 2 χρονια ειχα ενα swatch skin που με ειχε βολεψει γιατι ηταν λεπτο και δε με ενοχλουσε στο μανικι (πριν φορουσα ενα casio pro trek - η μανα μου το ελεγε τηλεοραση!), αλλά δεν το προσεχα καθολου και μια μερα που ειχα νευρα κοπανησα το χερι μου μαζι με το ρολόι πανω σε ενα καγκελο και ραγισε το τζαμι...Το ρολόι συνεχισε να λειτουργει, αλλά πριν κανα 2μηνο αρχισε να πιανει υγρασια μεσα, ραγισε σταδιακα και το υπολοιπο τζαμακι (τι τζαμακι, πλαστικο) και σταματουσε ανα διαστηματα! Δεν ψαχτηκα να το φτιαξω αλλά ευτυχως που μου το ειπες γιατι τουτο εδω μου αρεσει παρα μα παρα πολυ και θα το προσεχω!
Καλός ήρθες και από μένα και καλορίζικο το ρολόι σου !
Για να μην πω όλοι, σχεδόν όλοι ξεκινήσαμε με ένα CASIO, ή Swatch, ή SEIKO κ.α.π.
Σημασία έχει ότι σου αρέσει και μετά ότι έχεις ξεκίνησες να ενδιαφέρεσαι για αυτό που φοράμε και λέμε ρολόι ...
Τα Swatch δεν επισκευάζονται λόγο αρχικής φιλοσοφίας ...
Την δεκαετία 70-80 με την έλευση των quartz made in japan έβγαλε σε παραγωγοί ένα ρολόι
Ελβετικό, καθημερινό, και τόσο φτηνό, που μπορούσες να έχεις πολλά
για να τα συνδυάζεις ακόμα και με το ντύσιμο σου ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 03:30:55 μμ »

[/quote]

Εκτός από αυτό που έγραψε ο stefmac είναι και πρακτικοί οι λόγοι.
Βλέπεις τα swatch για λόγους κόστους έχουν μονοκόματη κάσα που δεν ανοίγει από πίσω, παρά μόνο από ένα μικρό παραθυράκι που χρησιμεύει για αλλαγή της μπαταρίας.

Επομένως για να έχει πρόσβαση κανείς στη μηχανή θα έπρεπε να βγάλει στεφάνη, τζαμάκι, δείκτες, καντράν και να φτάσει στη μηχανή!
Αυτό θα είχε μεγάλο κόστος, μεγάλη δυσκολία συναρμολόγησης και θα δημιουργούσε προβλήματα στεγανοποίησης.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 08:42:47 μμ »
Επιμένω πάντως ότι δεν είναι τόσο φτηνά γιά να μιλάμε περί "φιλοσοφίας" της εταιρίας. Αμπελοφιλοσοφία μπορεί να είναι.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 08:49:37 μμ »
Επιμένω πάντως ότι δεν είναι τόσο φτηνά γιά να μιλάμε περί "φιλοσοφίας" της εταιρίας. Αμπελοφιλοσοφία μπορεί να είναι.
Τώρα δεν είναι, αλλά τότε ήταν αρκετά, έτσι ώστε να γίνει και μόδα εκείνη την εποχή ...

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 08:51:41 μμ »
Επιμένω πάντως ότι δεν είναι τόσο φτηνά γιά να μιλάμε περί "φιλοσοφίας" της εταιρίας.

+1

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 11:51:31 μμ »
Τώρα δεν είναι, αλλά τότε ήταν αρκετά, έτσι ώστε να γίνει και μόδα εκείνη την εποχή ...

Συμφωνώ, αλλά τώρα τι γίνεται. Είναι πρόκληση να αγοράζεις μέχρι χρονογράφους και αν συμβεί κάτι, να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Είχα κι εγώ ένα το '80 το οποίο κατέληξε αδόξως στα σκουπίδια. Δεν είχε κανένα πρόβλημα παρά μόνον ότι σταμάτησε. Μπαταρία άλλαξα φυσικά, αλλά τίποτα. Μου άρεσε πάρα πολύ αλλά "καλαμαράκια" τέλος!

