Αποστολέας Θέμα: ΠΕΡΙ ΘΡΑΣΟΥΣ...  (Αναγνώστηκε 18989 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος carlos

• 50mm case
    • Προφίλ
ΠΕΡΙ ΘΡΑΣΟΥΣ...
« στις: Οκτώβριος 18, 2012, 02:40:01 μμ »
Με παίρνει σήμερα τηλέφωνο τύπος όπου βλέπει την αγγελία για το LEGEND DIVER που πουλούσα.Αφού λοιπόν με ύφος 40 καρδιναλίων μου λέει ότι πέρυσι το ρολόι είχε μικρότερη αρχική τιμή (κουταμάρες...),μου λέει ότι αυτός δίνει 700€.
Για να μην τον στείλω στο διάολο,του είπα ότι κάνει αστεία και του έκλεισα το τηλέφωνο.
Ερωτώ λοιπόν εγώ...ποιός δίνει το δικαίωμα στον κάθε χλειμίτζουρα να σε παίρνει τηλέφωνο και να κάνει τον έξυπνο.
Αφού αυτός δεν σε σέβεται και νομίζει ότι θα σε βρεί σε ανάγκη ,εσύ γιατί πρέπει να τον σεβαστείς;

Φίλοι ,συγνώμη για το ύφος μου και το λεξιλογιό μου,αλλά νομίζω,κάποια στιγμή όλοι το έχετε αντιμετωπίσει.
Οταν κάποιος βάζει αγγελία για ένα ρολόι,δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμος να ακούσει την κουταμάρα του καθενός.

Ευχαριστώ και πάλι για την φιλοξενία

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΠΕΡΙ ΘΡΑΣΟΥΣ...
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 03:30:08 μμ »
Δυστυχώς φίλε Carlos, αυτά είναι αναμενόμενα όταν κινείσαι στην αγορά των μεταχειρισμένων είτε σαν πωλητής είτε σαν αγοραστής. Είναι  οι γνωστοί, επί το ελληνικότερον, low ballers.

Τους αγνοείς ευγενικά και συνεχίζεις.

Καλή πώληση :cheers:

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 03:37:05 μμ »
Αγαπητέ carlos, κακώς χαλάς τη ζαχαρένια σου, νομίζω.
Οι lowbollers είναι μάστιγα της εποχής. Λόγω κρίσης πιστεύουν ότι δικαιούνται τα πάντα σε εξεφτελιστική τιμή.
Χιούμορ χρειάζεται στην αντιμετώπισή τους, δεν έχει νόημα να νευριάζεις.

Φιλικα,

Θοδωρής.

edit: Με πρόλαβε ο Πάνος... :D
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος carlos

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 05:04:13 μμ »
Βρε παιδιά,δεν νευριάζω (τουλάχιστον όχι πάντα).Δεν μπορείς όμως απλώς να προσπερνάς πάντα χωρίς να σχολιάζεις.
Είναι και ζήτημα παιδείας όπως και σεβασμού στον άλλον.Τώρα θα μου πείτε τι ψάχνω να βρώ και εγώ στην Ελλάδα σήμερα.
Καλή μας συνέχεια λοιπόν. :)

erizzzz

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 05:05:41 μμ »
ακομη κ εγω που εδεινα καποια ρολογια πολυ φτηνα ,τυχενανε περιπτωσεις που οντως μου την εδινε,πρεπει να υπαρχει ο αναλογος σεβασμο απο τον αγοραστη,κ να μην προσπαθει να εκμεταλευτει τον πωλητη .

Αποσυνδεδεμένος carlos

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 05:16:30 μμ »
Ετσι ακριβώς.Το χειρότερο όλων για εμένα είναι το ύφος κάποιων.Ο τρόπος που ζητάς κάτι.
Υπάρχει αρκετή ανοησία γύρω μας.Νομίζουν ότι για να πουλάς κάποιο ρολόι πεθαίνεις της πείνας,ενώ πολλοί άλλοι χωρίς να σε ξέρουν καν αισθάνονται μοναδικοί γνώστες του χώρου.

χαχαχαχα

Αποσυνδεδεμένος ELBETAKIAS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 07:53:57 μμ »
φιλε μην εκνευριζεσαι υπαρχουν οντως τετοιοι τυποι σημερα δυστυχως...
απ'την αλλη ομως υπαρχουν και ανθρωποι που βαζουν τιμες για τα ρολογια τους νομιζοντας πως εχουν την κοτα που γενναει χρυσα αυγα...εσυ διατηρησε το επιπεδο που εχεις ως ανθρωπος και μην ασχολεισαι με τα 2 ακρα...

