Αποστολέας Θέμα: Εως 20000ε  (Αναγνώστηκε 66410 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

erizzzz

• Επισκέπτης
Απ: Εως 20000ε
« Απάντηση #100 στις: Νοέμβριος 22, 2012, 10:54:32 πμ »
οφ τοπικ,δεν εχω τρατα,γρι-γρι λεγεται

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Νοέμβριος 22, 2012, 04:07:57 μμ »
Η σταθερή αξία της Υ.Ω , είναι η Αγία Τριάδα: VC, PP, AP ! Αμέσως μετά ακολουθεί η Jaeger LeCoultre και μετά έχουμε : Glashutte Original, Ulysse Nardin, Girard Perregaux, Breguet, Piaget...  ;)

Η A.Lange & Sohne είναι μια κατηγορία απο μόνη της. Θεωρείται η κορυφαία ωρολογοποιία του κόσμου επειδή έχει επενδύσει πολύ χρήμα στο φινίρισμα και γενικά στο R&D! Όπως και να το κάνεις, η Lange δε συγκρίνεται με καμία εταιρεία.  ;)

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Νοέμβριος 22, 2012, 04:11:47 μμ »
εκτος απο την ''αγια τριαδα'' οπως λενε
εγω θα ελεγα την Blancpain κ την Ulysse Nardin που ειναι κορυφαιες κ στεκονται ισοτιμα διπλα της.

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Νοέμβριος 22, 2012, 04:16:10 μμ »
εκτος απο την ''αγια τριαδα'' οπως λενε
εγω θα ελεγα την Blancpain κ την Ulysse Nardin που ειναι κορυφαιες κ στεκονται ισοτιμα διπλα της.
Και Blancpain σωστά Δημήτρη... την ξέχασα!  ;)

Επίσης ΚΑΙ η Hublot είναι κορυφαία εταιρεία όσον αφορά την τεχνολογία υλικών. Για μένα είναι η κορυφή σ'αυτό! Να μη ξεχνάμε το περίφημο " Magic Gold " , ο χρυσός που μπορεί να χαραχτεί μόνο με διαμάντι! 75% χρυσός και 25% καρβίδιο!  ;D

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #104 στις: Νοέμβριος 22, 2012, 04:19:19 μμ »
Χωρίς να φάω κράξιμο αλλά γιατί πραγματικά θέλω να μάθω, νόμιζα γενικά ότι η VC δεν έχει in-house σε γενικές γραμμές. Ισχύει? Εάν ναι, γιατί θεωρείται Υ.Ω. ? Ξέρω ότι έχει κομμάτια Υ.Ω. αλλά γενικά ως γραμμή παραγωγής είναι στα επίπεδα PP, AP ?

Επίσης η Lange είναι respect γιατί σαν ηλικία είναι μωράκι μπροστά στις αιωνόβιες υπόλοιπες αλλά γράφει ιστορία από μόνη της...

:)

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Νοέμβριος 22, 2012, 07:20:04 μμ »
Χωρίς να φάω κράξιμο αλλά γιατί πραγματικά θέλω να μάθω, νόμιζα γενικά ότι η VC δεν έχει in-house σε γενικές γραμμές. Ισχύει? Εάν ναι, γιατί θεωρείται Υ.Ω. ? Ξέρω ότι έχει κομμάτια Υ.Ω. αλλά γενικά ως γραμμή παραγωγής είναι στα επίπεδα PP, AP ?

Επίσης η Lange είναι respect γιατί σαν ηλικία είναι μωράκι μπροστά στις αιωνόβιες υπόλοιπες αλλά γράφει ιστορία από μόνη της...

Λάθος Παναγιώτη. Η VC έχει in house μηχανές. Η Vacheron θεωρείται βασιλιάς γιατί απο την αρχή της λειτουργίας της έως και σήμερα, δε σταμάτησε ποτέ να παράγει ρολόγια. Μιλάμε για την αρχαιότερη ωρολογοποιία με αδιάλειπτη λειτουργία. Γενικά η Vacheron είναι κορυφή για πολλούς λόγους που αν τους ακούσεις το τελευταίο πράγμα που θα σε νιάξει ειναι το in house movement.  ;)

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Νοέμβριος 23, 2012, 10:17:55 πμ »
Και μην ξεχνάμε ότι η Blancpain δεν έχει φτιάξει ποτέ quartz ρολόι. Κατά τη γνώμη μου, πολύ σημαντική παράμετρος για τους purists.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος VCFUN

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Νοέμβριος 23, 2012, 11:07:01 πμ »

Και βέβαια κατασκευάζει inhouse μηχανισμούς και έχει και πολλές καινοτομίες στο ενεργητικό της που δεν είναι της παρούσης . Θα συμφωνήσω πως μοναδική παραφωνία είναι η έλλειψη δικού της χρονογράφου στο υπερτιμολογημένο overseas που χρησιμοποιεί frederique piguet κάπως ξεπερασμένη αλλά αξιόπιστη μηχανούλα με πολύ μικρό power reserve

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Νοέμβριος 23, 2012, 11:42:41 πμ »
Η τρεις μεγάλες είναι από παλιά η ΠΦ, η ΒΚ και η ΩΠ.
Απέναντί τους το γκρουπ Ρισμόν κατασκεύασε τη Λάνγκε μιας και η Καρτιέ δεν της έφτανε. Μετά εξαγόρασε και τη ΒΚ.
Το δε Σουότς από το 1992 εξαγόρασε την Μπλανπέν που ήταν η πρώτη που είχε συγχρόνως κατασκευασμένα έξι ωρολογιακά αριστουργήματα (διηνεκές, σελήνη-ημερολόγιο, ρατραπάντ, πολύ ψιλό, τουρμπιγιόν και ρεπίτερ). Όμως το 1999 εξαγόρασε τη Μπρεγκέ που έχει πολύ βαρύτερο όνομα για να αντιπαρατεθεί στις τρεις.
Υπάρχουν πολλές εταιρείες ή ωρολογοποιοί που θα μπορούσαν να σταθούν άνετα απέναντί τους. Πχ η Χάρυ Γουίνστον, η ΦΠ Ζουρν, η Αντουάν Πρετζιούσο, η Φρανκ Μούλλερ, ο Φ. Ντουφούρ κα.

