Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για επιλογή all-around ρολογιού, μάλλον σε Πιλότο-Χρονόμετρο  (Αναγνώστηκε 25753 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ntafkos

• 34mm case
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια για επιλογή all-around ρολογιού, μάλλον σε Πιλότο-Χρονόμετρο
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 27, 2012, 11:31:16 μμ »
στα 3000+ παρε το δικό μου. καθε φορα που το φοραώ μου αρεσει και πιο πολύ.
και το καλοκαιρι ειδα οτι αντεχει σε οποιαδηποτε κατασταση και φοριεται ολη την ημερα.

http://www.omegawatches.com/ambassadors/james-bond

στα 5000+ θα επαιρνα αυτο
http://www.gemnation.com/watches/Jaeger-LeCoultre-Master-Compressor-GMT-Q1738471-8839.html

στα 7000+ αυτο
http://www.gemnation.com/watches/Rolex-Daytona-116520B-3144.html

Αν βεβαια ηθελα πιλοτο θα κοιτουσα αυτό
http://www.gemnation.com/watches/IWC-Pilots-Watch-Chrono-Automatic-IW371701-1696.html

omega PO, tissot PRS 516, SEIKO Premier Perpetual

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 28, 2012, 12:16:31 πμ »
Παράθεση
Αν βεβαια ηθελα πιλοτο θα κοιτουσα αυτό
http://www.gemnation.com/watches/IWC-Pilots-Watch-Chrono-Automatic-IW371701-1696.html

το τελευταιο το πηρα εγω  ;D
μονο σε στοκ θα το βρεις διοτι δεν παραγεται πλεον,υπαρχει ο αντικαταστατης του βεβαια με κατι εξτραδακια αλλα ακριβοτερος,αν δεν κανω λαθος ειναι αυτο

http://www.iwc.com/en/collection/pilots/IW3777/
WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 28, 2012, 03:40:03 πμ »
Διαφωνώ με καταδυτικό-χρονογράφο. Οι λόγοι ευνόητοι. Στην Γη και τον αέρα, η αντοχή, μαζί με αξιόπιστη λειτουργία ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΠΟ ΣΤΟ SERVICE, λέγεται Valjoux 7750, μηχανή που φοριέται σχεδόν απ' όλες τις εταιρείες σε πάμπολλα μοντέλα τους. Με τα λεφτά που διαθέτεις παίρνεις πανέμορφο και ανθεκτικό all rounder χρονογράφο, μαζί με άλλα δύο ρολόγια, ένα σωστό και επίσης all rounder καταδυτικό συν ένα τρίτο ρολόι-gadget για σκληρές συνθήκες και τρελλές complications... Εγώ αυτό θα έκανα, κρατώντας έτσι τις προδιαγραφές μου, αυξάνοντας την γκάμα μου, και τέλος μειώνοντας τον πονοκέφαλο service & πιθανών επισκευών στο Νεοελλαδιστάν...
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 28, 2012, 09:35:28 μμ »

όποιος διαθέτει 10kEuro για ρολόι δεν θα έχει πρόβλημα να κάνει service με 500 Euro...

οπότε από τις πιο πάνω προτάσεις:

Sinn/Guinand στην χαμηλή κατηγορία (τιμής)
Breitling στη μεσαία κατηγορία &
Breguet στην "υψηλή"

κατα τα άλλα εγώ θα αγόραζα αυθεντικό πιλότο (vintage δηλ.) με 3-5 kEuro

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτέμβριος 29, 2012, 12:10:40 πμ »
Γιάννη ό,τι έχεις διαλέξει είναι πολύ καλό και θα το ευχαριστηθείς. Δοκίμασέ στο χέρι σου. Θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο. Όσο για μένα, επιλογή μου θα 'ταν το Μπρεγκέ και σε λιγότερα χρήματα το βιντάζ καταδυτικό της ΙΒεΤσέ.