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 08:34:35 μμ »
Συγγνώμη αλλά νομίζω ότι η τιμή που πρότεινε ο αγοραστής δεν είναι και εξευτελιστική.
Χαμηλή μεν αλλά όχι εξευτελιστική.
Το δικό μου legend το αγόρασα 1080 € καινούργιο και νομίζω ότι εύκολα θα το είχα πάρει και 1000 (ήμουν λίγο ψαράς τότε).
Ο υποψήφιος αγοραστής θα σκέφτηκε "Ζητάει 960, ας του πω 700 για να το κλείσουμε στα 800".
Καταρχήν τα 960 είναι πολλά απ' τη στιγμή που με 1000 το παίρνει καινούργιο.
Στα 800 θα ήταν μια τίμια συναλλαγή.
Πάντα φιλικά
Κώστας

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 08:42:25 μμ »
960 ζηταει για το lld?Κωστα νομιζω πως θα συμφωνησω μαζι σου.πιστευω στα 800-850 ειναι καλα..

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 08:49:16 μμ »
Παρεμβαίνω γιατί είδα το ρολόι από κοντά (αφού ήμουν πολύ κοντά στο να το αγοράσω) και βέβαια γνώρισα και τον φίλο Πάνο.
Το ρολόι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με όλη την "προίκα" του. Δεν καταλαβαίνω πως βγάζετε το συμπέρασμα ότι 800 με 850 είναι καλή τιμή???/
Ειδικά όταν την περασμένη εβδομάδα σε κεντρικό μαγαζί στο Σύνταγμα μου έκαναν χαριστική τιμή 1250€ (μετρητοίς και χωρίς απόδειξη!!!!!!!!) με τα λεφτά να κουνιούνται μπροστά στα μάτια του.
Όταν κάποιος βάζει μια τιμή θα έχει τους λόγους του και κανένας δεν υποχρεούται να αγοράσει αν δεν συμφωνεί με την τιμή αυτή.
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 08:55:00 μμ »
Ομοιως και ο οποιοσδηποτε μπορει να αντιπροτεινει ο,τι τιμη θέλει. Το φιλο μας τον ενοχλησε η συμπεριφορα νομιζω..

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 09:15:17 μμ »
Παρεμβαίνω γιατί είδα το ρολόι από κοντά (αφού ήμουν πολύ κοντά στο να το αγοράσω) και βέβαια γνώρισα και τον φίλο Πάνο.
Το ρολόι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με όλη την "προίκα" του. Δεν καταλαβαίνω πως βγάζετε το συμπέρασμα ότι 800 με 850 είναι καλή τιμή???/
Ειδικά όταν την περασμένη εβδομάδα σε κεντρικό μαγαζί στο Σύνταγμα μου έκαναν χαριστική τιμή 1250€ (μετρητοίς και χωρίς απόδειξη!!!!!!!!) με τα λεφτά να κουνιούνται μπροστά στα μάτια του.
Όταν κάποιος βάζει μια τιμή θα έχει τους λόγους του και κανένας δεν υποχρεούται να αγοράσει αν δεν συμφωνεί με την τιμή αυτή.

Χαρίλαε τα μαγαζιά στο Σύνταγμα και στο Κολωνάκι αυτά έχουν (είναι ακριβά τα ενοίκια βλέπεις).
Ο εξουσιοδοτημένος της Ομόνοιας όμως με το που του είπα μετρητά είπε 1080 και είπα οκ.
Αν το πίεζα λίγο το είχα άνετα με 1000.
Όπως καταλαβαίνεις τα 960 μάλλον δεν είναι καλή τιμή κι ας δεν έχει το ρολόι ούτε hairline.

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 09:27:30 μμ »
πριν απο καιρο οταν ρωτουσα για το lld πετυχα τιμη 1050 ευρω χωρις να παζαρεψω ιδιαιτερα..οχι στο Συνταγμα παντως οφειλω να ομολογησω..οπως και να'χει ετσι ειναι ο νομος της αγορας σημερα.αν πουλας κατι σε τιμη καλη και λογικη αργα ή γρηγορα θα εκτιμηθει..οποτε δε χρειαζονται παρεξηγησεις..

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 10:53:42 μμ »
Ο καθένας μπορεί να βάζει την τιμή που θέλει για το ρολόι που πουλάει!
Την κοστολόγηση την κάνει ο ίδιος: Χ λεφτά έδωσε Ψ λεφτά θέλει -και ελπίζει- να πάρει!
Από τη στιγμή που δεν πιάνει τον αρχικό του στόχο, θα πρέπει να πάρει αποφάσεις: είτε κατεβάζει την τιμή, είτε την αφήνει εκεί που είναι και περιμένει (σε αυτή την περίπτωση προφανώς δεν καίγεται να πουλήσει το ρολόι).
Τα πράγματα είναι έτσι απλά.

Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω -και σαφέστατα με ενοχλεί!- είναι τους τύπους που στέλνουν μήνυμα ή παίρνουν τηλέφωνο, στην καλύτερη, ή και σχολιάζουν την τιμή δημόσια, στην χειρότερη!

Όταν θέλεις να παζαρέψεις το κάνεις με το σωστό τρόπο -ακόμη και αν είναι πολύ χαμηλή η τιμή που προσφέρεις!
Το υφάκι του άμεμπτου και γνώστη της αγοράς και του κριτή της τιμής που έβαλα στην αγγελία μου το θεωρώ άνανδρο -για να μην πω τίποτε χειρότερο...
Ακόμη θυμάμαι τον γίγαντα που μου έστειλε μήνυμα για μια αγγελία που είχα στα Ελληνικά fora όσο και στο watchuseek, που μου την είπε για το ότι πουλάω ακριβότερα στο εξωτερικό, ξεκινώντας το μήνυμά του ως εξής:
vlepw oti ise kai polli pontios telika !!!!
και τελείωνε το μήνυμά του ως εξής:
p.s. den ine kai i kalireri ikona gia kapion pou theli na poulisi kati na exei teties diafores stis times !!!
(Που'σαι ρε ψυχη εσύ;;; )
Απλά ο Τιτανομέγιστος δεν είχε υπολογίσει ότι τα μεταφορικά από Κέρκυρα για το εξωτερικό π.χ. είναι λίιιιιιιιιιιιιιιιιιιγο περισσότερα από ότι για την Ελλάδα...
Είναι σωστό να αποκαταστήσει επικοινωνία κάποιος μαζί μου με αυτό τον τρόπο;

Μου συνέβη και πρόσφατα στην πώληση του Seiko, όπου μου την είπανε για την τιμή που έβαζα: εκεί έκανα μα ευγενικότατη και πλήρη διευκρίνηση -εντός της αγγελίας- παραθέτοντας τις σχετικές τιμές μαζί με την εμπειρία μου (που όσο νά'ναι μετά από καμιά 30αριά ρολόγια και κάτι εκατοντάδες λουριά, μπορώ να την θεωρήσω υπαρκτή...) !
Δε νομίζω ότι θα κρατηθώ στους ευγενικούς τρόπους την επόμενη φορά...

Καλό είναι, όταν θέλουμε να πουλήσουμε κάτι, να κάνουμε μια έρευνα αγοράς για να δούμε τί τιμή πιάνει το ίδιο αντικείμενο για να κανονίσουμε την τιμή που θα ζητήσουμε!
Από την άλλη μεριά, εξίσου καλό είναι, όταν θέλουμε να αγοράσουμε κάτι, να κάνουμε μια έρευνα αγοράς για να δούμε τί τιμή θέλουμε -και μπορούμε- να προσφέρουμε...

...και κάλλιστο όλων είναι να έχουμε τρόπους και σεβασμό όταν θέλουμε να κάνουμε ένα σχόλιο ή μια προσφορά...

Η μαγκιά δε βγάζει σε καλό...

(ή πιστεύεις ρε γίγαντα κριτή των πάντων με το υφάκι το ξερόλικο ότι δε μπορούμε να μιλήσουμε υπερεμπλουτισμένα την λιμενικήν; )

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 11:03:53 μμ »
Αρε Γιωρίκα... Πολύ σε γουστάρω ρε φίλε!
Και μην πάει στο πονηρό το μυαλουδάκι σου ε!  :o
Άλλωστε οι γυναίκες μας είναι εξαιρετικές... ;)
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 11:06:17 μμ »
Αρε Γιωρίκα... Πολύ σε γουστάρω ρε φίλε!
Και μην πάει στο πονηρό το μυαλουδάκι σου ε!  :o
Άλλωστε οι γυναίκες μας είναι εξαιρετικές... ;)
:smt023 Γιωρίκας απολαυστικός όπως πάντα!!!

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 11:10:13 μμ »
Ο καθένας μπορεί να βάζει την τιμή που θέλει για το ρολόι που πουλάει!
Την κοστολόγηση την κάνει ο ίδιος: Χ λεφτά έδωσε Ψ λεφτά θέλει -και ελπίζει- να πάρει!
Από τη στιγμή που δεν πιάνει τον αρχικό του στόχο, θα πρέπει να πάρει αποφάσεις: είτε κατεβάζει την τιμή, είτε την αφήνει εκεί που είναι και περιμένει (σε αυτή την περίπτωση προφανώς δεν καίγεται να πουλήσει το ρολόι).
Τα πράγματα είναι έτσι απλά.

Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω -και σαφέστατα με ενοχλεί!- είναι τους τύπους που στέλνουν μήνυμα ή παίρνουν τηλέφωνο, στην καλύτερη, ή και σχολιάζουν την τιμή δημόσια, στην χειρότερη!

Όταν θέλεις να παζαρέψεις το κάνεις με το σωστό τρόπο -ακόμη και αν είναι πολύ χαμηλή η τιμή που προσφέρεις!
Το υφάκι του άμεμπτου και γνώστη της αγοράς και του κριτή της τιμής που έβαλα στην αγγελία μου το θεωρώ άνανδρο -για να μην πω τίποτε χειρότερο...
Ακόμη θυμάμαι τον γίγαντα που μου έστειλε μήνυμα για μια αγγελία που είχα στα Ελληνικά fora όσο και στο watchuseek, που μου την είπε για το ότι πουλάω ακριβότερα στο εξωτερικό, ξεκινώντας το μήνυμά του ως εξής:
vlepw oti ise kai polli pontios telika !!!!
και τελείωνε το μήνυμά του ως εξής:
p.s. den ine kai i kalireri ikona gia kapion pou theli na poulisi kati na exei teties diafores stis times !!!
(Που'σαι ρε ψυχη εσύ;;; )
Απλά ο Τιτανομέγιστος δεν είχε υπολογίσει ότι τα μεταφορικά από Κέρκυρα για το εξωτερικό π.χ. είναι λίιιιιιιιιιιιιιιιιιιγο περισσότερα από ότι για την Ελλάδα...
Είναι σωστό να αποκαταστήσει επικοινωνία κάποιος μαζί μου με αυτό τον τρόπο;

Μου συνέβη και πρόσφατα στην πώληση του Seiko, όπου μου την είπανε για την τιμή που έβαζα: εκεί έκανα μα ευγενικότατη και πλήρη διευκρίνηση -εντός της αγγελίας- παραθέτοντας τις σχετικές τιμές μαζί με την εμπειρία μου (που όσο νά'ναι μετά από καμιά 30αριά ρολόγια και κάτι εκατοντάδες λουριά, μπορώ να την θεωρήσω υπαρκτή...) !
Δε νομίζω ότι θα κρατηθώ στους ευγενικούς τρόπους την επόμενη φορά...

Καλό είναι, όταν θέλουμε να πουλήσουμε κάτι, να κάνουμε μια έρευνα αγοράς για να δούμε τί τιμή πιάνει το ίδιο αντικείμενο για να κανονίσουμε την τιμή που θα ζητήσουμε!
Από την άλλη μεριά, εξίσου καλό είναι, όταν θέλουμε να αγοράσουμε κάτι, να κάνουμε μια έρευνα αγοράς για να δούμε τί τιμή θέλουμε -και μπορούμε- να προσφέρουμε...

...και κάλλιστο όλων είναι να έχουμε τρόπους και σεβασμό όταν θέλουμε να κάνουμε ένα σχόλιο ή μια προσφορά...

Η μαγκιά δε βγάζει σε καλό...

(ή πιστεύεις ρε γίγαντα κριτή των πάντων με το υφάκι το ξερόλικο ότι δε μπορούμε να μιλήσουμε υπερεμπλουτισμένα την λιμενικήν; )

Οπως πολυ καλα γνωριζεις,το σημαντικοτερο προβλημα της σημερινης ελληνικης κοινωνιας ειναι η ελλειψη παιδειας και ηθους.
Ολα τα αλλα (οικονομια,πολιτικη κλπ)θα βρουν τη λυση τους,αργα η γρηγορα.
Η παιδεια και το ηθος ομως πως αποκτουνται;
Kαληνυχτα φιλε Γιωργο,
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 11:18:23 μμ »
Άλλωστε οι γυναίκες μας είναι εξαιρετικές...

Καρασούπερ!!!

Μη φοβάσαι: τα Χριστούγεννα που θα έρθω Σαλλλλλλλλλόνικα θα ασπαστούμε διακριτικά και θα κάνουμε αλλαξορολογιές...

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 11:21:31 μμ »
Καρασούπερ!!!

Μη φοβάσαι: τα Χριστούγεννα που θα έρθω Σαλλλλλλλλλόνικα θα ασπαστούμε διακριτικά και θα κάνουμε αλλαξορολογιές...

Τέτοια θέλω να ακούω...
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 18, 2012, 11:23:25 μμ »
Η παιδεια και το ηθος ομως πως αποκτουνται;

Ως Εκπαιδευτικός τους κακούς σε συμπεριφορά μαθητές τους αποκαλούσα "κωλόπαιδα"!

Αφ'ότου έγινα Πατέρας πλέον πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κωλόπαιδα, αλλά κωλογονείς...