Αποστολέας Θέμα: Τι ειναι Υψηλη Ωρολογοποιια;  (Αναγνώστηκε 21979 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
Τι ειναι Υψηλη Ωρολογοποιια;
« στις: Νοέμβριος 26, 2012, 06:20:44 μμ »
Μπορει να μου εξηγησει καποιος τι σημαινει ΥΩ κ γιατι η Rolex δεν ειναι;

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Απ: Τι ειναι Υψηλη Ωρολογοποιια;
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 06:42:50 μμ »
Καταρχάς δεν υπάρχουν απόλυτοι ορισμοί, αντίθετα μάλλον θα έλεγα ότι υπάρχουν κατά συνθήκη συμφωνίες μεταξύ όσων ασχολούνται με την ωρολογοποιία να ορίζουν την έννοια της ΥΩ και να εντάσσουν ή όχι σε αυτήν τις μάρκες.

Στα ξένα φόρουμ έχουν "χυθεί" τόνοι μελανιού για το τι είναι ΥΩ και αν εντάσσεται ή όχι η τάδε ή η δείνα εταιρία.

Εχει επικραττήσει να θεωρείται ΥΩ η τεχνική-βιομηχανική ενασχόληση με την κατασκευή ρολογιών με ιδιαίτερες πολυπλοκότητες, όπως minute repeater, perpetual calendar, tourbillion κτλ, κάτι που σημαίνει ιδιαίτερη επένδυση στην έρευνα αλλά ενίοτε και την καλλιτεχνική πλευρά της ωρολογοποιίας. Γι' αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Rolex κατασκευάζει υψηλής ποιότητας, αντοχής και ακρίβειας ρολόγια, αλλά δεν αποτελεί ΥΩ. Δεν είναι κακό, ο CEO της Patek σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι σέβεται πολύ την εταιρία και λυπάται που δεν τον αφήνουν να επισκεφτεί το εργαστάσιό της...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 06:48:07 μμ »
Η Rolex είναι εταιρεία μαζικής παραγωγής, όπως η Breitling, η Omega κλπ

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 06:50:13 μμ »
Σωστά αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι η γραμμή παραγωγής αποτελεί κριτήριο.. Η VC δεν είναι μαζικής παραγωγής αλλά κατά παραγγελία;

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 07:13:58 μμ »
Καταρχάς δεν υπάρχουν απόλυτοι ορισμοί, αντίθετα μάλλον θα έλεγα ότι υπάρχουν κατά συνθήκη συμφωνίες μεταξύ όσων ασχολούνται με την ωρολογοποιία να ορίζουν την έννοια της ΥΩ και να εντάσσουν ή όχι σε αυτήν τις μάρκες.

Στα ξένα φόρουμ έχουν "χυθεί" τόνοι μελανιού για το τι είναι ΥΩ και αν εντάσσεται ή όχι η τάδε ή η δείνα εταιρία.