Μερικές παρατηρήσεις ως προς τα τεχνικά θέματα. Η υδατοστεγανότητα δεν έχει καμία σχέση με την αντοχή σε μικροχτυπήματα. (αλλά θα ήθελα την αντοχή τους σε μικροχτυπήματα, άρα πάω μάλλον για κάτι με αντοχή 10 ΑΤΜ). Έτσι στις 100 ΑΤΜ θα άντεχε στα μεγαλοχτυπήματα; Τα προαναφερθέντα ρολόγια έχουν αξιόπιστες μηχανές και σε καθημερινή χρήση δε θα αντιμετωπίσεις ζητήματα.
Όσο για τις γρατζουνιές, δυστυχώς είτε φοράς το Ultra Thin είτε κάποιο από τα παραπάνω την ίδια αντοχή έχουν μιας κι είναι κατασκευασμένα απ' το ίδιο ατσάλι. Απλά μία σατινέ/ματ κάσα κρύβει τις μικρογρατζουνιές.
Για την ΙΒεΤσέ 120μ είναι ότι για τις άλλες 200μ, δηλ. κανονικό καταδυτικό.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 15, 2012, 03:56:07 μμ »
Καλημέρα σε όλους,

Τελικά το παλεύω ακόμα!
Έχω καταλήξει σε 2 επιλογές, μία η αρχική Zenith Pilot Big Date http://www.zenith-watches.com/en/#/collection/flow/6/44 και μία η φωτιά που μου άναψαν οι φίλοι με τα Ω http://www.omegawatches.com/gents/seamaster/aqua-terra-annual-calendar/23113432206001

Το Ω το δοκίμασα κιόλας ;-) (το Zenith δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα).

Το ένα έχει El Primero, το άλλο CoAxial και Annual Calendar (θέλει ρύθμιση μόνο την 1η Μαρτίου κάθε έτος). 42 mm με 43 mm. 5 atm  με 15 atm.

Εσείς ποιό θα διαλέγατε; Με μπρασελέ η λουράκι;

* Μου αρέσουν και τα 2 εξίσου και σκέφτομαι συνέχεια την υπογραφή του φίλου "όταν είσαι σε δίλλημα πάρτα και τα δύο" αλλά προσπαθώ να το πολεμήσω.
* Μου αρέσουν και τα 2 με λουράκι αλλά μάλλον θα τα αγοράσω με το μπρασελέ (φτού! ---το εννοούσα) και θα βάλω λουράκι μετά, εσείς τι θα προτείνατε; 

Γιάννης (Ο αναποφάσιστος)
JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 15, 2012, 04:04:13 μμ »
Παρών, με την υπογραφή μου!
Φίλε Γιάννη το Omega είναι πολύ όμορφο, αλλά η διαφορά τιμής με το απλό aqua terra, χωρίς το annual calendar, είναι χαώδης και δεν μπορώ να τη δικαιολογήσω με το φτωχό μου μυαλό.
Εγώ θα επέλεγα το Zenith από τα δύο.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 15, 2012, 04:06:25 μμ »
Καλημέρα σε όλους,

Τελικά το παλεύω ακόμα!
Έχω καταλήξει σε 2 επιλογές, μία η αρχική Zenith Pilot Big Date http://www.zenith-watches.com/en/#/collection/flow/6/44 και μία η φωτιά που μου άναψαν οι φίλοι με τα Ω http://www.omegawatches.com/gents/seamaster/aqua-terra-annual-calendar/23113432206001

Το Ω το δοκίμασα κιόλας ;-) (το Zenith δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα).

Το ένα έχει El Primero, το άλλο CoAxial και Annual Calendar (θέλει ρύθμιση μόνο την 1η Μαρτίου κάθε έτος). 42 mm με 43 mm. 5 atm  με 15 atm.

Εσείς ποιό θα διαλέγατε; Με μπρασελέ η λουράκι;

* Μου αρέσουν και τα 2 εξίσου και σκέφτομαι συνέχεια την υπογραφή του φίλου "όταν είσαι σε δίλλημα πάρτα και τα δύο" αλλά προσπαθώ να το πολεμήσω.
* Μου αρέσουν και τα 2 με λουράκι αλλά μάλλον θα τα αγοράσω με το μπρασελέ (φτού! ---το εννοούσα) και θα βάλω λουράκι μετά, εσείς τι θα προτείνατε; 

Γιάννης (Ο αναποφάσιστος)

για μενα ZENITH  :up: κ ειδικα με το mesh μπρασελε ειναι ολα τα λεφτα.

