Αποστολέας Θέμα: Κάσες: τιτάνιο ή ατσάλι;  (Αναγνώστηκε 17187 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος iraklis

• 34mm case
    • Προφίλ
Κάσες: τιτάνιο ή ατσάλι;
« στις: Δεκέμβριος 28, 2012, 11:26:33 πμ »
Τελικά τι είναι προτιμότερο το ατσάλι ή το τιτάνιο γιά κάσωμα στά ρολόγια μας και γιατί; ποιά τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης και τι θα επιλέγαμε τελικά ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά τους;

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
Απ: Κάσες: τιτάνιο ή ατσάλι;
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 28, 2012, 10:07:58 μμ »
2 διαφορετικά υλικά. Νομίζω το βασικότερο είναι το χρώμα. Αν σου αρέσει το γκρι> τιτάνιο αλλιώς ατσάλι. Το βάρος επίσης. Βέβαια κάποιοι προτιμούν να νιώθουν το ρολόι στον καρπό....

Αποσυνδεδεμένος iraklis

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 01:12:57 πμ »
Συμφωνώ για το βάρος, διαφωνώ για το γκρι  γιατί πρόσφατα κοιτούσα ένα citizen που υπήρχε και σε τιτάνιο και σε ατσάλι και δεν υπήρχε κάποια, ευδιάκριτη δαφορά στο χρώμα. Ποιό όμως είναι ποιό ανθεκτικό στις γρατζουνιές;

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 01:29:30 πμ »
Ότι έχω φορέσει σε τιτάνιο μου φαίνεται ψεύτικο...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 01:51:31 πμ »
Ότι έχω φορέσει σε τιτάνιο μου φαίνεται ψεύτικο...
Ανάλογα τί τιτάνιο είναι. Πήγαινε να δοκιμάσεις το μπλε Planet Ocean με τιτάνιο Grade 5 και θα πάθεις πλάκα! ;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 02:01:02 πμ »
Εννοώ κυρίως ως αίσθηση στο χέρι από θέμα βάρους...

Αποσυνδεδεμένος iraklis

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 02:04:28 πμ »
Πραγματικά τα τιτανίου όταν τα πιάνεις σου δίνουν (λόγω βάρους), την αίσθηση του ψεύτικου και είναι και ποιό ακριβά.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 02:09:21 πμ »
Εννοώ κυρίως ως αίσθηση στο χέρι από θέμα βάρους...
Το βάρος αναλογεί με τον όγκο του ρολογιού. Για τον κυβισμό του νέου Planet Ocean το τιτάνιο κάνει την καλύτερη δουλειά:

Α) 40% πιο ελαφρύ

Β) Τιτάνιο Grade 5

Γ) Το συγκεκριμένο τιτάνιο γυαλίζεται ( Grade 5 )

;D ;D ;D ;D ;D ;D

Η μόνη αίσθηση που θα έχεις όταν δοκιμάσεις αυτό το ρολόι, θα είναι η αίσθηση της χλιδής και του high end technology!  ;)

Αποσυνδεδεμένος alexandrosF.

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 02:58:44 πμ »
Παλιο καλο ανοξειδωτο ατσαλι  ;)
Baume&Mercier classima, Eberhard 8jours, BALL trainmaster TMT,Longines Lindbergh, Zenith Sporto,Lorenz Ouragan,Ω Geneve,Tissot: PRS516 & 1944 & sideral, Philip Watch Sunray, Citizen:Challenge Timer(x2) & aqualand & auto, Vostok amphibia, VE-GAZ14, Junghans MEGA1, Casio DW-7100,TAC,Poljot 3133, Vetta

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 05:22:46 πμ »
Ατσάλι. Φτηνό και επισκευάζεται ευκολότερα, ενώ το Τιτάνιο άμα γδαρθεί/τσακίσει ...άντε γειά... Το τιτάνιο μου αρέσει πολύ (έχω 2 ρολόγια), αλλά άμα πάρουν εμφανή χαρακιά, θα πέσει κλάμα...
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος kostas11

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 08:03:09 πμ »
Ατσάλι άλλη αίσθηση στο χέρι και πιο εύκολα γίνεται οποιαδήποτε επιδιόρθωση

Αποσυνδεδεμένος jimagic

• 38mm case
    • Προφίλ
    • Παραδοσιακά τρόφιμα, Είδη Υγιεινής Διατροφής. 'Δημήτρης'
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 10:01:21 πμ »
Αν αγόραζα τώρα ρολόι και έβγαινε και σε ατσάλι και σε τιτάνιο,
θα προτιμούσα το τιτάνιο! Για μένα, είναι πιο όμορφο, πιο ελαφρύ, και γενικά πιο χλιδατο!
Είναι πιστεύω η εξέλιξη της κασας και του μπρασελε!
Εντάξει... είναι πιο ευαίσθητο από το ατσαλι. Αλλά, μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος;;! :D:) λίγη παραπάνω προσοχή!
Δημήτρης__SV1OBJ__Πατέρας εν δράσει...