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 16, 2009, 10:15:10 μμ »

Αυτο το σκεφτομουν κι εγω αλλά ντρεπομουν να το πω (γιατι εδω μεσα βλεπω κατι τιμες ρολογιων...που μπροστα τους η swatch φαντάζει λαϊκή!)  :-\  Συμφωνω λοιπόν, ουτε κι εγω τα θεωρω τοσο φτηνα ωστε να δικαιολογειται μη επισκευη τους. Θα επρεπε να ειναι ακομη πιο φτηνα. Και το λουρακι το χρεωνουν 18 ευρω οι γελοιοι...! Μη σωσω να αλλαξω!!

Αποσυνδεδεμένος vaggos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 16, 2009, 10:48:59 μμ »
παντως εμενα δεν με πειραζει!σκεφτομαι μαλιστα να αγορασω ενα για την δουλεια μου που ανακατευομαι με μουτζουρα κ λαδια!!!θελω ενα να τα φαει ολα κυριολεκτικα! τι αλλο να σκεφτω απο swatch?το καθε ρολοι στην κατηγορια του...

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 17, 2009, 10:51:38 πμ »
Συμφωνώ, αλλά τώρα τι γίνεται. Είναι πρόκληση να αγοράζεις μέχρι χρονογράφους και αν συμβεί κάτι, να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Είχα κι εγώ ένα το '80 το οποίο κατέληξε αδόξως στα σκουπίδια. Δεν είχε κανένα πρόβλημα παρά μόνον ότι σταμάτησε. Μπαταρία άλλαξα φυσικά, αλλά τίποτα. Μου άρεσε πάρα πολύ αλλά "καλαμαράκια" τέλος!
Συμφωνώ είναι λίγο τραγικό να πετάς στα σκουπίδια ένα ρολόι που σου αρέσει γιατί δεν φτιάχνετε ...
... Και γιατί έτσι έγινε ζάπλουτος ο κύριος swatch ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 17, 2009, 11:02:52 πμ »
Αυτο το σκεφτομουν κι εγω αλλά ντρεπομουν να το πω (γιατι εδω μεσα βλεπω κατι τιμες ρολογιων...που μπροστα τους η swatch φαντάζει λαϊκή!)  :-\  Συμφωνω λοιπόν, ουτε κι εγω τα θεωρω τοσο φτηνα ωστε να δικαιολογειται μη επισκευη τους. Θα επρεπε να ειναι ακομη πιο φτηνα. Και το λουρακι το χρεωνουν 18 ευρω οι γελοιοι...! Μη σωσω να αλλαξω!!
n_wildgirl δεν είμαστε όλοι ευκατάστατοι σ' αυτό το φόρουμ  !!!
Ευτυχώς έχουμε από φοιτητές μέχρι απλούς ιδιωτικούς υπαλλήλους αλλά και επιχειρηματίες κ.τ.λ.
Και τα ρολόγια τα ακριβά από "απλούς" ανθρώπους έχουν ένα πάθος και μια ιστορία του πως τελικά αποκτήθηκαν ...
Όπως άλλο το ακριβό λουράκι σε εσένα που μπορεί να είσαι φοιτήτρια ή ιδιωτική υπάλληλος με βασικό μισθό
και άλλο το ακριβό για έναν επιχειρηματία συλλέκτη ή χομπίστα  ...

Φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 17, 2009, 11:41:22 πμ »
n_wildgirl δεν είμαστε όλοι ευκατάστατοι σ' αυτό το φόρουμ  !!!
Ευτυχώς έχουμε από φοιτητές μέχρι απλούς ιδιωτικούς υπαλλήλους αλλά και επιχειρηματίες κ.τ.λ.
Και τα ρολόγια τα ακριβά από "απλούς" ανθρώπους έχουν ένα πάθος και μια ιστορία του πως τελικά αποκτήθηκαν ...
Όπως άλλο το ακριβό λουράκι σε εσένα που μπορεί να είσαι φοιτήτρια ή ιδιωτική υπάλληλος με βασικό μισθό
και άλλο το ακριβό για έναν επιχειρηματία συλλέκτη ή χομπίστα  ...

Φιλικά Στέφανος.

+1000

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 18, 2009, 06:41:26 πμ »
Το φοιτητικό μου Swatch μετα από σχεδόν 20 χρόνια συνεχίζει να "βαράει"  :rock:.

Φιλικά
Δημήτης

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 18, 2009, 08:08:01 μμ »
τυχερέ...