Εχει επικραττήσει να θεωρείται ΥΩ η τεχνική-βιομηχανική ενασχόληση με την κατασκευή ρολογιών με ιδιαίτερες πολυπλοκότητες, όπως minute repeater, perpetual calendar, tourbillion κτλ, κάτι που σημαίνει ιδιαίτερη επένδυση στην έρευνα αλλά ενίοτε και την καλλιτεχνική πλευρά της ωρολογοποιίας. Γι' αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Rolex κατασκευάζει υψηλής ποιότητας, αντοχής και ακρίβειας ρολόγια, αλλά δεν αποτελεί ΥΩ. Δεν είναι κακό, ο CEO της Patek σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι σέβεται πολύ την εταιρία και λυπάται που δεν τον αφήνουν να επισκεφτεί το εργαστάσιό της...
αυτο ξερω κ εγω.το ερωτημα παραμενει. οι πολυπλοκοτητες δεν καθοριζουν την ΥΩ γιατι ετσι εχουμε κ μαρκες χαμηλου σχετικα μπατζετ που εχουν τετοιες.η Rolex κ την οικονομικη δυνατοτητα εχει κ το ονομα κ την τεχνογνωσια, γιατι να μην ειναι;δεν ειπα ειναι κακο αλλα δεν υπαρχει κριτηριο που να κατατασσει την μια μαρκα στην ΥΩ κ αλλο οχι.
Αν πχ πω οτι η PP ή VC ειναι ΥΩ ειναι σωστο αν πω ομως οτι η Zenith ή Ulysse Nardin ειναι κ αυτες, που για μενα ειναι, θα σε κοιτανε στραβα .θελω να πω οτι υπαρχουν στεγανα που δεν πρεπει να υπαρχουν.Για μενα κ η Seiko ειναι πολυ καλη κ αναμεσα στις πολυ καλες μαρκες.
Βασιζομαστε στο ονομα ,χωρις αυτο να ειναι κακο, αλλα δεν κοιταμε την ουσια.Σημερα ολοι εχουν φερει την τεχνη της ωρολογοποιιας σε υψηλα επιπεδα εκτος απο λιγες περιπτωσεις , οτι προσφερει ενα μεγαλο ονομα το προσφερει κ ενα μικροτερου βεληνεκους.Το μονο που αλλαζει ειναι η διακοσμηση της μηχανης (σε γενικες γραμμες ) κ στην ουσια πληρωνεις τα πολλα παραπανω χρηματα για την ''βιτρινα'' κ το οτι το συστημα κ το μαρκετινγκ σε καθοδηγει στην λεγομενη ΥΩ.
Μηπως τελικα η Rolex εχει πιασει το νοημα κ προσφερει αυτο που θελει ο καταναλωτης; αξιοπιστια,αντοχη,πρεστιζ,ποιοτητα χωρις πολλες πολυπλοκοτητες που στην καθημερινοτητα δεν βοηθουν, αλλωστε ειναι τοσο τεραστια που θα μπορουσε να κανει τα παντα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 07:22:02 μμ »
Γι αυτο η rolex δεν ειναι ΥΩ, γιατι προσφερει μονο αυτο που θελει ο καταναλωτης...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 07:27:25 μμ »
Μηπως τελικα η Rolex εχει πιασει το νοημα κ προσφερει αυτο που θελει ο καταναλωτης; αξιοπιστια,αντοχη,πρεστιζ,ποιοτητα χωρις πολλες πολυπλοκοτητες που στην καθημερινοτητα δεν βοηθουν, αλλωστε ειναι τοσο τεραστια που θα μπορουσε να κανει τα παντα.

Για όλα αυτά που αναφέρεις σε συνδιασμό με το επιτυχημένο marketing, η Rolex είναι η no1 εταιρεία σε πωλήσεις και τα ρολόγια της κρατάνε μνημειώδη μεταπωλητική αξία.

Άλλο όμως αυτό κι άλλο η ΥΩ ;)

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 07:31:07 μμ »
Υπαρχουν και καποια ορια στην Υ.Ω...  :jg: :jg: :jg:

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 07:33:03 μμ »
Ε ναι, μην τα ισοπεδώσουμε όλα... ;D

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 07:34:34 μμ »

Που το ξερεις? Οτι ειναι τεραστια ειναι γεγονός αλλα δεν βλέπω να εχει σχέση. Υπάρουν τεράστιες εταιρειες με χαμηλής ποιότητας προϊόντα και ανταγωνιστικές τιμές.
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 07:35:41 μμ »
θα δεχομουν την οχι μεγαλη χειροποιητη εργασια της Rolex σε σχεση με τις αλλες, σαν λογο ΥΩ, παρα αυτα που ειπατε.

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 07:38:06 μμ »
Λεω κατι λάθος?
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 07:39:20 μμ »
Μα η Rolex δεν έχει τίποτε περισσότερο από Omega, Βreitling, Τag Heuer κλπ. Γιατί αναρωτιέσαι για τη Rolex και όχι για τις άλλες?

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 07:42:34 μμ »
Μα η Rolex δεν έχει τίποτε περισσότερο από Omega, Βreitling, Τag Heuer κλπ. Γιατί αναρωτιέσαι για τη Rolex και όχι για τις άλλες?
θεωρεις οτι η Rolex ειναι στο ιδιο επιπεδο με Omega Breitling ; να αντιστρεψω κ να πω γιατι να μην ειναι PP VC AP;

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 07:50:11 μμ »
θεωρεις οτι η Rolex ειναι στο ιδιο επιπεδο με Omega Breitling ;

Προσωπικά για μένα είναι σε κατώτερο επίπεδο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Μπερδεύεις την αξία της Rolex με την τέχνη της ωρολογοποιίας. Είμαι σε στιγμή που δεν μπορώ να γράψω πολλά, αλλά σε πρώτη φάση μπες στο σάιτ πχ της AP η της VC και δες τα μοντέλα, τις πολυπλοκότητες τις μεθόδους παραγωγής και είμαι σίγουρος πως θα καταλάβεις τη διαφορά  ;)

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 07:52:31 μμ »
Τι κανεις Γιαννη και δεν μπορεις να γραψεις..;