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 10:23:55 πμ »
Συμφωνώ, θεωρητικά αν το ρολόι δεν υπόκειται σε βάρβαρη μεταχείριση τιτάνιο, αλλιώς ατσάλι που είναι επισκευάσιμο.
Βέβαια σε περίπτωση μικρής γρατζουνιάς τα οξείδια του τιτανίου θα την καλύψουν κάπως...
Πάντως το citizen μου (τιτάνιο) έχει φάει την πιο σκληρή χρήση από όλα τα ρολόγια μου και πραγματικά δεν φαίνεται τίποτα (και έχει φάει κοπάνημα...) εκτός από ένα χτυπηματάκι (τι χτυπηματάκι, πιστεύω αν ήταν ατσάλι θα είχε φύγει κομμάτι... :o )

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 01:23:45 μμ »
Ωραίο το ατσάλι, πιό σκληρό, δεν κάνει γρατζουνιές εύκολα, αντίθετα με το τιτάνιο αλλά, έχει ημερομηνία λήξης. Μετά από 40, 50 χρόνια, αρχίζει να κάνει στίγματα, αν μάλιστα μπει σε θάλασσα ή ξεχαστεί σε καμιά αποθήκη με υγρασία, σε κάποιο παλιό κουτί, το ατσάλι απλά τελείωσε. Το τιτάνιο όμως είναι αιώνιο. Κάτι σαν το χρυσό. Ούτε θα σκουριάσει, ούτε στίγματα ούτε αλλοιώσεις. Μόνο αυτό το όμορφο σταχτί παντοτινό χρώμα.  ;D

Κ.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 02:50:33 μμ »
Η μόνη αίσθηση που θα έχεις όταν δοκιμάσεις αυτό το ρολόι, θα είναι η αίσθηση της χλιδής και του high end technology!  ;)

Κώστα μου αν το δοκιμάσω θα σου πω, αν και μόνο αυτό το 40% λιγότερο βάρος πιθανότατα αρκεί. Η άποψή μου που πηγάζει από τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου παραμένει και την επανακαταθέτω. Ότι εχω δοκιμασει σε τιτάνιο μου "φαίνεται" ψεύτικο, σχεδόν πλαστικό...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 03:37:51 μμ »
Να επαναλάβω πως το τιτάνιο γυαλίζεται αν έχει υψηλού βαθμού κατεργασία ( Grade 4 , 5 ) !

Και ο χρυσός ακόμα ( που χαράζει εύκολα ) έχει καράτια όπως επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και το " με τί άλλα μέταλλα θα τον αναμίξεις!

Α) Ασήμι;

Β) Ρόδιο;

Γ) Ιρίδιο;

Δ) Καρβίδιο; ( Εδώ κάνουμε λόγο για την πατέντα " Magic Gold " της Hublot. 18Κ χρυσός με ανάμειξη καρβιδίου! Αποτέλεσμα: 1.000 Vickers σκληρότητα αντί για 600 πού έχει το ατσάλι. Μόνο το διαμάντι μπορεί να το χαράξει! )

Όλα τα μέταλλα και όλα τα υλικά έχουν κάποιο βαθμό κατεργασίας. Δεν είναι όλα ίδια.

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 03:53:00 μμ »
Να επαναλάβω πως το τιτάνιο γυαλίζεται αν έχει υψηλού βαθμού κατεργασία ( Grade 4 , 5 ) !

Και ο χρυσός ακόμα ( που χαράζει εύκολα ) έχει καράτια όπως επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και το " με τί άλλα μέταλλα θα τον αναμίξεις!

Α) Ασήμι;

Β) Ρόδιο;

Γ) Ιρίδιο;

Δ) Καρβίδιο; ( Εδώ κάνουμε λόγο για την πατέντα " Magic Gold " της Hublot. 18Κ χρυσός με ανάμειξη καρβιδίου! Αποτέλεσμα: 1.000 Vickers σκληρότητα αντί για 600 πού έχει το ατσάλι. Μόνο το διαμάντι μπορεί να το χαράξει! )

Όλα τα μέταλλα και όλα τα υλικά έχουν κάποιο βαθμό κατεργασίας. Δεν είναι όλα ίδια.

Τα είπες όλα φίλτατε.!!!  :respect:
''Γιώργος''

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 04:53:38 μμ »
Κώστα μου αν το δοκιμάσω θα σου πω, αν και μόνο αυτό το 40% λιγότερο βάρος πιθανότατα αρκεί. Η άποψή μου που πηγάζει από τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου παραμένει και την επανακαταθέτω. Ότι εχω δοκιμασει σε τιτάνιο μου "φαίνεται" ψεύτικο, σχεδόν πλαστικό...
Σαν ατσάλι μοιάζει φίλε. Δε το περίμενα να'ναι τόσο καλό. Το μόνο που μπορεί να μην αρέσει είναι το βάρος ( Που εγώ το βλέπω θετικό. Κάτι που είναι πιο ελαφρύ είναι και πιο βολικό. ) . Πιστεύω είναι θέμα συνήθειας. Κι εγώ είχα συνηθίσει το βαρύ ρολόι ( Chronomat ) , αλλα φοράω και τη μισή μερίδα ( DJ 36mm ) !  ;D

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 05:41:31 μμ »
Βρε άνθρωπε ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΤΙΤΑΝΙΟ!!! Είμαι 95 κιλά και θέλω ΒΑΡΥ ρολοι!!! Πωπωπωπω λύσσαξες πανάθεμα σε μ'αυτο το @@@@omega...δεν το θέλω δεν το θέλω δεν το θέλω!!!

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 29, 2012, 05:45:38 μμ »
Βρε άνθρωπε ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΤΙΤΑΝΙΟ!!! Είμαι 95 κιλά και θέλω ΒΑΡΥ ρολοι!!! Πωπωπωπω λύσσαξες πανάθεμα σε μ'αυτο το @@@@omega...δεν το θέλω δεν το θέλω δεν το θέλω!!!
;D ;D ;D
+1

εγω δεν ειμαι τοσα κιλα αλλα θελω το ρολοι να το νιωθω στον καρπο. εχω δε παρατηρησει οτι οσο πιο ελαφρυ ρολοι εχω τοσο περισσοτερο του αλλαζα τα πετρελαια στα χτυπηματα.
Γαυρος οπαδος....