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 15, 2012, 04:31:09 μμ »
για μενα ZENITH  :up: κ ειδικα με το mesh μπρασελε ειναι ολα τα λεφτα.

+1

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 15, 2012, 04:34:41 μμ »
Το απλό Aqua Terra με το annual calendar είναι 4.200 με 7.200 (αρχικές τιμές). Επίσης είναι 41,5 με 43 mm. Αξίζει αυτή η διαφορά για την "πολυπλοκότητα(?)" του annual calendar + στιγμιαία αλλαγή μήνα-ημ/νίας? (co-axial twin barrel κατά τα άλλα και τα δύο ρολόγια). Δεν ξέρω.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Νοέμβριος 15, 2012, 04:56:22 μμ »
 [-X

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Νοέμβριος 15, 2012, 05:05:21 μμ »
Για την κάθε εταιρία μπορεί να δικαιολογείται η διαφορά της τιμής.. Μπορεί η πολυπλοκότητα αυτή να κοστίζει σε υλικά, εργατοώρες, έρευνα, δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Το θέμα όμως αν αξίζει για τον καταναλωτή να πληρώσει τέτοια χαοτική διαφορά...

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Νοέμβριος 15, 2012, 06:13:53 μμ »
Αυτός είναι και ο δικός μου προβληματισμός.
Για να το θέσω πιο σωστά: αν παζάρευα εξαντλητικά κλπ κλπ, ποια θα ήταν η διαφορά τιμής κατά τη γνώμη σας που θα άξιζε να πληρωθεί; Με άλλα λόγια, αν πει κάποιος καταστηματάρχης ότι αφήνει το annual calendar 1000 Ευρώ πιο ακριβά (ή 1500 ή 2500) από το απλό, σε ποιό σημείο θα έλεγε κάποιος "οκ, το παίρνω";

Να σημειώσω ότι δεν έχω τα άπειρα χρήματα και προσπαθώ και εγώ να καταλάβω αν αξίζει πραγματικά (ή απλά μου γυάλισε και δεν θέλω να το παραδεχτώ ανοιχτά...)

Αποσυνδεδεμένος mba01

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Νοέμβριος 15, 2012, 06:53:44 μμ »
Φίλε Γιάννη, από τις δύο επιλογές εγώ θα επέλεγα το Zenith αλλά με λουρί.. συμφωνώ με τη σκέψη του να το πάρεις με μπρασελέ και λουρί extra αλλά εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει το mesh bracelet.
Βλέπω όμως ότι συζητάς το Omega Annual πιο πολύ οπότε μήπως αυτή θα έπρεπε να είναι η επιλογή σου..?? Συμφωνώ με τους φίλους για τη διαφορά της τιμής αλλά σκέψου ότι δεν θα το φορούν πολλοί άλλοι..!
Αυτός είναι και ο δικός μου προβληματισμός.
Για να το θέσω πιο σωστά: αν παζάρευα εξαντλητικά κλπ κλπ, ποια θα ήταν η διαφορά τιμής κατά τη γνώμη σας που θα άξιζε να πληρωθεί; Με άλλα λόγια, αν πει κάποιος καταστηματάρχης ότι αφήνει το annual calendar 1000 Ευρώ πιο ακριβά (ή 1500 ή 2500) από το απλό, σε ποιό σημείο θα έλεγε κάποιος "οκ, το παίρνω";

Να σημειώσω ότι δεν έχω τα άπειρα χρήματα και προσπαθώ και εγώ να καταλάβω αν αξίζει πραγματικά (ή απλά μου γυάλισε και δεν θέλω να το παραδεχτώ ανοιχτά...)

Με το ποσοστό κέρδους σταθερό για τους καταστηματάρχες γιατί να μη σου κάνουν την ίδια έκπτωση και για το απλό και για το annual..?..ποσοστιαία πάντα μιλάμε..
Επομένως δεν πρόκειται ποτέ το ένα να φτάσει τόσο κοντά στο άλλο.. από την εμπειρία μου..!
Υπάρχουν αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα κι αυτοί που όσο ζουν μαθαίνουν! Προτιμούμε τους δεύτερους!