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 07:58:33 μμ »
Προσωπικά για μένα είναι σε κατώτερο επίπεδο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Μπερδεύεις την αξία της Rolex με την τέχνη της ωρολογοποιίας. Είμαι σε στιγμή που δεν μπορώ να γράψω πολλά, αλλά σε πρώτη φάση μπες στο σάιτ πχ της AP η της VC και δες τα μοντέλα, τις πολυπλοκότητες τις μεθόδους παραγωγής και είμαι σίγουρος πως θα καταλάβεις τη διαφορά  ;)
Γιαννη δεν υπεραμυνομαι της Rolex αλλωστε σε προηγουμενο μηνυμα μου θα ειδες οτι αναφερω κ αλλες μαρκες που για μενα ειναι ΥΩ.οσο για βιντεο εχω δει παρα πολλα απο τις μαρκες που αναφερεις αλλα κ απο αλλες κ εχω μεινει αναυδος  :o :o :o :)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 08:02:14 μμ »
Τι κανεις Γιαννη και δεν μπορεις να γραψεις..;

Βγάζω σχέδιααααααααααα

Γιαννη δεν υπεραμυνομαι της Rolex αλλωστε σε προηγουμενο μηνυμα μου θα ειδες οτι αναφερω κ αλλες μαρκες που για μενα ειναι ΥΩ.οσο για βιντεο εχω δει παρα πολλα απο τις μαρκες που αναφερεις αλλα κ απο αλλες κ εχω μεινει αναυδος  :o :o :o :)

Zenith ή Ulysse Nardin που ανέφερες φυσικά και ανήκουν στην ΥΩ, εννοείται!!!

http://www.audemarspiguet.com/en/latest/2012/10/23/audemars-piguet-masters-of-the-art-of-grandes-complications

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 08:03:58 μμ »
Για μένα η ΥΩ διαφέρει από τη "Σκέτη Ωρολογοποιία" γιατί τη θεωρώ τέχνη και απευθύνεται περισσότερο στο συναίσθημα.

Η "ΣΩ" προσφέρει αυτό που ζητάει ο κόσμος. Η ΥΩ μπορεί να προσφέρει κάτι επειδή είναι τέχνη αλλά όχι απαραίτητα εμπορική επιτυχία. Επίσης η ΥΩ/τέχνη απαιτεί από τον αγοραστή να "δώσει" ένα μέρος του εαυτού του για να την καταννοήσει/χρησιμοποιήσει/εκτιμήσει.

Η ΥΩ πέρα από προιόν είναι και εμπειρία και δεν είναι για όλους.

Εάν θέλεις σε αυτοκινητιστικό παράδειγμα η ΣΚ είναι Mercedes και η ΥΩ Lambo
Εάν θέλεις σε pop/rock μουσικό παράδειγμα η ΣΚ είναι η Madonna και η ΥΩ David Bowie (ή Pink Floyd εάν προτιμάς)

Δεν έχει τόσο σχέση με εμπορικότητα ούτε και ποιότητα εάν θέλεις. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι το η "ποιότητα" της AP είναι καλύτερη από της Rolex. Το να φτιάξεις 10 πολύπλοκα κομμάτια είναι εξίσου δύσκολο με το να φτιάξεις 1000 καλά με σχεδόν μηδενική απόκλιση σε ελλατώματα. Όπως και δε σημαίνει ότι να γράψει κάποιος ένα πολύπλοκο 15λεπτο μουσικό έπος για λίγους μυημένους, είναι καλύτερο από ένα pop κομμάτι που θα ακούει όλος ο κόσμος για τα επόμενα 20 χρόνια πχ...

Απλά η ΥΩ σου ζητάει να επενδύσεις περισσότερο συναισθηματικά και να κάνεις την παραπάνω προσπάθεια να την καταννοήσεις και να την εκτιμήσεις...

Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη...

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 26, 2012, 08:11:12 μμ »
Στην Υ.Ω βρίσκονται οι εταιρείες που :

Α) Κύριο αντικείμενό τους είναι οι grand complications όπως: Minute Repeater, Perpetual Calendar, Split Seconds ( Ratttrapante ) , Tourbillon ( δεν είναι αποκλειστικά πολυπλοκότητα αλλα προσθήκη ) .

Β) Είναι υπεύθυνες για την εξέλιξη αυτών των πολυπλοκοτήτων. Εταιρίες όπως Patek Philippe, Audemars Piguet, Ulysse Nardin.

Γ) Το φινίρισμα της μηχανής γίνεται στο χέρι και όχι με ρομπότ.

Δ) Υψηλά κοστολόγια.