Το ιν-χάουζ από μόνο του δεν είναι ΥΩ. Αν ήταν έτσι τότε τα ρώσικα θα έπρεπε να ανήκαν εκεί.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Νοέμβριος 23, 2012, 12:01:36 μμ »
Η τρεις μεγάλες είναι από παλιά η ΠΦ, η ΒΚ και η ΩΠ.
Απέναντί τους το γκρουπ Ρισμόν κατασκεύασε τη Λάνγκε μιας και η Καρτιέ δεν της έφτανε. Μετά εξαγόρασε και τη ΒΚ.
Το δε Σουότς από το 1992 εξαγόρασε την Μπλανπέν που ήταν η πρώτη που είχε συγχρόνως κατασκευασμένα έξι ωρολογιακά αριστουργήματα (διηνεκές, σελήνη-ημερολόγιο, ρατραπάντ, πολύ ψιλό, τουρμπιγιόν και ρεπίτερ). Όμως το 1999 εξαγόρασε τη Μπρεγκέ που έχει πολύ βαρύτερο όνομα για να αντιπαρατεθεί στις τρεις.
Υπάρχουν πολλές εταιρείες ή ωρολογοποιοί που θα μπορούσαν να σταθούν άνετα απέναντί τους. Πχ η Χάρυ Γουίνστον, η ΦΠ Ζουρν, η Αντουάν Πρετζιούσο, η Φρανκ Μούλλερ, ο Φ. Ντουφούρ κα.

Το ιν-χάουζ από μόνο του δεν είναι ΥΩ. Αν ήταν έτσι τότε τα ρώσικα θα έπρεπε να ανήκαν εκεί.
Greubel Forsey, Thomas Prescher, Christophe Claret..., το'χω;;  ;D

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #110 στις: Νοέμβριος 23, 2012, 12:15:35 μμ »
Ευχαριστώ για την ενημέρωση όλους τους (ενημερωμένους) φίλους :)

erizzzz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #111 στις: Νοέμβριος 23, 2012, 12:15:45 μμ »
μακαρι να μπορουσα να παρω ενα Greubel Forsey,ειναι λιγο ακριβα γμτ.

erizzzz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #112 στις: Νοέμβριος 23, 2012, 12:30:16 μμ »
τα λογια περιτα

Uploaded with ImageShack.us

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #113 στις: Νοέμβριος 23, 2012, 12:39:53 μμ »
Ρε 'συ erizzzz,αφου σ' έχω ψυχολογήσει,γιατί δε μ' ακούς;
Πάρε ένα Rolex να κάνεις τη δουλειά σου και το κομμάτι σου.Το πλέον αναγνωρίσιμο ρολόϊ και με αποδεδειγμένη αντοχή στο χρόνο.Τί τις θέλεις τώρα αυτές τις εξεζητημένες εταιρείες;Άστες για άλλους.............

Δεν το λέω με διάθεση κριτικής αλλά πιστέυω ότι κάτι τέτοιο θα σε ικανοποιούσε στο έπακρο.
Πήρες το Campagnola και το σούταρες.Πήρες Seiko Ananta δις και το σκότωσες και τις δυο φορές.Μόνο το Omega έχει ρεκόρ παραμονής στο χέρι σου.

Θα πας τώρα να πάρεις ένα ρολόϊ απο μια εταιρέια,π.χ. Jaeger LeCoultre,που όυτε το όνομά της δε θα μπορείς να προφέρεις και στο τέλος θα το πουλήσεις κι αυτό.
Θα σε ρωτάνε "τί μαρκα είναι;" και μέχρι να τους πεις θα έχει δεθεί η γλώσσα σου κόμπος.

Μεγάλο παιδί είσαι κι εσύ θα αποφασίσεις αλλά άκουσέ με κι εμένα..............

erizzzz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #114 στις: Νοέμβριος 23, 2012, 12:46:01 μμ »
αν παρω ενα απο αυτα που ειδα εδω ,το πιθανοτερο ειναι να σουταρω το ομεγκα :)

Αποσυνδεδεμένος antonio-titanium

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Νοέμβριος 23, 2012, 12:55:27 μμ »
τα λογια περιτα

και το budget Διπλασιο ;)

erizzzz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #116 στις: Νοέμβριος 23, 2012, 01:04:14 μμ »
σωστα αλλα με λιγοτερα απο 20000ε 

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Νοέμβριος 23, 2012, 01:12:28 μμ »
Εγώ δεν έχω καταλάβει αν θέλεις dress ή σπορ, μ' έχεις μπερδέψει.. Το μόνο που καταλαβα ότι προτιμάς ευγενές μέταλλο. Άρχισε λίγο να ψάχνεις μέσα σου τι ζητάς, για 20 χιλιάρικα μιλάμε, γκαρσονιέρα αγοράζεις πια με αυτά τα λεφτά.

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Νοέμβριος 23, 2012, 01:13:05 μμ »

κορυφη  :2thumbs: :2thumbs: :2thumbs: :god: :god: :god:
μακαρι να μπορουσα να το παρω

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion