Αποστολέας Θέμα: ΠΕΡΙ ΘΡΑΣΟΥΣ...  (Αναγνώστηκε 18991 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Απ: ΠΕΡΙ ΘΡΑΣΟΥΣ...
« Απάντηση #40 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 12:33:34 μμ »
Σπύρο, Γιώργο (σωστά pontioz;) αναφέρεστε στην παιδεία και την ευθύνη της πολιτείας σαν κάτι το μακρυνό, κάτι που έρχεται μετά στη ζωή του παιδιού. Το λάθος σας βρίσκεται ότι η παιδεία και η ευθύνη της πολιτείας έρχεται στη ζωή του παιδιού από την πρώτη μέρα που έρχεται στη ζωή, ακριβώς μέσω των γονιών του. Στα 4 και τα 5 του έρχεται σε επαφή με την Κοινωνία, όπως λέτε, μα όμως εγώ δε μιλάω για αυτό. Για να φύγουμε από το φαύλο κύκλο που οδηγεί ο συλλογισμός "γονείς τέρατα" θα πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να αναλάβει να τους εκπαιδεύει!

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 12:35:31 μμ »
Eπισης κατι πολυ -επιστημονικσ-σημαντικο ειναι οτι τα βασικα στοιχεια του χαρακτηρα καθε ανθρωπου διαμορφωνονται μαξιμουμ μεχρι την ηλικια των 6 ετων.Απο κει και περα το μονο εφικτο ειναι το ρετουσαρισμα.
Γινεται λοιπον εμφανες και κατανοητο οτι ,περαν του dna που κουβαλαει το παιδι,η παστα του οπως λεγαν οι παλιοτεροι,το σημαντικοτερο βαθμο στη διαμορφωση του χαρακτηρα εχουν πρωτιστως οι γονεις και επεται το λοιπο οικογενειακο περιβαλλον.
Ο σημαντικος ρολος της παιδειας ειναι η περαιτερω επεξεργασια του ηδη διαμορφωμενου χαρακτηρα,η επιμορφωση του και σε συνδυασμο με το σπιτι,το ρετουσαρισμα.
Δεν τα βγαζω απ'το μυαλο μου αυτα,ειναι ερευνες ετων πολλων παιδοψυχολογων.

Σπύρο, συγνώμη, τώρα το είδα αυτό.
Απλά επαναλαμβάνω & επιβεβαιώνω.

Κ
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 12:37:29 μμ »
Πολύ πρόσφατα είδα ένα ενδιαφέρον ενημερωτικό για την διάπλαση του εγκεφάλου όπου εξηγούσαν ότι ο χαρακτήρας του ανθρώπου έχει ήδη διαμορφωθεί (σε πολύ μεγάλο ποσοστό) μέχρι την ηλικία των 5 ετών. Υποψιάζομαι, πως αν αυτό είναι αλήθεια, τότε οι γονείς έχουν την μέγιστη ευθύνη και άρα είναι πολύ αργά για το σχολείο.

Κ.

Κώστα, αναφέρεσαι σε λάθος πράγμα, όπως και οι υπόλοιποι. Είναι δυνατό να ισχυριστώ ότι οι γονείς δεν έχουν την πρωταρχική ευθύνη; Μη λέμε τα αυτονόητα! Εξωγήινοι είναι όμως οι γονείς; Ποιός επιτέλους θα τους εκπαιδεύσει;;;

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 01:26:01 μμ »
Σπύρο, Γιώργο (σωστά pontioz;) αναφέρεστε στην παιδεία και την ευθύνη της πολιτείας σαν κάτι το μακρυνό, κάτι που έρχεται μετά στη ζωή του παιδιού. Το λάθος σας βρίσκεται ότι η παιδεία και η ευθύνη της πολιτείας έρχεται στη ζωή του παιδιού από την πρώτη μέρα που έρχεται στη ζωή, ακριβώς μέσω των γονιών του. Στα 4 και τα 5 του έρχεται σε επαφή με την Κοινωνία, όπως λέτε, μα όμως εγώ δε μιλάω για αυτό. Για να φύγουμε από το φαύλο κύκλο που οδηγεί ο συλλογισμός "γονείς τέρατα" θα πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να αναλάβει να τους εκπαιδεύει!

Αναφέρεσαι σε μία υπαρκτή και οργανωμένη και σε λειτουργία πολιτεία προφανώς...
Να τολμήσω την ερώτηση εάν θεωρείς την Ελληνική πολιτεία-κοινωνία ως τέτοια;

Πιθανώς μιλάς για το νοσοκομείο που θα γεννηθεί το παιδί, τον βρεφονηπιακό σταθμό, το νηπιαγωγείο κλπ.

Εγώ μιλάω για το να μάθει το παιδί να πετάει τα σκουπιδια στον σκουπιδοτενεκέ, να μην καταστρέφει οτιδήποτε δεν είναι δικό του και του παρέχεται δωρεάν, να φέρεται στους συνανθρώπους του με σεβασμό, να ζητάει  ευγενικά και να μην απαιτεί, να μάθει να προσπαθεί για να κερδίζει την ανταμοιβή και παρόμοια πράγματα που δε νομίζω ότι εάν δεν τα κάνει θα είναι ευθύνη της πολιτείας ή η εκμάθησή τους θα είναι ευθύνη του Σχολείου. Το σχολείο θα πρέπει να τα συνδυάσει αυτά με τη γνώση για να παραδώσει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. (κάτι που ούτε κατά προσέγγιση δε γίνεται, δυστυχώς...)

Εξωγήινοι είναι όμως οι γονείς; Ποιός επιτέλους θα τους εκπαιδεύσει;;;

Είναι γήινοι και έχουν πλήρη αίσθηση της πραγματικότητας, όπως την βιώνουν.
Το θέμα είναι ότι παρασυρόμαστε στη νοοτροπία να παρέχουμε στα παιδιά μας όλα όσα στερηθήκαμε εμείς, αλλά στην ουσία δεν τους μεταδίδουμε την ανταμοιβή μέσω της προσπάθειας και το σεβασμό απέναντι στους άλλους.

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 01:40:45 μμ »
Και πάλι δεν έγινα κατανοητός:

Η ένστασή μου αρρύεται από τον όρο "κωλογονείς". Κατά την άποψή μου ούτε κωλογονείς υπάρχουν όπως ούτε κωλόπαιδα. Φυσικά και δε θέλω να δικαιολογήσω κανέναν, αλλά ιδίως στις συνθήκες που ζούμε, είναι ώρα να επαναπροσδιοριστούμε και να αναρωτηθούμε τι κοινωνία θέλουμε.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 01:46:46 μμ »
Κώστα, αναφέρεσαι σε λάθος πράγμα, όπως και οι υπόλοιποι. Είναι δυνατό να ισχυριστώ ότι οι γονείς δεν έχουν την πρωταρχική ευθύνη; Μη λέμε τα αυτονόητα! Εξωγήινοι είναι όμως οι γονείς; Ποιός επιτέλους θα τους εκπαιδεύσει;;;

Οι δικοί τους γονείς.  :D
Ασχέτως βέβαια με αυτό, συμφωνώ μαζί σου Βίκτωρα κατά 99% για την τεράστια σημασία της εκπαίδευσης και ότι έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε σε εθνικό επίπεδο. Μάλλιστα έχω την έντονη αίσθηση ότι τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε κάνει βήματα πίσω στον τομέα της δημόσιας εκαπίδευσης.
Αλλά αυτό που θέλω να τονίσω Βίκτωρα, είναι ότι κι ο καημένος ο δάσκαλος παράγει έργο μόνο όταν μιλάει σε ανθρώπους και όχι σε φυτά. Μου έχει τύχει, να πηγαίνει η πλειοψηφία της τάξης πίσω (που έτσι κι αλλιώς έχει ήθος & καλλιέργεια) γιατί ο δάσκαλος ασχολείται να τραβήξει κάποια καλόπαιδα από τον βόθρο. Καλές οι ίσες ευκαιρίες αλλά όχι μόνο προς τα κάτω.

Κ.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 01:48:05 μμ »
Μια χαρα κατανοητος εγινες Βικτωρα!
Απλα πιστευω οτι δυστυχως υπαρχουν κωλογονεις!
Και αν αυτη η αλλαγη που λες δεν γινει αυτη την περιοδο που διανυουμε, δεν θα γινει ποτε...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 01:56:51 μμ »
Επειδή το θέμα έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα φιλοσοφικής και πολιτισμικής διάνοιας, θα ήθελα να παρέμβω και να τονίσω πως:
Αν βρείτε άκρη για το θέμα Γονείς - Παιδιά - Εκπαίδευση (ή και Παιδεία πιο γενικά!) τότε θα πρέπει να καταπιαστούμε σοβαρά και με το θέμα "Της Κότας και του Αυγού"
 ;D

Αστειεύομαι φυσικά αλλά να ξέρετε ότι όπως μας έμαθαν οι δικοί μας γονείς και το εκπαιδευτικό σύστημα θα τα μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενεές.
Δυστυχώς στην πατρίδα μας αυτό που κυριαρχούσε και συνεχίζει να κυριαρχεί είναι: "Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ΤΗΣ ΠΑΡΤΗΣ ΣΑΣ".
Όποιος επέπλεε στην κοινωνία του θεάματος (και μόνο αυτού!!!) έχαιρε σεβασμού από τις μάζες και έμπαινε και σαν πρότυπο ζωής.
Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με ένα αυτοτροφοδοτούμενο μηχανισμό καταστροφής που δεν καταπολεμείται με ήπια μέσα παρά μόνο με πολύ πόνο και ενδεχομένως αίμα.
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 02:12:11 μμ »
Ο Χαρίλαος επαναλβάνει αυτό που είπα πριν κι εγώ και δεν ξέρω αν το διάβασε: το ευφυολόγημα της κότας και του αυγού. Αν δε σπάσει αυτή η φαύλη αλυσίδα αποφασιστικά, την ίδια συζήτηση θα κάνουμε πάντα.

Κώστα και Γιώργο έχω διδάξει κι εγώ σε δημόσια ΙΕΚ και μια πολύ μικρή εμπειρία την έχω αποκομίσει, όχι ως παιδαγωγος τόσο, δεδομένου ότι απευθυνόμουν σε ενήλικα άτομα, αλλά ως εκπαιδευτής με την ευρεία έννοια. Υπάρχει λάθος γονέας, υπάρχει και λάθος εκπαιδευτής (νοιώθω ανοίκεια με τους όρους καλός-κακός). Υπάρχει λάθος οικογενειακό περιβάλλον. Κατ' επέκταση υπάρχει λάθος παιδί, λάθος παρέα, λάθος εργαζόμενος, λάθος γονέας κ.ο.κ. Ο συνδετικός κρίκος όλων αυτών είναι η κοινωνία. Η συνέχιση της κοινωνίας ρυθμίζεται, στη δυτικού τύπου κοινωνία, από το δημοκρατικό κράτος. Όταν το κρατος δεν παίζει το ρόλο του σωστά, είναι άκυρη η εκκίνηση. Η αντίφαση ότι και το κράτος αποτελείται από λάθος ανθρώπους είναι πλαστή: Η πίεση για το σωστό αυξάνει από επίπεδο σε επίπεδο και κορυφώνεται στο επίπεδο της κρατικής εξουσίας.

Με άλλα λόγια, ο καθένας μας οφείλει να είναι σωστός σύμφωνα την κρατούσα αλλά και την προσωπική του ηθική, τους νόμους κτλ. αλλιώς δε θα υπήρχε κοινωνία. Η κρατική εξουσία όμως πρέπει να νοιώθει διαρκώς την ανάσα όλων μας. Τα βέλη πρέπει να κάνουν μια παράκαμψη πριν σταφούν στους εαυτούς μας...

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 19, 2012, 02:38:35 μμ από andrey_ »

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 02:21:37 μμ »

Βικτωρα,για το μοναδικο ''επαγγελμα''στον κοσμο ,που δεν υπαρχει αντιστοιχη σχολη ειναι αυτο.ΓΟΝΕΙΣ.Δυστυχως σχολη που να βγαζει σωστους γονεις,δεν υπαρχει.Ειμαστε ολοι αυτοδιδακτοι.
Απλα κουβαλαμε τις καταβολες των δικων μας γονιων και της εκπαιδευσης μας και ο θεος βοηθος!!!
Συντομα,θα με καταλαβεις.
Τωρα,οσον αφορα το ρολο του κρατους,ουδεις μας ,νομιζω οτι διαφωνει,οτι και αυτος ειναι σημαντικος και εχει υψιστη υποχρεωση να εκπαιδευσει καταλληλα τους ''εκπαιδευτες'' και να δημιουργει συνθηκες σωστου ''ρολαρισματος''.Και οταν αδυνατει η αδιαφορει να το κανει,πρεπει να νοιωθει καυτη την ανασα μας.
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 02:33:56 μμ »
Βικτωρα,για το μοναδικο ''επαγγελμα''στον κοσμο ,που δεν υπαρχει αντιστοιχη σχολη ειναι αυτο.ΓΟΝΕΙΣ.Δυστυχως σχολη που να βγαζει σωστους γονεις,δεν υπαρχει.Ειμαστε ολοι αυτοδιδακτοι.
Απλα κουβαλαμε τις καταβολες των δικων μας γονιων και της εκπαιδευσης μας και ο θεος βοηθος!!!
Συντομα,θα με καταλαβεις.

Σπύρο σωστή η παρατήρηση ως τέτοια. Στο βαθμό που ανάγεται σε κρίση, τότε ακριβώς σφυρηλατείται και γιγαντώνεται η φαύλη αλυσίδα. Η κρίση που θα συνήγα είναι ότι δεν υπάρχουν αλάνθαστοι γονείς, όπως δεν υπάρχουν και τέλεια συστήματα γιατί αποτελούνται από ατελή όντα. Το ίδιο το σοκ της γέννησης ή της κολυμπήθρας μπορεί να βγει στο μέλλον σε .. δεν ξέρω.. διπολική διαταραχή!

Λες δεν υπάρχει σχολή. Κι όμως. Ολόκληροι κλάδοι ψυχολογίας, ολόκληρη επιστήμη: η παιδαγωγική. Σε ποιό βαθμό έχουμε όμως πρόσβαση σε αυτές;

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Οκτώβριος 19, 2012, 02:51:01 μμ »
Μιας και το θέμα, παρόλο που είναι πολύ ενδιαφέρον, έχει ξεφύγει από τη θεματολογία του φόρουμ και επειδή δεν θέλω να διαγράψω τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις όλων, παίρνω την πρωτοβουλία να το μεταφέρω στο chat and fun.

Φιλικά,

Θοδωρής.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Οκτώβριος 20, 2012, 12:49:26 πμ »
Τα παιδιά και γενικότερα η οικογένεια λειτουργεί πάντα σαν μεγεθυντικός φακός.
Μπορεί το καλό να το κάνει καλύτερο ή το κακό χείριστο.
Έτσι το βλέπω εγώ.

Ετσι ακριβως ειναι!

Φιλικα,
Αρης

Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».