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Νοέμβριος 16, 2012, 01:38:48 μμ »
Καλημέρα,

Οπτικά (από το Internet βασικά), μου αρέσει το Zenith περισσότερο. Όμως θα έρθει κάποια στιγμή (ενώ το Ω υπάρχει ήδη) και επιπλέον το παλιό μου TAG έχει χρονόμετρο (και με μπλε σκούρο dial), οπότε σκέφτομαι πολύ την Νο 2 επιλογή μου, το Ω Annual.

Όσον αφορά τις τιμές, 7.200 με 4.200 (το απλό Ω) είναι 3Κ διαφορά αλλά με π.χ. 33% έκπτωση, γίνεται 2Κ και αν αγοραστεί και με τιμολόγιο γίνεται ~1,5Κ και το Annual φτάνει στα 3,9Κ πραγματικό κόστος  ;)  (Τα νούμερα είναι ενδεικτικά βεβαίως αλλά θεωρώ ότι δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα).

Εκεί είναι λοιπόν ο προβληματισμός μου  ::) ::) ::)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Νοέμβριος 16, 2012, 02:42:08 μμ »
Συνονόματε στο τέλος θα γίνει αυτό που θέλεις-επιθυμείς εσύ και αυτό φυσικά είναι το σωστό. Ωστόσο και για τη δική μου γνώμη, το Ω αυτό είναι αρκετά ακριβό. Και βέβαια το Zenith είναι σίγουρα πιό ορθή επιλογή. Επειδή δεν παρακολούθησα το θέμα από την αρχή, κανένα JLC είδες?

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Νοέμβριος 16, 2012, 04:08:34 μμ »
Πιλότος με diver χαρακτηριστικά και ανθεκτικό στα χτυπήματα, είναι αυτό:

και πίστεψε με... δεν έχει αντίπαλο το συγκεκριμένο.. ;D ;)

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Νοέμβριος 16, 2012, 05:43:13 μμ »
Αριστο το breitling αλλα πιστευω απορρίπτεται για all-around λογω μεγεθους (δεν ειναι και ελαφρυ).

Δεν ειναι ουτε πιλοτος, ουτε χρονογράφος, πραγματικο dress πιστευω για καθε στιγμή.

Omega AT 8500

ή

rolex explorer I

Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Νοέμβριος 20, 2012, 05:04:21 μμ »
Καλησπέρα,

Σόρρυ για την καθυστερημένη απάντηση αλλά είχα ξεχάσει τους κωδικούς μου  ;D

Θα ήθελα να θυμίσω ότι είμαι ο ευτυχής κάτοχος ενός JLC Ultra Thin, οπότε δεν με ενδιαφέρει ο dress χαρακτήρας του νέου ρολογιού. Ψάχνω κάτι πιο διαφορετικό και σίγουρα όχι ίδιο/παραπλήσιο. (Στο μεταξύ δοκίμασα στο χέρι μου το Annual Calendar και είναι φανταστικό, ενώ περιμένω να φθάσει σε κατάστημα και το Pilot για να το δοκιμάσω).

Ακόμα δεν έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου να είναι υπερβολικό να πάω και για τα δύο, ειδικά αν πατύχω σημαντικά καλύτερη τιμή συνολικά  ;) Σίγουρα θα ήθελα κάποια στιγμή να αποκτήσω και ένα Rolex, οπότε να θεωρήσω ότι θα έχω πια μια αντιπροσωπευτική συλλογή - απλά δεν με ενθουσιάζουν τα μοντέλλα της Rolex που κυκλοφορούν σήμερα.

(Ένας άλλος σοβαρός προβληματισμός έιναι ότι, άντε και τα παίρνω, πώς γίνεται να τα φοράω όλα, δεδομένου ότι σχετικά πρόσφατα αγόρασα και το JLC; Όλα έχουν ~40-50 ώρες αυτονομία, άρα κάθε δεύτερη μέρα θα πρέπει να αλλάζω ρολόι αλλά και τα 3 σε 2 μέρες, σωστά;)

Γιάννης